HDMI CABLE 1.3

θα παρω τον ενισχυτη piooneer VSX 1017 μαζι με το DV600 σε συνδεση με την Panasonic 42PX70E. Τα δυο πρωτα απο οτι ξερω υποστηριζουν την HDMI 1.3a, δεν ειμαι σιγουρος για την τηλεοραση.. Το σιγουρο ειναι οτι θελω καλωδιο HDMI 1.3a για να αξιοποιηθουν καλυτερα τα μηχανηματα σωστα? απο ο,τι ειδα εχει τιμες απο 20ευρω μεχρι 100 (για λογικες καταστασεις μιλαμε παντα και οχι πανω απο 3μ). Μετα ειδα και αυτο>>
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751598
ειναι οντως ετσι? 1.3b με μονο 9 ευρω???
εχει παρει κανεις αυτο το καλωδιο?

Παιδιά μια ερώτηση κι από μένα:
Το hdmi του dvd-recorder μου (sony1010) είναι 1.1 και της tv (Sharp46xl2e) είναι 1.3! Συνδέονται κανονικά ή θα υπάρχει ασυμβατότητα??
Αν συνδέονται, το καλώδιο παίζει ρόλο?

Απάντηση: Re: HDMI CABLE 1.3

Παιδιά μια ερώτηση κι από μένα:
Το hdmi του dvd-recorder μου (sony1010) είναι 1.1 και της tv (Sharp46xl2e)

σε εμενα πανε αναποδα και το καλωδιο ειναι 1.3.
δεν υπαρχει προβλημα διοτι φυσικα ειναι συμβατα μεταξυ τους.

Re: Απάντηση: Re: HDMI CABLE 1.3

σε εμενα πανε αναποδα και το καλωδιο ειναι 1.3.
δεν υπαρχει προβλημα διοτι φυσικα ειναι συμβατα μεταξυ τους.
Δηλ. δεν υπάρχει πρόβλημα γενικά! Είτε μια συσκευή είναι 1.1 είτε 1.3 συνδέεται κανονικά με οποιαδήποτε άλλη...
Τότε που φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις δύο versions? Δηλ. τι καλύτερο έχει η 1.3 απ'την 1.1 και πως το καταλαβαίνουμε εμείς οι τελικοί χρήστες?

Ενδιαφέρομαι για αγορά hdmi μήκους 2-3m για σύνδεση με PS3. Καλοβλέπω ενα clicktronic από Πλαίσιο στα 29.90. Πιστεύετε ότι αν πάω σε ένα πιο ακριβό καλώδιο όπως το supra θα δω διαφορές στήν ποιότητα της εικόνας και στην αντοχή του καλωδίου; Δηλαδή τα 20-25 ευρώ που είναι πιο ακριβό το supra αξίζουν για το μήκος που θέλω;

To clicktronic 5m που πήρα από πλαίσιο και έχω συνδεσει laptop με Toshiba 47z3030dg, δείχνει φοβερή εικόνα και βιντεο 1080p.

Μια ερωτηση κι απο μενα....

θελω να συνδεσω το PC (DVI) με μια Toshiba 32WLT68PG (HDMI).
Προφανως τα 1080p δε θα τα δω ποτε. Αρα με ενα απλο καλωδιο dvi-hdmi θα ειμαι καλυμμενος για τα 720p ?
Ενα καλωδιο τριων με ενα πέντε μέτρων, εχουν αισθητες διαφορες?

Απάντηση: Re: HDMI CABLE 1.3

Μια ερωτηση κι απο μενα....

θελω να συνδεσω το PC (DVI) με μια Toshiba 32WLT68PG (HDMI).
Προφανως τα 1080p δε θα τα δω ποτε. Αρα με ενα απλο καλωδιο dvi-hdmi θα ειμαι καλυμμενος για τα 720p ?
Ενα καλωδιο τριων με ενα πέντε μέτρων, εχουν αισθητες διαφορες?

Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι επειδή το συνδέεις με τον υπολογιστή και την κάρτα γραφικών σου, θα πάρεις από εκεί μόνο εικόνα κι όχι και ήχο μαζί. Ηχο πρέπει να δώσεις ξεχωριστά από την έξοδο της κάρτας ήχου σου.

Οσον αφορά τα καλώδια, είτε μπορείς να πάρεις απυθείας ένα καλώδιο DVI->HDMI είτε έναν αντάπτορα DVI->HDMI και να το συνδέσεις με ένα καλώδιο HDMI->HDMI.
3m & 5m διαφορές μόνο στην τιμή θα δεις.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: HDMI CABLE 1.3

Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι επειδή το συνδέεις με τον υπολογιστή και την κάρτα γραφικών σου, θα πάρεις από εκεί μόνο εικόνα κι όχι και ήχο μαζί. Ηχο πρέπει να δώσεις ξεχωριστά από την έξοδο της κάρτας ήχου σου.

Οσον αφορά τα καλώδια, είτε μπορείς να πάρεις απυθείας ένα καλώδιο DVI->HDMI είτε έναν αντάπτορα DVI->HDMI και να το συνδέσεις με ένα καλώδιο HDMI->HDMI.
3m & 5m διαφορές μόνο στην τιμή θα δεις.
-bye-

Ευχαριστω για την απαντηση.

Την ηχο θα τον περασω με οπτικη ινα, απο το PC στα ηχεια.
Καλωδια σε "λογικες" τιμες που μπορω να βρω?
Γιατι μια βολτα που εκανα στα πολυκαταστηματα, ειδα τιμες απο 40 και πάνω, ενω για την οπτικη ινα πάνω απο 20 (για 3μετρα και τα δυο)!!

το αν θα δουμε διαφορες στα 3 και 5 μετρα
δεν θα το πω εγω αλλα το εχει πει και ο ρουτ 66 οταν με ειχε ρωτησει
και επραξε αναλογα
ευτηχως που ειναι γραμενα ον ερ
ευτυχως δεν ειμαι μονο εγω αυτος που βλεπει
το εχω ξαναπει
οταν εβλεπα μονο εγω ημουν η αιρεση
τωρα η αιρεση αχιζει να γινεται μοδα σιγα σιγα

Δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω κάτι και εγώ! Χρειάζομαι hdmi ή hdmi-dvi καλώδιο 10 μέτρων για να συνδέσω pc με τηλεόραση.
Σε μαγαζί που πήγα μου πρότειναν ως κορυφαία λύση ένα καλώδιο σε τιμή 290€. Ενδιαφέρομαι προφανώς να μην έχω απώλειες αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κατά τη γνώμη σας υπάρχει κάτι πιο οικονομικό και αξιόπιστο (π.χ. γύρω στα 100€ με περιθώριο ελαφράς απόκλισης προς τα πάνω)
Ευχαριστώ πολύ!

Δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω κάτι και εγώ! Χρειάζομαι hdmi ή hdmi-dvi καλώδιο 10 μέτρων για να συνδέσω pc με τηλεόραση.
Σε μαγαζί που πήγα μου πρότειναν ως κορυφαία λύση ένα καλώδιο σε τιμή 290€. Ενδιαφέρομαι προφανώς να μην έχω απώλειες αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κατά τη γνώμη σας υπάρχει κάτι πιο οικονομικό και αξιόπιστο (π.χ. γύρω στα 100€ με περιθώριο ελαφράς απόκλισης προς τα πάνω)
Ευχαριστώ πολύ!
Eγώ έχω ένα clicktronik 15 μέτρων (hdmi-hdmi) που συνδέει το pc με την tv (πριν το hdmi μεσολαβεί αντάπτορας dvi>hdmi της ati).
Το πήρα 65 ευρώ απ'το πλαίσιο και παίζει μια χαρά. Το φτηνό clicktronik κλειδώνει κανονικά στα 1080p κ δεν μπορώ να δω "απώλειες" (αν υπάρχουν).

Πάντως αυτό με τις απώλειες δεν το κατάλαβα ποτέ. Νομίζω ότι εφόσον το σήμα είναι ψηφιακό ή θα παίζει ή δεν θα παίζει. Παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος... Είναι δυνατόν να παίζει 1080 αλλά η ποιότητα της εικόνας να μην είναι καλή;

Σε ευχαριστώ φίλε djx33 (επί τη ευκαιρία απίστευτο avatar, με πήγες πολλά χρόνια πίσω!!)

Eγώ έχω ένα clicktronik 15 μέτρων (hdmi-hdmi) που συνδέει το pc με την tv (πριν το hdmi μεσολαβεί αντάπτορας dvi>hdmi της ati).
Το πήρα 65 ευρώ απ'το πλαίσιο και παίζει μια χαρά. Το φτηνό clicktronik κλειδώνει κανονικά στα 1080p κ δεν μπορώ να δω "απώλειες" (αν υπάρχουν).

Πάντως αυτό με τις απώλειες δεν το κατάλαβα ποτέ. Νομίζω ότι εφόσον το σήμα είναι ψηφιακό ή θα παίζει ή δεν θα παίζει. Παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος... Είναι δυνατόν να παίζει 1080 αλλά η ποιότητα της εικόνας να μην είναι καλή;
kai ego file mou etsi pisteuo

Ευχαριστώ πολύ!

http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcables/techlink-10m-hdmi-680209.html -bye-