HDMI 1.3 ...ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ?

ReAVeR

New member
2 December 2008
26
έχω μια PIONEER 500Α συνδεμένη με PC και VGA ΑΤΙ 4850 με DVI σε HDMI adaptor.

προς το παρόν χρησιμοποιώ ένα απλό των 10 καλώδιο HDMI, η τηλεόραση δείχνει 1080p, 1920x1080 κτλ.

αν βάλω ένα καλώδιο HDMI 1.3, των 50 , θα δω διαφορά?

το έχει δοκιμάσει κανείς?


( η απόσταση PC - TV δεν είναι μεγαλύτερη από 1,5 μέτρο )
 
Ο φίλος δεν μιλάει καν για ποιότητα καλωδίου αλλά για 1.3 συγκεκριμένα.

Και απολύτως ʽτυπικάʼ να το δεις, όταν η πηγή σου (HTPC) δεν υποστηρίζει 1.3 δεν έχει καν νόημα να συζητάμε περαιτέρω.

Από εκεί και πέρα, πάλι απολύτως τεχνικά και να το δεις, δεν έχει καν νόημα να μιλάμε για 1.3 στην περίπτωση της εικόνας (με εξαίρεση την εκμετάλλευση του Deep Color από κάποιες βιντεοκάμερες μόνο νομίζω και όχι από πρότυπα όπως πχ το Blu Ray).

Και άντε να πάμε και στην πιστοποίηση 1.3 καλωδίων. Άλλη πονεμένη ιστορία αυτή.

Και άντε να φτάσουμε να μιλάμε και γενικά για βελτίωση ποιότητας εικόνας για μήκη 1-2 m και για διαστάσεις <100ʼʼ (ανεξαρτήτως αν μιλάμε για 1.3 ή γενικά για ποιότητα καλωδίου). Άλλη ιστορία για γέλια και αυτή.

Εν ολίγοις, κατά την ταπεινή μου γνώμη: Μην χάνεις τον χρόνο σου.
 
ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, ομώς, γιατί τα πουλάνε αυτά τα καλώδια των 50+ ευρώ , και δεν λέω για τα μεγάλα μήκη, έχω δει καλώδια HDMI 2m 120 ευρώ.

επίσης άκουσα ότι η σειρά 48ΧΧ της ΑΤΙ υποστηρίζει 1.3 αντίθετα με τις παλίες κάρτες.
 
Όσο αφορά τα ακριβά καλώδια, όσο υπάρχουν άνθρωποι που τα αγοράζουν, θα πωλούνται. Ίσως κάποια από τα ακριβά μετράνε καλύτερα στον πάγκο, αλλά διαφορές στην εικόνα δεν έχω καταφέρει να δω. Και μάλιστα δοκιμάζοντας καλώδια 10-15μ, σε διαστάσεις εικόνας 100"+.

Όσο για τη σειρά 4ΧXX (και όχι 48ΧΧ) της Ati, ο μόνος λόγος να την προτιμήσει κανείς (σε σχέση με την παλιότερη γενιά) είναι η υποστήριξη LPCM 7.1 από την HDMI. Όπως είπαμε, το HDMI 1.3 είναι 100% άχρηστο όσο αφορά την εικόνα, και bitstream output ήχου δεν δίνει καμία κάρτα γραφικών (για την ώρα).
 
ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, ομώς, γιατί τα πουλάνε αυτά τα καλώδια των 50+ ευρώ , και δεν λέω για τα μεγάλα μήκη, έχω δει καλώδια HDMI 2m 120 ευρώ.

επίσης άκουσα ότι η σειρά 48ΧΧ της ΑΤΙ υποστηρίζει 1.3 αντίθετα με τις παλίες κάρτες.

Το οτι υποστηριζει μια καρτα η μια τηλεοραση 1.3 δεν σημαινει τιποτα χωρις το καταλληλο υλικο που θα εκμεταλευεται το αυξημενο bandwidth , και το υλικο αυτο πολυ απλα δεν υπαρχει.

Τα καλωδια πωλουνται τοσο πολυ απλα γιατι υπαρχουν ανθρωποι που ειναι διατεθειμενοι να πληρωσουν παραπανω.
 
σας ευχαριστώ πολύ όλους, με απαλλάξατε από λίγο άγχος, και γλίτωσα και λίγα λεφτά :)
 
ρε παλικαρια μια γρηγορη και ευκολη ερωτησουλα... υπαρχει καποια διαφορα σε καλωδιο hdmι 1.3 απο 1.3α?? αυτο το α στο τελος τι καπνο φουμαρι καινουργια κολπα ειναι????-bye-