HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά

ειναι ασχημο να εκτειθεσαι
αν δεν ξερεις ποιος ειναι ο μανωλης καστρουνης με την συμπεριφορα σου δειχνεις αγνοια
το ποσο κοστιζει ο εξοπλισμος του
και αυτο σου ειναι αγνωστο
το οτι εχει πιστοποιηση
μια απο τα ιδια
λοιπον μιας και εσυ ξερεις καλυτερα αν θες μπορω να σου δωσω τα τηλεφωνα απο τα 2 μεγαλυτερα περιοδικα και να μιλησεις με τους εκει τσιφ
ωστε να κανεις εσυ τον ριβιουερ.
Αν τους πεισεις βεβαια
αλλα πριν θα ερθεις στο περιπτερο του φορουμ και θα ρυθμισεις τον κουρο καλυτερα απο τον καστρουνη
αν δεν το κανεις καλυτερα μην εκτειθεσαι

Δεν εκτίθομαι καθόλου. Δεν πιστεύω σε αυθεντίες, ειδικά για θέματα που γνωρίζω. Δε θα δεις καλύτερα χρώματα ή καλύτερη ανάλυση ή καλύτερο μαύρο ή καλύτερη κίνηση ή ή ή, αλλάζοντας HDMI καλώδια. Αν κάποιος βλέπει διαφορά, τότε πραγματικά έχει πρόβλημα και χρίζει βοήθειας από ψυχολόγο.

Καλα ρε παιδια, sorry για την αγνοια μου αλλα προς τι η σημασια και τα λεφτα για ενα HDMI καλωδιο ? (εκτως αν μιλαμε για πολλα μετρα)..

Γιατι μεχρι 1-3 μετρα τα καλωδια των 7 Ευρω που εχει το Ε-shop παιζουν καλυτερα απο καλωδια που σε αλυσιδες πουλανε ακομα και 150 ευρω !

Personally, Μπορει να δωσω και 10000 ευρω για προjectora, αλλα για HDMI καλωδιο τριμετρο δεν δινω ουτε δεκαρα τσακιστη πανω απο 7 ευρω...

Last edited:
Καλα ρε παιδια, sorry για την αγνοια μου αλλα προς τι η σημασια και τα λεφτα για ενα HDMI καλωδιο ? (εκτως αν μιλαμε για πολλα μετρα)..

Γιατι μεχρι 1-3 μετρα τα καλωδια των 7 Ευρω που εχει το Ε-shop παιζουν καλυτερα απο καλωδια που σε αλυσιδες πουλανε ακομα και 150 ευρω !

Personally, Μπορει να δωσω και 10000 ευρω για προjectora, αλλα για HDMI καλωδιο τριμετρο δεν δινω ουτε δεκαρα τσακιστη πανω απο 7 ευρω...

Δεν παίζουν καλύτερα... για να τελειώνουμε...

Η θα παίζουν, ή δεν θα παίζουν, ή θα παίζουν με spikes λόγω data errors.

Αυτές είναι οι ΤΡΕΙΣ καταστάσεις ενός HDMI καλωδίου, τελος.

συμφωνώ με το malakudi, όποιος βλέπει άλλου είδους διαφορές οφείλει μια επίσκεψη στον ψυχολόγο!

Θα παρακαλούσα να περιοριστούμε σε κριτικές απόψεων και όχι προσώπων.:grandpa:

Ευχαριστώ :ernaehrung004:

Αν σε ένα φόρουμ για Η/Υ κάποιος ισχυριζόταν πως άλλαξε καλώδιο sata στον δίσκο του και πάει πιο γρήγορα, είναι πιο αθόρυβος και ζεσταίνεται λιγότερο, θα τον χλευάζανε και θα τον λέγανε τρελό και πως πρέπει να πάει σε ψυχολόγο.

Γιατί στο χώρο του AV πρέπει να ακούμε και να διαβάζουμε για κάθε τρελή και παράλογη φαντασίωση χωρίς να την σχολιάζουμε, ποτέ δεν το κατάλαβα. Το politically correct έχει και ένα όριο, το όριο όπου ξεπερνιέται η λογική από τον παραλογισμό.

Εδώ μέσα έχω ακούσει πολλά παράλογα. Κορυφή στη φαντασίωση φυσικά παραμένει το καλώδιο ρεύματος. Μετά πάμε σε καλώδια SPDIF και HDMI, πολύμπριζα (!!!), αντικραδασμικά και εγώ δε ξέρω τι άλλο έχει η λίστα.

συμφωνώ... όλα τα παραπάνω τα θεωρώ ως προσβολή τις νοημοσύνης μου και ούτε εγώ μπορώ να τα ανεχτώ άλλο. είπαμε φαντασιώσεις αλλά μέχρι κάποιο βαθμό!

και επειδή είναι δημόσιος χώρος, οφείλουμε να προστατέψουμε τον μη ιδεασμένο από την κάθε τέτοια παραπληροφόρηση .

Μια και αναφέρθηκε πολλές φορές το όνομα μου και δεν μου αρέσει να αφήνω αναπάντητα ερωτηματικά θα προσπαθήσω να μοιραστώ όσο μπορώ με εσάς την δική μου άποψη περί του θέματος.
Ναι διαφορές από καλώδιο σε καλώδιο υπάρχουν. Οι παράγοντες είναι πολλοί.
Σε καμιά όμως περίπτωση δεν έχω δει διαφορές μεταξύ καλωδίων σε μικρά μήκη και μάλιστα τόση που να δικαιολογεί την μεγάλη διαφορά τιμής.
Και φυσικά αναφέρομαι σε νορμάλ καταστάσεις με καλώδιο σε σωστές αποστάσεις (όσο γίνεται) από γειτονικά ρευματοφόρα καλώδια με μονώσεις.
Μέσα από αυτό μεταφέρονται πληροφορίες για το
• TMDS (Transition Minimized Differential Signaling)
• DDC (Display Data Channel)
HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) signal also
floats here.
• CEC (Consumer Electronics Control)
• HPD (Hot Plug Detection)
• +5 V power
Στο καλώδιο Hdmi το φαινόμενο της πτώσης της απόδοσης τους οφείλεται στο λεγόμενο “Cliff Effect”. Η μείωση της απόδοσης του καλωδίου δεν είναι γραμμική αλλά απότομη.
Δείτε την διαφορά μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού καλωδίου στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης το data rate που στην περίπτωση του 1.3a είναι της τάξης του 10Gbps. Πολλές φορές τα 5v δεν έφταναν στο άλλο άκρο του καλωδίου με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους κατασκευαστές να δίνουν σαν λύση στους πελάτες τους HDMI extender (repeater, amplifier) που όμως στο 1.3a πρωτόκολλο δεν δουλεύει μια και μιλάμε για μεταφορά της τάξη των 5Gbps.
Για να τεστάρεις ένα καλώδιο απαιτείται ειδικευμένος εξοπλισμός πολλών χιλιάδων.
Έχω περιπτώσει καλωδίων μεγάλων μηκών 10,12,15 μέτρων που έχω δει και μετρήσει διαφορές μικρές αλλά υπαρκτές. Προσοχή μόνο σε μεγάλα μήκη. Σας παραθέτω φασματικές μετρήσεις. Για την ορθότητα των αποτελεσμάτων οι μετρήσεις επαληθεύθηκαν τρεις φορές με το ίδιο προβολικό μέσο ίδια ηλεκτρική εγκατάσταση.

Attachments

• analog lost.jpg
    analog lost.jpg
    18.1 KB · Views: 12
  • hdmi  2.jpg
    hdmi 2.jpg
    18.8 KB · Views: 14
  • hdmi  4.jpg
    hdmi 4.jpg
    54.9 KB · Views: 16
  • hdmi  5.jpg
    hdmi 5.jpg
    36.6 KB · Views: 13
  • hdmi lost.jpg
    hdmi lost.jpg
    18.7 KB · Views: 11
Last edited:
οχι βέβαια... η θα δουλεύει ή δεν θα δουλεύει καθόλου όταν λόγο το error rate δεν μπορεί πλέον να συγχρονίσει... στην χειρότερη θα είσαι σε μια μέσα κατάσταση που θα βλέπεις "θορυβο" στην εικόνα λόγω λαθών (pixel με λαθος χρώματα) όπου φαντάζομαι λέει και η τελευταία ανάλυση του Μανώλη με το color spectrum chart.

Απάντηση: Re: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

οχι βέβαια... η θα δουλεύει ή δεν θα δουλεύει καθόλου όταν λόγο το error rate δεν μπορεί πλέον να συγχρονίσει... στην χειρότερη θα είσαι σε μια μέσα κατάσταση που θα βλέπεις "θορυβο" στην εικόνα λόγω λαθών (pixel με λαθος χρώματα) όπου φαντάζομαι λέει και η τελευταία ανάλυση του Μανώλη με το color spectrum chart.

Πολύ σωστά.

Απάντηση: Re: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Σε απλά ελληνικά, μπορείς ανάλογα με το καλώδιο να δεις με τα μάτια σου καλύτερα χρώματα - κίνηση - μαύρο;

Αναφορικά με το μαύρο που αναφέρεις θα πρέπει να σου επισημάνω ότι μετά από ααγή μαλωδίου θα πρέπει να εέγξεις ξανά τα όρια δηλ. το contrast και το brightness. Εαν πέσεις στην παγίδα να μην τα ελέγξεις τότε ναι στην μία περίπτωση θα δεις "περισσότερες λεπτομέρειες".

Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο ?

Μια και αναφέρθηκε πολλές φορές το όνομα μου και δεν μου αρέσει να αφήνω αναπάντητα ερωτηματικά θα προσπαθήσω να μοιραστώ όσο μπορώ με εσάς την δική μου άποψη περί του θέματος.
Ναι διαφορές από καλώδιο σε καλώδιο υπάρχουν. Οι παράγοντες είναι πολλοί.
Σε καμιά όμως περίπτωση δεν έχω δει διαφορές μεταξύ καλωδίων σε μικρά μήκη και μάλιστα τόση που να δικαιολογεί την μεγάλη διαφορά τιμής.
Και φυσικά αναφέρομαι σε νορμάλ καταστάσεις με καλώδιο σε σωστές αποστάσεις (όσο γίνεται) από γειτονικά ρευματοφόρα καλώδια με μονώσεις.
Μέσα από αυτό μεταφέρονται πληροφορίες για το
• TMDS (Transition Minimized Differential Signaling)
• DDC (Display Data Channel)
HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) signal also
floats here.
• CEC (Consumer Electronics Control)
• HPD (Hot Plug Detection)
• +5 V power
Στο καλώδιο Hdmi το φαινόμενο της πτώσης της απόδοσης τους οφείλεται στο λεγόμενο “Cliff Effect”. Η μείωση της απόδοσης του καλωδίου δεν είναι γραμμική αλλά απότομη.
Δείτε την διαφορά μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού καλωδίου στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης το data rate που στην περίπτωση του 1.3a είναι της τάξης του 10Gbps. Πολλές φορές τα 5v δεν έφταναν στο άλλο άκρο του καλωδίου με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους κατασκευαστές να δίνουν σαν λύση στους πελάτες τους HDMI extender (repeater, amplifier) που όμως στο 1.3a πρωτόκολλο δεν δουλεύει μια και μιλάμε για μεταφορά της τάξη των 5Gbps.
Για να τεστάρεις ένα καλώδιο απαιτείται ειδικευμένος εξοπλισμός πολλών χιλιάδων.
Έχω περιπτώσει καλωδίων μεγάλων μηκών 10,12,15 μέτρων που έχω δει και μετρήσει διαφορές μικρές αλλά υπαρκτές. Προσοχή μόνο σε μεγάλα μήκη. Σας παραθέτω φασματικές μετρήσεις. Για την ορθότητα των αποτελεσμάτων οι μετρήσεις επαληθεύθηκαν τρεις φορές με το ίδιο προβολικό μέσο ίδια ηλεκτρική εγκατάσταση.

Μια μικρή διόρθωση...

Η πρώτη εικόνα που απεικονίζει το Picture Quality / Cable length, στο πρωτότυπο κείμενο "HDMI eye pattern, BER and cliff effect " της audioquest, αναφέρεται στα Αναλογικά video σήματα. Οπως απεικονίζεται στο email, φαίνεται οτι αναφέρεται στα HDMI καλώδια.

Οπότε, για να το λήξουμε επιτέλους και να ασχοληθούμε με κάτι πιο παραγωγικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχεις Μανώλη τα καλώδια HDMI δεν επηρεάζουν την ποιότητα εικόνας, με εξαίρεση περιπτώσεις που το καλώδιο επαρκεί οριακά, με αποτέλεσμα τα πολλά errors να επηρεάζουν την εικόνα, έτσι δεν είναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI 1.3a αλλά ποιο

Ποιος είναι δηλαδή ο Μανώλης Καστρούνης και γιατί μας ενδιαφέρει η γνώμη του για τα HDMI καλώδια;

Υπάρχει η common sense, και η common nonsense. Δυστυχώς η δεύτερη συναντάται πολύ πιο συχνά, ειδικά στο χώρο του AV.

Πιστεύω να σε κάλυψα με την απάντησή μου.

Φιλικά

Μανώλης Καστρουνής

Άρα νικήσαμε; -bye-:grandpa::flipout::flipout:

Δεν είναι καμία νίκη... Δεν πολεμάμε κανέναν, αλλά η επιστημονική φαντασία μου αρέσει σε βιβλία και ταινίες, όχι εδώ.

Τουλάχιστον σε θέματα που γνωρίζω δεν θα τα καταπιώ!

Λοιπόν το τεστ με το καλώδιο του popcorn και το πολύμπριζο που το έχω συν δεμένο πάνω (2 από το supermarket) ισχύει.