HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Το πήρα και εγώ λοιπόν:

Τα περισσότερα σχόλια έχουν ήδη αναφερθεί παραπάνω.
Κάτι παραπάνω από εμένα

-Διαβάζει και .srt και .sub υπότιτλους.

-Έχοντας και dvd μεσα και το usb επάνω σου βγάζει menu πιο θέλεις να κανεις playback. Δεν δοκίμασα αν βάλεις και card στο card reader αν θα βγάλει και αυτήν σαν επιλογή.

-Το καλύτερο: διαβάζει και παιζει από εναν 2.5 σκληρό δίσκο Τoshiba 4GB (Fat32) απο παλιό laptop που τον κράτησα και τον εχω βαλει σε κουτι και τον δουλευω σαν external hard drive. Μπορεί να καθυστερει 10-12 δεύτερα να διαβάσει το αρχείο αλλά μετά παίζει ΟΚ.

Μέχρι στιγμής λοιπόν :award:

Παιδια πειτε τιποτα για ποιοτητα εικονας (αν υπαρχει βεβαια μετρο συγκρισης)

Κοίτα, για την 20άρα του υ/δωματίου είναι μια χαρά με σύνδεση scart. Για τα υπόλοιπα ας βοηθήσει κάποιος άλλος φίλος που το έχει τεστάρει σε καλύτερες οθόνες....

Απάντηση: Re: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Έβαλα ένα 2GB Kingston Traveller και το είδε, έκανε κοντά 40 sec να διαβάζει πριν ξεκινήσει, αλλά... μετά από 1 λεπτό playback (με ελληνικούς υπότιτλους), προσπαθεί να ξαναδιαβάσει, κολλάει και παύει να αναγνωρίζει το usb!).

Kingston DataTraveler 2 GB (το πράσινο) έβαλα κι εγώ, έπαιξε σχεδόν ένα CD που είχα αποθηκευμένο μέσα σε μορφή mp3, κατόπιν έπαιξε ταινία (δεν την είδα ολόκληρη αλλά σίγουρα πάνω από ένα λεπτό) και μετά έβγαλα το stick και δοκίμασα CF κάρτα από την φωτογραφική μηχανή, είδα τις φωτογραφίες σε slideshow, πάλι αρκετή ώρα παραπάνω του ενός λεπτού, δεν παρατήρησα πρόβλημα. Ακόμα και σε φωτογραφίες άνω του 1ΜΒ που λέει το manual ότι μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα ούτε κι εκεί είδα κάτι Ούτως ή άλλως τώρα οι φωτογραφίες είναι πάντα άνω του 1ΜΒ σε μέγεθος εκτός εάν τραβάς στα 3.2Mpixels.

Οσον αφορά το μέγεθος των χαρακτήρων των υπότιτλων .srt δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αφού γεμίζουν σχεδόν όλο το πλάτος της οθόνης. Πόσο μεγαλύτερο θα μπορούσε να ήταν; Να βγαίνουν εκτός οθόνης; ;)

Το tray μού αρεσε έτσι όπως είναι. Μού άρεσε και ο απαλός τρόπος που ανοίγει και κλείνει, τού δίνει έναν "αέρα ποιότητος" ;) Και άμα βάζεις το δάχτυλο στην τρύπα για να βγάλεις το δισκάκι είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τού κάνεις δακτυλιές!!!

Παιδια πειτε τιποτα για ποιοτητα εικονας (αν υπαρχει βεβαια μετρο συγκρισης)

Εχω μέτρο σύγκρισης και καλό μάλιστα: Cambridge Audio με HDMI στα 720p ή στα 1080i

Απλώς δεν πρόλαβα να το συγκρίνω σε τέτοιες αναλύσεις. Το είδα μόνο με s-video στην μικρή τηλεόραση. Οταν προλάβω να τα βάλω πλάϊ πλάϊ και να τα συγκρίνω θα σάς πω.

Ισχύει για το ΚΗ6510, ΔΕΝ γνωρίζω αν ισχύει για το 6515, please report!

Μετατροπή του KH6510 σε Region Free

Ανοίγουμε την συσκευή
Ανοίγουμε το συρτάρι του δίσκου
Πατάμε 99999 από το τηλεχειριστήριο
Κλείνουμε το συρτάρι του δίσκου
Κλείνουμε την συσκευή

Βρήκα και αυτό:

http://www.videohelp.com/dvdhacks?select=Silvercrest+KH+6515

πού το επιβαιβεώνει.

Θα το δοκιμάσω το απόγευμα...

Απάντηση: Re: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Απο εικόνα hdmi / component κανεις ?? κανεις???
Με σύνδεση HDMI στα 720p με τον Sanyo z5, εικόνα παρόμοια με του Kiss DP-600 (Σε αναπαραγωγή του DVD "RAY")

Το δοκίμασα με components και hdmi σε Panny PX70E σε 720p και 1080i. Πολυ καλή εικόνα. ΚΑνει upscale σε όλες τις πηγές. Τα dixv δείχνουν θαύμα.
Φυσικά σε σχέση με HTPC και το kplayer με full port-processing δεν συγκρίνεται.

Πάντως καμία σχέση με το παλίο DVD σε σύνδεση scart.

Η ποιότητα ειναι πολύ καλή και προσωπικά πιστεύω το value per money ειναι κορυφαίο.

Ειναι φτηνότερο να έχεις ενα DVD για τον προβολέα και ενα για την plasma αντί να πάρεις 10 μέτρα καλώδιο HDMI. Που φτάσαμε....

Τ.

Επιτρέψτε μου να χαλάσω τις θετικές εντυπώσεις...

Το άλλαξα πρωί-πρωί κι όλα καλά με το καινούριο. Μόλις δοκιμάσω και με τον 12άρη verbatim store-n-go, θα επανέλθω.

λες αν παω τωρα να παρω θα βρώ?
:damnyou:

Θα βρεις. Ο πολύς ο κόσμοςδεν ξέρει απο hdmi,divx,vga κλπ. Τα 70 Ε τους φαίνονται πολλά όταν βρισκουν dvdp με 25 Ε... Μόνο όσοι ασχολούνται με το άθλημα το αγοράζουν...

χθες το βράδυ το δοκίμασα στον προτζέκτορα με την ησυχία μου.
Ημουν λίγο βιαστικός σε αυτά που έγραψα.
Δυστυχώς τελικά δεν περνάει το btb και above white ταυτόχρονα.

Αν ρυθμίσεις την φωτεινότητα στο menu του στο 10 περνάει το btb αλλά οχι το above white.Αν ρυθμίσεις την φωτεινότητα στο 7 συμβαίνει το ανάποδο.
Ο καλύτερος συμβιβασμός είναι μια μικρή αύξηση της φωτεινότητας απο το default 8 στο 9.
Χρειαζεται και ενα ρυμιστικό για contrast που δεν έχει.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί οτι είναι μια πολύ καλή αγορά.

Δυστυχώς τελικά δεν περνάει το btb και above white ταυτόχρονα.

Αν ρυθμίσεις την φωτεινότητα στο menu του στο 10 περνάει το btb αλλά οχι το above white.Αν ρυθμίσεις την φωτεινότητα στο 7 συμβαίνει το ανάποδο.
Ο καλύτερος συμβιβασμός είναι μια μικρή αύξηση της φωτεινότητας απο το default 8 στο 9.
Χρειαζεται και ενα ρυμιστικό για contrast που δεν έχει.

Sorry αλλά μιας και είμαι λίγο πιο κάτω από το "άσχετος" με τις ορολογίες...:BDGBGDB55: μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που λες?
Άν βαριέσαι να γράφεις δώσε κανα link σε ελληνικά ή αγγλικά.
Ευχαριστώ!

btw θα πάω αύριο πρωί μπας και βρω κανένα και το τσιμπήσω.

btb είναι το blacker then black.Η πληροφορία κάτω του digital 16 που ορίζει το μαύρο.
Above white είναι η πληροφορία ανω του digital 235 που ορίζει το λευκό.

Αν θέλεις να διαβάσεις λίγο περισσότερο,βρήκα ενα καλό thread http://www.hometheaterforum.com/htf/archive/index.php/t-115480.html

Σε απλή γλώσσα θα έλεγα οτι κόβει σήμα.
Δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αλλά απο την άλλη δεν είναι και απόλυτα σωστά τα πράγματα.