HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

τι να κανω αραγες με αυτα που διαβαζω
η φτωχεια του μυαλου δυστυχως δεν γιατρευεται με κανενα τροπο
dvd υπαρχει με 30 ευρω και 3000 ευρω ειναι ιδια?
και ναι και οχι.
Ναι γιατι και τα 2 κανουν την ιδια δουλεια
οχι γιατι δεν αποδιδουν το ιδιο.
Ο φτωχος αισθανεται οτι οσοι δινουν 3000 για ενα πλειερ ειναι κοροιδα και τους τα παιρνουν ανευ λογου
και αυτος που αγοραζει το ακριβο μπορει και να το πληρωνει για καποιες διαφορες που μπορει να βλεπει και να ακουει
ειτε λεγεται καλωδιο
ειτε πλειερ
εχουν το κοινο τους
ακριβα η φτηνα ενα και το αυτο
Το κακο δεν ειναι αν καποιον τον πιανουν κοροιδο
γιατι θελει και τον πιανουν
Το κακο ειναι να προσπαθεις να πεισεις τον αλλον οτι εσυ εχεις δικιο

Το πιο σημαντικο ειναι η δυνατοτητα 12bit/ xvColour και η δυνατοτητα ληψης ηχου bitstream TrueHD& DTS HD. Και μεταξυ μας γιαυτα τα φορμα θα κανει καποιος αναβαθμιση του ενισχυτη του. Αν ειναι να τα στερηθει για 30 ευρω δε ξερω δε μου φαινεται λογικο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Και γω νόμιζα ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης για δες τι λέει η monstercable
, στο The Look and Sound of an Inferior Cable :

http://www.monstercable.com/hdmi/the_facts_on_hdmi.asp

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα γραφόμενα.

Ειδικά στο θέμα "The Look and Sound of an Inferior Cable" συμφωνώ απόλυτα!

Λέει: "Cable-induced video artifacts can be as small as color banding (loss of color gradations), pixel dropouts, "sparklies" popping intermittently on the screen, and "solarization," where the gradients of color are not accurately produced.
In severe cases, there is "noise" and "snow" and streaks that occasionally blast across the screen. In the most severe cases, the picture will black out altogether."

Αυτή είναι και η δικιά μου εμπειρία όσο αφορά τις διαφορές μεταξύ καλωδίων HDMI. Είναι οφθαλμοφανέστατες, και είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας του καλωδίου! Αλλά είναι και χονδροειδέστατες, οποιοσδήποτε τις καταλαβαίνει. Δεν χρειάζεται να παγώσεις την εικόνα και να ψάξεις να τις βρεις.

Ούτε η Monster δεν φτάνει να μιλήσει για βελτιώσεις σε ευκρίνεια, χρώματα, κτλ.

Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

τι να κανω αραγες με αυτα που διαβαζω
η φτωχεια του μυαλου δυστυχως δεν γιατρευεται με κανενα τροπο
dvd υπαρχει με 30 ευρω και 3000 ευρω ειναι ιδια?
και ναι και οχι.
Ναι γιατι και τα 2 κανουν την ιδια δουλεια
οχι γιατι δεν αποδιδουν το ιδιο.
Ο φτωχος αισθανεται οτι οσοι δινουν 3000 για ενα πλειερ ειναι κοροιδα και τους τα παιρνουν ανευ λογου
και αυτος που αγοραζει το ακριβο μπορει και να το πληρωνει για καποιες διαφορες που μπορει να βλεπει και να ακουει
ειτε λεγεται καλωδιο
ειτε πλειερ
εχουν το κοινο τους
ακριβα η φτηνα ενα και το αυτο
Το κακο δεν ειναι αν καποιον τον πιανουν κοροιδο
γιατι θελει και τον πιανουν
Το κακο ειναι να προσπαθεις να πεισεις τον αλλον οτι εσυ εχεις δικιο

Βρε Argi, δεν θα βρεις άνθρωπο που να υποστηρίξει ότι τα DVD players των 30 και των 3000 ευρώ είναι ίδια, και αυτό διότι οι διαφορές είναι εμφανείς σε οποιονδήποτε. Είναι common knowledge. Υπάρχει θεωρητική και πρακτική βάση. Υπάρχουν αλγόριθμοι, ενεργά εξαρτήματα, software γενικότερα.
Μην τρελαθούμε.

Μην μπλέκουμε ανόμοια πράγματα.

Όσο αφορά τα καλώδια HDMI, ούτε στο avsforum δεν έχουν φτάσει να μιλάνε για διαφορές ποιότητας εικόνας. Και αυτοί εκεί είναι πολύ πιο τρελοί από εμάς.

Το πιο σημαντικο ειναι η δυνατοτητα 12bit/ xvColour και η δυνατοτητα ληψης ηχου bitstream TrueHD& DTS HD. Και μεταξυ μας γιαυτα τα φορμα θα κανει καποιος αναβαθμιση του ενισχυτη του. Αν ειναι να τα στερηθει για 30 ευρω δε ξερω δε μου φαινεται λογικο.

Αν μιλάμε για ένα καλώδιο το οποίο θα θαφτεί μέσα σε κάποιο τοίχο για πολλά χρόνια, μαζί σας. Να πληρώσουμε και 30 και 50 και 100 για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Αλλά για απλά καλώδια του 1 και των 2 μέτρων, που απλά συνδέουν πηγή με ενισχυτή, άποψή μου είναι να τα αγοράζουμε (και πληρώνουμε) όταν τα χρειαζόμαστε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μαζί με το καινούργιο BD player που θα βγει κάποια στιγμή, με την νέα version του φορμά που θα τα υποστηρίζει, και με το νέο software (ταινίες) που επίσης θα το υποστηρίζει (θέλει αρκετά χρόνια..). Μέχρι τότε θα κοστίζουν και πολύ λιγότερα χρήματα.

Εγώ πάλι να θυμίσω ότι διαβάζουμε από το site κάποιου που θέλει να πουλήσει ακριβά καλώδια. Τα περι διαμεταγωγής, τα ακούω βερεσέ... Τα έχουν φροντίσει αυτοί που σχεδίασαν τον δίαυλο, και προφανώς δεν έβγαλαν πρότυπο που θέλει ακριβά υλικά (!) και καλώδια...

Εγώ, θα προσθέσω 2 σημεία για προβληματισμό:
  • Το νέο δίαυλο και βύσμα "display port", το οποίο πλασάρεται σαν φθηνή εκδοχή του HDMI (λόγω δικαιωμάτων) αλλά με μεγαλύτερη διαμεταγωγή και σημαντικά υψηλότερες αναλύσεις.
  • Τα νέα προϊόντα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, και μετατρέπουν τα HDMI σε utp καλώδια, μέχρι 100 μέτρα.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα γραφόμενα.

Ειδικά στο θέμα "The Look and Sound of an Inferior Cable" συμφωνώ απόλυτα!

Λέει: "Cable-induced video artifacts can be as small as color banding (loss of color gradations), pixel dropouts, "sparklies" popping intermittently on the screen, and "solarization," where the gradients of color are not accurately produced.
In severe cases, there is "noise" and "snow" and streaks that occasionally blast across the screen. In the most severe cases, the picture will black out altogether."

Αυτή είναι και η δικιά μου εμπειρία όσο αφορά τις διαφορές μεταξύ καλωδίων HDMI. Είναι οφθαλμοφανέστατες, και είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας του καλωδίου! Αλλά είναι και χονδροειδέστατες, οποιοσδήποτε τις καταλαβαίνει. Δεν χρειάζεται να παγώσεις την εικόνα και να ψάξεις να τις βρεις.

Ούτε η Monster δεν φτάνει να μιλήσει για βελτιώσεις σε ευκρίνεια, χρώματα, κτλ.

Εχεις δει δηλαδή banding με κάποιο καλώδιο και solarization που δεν υπήρχε με άλλο? θα ήθελα πολύ να το δω αυτό!!!

Όχι, δεν έχω δει. Αλλά καταλαβαίνω ότι τέτοιου είδους artifacting ίσως προκύψει υπό ορισμένες συνθήκες. Δηλαδή, δεν μου ακούγεται τελείως τρελό.

Ίσως υπό κάποιες συνθήκες γίνεται διαφορετικό handshake και πέφτει το χρωματικό βάθος.. Whatever.. Λέω, ακούγεται κάπως πιστευτό.

BTW, color banding = solarization... (προς την Monster πηγαίνει αυτό).

Και γω νόμιζα ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης για δες τι λέει η monstercable
, στο The Look and Sound of an Inferior Cable :

http://www.monstercable.com/hdmi/the_facts_on_hdmi.asp

Όχι, δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Αλήθεια.

Τι σχέση έχουν αυτά που λέει η monstercable με αυτά που λες εσύ; Να σου θυμήσω τα γραφόμενά σου;
greekgreek έγραψε:"Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Στην πρώτη τηλεόραση Lcd που πήρα και ήταν hd ready και δοκίμασα διαφορετικής ποιότητας καλώδια HDMI (όπως ένα no-name ,ένα Clicktronic,ένα Hama πέντε αστέρων,ένα OEHLBACH 1.3b τεσσάρων αστέρων) για να βελτιώσω την ποιότητα εικόνας, είδα διαφορές σε κάθε καλώδιο ,με καλύτερη ποιότητα εικόνας από το OEHLBACH.
Στην δεύτερη Lcd που πήρα και είναι Full HD και δοκίμασα τα καλώδια HDMI που έχω ,οι διαφορές στην ποιότητα εικόνας είναι μικρές ."

Ένα ΚΑΚΟ καλώδιο θα κάνει κάποια από αυτά που λέει η monstercable (δεν είμαι σίγουρος για κάποια άλλα). Αλλά σε αυτή την περίπτωση (του ΚΑΚΟΥ καλωδίου) δε μιλάμε εδώ για αλλαγή στην ποιότητα, μιλάμε για αν δουλεύει ή όχι.

Έχω δει κακό καλώδιο (αυτό που είχε μέσα το popcorn hour - σε μένα έβγαζε τα sparkles που λέει η monster). Το άλλαξα με ένα δίμετρο των 7 ευρώ από eshop και είναι άψογο. Επίσης έχω ένα 15μετρο αγορασμένο από ebay με 50 ευρώ πριν 2 χρόνια, που παίζει επίσης άψογα, όταν εκείνη την εποχή το φτηνότερο 15μετρο που έβρισκα στην Ελλάδα έκανε 150 ευρώ, και τα επώνυμα έκαναν 300+. Γιατί να τους τα δώσω;

Οπότε, ας ανακατασκευάσουμε τη δήλωση: Καλώδιο HDMI που κλειδώνει στη μέγιστη ανάλυση και δεν παρουσιάζει εμφανή προβλήματα από θόρυβο, sparkles κτλ, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα και κανένα ακριβότερο καλώδιο δε θα δείξει καλύτερα από αυτό. ΤΕΛΟΣ

@argi: Το πρόβλημά σου είναι ότι συγχέεις τα πράγματα. Τι σχέση έχουν τα players με τα καλώδια, ειδικά δε τα καλώδια ψηφιακής μετάδοσης. Έχεις την αντίληψη πως κάθε τι ακριβότερο έχει κάποιο λόγο να είναι ακριβότερο, άρα είναι και "υπό συνθήκες" καλύτερο. Και εγώ σου λέω πως αυτό είναι λάθος, γιατί πολύ απλά υπάρχουν οι απατεώνες. Υπάρχουν δύο ειδών απατεώνες. Αυτοί που σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και αυτοί που σου πουλάνε μεταξωτές κορδέλες ενώ σου αρκούν και τα φύκια. Και οι δύο είναι το ίδιο απατεώνες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

[
@argi: Το πρόβλημά σου είναι ότι συγχέεις τα πράγματα. Τι σχέση έχουν τα players με τα καλώδια, ειδικά δε τα καλώδια ψηφιακής μετάδοσης. Έχεις την αντίληψη πως κάθε τι ακριβότερο έχει κάποιο λόγο να είναι ακριβότερο, άρα είναι και "υπό συνθήκες" καλύτερο. Και εγώ σου λέω πως αυτό είναι λάθος, γιατί πολύ απλά υπάρχουν οι απατεώνες. Υπάρχουν δύο ειδών απατεώνες. Αυτοί που σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και αυτοί που σου πουλάνε μεταξωτές κορδέλες ενώ σου αρκούν και τα φύκια. Και οι δύο είναι το ίδιο απατεώνες.[/QUOTE]

το δικο μου προβλημα θα ελεγα ποιο ειναι
το δικο σου ειναι οτι εχεις πολλα προβληματα
ενα απο αυτα ειναι να μην καταλαβαινεις τι λεω και να καταλαβαινεις οτι θες
δικαιωμα σου
μπαι δε γουει
αν θελει ας μας πει ο Μανωλης Καστρουνης τι γνωμη του επι τουτου

Καλά, ότι θα διαβάζαμε για πληροφόρηση τα λεγόμενα της monster που γελάει μαζί της όλη η Αμερική και στα φόρουμ είναι ο μόνιμος στόχος χλευασμού δεν το περίμενα.

Αν κλειδώνει, δουλεύει. Έχω 15μετρο των περίπου 70 ευρώ και είναι άψογο, όπως βέβαια και κανα δυο μικρά πάμφθηνα. Συμφωνώ με τον Σταύρο πως τα καλώδια των 30-50 ευρώ έχουν νόημα ύπαρξης και δικαιολογούν την τιμή τους,καθώς βασικά δεν αγοράζεις καλύτερη εικόνα αλλά καλύτερη συναρμογή και υλικά για μια στοιχειώδη αντοχή και αξιοπιστία. Τα άλλα των 600 ευρώ είναι απάτη για τύπους με περίσσευμα χρημάτων και έλλειμα μυαλού.

Εγώ πάλι να θυμίσω ότι διαβάζουμε από το site κάποιου που θέλει να πουλήσει ακριβά καλώδια. Τα περι διαμεταγωγής, τα ακούω βερεσέ... Τα έχουν φροντίσει αυτοί που σχεδίασαν τον δίαυλο, και προφανώς δεν έβγαλαν πρότυπο που θέλει ακριβά υλικά (!) και καλώδια...

Εγώ, θα προσθέσω 2 σημεία για προβληματισμό:
  • Το νέο δίαυλο και βύσμα "display port", το οποίο πλασάρεται σαν φθηνή εκδοχή του HDMI (λόγω δικαιωμάτων) αλλά με μεγαλύτερη διαμεταγωγή και σημαντικά υψηλότερες αναλύσεις.
  • Τα νέα προϊόντα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, και μετατρέπουν τα HDMI σε utp καλώδια, μέχρι 100 μέτρα.

Το display port ειναι ενδιαφερουσα υποθεση αλλα απο την στιγμη που θα μπορει με ανταπτορα να συνδεθει σε HDMI εισοδο δεν θα υπαρχει προβλημα καθως υπαρχει συμβατοτητα. Υποτιθεται οτι ελευθερο απο δικαιωματα χρησης θα κανει το καλωδιο HDMI πιο φθηνο. Αλλα σημερα ειδα στο Καρφουρ καλωδιο HDMI της αλυσιδας (που δεν ειναι κιοτι καλυτερο) στα 26 ευρω. Και οπως ειπα πριν το Panasonic εχει 35 ευρω. 3 μετρα και τα δυο. Φανταζομαι λοιπον αν το Καρφουρ καλωδιο εχει 26 ευρω αυτο των 5 ευρω δεν μπορει να δουλευει σωστα.
Γενικως νομιζω οτι πολυ συζητηση γινεται για ενα ξεκαθαρο θεμα. ΔΕΝ υπαρχει λογος ακριβου καλωδιου στην κατηγορια των ψηφιακων καλωδιων. ΔΕΝ υπαρχει λογος να παρουμε το 5ευρω αγνωστου ποιοτητος κατασκευασμα οταν με 30-60 ευρω καλυπτομαστε απολυτα χωρις υποχωρησεις σε τιποτε. Νομιζω οτι το συγκεκριμενο θεμα ειναι απο τις πιο ξεκαθαρες προτασεις αγορας που μπορει να δωσει ως συμβουλη καποιος σε οποιον αρχιζει τωρα να κτιζει το δικο του home cinema.

Αυτά που λέει η monster cable, απλά δεν στέκουν. Ακόμα και το παλαιότερο HDMI καλώδιο πρέπει να χειρίζεται HDMI 1.0 (December 9, 2002 !):

1080p60 Hz και 8 channel LPCM/192 kHz/24-bit audio (165 MHz - 4.95 Gbit/s max). Με 24-bit sRGB or YCbCr.

Για τον ήχο δεν έχουμε θέμα, καμία τηλεόραση δεν δέχεται κάτι της προκοπής.
Άρα, το θέμα είναι πόσες πηγές βγάζουν κάτι παραπάνω από ότι υποστηρίζει το HDMI 1.0 όσον αφορά την εικόνα; Ακόμα και "deep colour" να υποστηρίζει η πηγή, αφού δεν υπάρχει στο υλικό μάλλον δεν έχει νόημα.

Θέλω να πω, ότι ακόμα και με το παλαιότερο καλώδιο HDMI δεν θα χάσεις κάτι από την εικόνα που πρέπει να δεις σε μια τηλεόραση. Όμως, σήμερα κανένα καλώδιο δεν είναι απλά HDMI 1.0...

Όσον αφορά το HDMI 1.3, οποιοδήποτε καλώδιο category 2 μπορεί να περάσει τα πάντα, σε λογικά μήκη καλωδίου (< 3μ).

Αν δεν δείτε τι γίνεται μέσα στο "καλώδιο", δεν θα καταλάβετε ποτέ τις συνέπειες τις ποιότητας του και θα συνεχίσετε να μιλάτε για καλύτερη εικόνα, χρώματα , κορεσμό και μεταξωτές κορδέλες.

@Δημήτρης Δημητρακούδης
Οχι, η monster απλά λέει βλακείες. Solarization ,banding και άλλου είδους τέτοια artifacts δεν είναι δυνατόν να προκληθούν από κακό hdmi καλώδιο.

Να το παίξω και λίγο καχύποπτος?!

ναι...ενα υπέροχο κόλπο για να πουλήσουν καλώδια σε τόσες εκατομμύρια LCD ,ειδικά παλαιότερης γενιάς που πάσχουν εκ γενετής από banding λόγω του επεξεργαστή / panel. Σκέψου λοιπόν πόσοι χιλιάδες ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ έδωσαν 200-300δόλλαρα για να πάρουν το monster cable νομίζοντας οτι φταίει το καλώδιο για το banding και τα παρόμοια artifacts.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

[
το δικο μου προβλημα θα ελεγα ποιο ειναι
το δικο σου ειναι οτι εχεις πολλα προβληματα
ενα απο αυτα ειναι να μην καταλαβαινεις τι λεω και να καταλαβαινεις οτι θες
δικαιωμα σου
μπαι δε γουει
αν θελει ας μας πει ο Μανωλης Καστρουνης τι γνωμη του επι τουτου

Ποιος είναι δηλαδή ο Μανώλης Καστρούνης και γιατί μας ενδιαφέρει η γνώμη του για τα HDMI καλώδια;

Υπάρχει η common sense, και η common nonsense. Δυστυχώς η δεύτερη συναντάται πολύ πιο συχνά, ειδικά στο χώρο του AV.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο

Ποιος είναι δηλαδή ο Μανώλης Καστρούνης και γιατί μας ενδιαφέρει η γνώμη του για τα HDMI καλώδια;

Υπάρχει η common sense, και η common nonsense. Δυστυχώς η δεύτερη συναντάται πολύ πιο συχνά, ειδικά στο χώρο του AV.

ειναι ασχημο να εκτειθεσαι
αν δεν ξερεις ποιος ειναι ο μανωλης καστρουνης με την συμπεριφορα σου δειχνεις αγνοια
το ποσο κοστιζει ο εξοπλισμος του
και αυτο σου ειναι αγνωστο
το οτι εχει πιστοποιηση
μια απο τα ιδια
λοιπον μιας και εσυ ξερεις καλυτερα αν θες μπορω να σου δωσω τα τηλεφωνα απο τα 2 μεγαλυτερα περιοδικα και να μιλησεις με τους εκει τσιφ
ωστε να κανεις εσυ τον ριβιουερ.
Αν τους πεισεις βεβαια
αλλα πριν θα ερθεις στο περιπτερο του φορουμ και θα ρυθμισεις τον κουρο καλυτερα απο τον καστρουνη
αν δεν το κανεις καλυτερα μην εκτειθεσαι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά

ειναι ασχημο να εκτειθεσαι
αν δεν ξερεις ποιος ειναι ο μανωλης καστρουνης με την συμπεριφορα σου δειχνεις αγνοια
το ποσο κοστιζει ο εξοπλισμος του
και αυτο σου ειναι αγνωστο
το οτι εχει πιστοποιηση
μια απο τα ιδια
λοιπον μιας και εσυ ξερεις καλυτερα αν θες μπορω να σου δωσω τα τηλεφωνα απο τα 2 μεγαλυτερα περιοδικα και να μιλησεις με τους εκει τσιφ
ωστε να κανεις εσυ τον ριβιουερ.
Αν τους πεισεις βεβαια
αλλα πριν θα ερθεις στο περιπτερο του φορουμ και θα ρυθμισεις τον κουρο καλυτερα απο τον καστρουνη
αν δεν το κανεις καλυτερα μην εκτειθεσαι

εγώ θα φέρω και το hdmi καλώδιο που είχε μέσα το Popcorn hour να δούμε αν στην καλιμπραρισμένη kuro τις χαλάει την εικόνα.

τι σχέση τώρα έχει ο calibrator και το θέμα που συζητάμε? Αν ενοείς να μας πει την προσωπική του εμπειρία δεκτό, αλλά ο άνθρωπος πιστοποίηση ISF έχει...

Last edited:
βεβαιως
αλλα ρωτα και τον ιδιο τι μπορει να μετρησει σε ενα καλωδιο
και αν παιζουν ολα τα ιδια