HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Λοιπόν, το δοκίμασα πριν λίγο. Ένας συνάδελφος το πήρε στην δουλειά και το έφερε πρωι πρωι απο εδώ.

Παίζει Ελληνικούς υπότιτλους χωρίς να κάνεις τίποτα. Έχεις τις ρυθμίσεις έτοιμες και υποστηρίζει Ελληνικά. Οπότε με αυτό το θέμα είστε οκ.
Δοκίμασα με ένα srt αρχείο. Για άλλα δεν ξέρω αν παίζει.

Δοκίμασα flash drives και cf card. Προσοχή, δεν υποστηρίζει όλα τα μεγέθη. Π.χ., CF μέχρι 512 MB βλέπει. Το ίδιο και σε usb flash stick. Μέχρι τα 512 MB αναγνωρίσει. Το δικό μου δεν το είδε γιατί είναι 4GB.

Τώρα, σαν Player, μια χαρά το είδα. Πολύ καλό το μενού. Απλό και με τις βασικές ρυθμίσεις. Επίσης, στο χειριστήριο υπάρχουν αρκετές ευκολίες για τις επιλογές που θα χρειαστεί να κάνετε όταν βλέπετε μια ταινία.

Περίπου 15 λεπτά ασχολήθηκα μαζί του και δεν είδα πάρα πολλά. Εντύπωση μου έκανε το ότι σύνδεσα και μέσω Vga τον player, με μια TFT οθόνη 15". Out of range όμως μου έβγαλε. Ίσως γιατί είναι και λίγο παλιά η οθόνη και να μην υποστηρίζει "κάτι".

Οι εντυπώσεις μου σε γενικές γραμμές είναι καλές.

well κ εγώ το πήρα, μαύρο επίσης μαζί με τρία τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια (ναι ναι το όνειρο μου)...

πρώτα απ'όλα, γιατί απαίσιο το χειρηστήριο; μου θυμίζει keyboard :BXVZCBXZ6:

λοιπόν στα σβέλτα κάποια πράγματα

1. το μάνιουαλ (ελληνικό και πολύ καλογραμμένο) αναφέρει ότι μπορεί να διαβάσει USB 1 και 2.0 αλλά μέχρι 512MB. Παραταύτα το Creative Nomad Muvo2 που είναι USB Mass Storage Device 4GB το αναγνώρισε απροβλημάτιστα και έπαιξε αρχείο 400 MByte.

Δοκίμασα DIVX αρχείο , NTSC (divx με framerate 29) και το παίζει σπαστά (????!?)..... :rifle:

2. Παίζει ελληνικούς υπότιτλους. Λίγο μάπα το font αλλά διαβάζονται. Η δοκιμή έγινε στην 14άρα που έχω όχι στον προβολέα οπότε δεν ξέρω πως θα φαίνονται στις 96''. Το θετικό είναι ότι δεν απαιταί το αρχείο υποτίτλων να είναι ίδιο με το όνομα της ταινίας, με το που ξεκινάει να παίζει το .avi σου βγάζει μενού να διαλέξεις υπότιτλους απο τον ίδιο φάκελο. Το αρνητικό είναι πως: αν έχεις πχ

Code:
Yet_Another_Very_Big_Filename_For_Movie_CD1.srt
Yet_Another_Very_Big_Filename_For_Movie_CD2.srt

αυτό θα τα κάνει κάπως έτσι απ'όσο κατάλαβα

Code:
Yet_Another_V~1
Yet_Another_V~2

οπότε είναι λίγο άβολη η κατάσταση...

3. Πλοήγηση σε DVD/CD δεδομένων και USB Mass Storage Device:

ΜΕΓΙΣΤΟ FILENAME SIZE: 15 chars

Δηλαδή το

Code:
Lost 3x19 - The Brig.avi

το κάνει
Code:
Lost 3x19 - The

Το ίδιο ισχεύει και για USB δίσκο. Κρίμα κάπως, μια κ υπάρχει χώρος στην οθόνη.

4. Έχει night mode (όπως το BS) το οποίο με βολεύει απίστευτα

5. Το πορτάκι (που βιάστηκα να το κατηγορήσω) ανοιγοκλείνει πολύ smootly (γενικά αυτό με αρέσει)

6. Απο VGA δεν κατάφερα να πάρω σήμα δοκιμάζοντας στην 4:3 οθόνη του pc. Το βράδυ στον προβολέα...

7. HDMI δεν το δοκίμασα

και το πρωτότυπο υπήρχε security τύπος πάνω απο τα πράγματα στο lidl, no more λεχρίτες που ανοίγουν τις συσκευασίες παίρνουν ότι βρουν κ τα ξανα κλείνουν :grinning-smiley-043

γενικά μια χαρά

Το περίεργο είναι ότι κι εγώ το δοκίμασα σήμερα αλλά μου έβγαλε πρόβλημα με την HDMI σύνδεση. έβαλα το καλώδιο της silvercrest το HK 2440 στην 32' samsung που έχω στο σαλόνι, αλλά μου λέει "ελέγξτε το καλώδιο" και "δεν υποστηρίζεται" και δεν μου βγάζει σήμα. Το καλώδιο λογικά είναι 1.1 και η συσκευή υποστηρίζει 1.2. Μπορεί κάποιος συμφορουμίτης να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση;

Απάντηση: Re: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

well κ εγώ το πήρα, μαύρο επίσης μαζί με τρία τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια (ναι ναι το όνειρο μου)...

Τα τηλεκατευθυνόμενα είναι καλά; Τρέχουν καθόλου ή όχι; Να πάρω δύο για αγώνες στο σαλόνι;

Δοκίμασα flash drives και cf card. Προσοχή, δεν υποστηρίζει όλα τα μεγέθη. Π.χ., CF μέχρι 512 MB βλέπει. Το ίδιο και σε usb flash stick. Μέχρι τα 512 MB αναγνωρίσει. Το δικό μου δεν το είδε γιατί είναι 4GB.

Μἠπως είναι φορμαρισμένο σε NTFS; Και γι αυτό δεν το βλέπει;
Ολες οι συσκευές αυτού του είδους θέλουν FAT φορμαρισμένο μέσο αποθήκευσης για να το δούν.

Το περίεργο είναι ότι κι εγώ το δοκίμασα σήμερα αλλά μου έβγαλε πρόβλημα με την HDMI σύνδεση. έβαλα το καλώδιο της silvercrest το HK 2440 στην 32' samsung που έχω στο σαλόνι, αλλά μου λέει "ελέγξτε το καλώδιο" και "δεν υποστηρίζεται" και δεν μου βγάζει σήμα. Το καλώδιο λογικά είναι 1.1 και η συσκευή υποστηρίζει 1.2. Μπορεί κάποιος συμφορουμίτης να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση;
Με HDMI σύνδεση με τον Sanyo Z5 δουλεύει κανονικά.

Λοιπόν το δοκίμασα στον προτζέκτορα.

Παίζει άψογα.Κάνει σωστό upscale,δεν κόβει καθόλου εικόνα.
Τα χρώματα είναι σωστά.Δεν κρασάρει μαύρα-λευκά.

Ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές,αλλά καμιά φορά θέλει διπλό πάτημα το κουμπί στο χειριστήριο.Δεν φταίει το player αλλά το χειριστήριο.

Ενα πολύ καλό χαρακτηριστικό είναι οτι μπορείς να απενεργοποιήσεις την οθόνη ενδείξεων ή να χαμηλώσεις την φωτεινότητα της.
Ενα ελαφρώς σπαστικό είναι οτι βίντεο με κάδρο 4:3 δεν το προσαρμόζει για ευρεία οθόνη και κατα συνέπεια πρέπει να χαμηλώσεις την ανάλυση σε 576/480 και να επιλέξεις normal στο προβολέα αντί για full.

Ενα καλό και φτηνό player αναλόγως των απαιτήσεων.
Δεν συγκρίνεται με player τον 800 ευρώ ή με pc αλλά η εικόνα του είναι ok.
Για τα χρήματα που ζητάει είναι πολύ τίμια αγορά.

Λοιπόν το δοκίμασα στον προτζέκτορα.

Παίζει άψογα.Κάνει σωστό upscale,δεν κόβει καθόλου εικόνα.
Μέσω της HDMI μιλάμε; Δεν κάνει καθόλου Overscan; Πολύ καλό αυτό!

Εγώ ακόμα δεν έχω κατασταλάξει αν φταίει η πηγή ή η LCD μου που έχω overscan στην HDMI. Στην VGA δεν έχει καθόλου.

Εξού και η ερώτηση: Μέσω της VGA δεν είδε κανένας εικόνα σε LCD/Projector;

Το προηγούμενο μοντέλο έπαιζε...

(off) προσοχή τα αυτοκινητάκια έχουν ήχο κ καλά της μηχανής (υποθέτω 8bit το πολύ) που είναι σπαστικός.. βέβαια εγώ τα πήρα για να παίξω τον χειρούργο (βλέπε DIY)

Re: Απάντηση: Re: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Μἠπως είναι φορμαρισμένο σε NTFS; Και γι αυτό δεν το βλέπει;
Ολες οι συσκευές αυτού του είδους θέλουν FAT φορμαρισμένο μέσο αποθήκευσης για να το δούν.

Όχι, το έχω φορμαρισμένο σε Fat32. Παραπάνω είδα ότι δούλεψε σε κάποιον. Εμένα δεν ξέρω γιατί δεν έκανε κάτι.

βασικά κάποιος κάπου είπε ότι δούλεψε με δίσκο 120GB ... τέσπα δουλεύει αρκεί να είναι mass storage device αυτό που θα βάλεις στο USB

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Όχι, το έχω φορμαρισμένο σε Fat32. Παραπάνω είδα ότι δούλεψε σε κάποιον. Εμένα δεν ξέρω γιατί δεν έκανε κάτι.

Μήπως θέλει FAT16 και όχι 32;

Μιας και είμαι ο μοναδικός μάλλον εδώ μέσα που δεν έχει αγοράσει ΜπλεΣκατούλι και επειδή χρειαζόμουν ένα δεύτερο DVD είπα να πάρω την μαϊμού του Lidl.

Πήρα ένα κατάμαυρο λοιπόν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές!

Κάνει όλα όσα υπόσχεται και 3 πράγματα επι πλέον που δεν τα λέει το manual:
1ον Παίζει μουσικά DVD audio σε 96KHz/24bit
2oν Δείχνει πλήρες ID3tag στα αρχεία mp3 με τα πεδία: Artist, Track name, Track number, Album, Year, Comments
Μέχρι και τα σχόλια που υπάρχουν σε μερικά αρχεία mp3 δείχνει. Πολύ καλό!
3ον Διαβάζει κανονικότατα flash memory cards και USB stick άνω των 512ΜΒ παρόλο που το manual θέτει αυτό το όριο.
Συγκεκριμένα είδε και τις Compact Flash κάρτες που δοκίμασα και το Kingston USB flash των 2GB που τού έβαλα. Sony Memory Stick δεν έχω αλλά προφανώς κι εκεί δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
Το μόνο που δεν είδε είναι τον εξωτερικό σκληρό USB των 120GB αλλά προαφνώς εκεί του έφταιγε ότι είναι φορμαρισμένος σε NTFS. Εχω έναν παλιό σκληρό 10GB τον οποίον θα φορμάρω σε FAT και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τον δει.

Το τηλεκοντρόλ δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει. Αλλά αυτή είναι η τυπική ποιότητα σε τέτοια μηχανήματα μαϊμούδες. Βάλτε το όμως κάτω από μία λάμπα και μετά σβύστε το φως. Φωσφορίζει ολόκληρο!!!

Το μηχάνημα παίζει κανονικότατα DiVX - XviD με ελληνικούς υπότιτλους σε αρχείο .srt χωρίς ΚΑΜΜΙΑ επιπλέον ρύθμιση. Ερχεται ήδη settαρισμένο στην ελληνική γλώσσα.

Εχει την δυνατότητα να zoomάρει την εικόνα έτσι ώστε να γεμίσει ολόκληρη η 4:3 οθόνη μας χωρίς μαύρες μπάρες πάνω κάτω και ΧΩΡΙΣ να αφήνει αναμμένη την ενοχλητική ένδειξη με τον μεγεθυντικό φακό όπως κάνουν όλα τα άλλα players όταν έχουμε ενεργοποιήσει το zoom. Πολύ καλό αυτό! Αψογο θα έλεγα!!!!

Οποιος έχει τηλεόραση με δυνατότητα NTSC (όλοι δηλαδή πλέον) καλό είναι να ενεργοποιήσουν την επιλογή multi system έτσι ώστε όταν παίζουν αρχεία NTSC να μην κάνει software μετατροπή σε PAL γιατί εκεί ψιλοζορίζεται ειδικά στις γρήγορες κινήσεις.

Από ποιότητα ήχου σαν CD player πάρα πολύ καλό αποκωδικοποιεί και HDCD εννοείται. Αρα το μόνο που του λείπει είναι το SACD. Αλλά ποιός ασχολείται με τέτοια πεθαμένα formats; ;)
Aπό ποιότητα εικόνας μόνο με S-Video το έχω δει προς το παρόν οπότε δεν ξέρω τι κάνει στα 720p και στα 1080i

Ξέρει κανείς αν σπάνε οι περιοχές να γίνει region free;
Κάποιος είχε βάλει κάποιο link από ένα site με τα σπασίματα όλων των DVD players. Δεν το βρίσκω όμως, αν μπορείτε να το ξαναβάλετε...

Αυτά προς το παρόν...

Ξέρει κανείς αν σπάνε οι περιοχές να γίνει region free;
Κάποιος είχε βάλει κάποιο link από ένα site με τα σπασίματα όλων των DVD players. Δεν το βρίσκω όμως, αν μπορείτε να το ξαναβάλετε...

www.dvdexploder.com

εδώ είσαι !!

Ισχύει για το ΚΗ6510, ΔΕΝ γνωρίζω αν ισχύει για το 6515, please report!

Μετατροπή του KH6510 σε Region Free

Ανοίγουμε την συσκευή
Ανοίγουμε το συρτάρι του δίσκου
Πατάμε 99999 από το τηλεχειριστήριο
Κλείνουμε το συρτάρι του δίσκου
Κλείνουμε την συσκευή

Επιτρέψτε μου να χαλάσω τις θετικές εντυπώσεις:

Να καταλάβω ότι έπεσα σε προβληματικό κομμάτι; Όσοι λέτε, όσα λέτε, κάνατε δοκιμή διαρκείας ή απλώς βάλατε-βγάλατε;

Έβαλα ένα 2GB Kingston Traveller και το είδε, έκανε κοντά 40 sec να διαβάζει πριν ξεκινήσει, αλλά... μετά από 1 λεπτό playback (με ελληνικούς υπότιτλους), προσπαθεί να ξαναδιαβάσει, κολλάει και παύει να αναγνωρίζει το usb!).

Φταίνε τα long filenames; Φταίνε οι ελληνικοί υπότιτλοι; Αυτά που διαβάζει και διαβάζει και διαβάζει που τα φορτώνει; Πόσο πια προσπαθεί να κασάρει;

Το ίδιο στικάκι, τα ίδια φαινόμενα με mp3!!! Διαβάζει το fat, φορτώνει να ξεκινήσει, σε λιγότερο από 1 λεπτό προσπαθεί να ξαναδιαβάσει, κολλάει και παύει να αναγνωρίζει το usb!

Συρταράκι οπτικού δίσκου: ένα μάτσο χάλια! Για να βγάλω το δισκάκι ο μόνος τρόπος είναι να το σπρώξω στο κέντρο από κάτω, ή να του βάλω φάχτυλο στην τρύπα και να το ψαρέψω. Ούτε μια εγκοπή στη βάση, να το πιάσει κάποιος σαν τον άνθρωπο...

Μέγεθος υποτίτλων; Απλά υποφερτό.

Να το πάω πίσω; Είναι μόνο σε μένα αυτά τα προβλήματα με το usb; Φταίνε τα ονόματα των αρχείων;

Έχω ένα xoro hsd415. Καμία σχέση σε ποιότητα κατασκευής, αν κι εκείνο είναι εξίσου φτηνό. Καμία σχέση και σε ταχύτητες φορτώματος, αντίδρασης στο τηλεκοντρόλ, κλπ. Να έπαιζε ελληνικούς υπότιλους, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα.

Ειλικρινά περιμένω τις απαντήσεις σας.

ΥΓ. Αν είναι πάντως να διαβάζει ως 512 MB τζάμπα το πήρα. Τί νόημα έχει να μην μπορείς να φορτώσεις ούτε μια ταινία 700 MB;

καλωσήρθες στο forum

δεν χαλάς καθόλου τις εντυπώσεις

αυτά τα μηχανάκια είναι ΛΟΤΤΟ το να σου κάτσει καλό και να αντέξει στο χρόνο, οπότε αν έχεις αμφιβολία μην χάνεις καιρό και εκμεταλεύσου την εξυπηρετικότητα των Lidl για άμεση αντικατάσταση με καινούργια συσκευή.

Απο εκεί και πέρα, πριν το πας δοκίμασε τα εξής:
- Φόρμαρε ξανά το Stick σου σε FAT32 [Εργαλεία Διαχείρησης\Διαχείρηση Υπολογιστή\Διαχείρηση Δίσκων]
- Διάλεξε ένα επισόδειο κάποιας σειράς πχ Lost/Prison Break με τους υπότιτλους του και μετονόμασε το σε μια λεξη μέχρι 8 χαρακτήρες

πχ
lost319.avi
lost319.srt

- Αντέγραψε τα στο stick.

Αν δεν τα ανοίξει ή παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα στο διάβασμα το πας κατευθείαν σφαίρα για αλλαγή.

Last edited: