HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

k.m.

Supreme Member
20 November 2007
3,334
Νέο Ηράκλειο
Θέλω να πάρω 2-3 καλώδια HDMI 1.3a (1μ) και είδα μια ποικιλία σε διάφορες τιμές (μέχρι και 60 για ένα 1μ με χρυσά βύσματα).

Το ερώτημα είναι "αξίζει λεφτά του ένα ακριβό καλώδιο ?".

Δεδομένου ότι το σήμα είναι ψηφιακό ποια η ωφέλεια από ένα ακριβό καλώδιο με πολλαπλές θωρακίσεις ή πολύ περισσότερο από τα χρυσά βύσματα ? Μήπως όλα αυτά είναι κατάλοιπα των αναλογικών εποχών και ένας τρόπος για να μας ξεζουμίζουν ? (Φρου-φρου και αρώματα με λίγα λόγια)

Απο ότι ξέρω υπάρχει έκδοση ΘΥΡΑΣ HDMI 1.3a. Καλώδιο 1.3? Μάλλον μάρκετινγκ....

Απο τη στιγμή που το σήμα είναι ψηφιακό δε παίζει ρόλο το καλώδιο. Η μεταφέρει ή δε μεταφέρει τις πληροφορίες όπως αυτές έχουν. Απο που βγαίνει και που μπαίνει έχει σημασία.... το καλώδιο!

Θέλω να πάρω 2-3 καλώδια HDMI 1.3a (1μ) και είδα μια ποικιλία σε διάφορες τιμές (μέχρι και 60 για ένα 1μ με χρυσά βύσματα).

Το ερώτημα είναι "αξίζει λεφτά του ένα ακριβό καλώδιο ?".

Δεδομένου ότι το σήμα είναι ψηφιακό ποια η ωφέλεια από ένα ακριβό καλώδιο με πολλαπλές θωρακίσεις ή πολύ περισσότερο από τα χρυσά βύσματα ? Μήπως όλα αυτά είναι κατάλοιπα των αναλογικών εποχών και ένας τρόπος για να μας ξεζουμίζουν ? (Φρου-φρου και αρώματα με λίγα λόγια)

απο το πλαισιο πηρα χτες clicktronic 1 μετρο επιχρυσο,25 ευρω και ειναι μια χαρα για μια απλη τηλεοραση και ενα απλο blue ray

ναι πήρα και εγώ ένα τελικά 32 με επίχρυσα και δεν έχει καμία διαφορά από το no-name που είχε μέσα το media-player που αγόρασα.

Από εδώ και πέρα τα πιο φτηνά.

Υπαρχει και εκδοση 1.3b αλλα δεν εχει καμια διαφορα στην ποιοτητα εικονας απο ενα καλωδιο των 10 ευρω σε διαστασεις 1,5 μετρο που πουλανε το εμποριο

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Στην πρώτη τηλεόραση Lcd που πήρα και ήταν hd ready και δοκίμασα διαφορετικής ποιότητας καλώδια HDMI (όπως ένα no-name ,ένα Clicktronic,ένα Hama πέντε αστέρων,ένα OEHLBACH 1.3b τεσσάρων αστέρων) για να βελτιώσω την ποιότητα εικόνας, είδα διαφορές σε κάθε καλώδιο ,με καλύτερη ποιότητα εικόνας από το OEHLBACH.
Στην δεύτερη Lcd που πήρα και είναι Full HD και δοκίμασα τα καλώδια HDMI που έχω ,οι διαφορές στην ποιότητα εικόνας είναι μικρές .

Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Στην πρώτη τηλεόραση Lcd που πήρα και ήταν hd ready και δοκίμασα διαφορετικής ποιότητας καλώδια HDMI (όπως ένα no-name ,ένα Clicktronic,ένα Hama πέντε αστέρων,ένα OEHLBACH 1.3b τεσσάρων αστέρων) για να βελτιώσω την ποιότητα εικόνας, είδα διαφορές σε κάθε καλώδιο ,με καλύτερη ποιότητα εικόνας από το OEHLBACH.
Στην δεύτερη Lcd που πήρα και είναι Full HD και δοκίμασα τα καλώδια HDMI που έχω ,οι διαφορές στην ποιότητα εικόνας είναι μικρές .

Εννοείς με το μάτι ή έκανες κάποια μέτρηση?
Σε αυτά τα τεστ πάντως η καλύτερη μέθοδος είναι blind test. Να βάλεις κάποιον άλλο να τα αλλάζει και να μην ξέρεις ποιο καλώδιο παίζει κάθε φορά.
Πολλές φορές - γαι ανεξήγητους λόγους - είμαστε υποσυνείδητα προκατελημένοι προς το ακριβότερο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Πολλές φορές - γαι ανεξήγητους λόγους - είμαστε υποσυνείδητα προκατελημένοι προς το ακριβότερο.
Καλησπέρα.
Με το μάτι έκανα την σύγκριση.
Είναι εμφανής οι διαφορές τουλάχιστον στην hd ready.
Ισχύει αυτό που λες μερικές φορές για αυτό και έκανα τις συγκρίσεις δυο - τρεις φορές.
Το OEHLBACH που πήρα για να συνδέσω το pc με την τηλεόραση και αντκατέστησε το Clicktronic μου δίνει και ποιο έντονα χρώματα και καλύτερη ευκρίνεια.

Εγω εχω αγορασει καλωδια της Oelbach 1.3b 1.5 μετρου στα 58 ευρω το ενα. Δεν ετυχε να κανω συγκριτικες δοκιμες. Παντως η αρχη μου ειναι οτι τα καλωδια ειναι κομματι του συστηματος σου. Και ενω συσκευες μπορει να αλλαξεις πολλες, καλωδια-αν αγορασεις καλα- θα ειναι το τελευταιο πραγμα που θα αλλαξεις. Και οταν λεω καλα δεν εννοω πανακριβα αλλα να δωσεις 1500 ευρω σε ενισχυτη, 1800 ευρω σε τηλεοραση, 350 ευρω σε blue ray player και να κολλησεις στα 60 ευρω στο καλωδιο δεν ειναι λογικο.

Σταυρο οπως το παρει κανεις

εχω ακουσει καλωδια ηχειων των 5 ευρω να παιζουν καλυτερα απο των 1.500. Βεβαια δεν αποκλειω και το αντιθετο.

Μα μιλάμε για ψηφιακά σήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να επεμβαίνει το καλώδιο σε κορεσμό χρωμάτων και τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν...

Τελευταία πήρα της crystal audio με τις επίχρυσες επαφές από media markt με 20,00 , άριστο. Κι αυτό σε αντικατάσταση ενός philips hdmi, το οποίο δεν ήθελε με κανένα τρόπο να παίξει με το blu-ray της samsung (η τηλεόραση έγραφε "ελένξτε το καλώδιο"). Τελικά δεν είναι όλα τα καλώδια ίδια...

Για σύνδεση ps3 με tv δοκίμασα ένα 2μετρο του κιλού με ένα 2μετρο Ultralink των 80 ευρώ. Όσες φορές κι αν έκανα την αλλαγή των καλωδίων δεν μπόρεσα να διακρίνω διαφορές, αν και προσπάθησα πολύ. Μιλάω πάντα με το μάτι. Γιατί αν υπάρχουν διαφορές που φαίνονται μόνο στα όργανα σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τόσα παραπάνω λεφτά...

Μα μιλάμε για ψηφιακά σήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να επεμβαίνει το καλώδιο σε κορεσμό χρωμάτων και τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν...

E πέστα Χρυσόστομε. Τα 0 και 1 ίδια είναι, εκτός αν τα ακριβά καλώδια βάζουν και δικά τους... :grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Με το noname καλώδιο η εικόνα ήταν γενικά καλή αλλά σου έδινε μία εντύπωση πως κάτι λείπει. Το contract ικανοποιητικό αλλά το μαύρο δεν ήταν αβισαλέο. Η χρωματική απόκριση ήταν λίγο κρύα και ασθενική. Η ευκρίνεια σε καλά επίπεδα αλλά σε σκηνές έντονης κίνησης ένιωθες πως χάνεται λίγη πληροφορία.
Με το super duper oehlbach gold with unobtainium cables, η διαφορά ήταν ξεκάθαρη. Η εικόνα είχε καθαρίσει τελείως, ξεκάθαρα ευκρινής, το μαύρο ήταν αβισαλέο, το απόλυτο σκοτάδι, τα χρώματα πραγματικά ζεστά και ισχυρά, η απόλυτη ομαλότητα στην κίνηση, λες και είχε 2000 hz. Τα αξίζει τα λεφτά του το unobtainium gold. Α, και μη ξαχάσω, σημαντικό να έχεις αλλάξει και το καλώδιο ρεύματος επίσης με ένα από unobtainium

ΟΚ, αστεία τέλος. placebo, placebo, placebo. Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε ψηφιακή μετάδοση, ειδικά σε μικρού μήκους καλώδια. Αν κλειδώνει, τότε είναι ok. http://en.wikipedia.org/wiki/Unobtainium

Ουφ... Στην αρχή με ψάρωσες... Νόμιζα ότι τα εννοούσες αυτά που έγραφες :flipout: :flipout:

Ακριβά καλώδια, μόνο στα μεγάλα μέτρα. Γιατί θα κλειδώσουν πιο εύκολα. Αλλά αν το καλώδιο κλειδώσει, είτε φθηνό είτε ακριβό είναι το ίδιο.
Στα μικρά μήκη, το φθηνότερο...