HDI Dune Prime 3.0 Review !

Παραμενει μονο οταν αλλαζει refresh rate.
Αν πχ δεις μια ταινια στα 60hz και εχεις ρυθμισει και το μενου στα 60, δεν θα παρατηρησεις καθυστερηση.
Σιγουρο αυτο (τουλαχιστον με την 2131).

Έχεις δίκιο απλώς να συμπληρώσω πως η γρήγορη επαναφορά επιτυγχάνεται σε υλικο 24p όταν εχω την ρύθμιση στα 23,97hz και σε υλικο 60p όταν εχω την ρύθμιση στα 59,94hz .
Δηλαδή δεν λειτουργεί η γρήγορη επαναφορά όταν εχω για τα 24p ρύθμιση 24hz και για τα 60p ρύθμιση 60hz ( εγω ετσι το ειχα για αυτό δεν ειχα γρήγορη επαναφορά)

Το δοκιμασα πριν λιγο σε υλικο 23.976 και δεν μου εκανε καθολου καθυστερησεις.
Και με το απολυτως τελευταιο fw...
Πρεπει το framerate της ταινιας να ειναι ιδιο με το framerate στο μενου.

Υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί η 7.1 αναλογική έξοδος ήχου;

Καλημέρα.

Από ότι έχω διαβάσει στο manual, δεν βλέπω πουθενά να μπορείς να ρυθμίσεις τις παραμέτρους της πολυκάναλης αναλογικής εξόδου ήχου. Εννοώ, φυσικά, τη στάθμη των ηχείων, τη συχνότητα αποκοπής (συνήθως αυτό εμφανίζεται σαν δήλωση "small" ή "large"), την ίδια ρύθμιση για το subwoofer, το να παίξεις με 5.1 ή 7.1, κλπ.

Ο λόγος που ρωτάω είναι απλός, βέβαια: Αν το μηχάνημα πρόκειται να εγκατασταθεί σε σύστημα που ο κεντρικός (προ)ενισχυτής δεν έχει HDMI, αλλά μόνο πολυκάναλη αναλογική είσοδο, συνήθως αυτή απαιτεί ρυθμίσεις από την πηγή.

Ξέρει κάτι κανείς;
Ευχαριστώ.
-

Re: Υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί η 7.1 αναλογική έξοδος ήχου;

Καλημέρα.

Από ότι έχω διαβάσει στο manual, δεν βλέπω πουθενά να μπορείς να ρυθμίσεις τις παραμέτρους της πολυκάναλης αναλογικής εξόδου ήχου. Εννοώ, φυσικά, τη στάθμη των ηχείων, τη συχνότητα αποκοπής (συνήθως αυτό εμφανίζεται σαν δήλωση "small" ή "large"), την ίδια ρύθμιση για το subwoofer, το να παίξεις με 5.1 ή 7.1, κλπ.

Ο λόγος που ρωτάω είναι απλός, βέβαια: Αν το μηχάνημα πρόκειται να εγκατασταθεί σε σύστημα που ο κεντρικός (προ)ενισχυτής δεν έχει HDMI, αλλά μόνο πολυκάναλη αναλογική είσοδο, συνήθως αυτή απαιτεί ρυθμίσεις από την πηγή.

Ξέρει κάτι κανείς;
Ευχαριστώ.
-

Σε ένα stand alone BD player της Sony το s550
32868777-2-440-DT2.jpg

έχει αυτές της ρυθμίσεις που αναφέρεις και με ένα calibration που του έκανα για δοκιμή (έτοιμα settings δεν το έκανα μόνος μου) είχε μεγάλες διάφορες και της αναφέρανε σαν highly recommended.Χωρίς το calibration έπαιζε πολύ χάλια και φαντάζομαι έτσι θα είναι και στο Dune.Πάντως ευτυχώς που αναφέρθηκε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα αυτή η επιλογή γιατί αν και ακούγεται λεπτομέρεια στην πράξη κάνει την διάφορα.Κοινός παίζει όπως π.χ μια TV out of the box.

7.1 αναλογική έξοδος ήχου sto Dune και σε stand-alone BD player

Σε ένα stand alone BD player της Sony, το s550, έχει αυτές της ρυθμίσεις που αναφέρεις και με ένα calibration που του έκανα για δοκιμή (έτοιμα settings δεν το έκανα μόνος μου) είχε μεγάλες διάφορες και της αναφέρανε σαν highly recommended.Χωρίς το calibration έπαιζε πολύ χάλια και φαντάζομαι έτσι θα είναι και στο Dune.Πάντως ευτυχώς που αναφέρθηκε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα αυτή η επιλογή γιατί αν και ακούγεται λεπτομέρεια στην πράξη κάνει την διάφορα.Κοινός παίζει όπως π.χ μια TV out of the box.

Όλα τα BD players που έχουν πολυκάναλη αναλογική έξοδο ήχου, διαθέτουν και ένα μενού ρυθμίσεων. Άλλο είναι υποτυπώδες και άλλο πιο εξελιγμένο (από ότι έχω ακούσει τα της Sony είχαν πιο εξελιγμένο μενού, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι άλλα δεν είχαν, ειδικά τα ακριβά).

Εδώ όμως μιλάμε για το συγκεκριμένο, και από ότι φαίνεται, αυτή η προσφερόμενη έξοδος είναι στην ουσία άχρηστη, αν δεν μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις, εκτός κι αν διαθέτεις τον ιδανικό χώρο, τα ιδανικά ηχεία (όλα ίδια, δηλαδή) και το ιδανικό στήσιμό τους (σε κύκλο, κατά την ITU - δες σχήμα).

Telarc_ITU_loudspeaker_setup.jpg

Οπότε; :hmmmm2:

Τί κάνουμε; :nounder:
-

Re: 7.1 αναλογική έξοδος ήχου sto Dune και σε stand-alone BD player

Όλα τα BD players που έχουν πολυκάναλη αναλογική έξοδο ήχου, διαθέτουν και ένα μενού ρυθμίσεων. Άλλο είναι υποτυπώδες και άλλο πιο εξελιγμένο (από ότι έχω ακούσει τα της Sony είχαν πιο εξελιγμένο μενού, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι άλλα δεν είχαν, ειδικά τα ακριβά).

Εδώ όμως μιλάμε για το συγκεκριμένο, και από ότι φαίνεται, αυτή η προσφερόμενη έξοδος είναι στην ουσία άχρηστη, αν δεν μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις, εκτός κι αν διαθέτεις τον ιδανικό χώρο, τα ιδανικά ηχεία (όλα ίδια, δηλαδή) και το ιδανικό στήσιμό τους (σε κύκλο, κατά την ITU - δες σχήμα).

Telarc_ITU_loudspeaker_setup.jpg

Οπότε; :hmmmm2:

Τί κάνουμε; :nounder:
-

Αν δεν έχει και ο ενισχυτής σου ρυθμίσεις τότε άντε ΓΕΙΑ.

Αν είσαι γκαντέμης…
Αγόρασε ενας φιλος το prime και πηγε να βάλει το τελευταίο firmware.
Δυστυχώς κατά τη διαδικασία του έβγαλε error και από τοτε το Player δεν λεει να φορτώσει…
Μετρά 1,2,3 και μετα ξανα standby.
Υπαρχει καποιος τροπος να ρθει στη αρχική θεση λειτουργίας ( τυπου reset)

Σήμερα ηρθε και το δικο μου DVB-T stick …
Αν και επανέλαβα αρκετες φορες την διαδικασία ανίχνευσης των καναλιών, δεν μπορεσα να εντοπίσω παραπανω από 4 (Alter Alpha, Ant1, και Μακεδονια)
Τα υπόλοιπα - αν και στη περιοχή μου εχω καλο σημα - δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω…
Αυτό που με τσάτισε ακομα πιο πολύ είναι πως για να γράψεις εκπομπή χρειάζεσαι και δεύτερο DVB-T stick…
Είναι δυνατον;;
Τι χαζομάρα είναι αυτή…
Το DVB-T stick το πηρα για να εχω την δυνατότητα να γραφω τηλεοπτικές εκπομπές. Η τηλεόραση μου εχει ενσωματωμένο DVB-T για να βλέπω και δεν το χρειάζομαι. Αυτό όμως δεν μπορεί να κάνει εγγραφή αν δεν συνοδεύεται από δεύτερο tuner..
Μεγάλη ήττα…

Nομιζω οτι μπορεις να γραψεις και με ενα.
2 στικακια θες αν θες να βλεπεις αλλο καναλι ενω γραφεις παραλληλα καποιο αλλο.

Εχετε δικιο
Επρεπε να πατήσω δυο φορες το play...
Δυστυχώς δεν μπορεσα μεχρι στιγμης να βρω όλα τα καναλια και απο αυτα που βρηκα δεν μπορω να πω πως εντυπωσιάσθηκα απο την εικόνα τους...
Τελικα ο tuner της tv ειναι πολυ καλύτερος

Αν και κατά την άποψη μου μην περιμένεις τίποτα καλύτερο γιατί δεν νομίζω να γίνει.Το μηχάνημα ακόμα θέλει "μάζεμα" στο όσο αναφορά αυτά που σχεδιαστικέ να κάνει.Το έχω ξαναπεί ότι το πρόβλημα οφείλετε στη συνδέσει USB και να μην το συγκρίνουμε με τα players που το δέκτη τον έχουν ενσωματωμένο και "πιθανότατα" να χρησιμοποιούν κάποιο επιταχυντή και όχι μόνο τον επεξεργαστή για αυτή τη δουλειά.

Ενδεικτικά αναφέρω τα System Requirements για Laptop με USB.

# For MPEG-2 Recording and TimeShifting
- Intel® Pentium ®4 1.7GHz
- AMD Athlon™ XP 1700+
- Intel® Pentium® Mobile 1.0GHz
- Intel® Atom™ 1.6GHz
# For H.264 HDTV Viewing
- Intel® Core™2 Duo 2.4GHz
- AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core 2.8GHz
# VGA card supports DirectX 9.0c and HD DXVA*
# 256 MB of memory or above**
# USB 2.0 Port

Εχει προσπαθήσει κανεις να χρησιμοποιήσει το yadis στον εσωτερικό σκληρο δισκο ( αν εχει βάλει);
Παρατήρησα πως τα αρχεια που δημιουργεί το yadis στον εσωτερικό σκληρο γίνονται κρυφά …
Παιζει να φταίει που είναι φορμαρισμένος σε ext2;… και αν ναι υπάρχει τρόπος να τον φορμάρω σε ntfs ;

Νομίζω πως στο παρελθόν καπου το ειχα διαβάσει αλλα δεν ειμαι σίγουρος…
Υπαρχει δυνατότητα να ριπαρω αυθεντικό bluray με το prime στον εσωτερικό δίσκο του dune;
Και αν ναι, πως;

Και εγω καπου ειχα διαβασει οτι τα Dune μπορουν να γινουν region free αλλα νομιζω οτι ηταν για τα πιο παλια μοντελα. Αν γνωριζει καποιος πως γινεται στο Prime 3 ας ενημερώσει.