HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Το ζητουμενο στα καλωδια HDMI ειναι η ταχυτητα διαμεταγωγης η οποια πρεπει να ειναι 10.2 Gbits/sec για να εξασφαλισθει η μεταφορα σηματος 1080ρ24ρ. Δεν πληρουν ολα τα καλωδια αυτες τις προυποθεσεις. Υπαρχουν καλωδια με την ενδειξη HD και με τη μιση ταχυτητα διαμεταγωγης. Η καλη εταιρεια εγγυαται πρωτα πρωτα την αξιοπιστια του προιοντος. Και τελος η θωρακιση του καλωδιου παντα εχει αξια, στα δε HDMI που δεν πρεπει να "τσακιζουν" γιατι αλλοιωνεται το σημα η καλη κατασκευη εχει νοημα.
Και ολα αυτα με κοστος 30-60 ευρω.
Δεν μιλαμε για το κοστος των hi-end καλωδιων ηχου.
Αλλα να παρεις home cinema των 4000 ευρω συνολικα και να τσιγκουνευτεις τα 60 ευρω τονιζω δεν ειναι λογικο. Και αν καποιος δεν βλεπει διαφορα εικονας με τα καλωδια πιθανον να μην βλεπει ουτε μεταξυ των διαφορων συσκευων οποτε εδω εχουμε να κανουμε με αλλο θεμα.

Τιποτε χυμα αγορασμενο απο καλαθι δεν μπορει να ειναι της προκοπης. Απλα λυνουν προβληματα σε περιπτωση οικονομικης δυσπραγιας.

Αλλα να παρεις home cinema των 4000 ευρω συνολικα και να τσιγκουνευτεις τα 60 ευρω τονιζω δεν ειναι λογικο. Και αν καποιος δεν βλεπει διαφορα εικονας με τα καλωδια πιθανον να μην βλεπει ουτε μεταξυ των διαφορων συσκευων οποτε εδω εχουμε να κανουμε με αλλο θεμα.

σε αυτο εχεις δικιο. Ακομα και για ομορφια σε ενα ακριβο συστημα βαζεις κατι καλυτερο απο ενα των 5 ευρω. Σε ενα βασικο απο πλευρας τιμης συστημα τα 60 ευρω μεταφραζονται σε ενα καλυτερο BDP.

παν μετρον αριστο

Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

για κυττα τι επαθαν τα VDH σε αλλο θρεντ

Παντα θα υπαρχουν καποιες εκπληξεις αρνητικες απο καλες εταιρειες και θετικες απο μικρες και αγνωστες εταιρειες στον ευρυτερο χωρο των ηλεκτρονικων καταναλωτικων ειδων, ο κανονας ομως ειναι οτι η σοβαρη εταιρεια βγαζει καλα προιοντα. Οχι οτι μια μικρη εταιρεια δεν μπορει να βγαλει καλα προιοντα (τοτε θα πετυχει και θα γινει κιαυτη "μεγαλη" τουλαχιστον στις τιμες). Και αν μια σοβαρη εταιρεια αρχισει απανωτες αηδιες σε προιοντα της σιγουρα το τελος της δεν θα ειναι μακρια.

Και τελος η θωρακιση του καλωδιου παντα εχει αξια, στα δε HDMI που δεν πρεπει να "τσακιζουν" γιατι αλλοιωνεται το σημα η καλη κατασκευη εχει νοημα.

Γιατί ? σκοντάφτουν τα ηλεκτρονιάκια στην τσάκιση? :p

Τιποτε χυμα αγορασμενο απο καλαθι δεν μπορει να ειναι της προκοπης.

δενν ειναι σιγουρο, γιατι και πολλες μεγαλες εταιριες παιρνουν νο νειμ καλωδια και βαζουν το ονομα τους επανω. Αλλα και δικα τους ναναι ενα μεγαλο ποσοστο των χρηματων που πληρωνουμε ειναι για το ονομα της εταιριας και οχι για την ποιοτητα του καλωδιου.

Το ζητουμενο στα καλωδια HDMI ειναι η ταχυτητα διαμεταγωγης η οποια πρεπει να ειναι 10.2 Gbits/sec για να εξασφαλισθει η μεταφορα σηματος 1080ρ24ρ. Δεν πληρουν ολα τα καλωδια αυτες τις προυποθεσεις. Υπαρχουν καλωδια με την ενδειξη HD και με τη μιση ταχυτητα διαμεταγωγης. Η καλη εταιρεια εγγυαται πρωτα πρωτα την αξιοπιστια του προιοντος. Και τελος η θωρακιση του καλωδιου παντα εχει αξια, στα δε HDMI που δεν πρεπει να "τσακιζουν" γιατι αλλοιωνεται το σημα η καλη κατασκευη εχει νοημα.

Φίλτατε, μπορείτε να μου βρείτε κάποιο link από κάποιον κατασκευαστή καλωδίων HDMI που να υποστηρίζει ότι το καλώδιό του παίζει καλύτερα από αυτά των ανταγωνιστών του;

Που να βελτιώνει χρώμα / ευκρίνεια / αντίθεση / whatever?

Παντα θα υπαρχουν καποιες εκπληξεις αρνητικες απο καλες εταιρειες και θετικες απο μικρες και αγνωστες εταιρειες στον ευρυτερο χωρο των ηλεκτρονικων καταναλωτικων ειδων, ο κανονας ομως ειναι οτι η σοβαρη εταιρεια βγαζει καλα προιοντα. Οχι οτι μια μικρη εταιρεια δεν μπορει να βγαλει καλα προιοντα (τοτε θα πετυχει και θα γινει κιαυτη "μεγαλη" τουλαχιστον στις τιμες). Και αν μια σοβαρη εταιρεια αρχισει απανωτες αηδιες σε προιοντα της σιγουρα το τελος της δεν θα ειναι μακρια.

κατα βαση συμφωνουμε, πρεπει να υπαρχει μια λογικη στο ποσοστο που δινουμε σε ενα συστημα για τα καλωδια του.
Απλως στα HDMI, οπως και στα καλωδια ρευματος δεν προκειταιο να δεις η να ακουσεις καποια διαφορα σπο την στιγμη που ειναι καλα κατασκευασμενα και τηρουν τις προδιαγραφες. Τωρα στα καλωδια ηχειων και στα ιντερκονεκτς εκει υπαρχουν διαφορες, οχι αναλογα του κοστους, αλλα αναλογα πως θα δεσει το υλικο κατασκευης τους με το συστημα.

Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

δενν ειναι σιγουρο, γιατι και πολλες μεγαλες εταιριες παιρνουν νο νειμ καλωδια και βαζουν το ονομα τους επανω. Αλλα και δικα τους ναναι ενα μεγαλο ποσοστο των χρηματων που πληρωνουμε ειναι για το ονομα της εταιριας και οχι για την ποιοτητα του καλωδιου.

Αυτό ξαναπες το.. Ποτέ δεν θα κουραστώ να ποστάρω το λίνκ που περιγράφει την απάτη της Tara Labs. Και αυτούς τους έπιασαν.. με τους άλλους (που σίγουρα υπάρχουν) που κυκλοφορούν ελεύθεροι τι γίνεται;

Απάντηση: Re: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Φίλτατε, μπορείτε να μου βρείτε κάποιο link από κάποιον κατασκευαστή καλωδίων HDMI που να υποστηρίζει ότι το καλώδιό του παίζει καλύτερα από αυτά των ανταγωνιστών του;

Που να βελτιώνει χρώμα / ευκρίνεια / αντίθεση / whatever?[/QUOTE

δημητρη ξερεις τι λες?
ξερεις κανενα κατασκευαστη καλωδιων ηχειων ιντερκνεκτ ρευματος που να λεει οτι το καλωδιο του παιζει καλυτερα απο καποιο αλλο επωνυμο η μη καλωδιο
αυτα δεν λεγονται

Re: Απάντηση: Re: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

δημητρη ξερεις τι λες?
ξερεις κανενα κατασκευαστη καλωδιων ηχειων ιντερκνεκτ ρευματος που να λεει οτι το καλωδιο του παιζει καλυτερα απο καποιο αλλο επωνυμο η μη καλωδιο
αυτα δεν λεγονται

OK, να το θέσω λίγο διαφορετικά:

Που να ισχυρίζεται ότι παίζει με οποιονδήποτε τρόπο διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο καλώδιο HDMI. Ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα. Απλά διαφορετικά.

κανεις δεν ειναι αφελης
ουτε για hdmi ουτε για κανενα καλωδιο
αυτα τα κανουν οι γκουρου των περιοδικων
που χουν δικαιωμα να ακουνε και να βλεπουν οτι θελουν χωρις να μπορει να τους διωξει νομικα καποιος
απο εκει και μετα οπως ολα τα καλωδια ηχειων δεν παιζουν ιδια για καποιους ,
για καποιους αλλους δεν υπαρχει διαφορα.
Απλα διαλεγουμε πλευρα και πορευομαστε
και καμμια φορα οτι και να πιστευουμε ερχεται τουμπα
ειτε ακουμε και βλεπουμε ειτε τουμπαλιν

Νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει τα καλώδια που μεταφέρουν αναλογικά σήματα με αυτά που μεταφέρουν ψηφιακά. Αν μιλάμε για καλώδια ηχείων, ίσως να υπάρχουν διαφορές, γιατί η αλλοίωση του αναλογικού σήματος από το καλώδιο, δεν είναι αναστρέψιμη. Όμως στα ψηφιακά σήματα, αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν. Εκτός των τεράστιων ανοχών, υπάρχει και η (συνήθως) ισχυρότατη διόρθωση σφάλματος. Ούτε τσακίσματα, ούτε διαμεταγωγές, ούτε τίποτα.
Όσο το καλώδιο είναι εντός προδιαγραφών, παίζει όσο φθηνό και να είναι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Με το noname καλώδιο η εικόνα ήταν γενικά καλή αλλά σου έδινε μία εντύπωση πως κάτι λείπει. Το contract ικανοποιητικό αλλά το μαύρο δεν ήταν αβισαλέο. Η χρωματική απόκριση ήταν λίγο κρύα και ασθενική. Η ευκρίνεια σε καλά επίπεδα αλλά σε σκηνές έντονης κίνησης ένιωθες πως χάνεται λίγη πληροφορία.
Με το super duper oehlbach gold with unobtainium cables, η διαφορά ήταν ξεκάθαρη. Η εικόνα είχε καθαρίσει τελείως, ξεκάθαρα ευκρινής, το μαύρο ήταν αβισαλέο, το απόλυτο σκοτάδι, τα χρώματα πραγματικά ζεστά και ισχυρά, η απόλυτη ομαλότητα στην κίνηση, λες και είχε 2000 hz. Τα αξίζει τα λεφτά του το unobtainium gold. Α, και μη ξαχάσω, σημαντικό να έχεις αλλάξει και το καλώδιο ρεύματος επίσης με ένα από unobtainium

ΟΚ, αστεία τέλος. placebo, placebo, placebo. Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε ψηφιακή μετάδοση, ειδικά σε μικρού μήκους καλώδια. Αν κλειδώνει, τότε είναι ok. http://en.wikipedia.org/wiki/Unobtainium

Φίλε μου την θεωρία για την ψηφιακή μετάδοση την γνωρίζω ,εγώ καταθέτω την προσωπική μου άποψη, στα δικά μου μάτια βλέπω διαφορές .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Φίλε μου την θεωρία για την ψηφιακή μετάδοση την γνωρίζω ,εγώ καταθέτω την προσωπική μου άποψη, στα δικά μου μάτια βλέπω διαφορές .

σεβαστή η άποψη σου, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορά των καλωδίων παραπέμπει σε μεταφυσικά φαινόμενα.

λοιπον για να τελειωνει το παραμυθι, οποτε με ενα απλο καλωδιο που θα φερω εγω στον χωρο σου, θα συνεχισεις να ξεχωριζεις τις αλλαγες σε τυφλο τεστ, θα αλλαζω εγω τα καλωδια και εσυ χωρις να τα βλεπεις θα μου λες ποιο παιζει;