HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Σόρι παίδες... Πλάκα έκανα πάνω στο σχόλιο του vito που δεν του έφτιαξε καφέ...
Ειπα κι εγώ, γιατί μέχρι τώρα τον κάνω μόνος μου..-bye-

Re: Απάντηση: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Το player παίζει απροβλημάτιστα σε ότι του ζήτησα να κάνει.
Και 80αρι σκληρό βλέπει (FAT 32) με αρχεία .avi, .mp3 και .jpeg
Διαβάζει με άριστο συγχρονισμό αρχεία υποτίτλων .srt (ελληνικά).
Είδε και την Compact Flash κάρτα 1(GB) της φωτογραφικής μηχανής με αρχεία φωτογραφίας που ήταν αποθηκευμένα σε φουλ ανάλυση (8 μεγκαπιξελ).
Τι άλλον να κάνει?

Σε όλα τα παραπάνω και το δικό μου ανταποκρίνεται απροβλημάτιστα εκτός της ανάγνωσης των mp3,την στιγμή που το ίδιο dvd άλλες συσκευές μου το διαβάζουν άριστα.

dinfo, εχουν όσοι το αγόρασαν ήδη έχουν πει την γνώμη τους.
Παραμένει ενα τίμιο μηχανάκι με πάρα πολλές δυνατότητες και τιμή ¨όσο κάνει"....

Λογικό ειναι να υπάρχουν κάποια τεμάχια που αστόχησαν, συμβαίνει παντού.
Το γυρνάς και πέρνεις άλλο η τα λ7 σου στο ακέραιο.
So what λοιπόν?

Και όσο αφορά της ρήσεις περί φτήνιας υπάρχει και το έξυπνο πουλί απο την μύτη πιάνεται

Σημειωνω 3 φρασεις σου που χρειαζονται σχολιασμο:

1) Πραγματικα "τοσο κανει". Δηλαδη, καποια δισκακια καιγονται και γινονται ωραια σουβερ, πας να παιξεις καποιο dvd και σου σπανε τα νευρα απο τα σπασιματα της ροης του video, καποια usb sticks δεν τα διαβαζει, οποτε, ναι, "τοσο κανει". Δηλαδη ΑΚΡΙΒΑ. Εχω πληρωσει τετοια μηχανηματα (απο φτηνα home theater των 200 ευρω μεχρι dvdplayers των 30 ευρω) πολλες φορες και ολα πεταχτηκαν αφου πρωτα αγοραστηκαν πολλαπλες φορες. Αρα κοστισαν "τοσο", ΑΚΡΙΒΑ δηλαδη.
2) Εχει κανεις αγορασει κατι απο τη Lidl που δεν δουλευει ικανοποιητικα και δεχτηκαν να το παρουν πισω??? Υπαρχει εστω ΕΝΑΣ που εχει καταφερει αυτο???
3) Στη διαδικασια "αγορα-πωληση" ισχυει μια παναρχαια οικονομικη αρχη, γραμμενη ακομα στα συγχρονα βιβλια: "η τιμη ενος αγαθου εξαρταται απο την ηλιθιοτητα του αγοραστη και την εξυπναδα του πωλητη, η το αναποδο." Οσο μπορω, οσο με βοηθουν τα γονιδια μου, προσπαθω να βιωνω αυτο το "αναποδο".

Παντως απο Lidl δεν αγοραζω γενικα, λογω φιλοσοφιας, γιατι σιχαινομαι το μοναδικο επιχειρημα τους: "ειμαστε οι πιο φθηνοι". Για την ποιοτητα βεβαια, δεν λενε...Την ανακαλυπτεις ομως, οταν φας κατι που αγορασες απο ενα Lidl, η ακομα οταν χρησιμοποιησεις το χαρτι υγειας που και πιο "κοντο" ειναι και πιο "αραχνοϋφαντο"...Μη με ρωτησετε ομως πως το εμαθα αυτο!

2) Εχει κανεις αγορασει κατι απο τη Lidl που δεν δουλευει ικανοποιητικα και δεχτηκαν να το παρουν πισω??? Υπαρχει εστω ΕΝΑΣ που εχει καταφερει αυτο???

προφανώς, του το αλλάξανε την άλλη μέρα. Υπάρχει στο παρόν thread. Βέβαια μη με ρωτήσεις τι έκανε η lidl το "χαλασμένο"

To όσο κάνει σημαινει οτι η τιμή πώλησης του είναι τόση οσο πραγματικά κοστίζει να φτιαχτει με μικρό περιθώριο κέρδους. Οποια συσκευή και να μου φέρεις τέτοιου τύπου που να κοστίζει πχ μέχρι 3000e σαν κόστος κατασκευής δεν εχει μεγάλη διαφορα απο αυτο του lidl. Απλα το ενα το αγοράζεις 70e και το αλλο 1500. Και εδω στέκει και το έξυπνο πουλι, if you know what i mean...
ΑΑΑ και όσο αφορα τις επιστροφές οχι μονο σου επιστρέφουν τα χρήματα η πέρνει άλλο αλλα ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ γιατι το γυρνάς.

BTW αν σου έπεσε ελλατωματικό κομμάτι δεν σημαίνει οτι όλα ειναι έτσι, αυτα συμβαίνουν σε όλες τις συσκευές ανεξαρτήτου τιμής (ναι χαλάνε και τα ακριβά εξάλλου απο ιδια εργοστάσια βγαίνουν με τα ίδια υλικά...)

Last edited:
Το συγκεκριμένο player το πήρα και μετά από 1 μέρα, για δικούς μου λόγους, το γύρισα πίσω. Ούτε καν με ρώτησαν γιατί, το πήραν και πήρα τα λεφτά μου πίσω στο 100%.

Όσο για το επιχείρημά τους "είμαστε οι πιο φθηνοί" κάνεις λάθος. Ποτέ δεν υποστήριξαν αυτό ούτε βασίστηκαν εκεί για να χτίσουν το όνομά τους. Το βασικό claim τους είναι "προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής" το λεγόμενο value for money. Και στα λέω μετά από μήνες ανάλυσης του φαινομένου LIdl για λογαριασμό της εταιρείας μου σε συνεργασία με εξωτερικούς consultants.

Το συγκεκριμένο player είναι ένα παράδειγμα: φθηνά dvd players των 30 ευρώ πας και παίρνεις από την Carrefour. Από αυτούς θα πάρεις κάτι που δεν είναι το φθηνότερο, αλλά δίνει την καλύτερη σχέση τιμής-χαρακτηριστικών.

Ο Θοδωρής κάλυψε πολύ καλά το θέμα Lidl. Γενικά δεν θεωρώ τα προιόντα του Lidl κατώτερης ποιότητας. Διαφορετικής γεύσης, ναι. Κάποιες απο αυτές δεν μπορούμε να τις συνηθίσουμε οπότε αυτόματα χαρακτηρίζουμε το αντίστοιχο προιόν κατώτερης ποιότητας. Εγώ θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα και έχει σχέση με την ποιότητα.

Τα πρώτα χρόνια το Lidl διέθετε την πρωτοκλασάτη γερμανική μπύρα Bitburger (Bitte ein Bit η σχετική διαφήμιση στην Γερμανία). Τιμή 500ml 0,59 .
Κάποια στιγμή την αντικατέστημε με την επίσης πρωτοκλασάτη Veltins. Σχεδόν αμέσως εμφανίστηκε στο Carrefour φιαλίδιο της Bit των 0,33 ml στην τιμή των 1,79 .
Κάποτε υπήρχε και η Veltins στην ίδια τιμή των 1,79 τα 0,33 ml.

Συνολικά συντάσσομαι με την άποψη ότι υπάρχει τιμιότητα στην σχέση ποιότητας - τιμής στην συγκεκριμένη αλυσίδα.
Επιπλέον προσφέρει τρία έτη εγγύηση για τα δικά της ηλεκτρονικά (Silvercrest) και η επιστρογή χρημάτων για κάθε επιστροφή προϊόντος γίνεται χωρίς γιατί και πως. Δοκιμάστε το και στις "ποιοτικές" ελληνικές επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο player το πήρα και μετά από 1 μέρα, για δικούς μου λόγους, το γύρισα πίσω. Ούτε καν με ρώτησαν γιατί, το πήραν και πήρα τα λεφτά μου πίσω στο 100%.

Όσο για το επιχείρημά τους "είμαστε οι πιο φθηνοί" κάνεις λάθος. Ποτέ δεν υποστήριξαν αυτό ούτε βασίστηκαν εκεί για να χτίσουν το όνομά τους. Το βασικό claim τους είναι "προσφέρουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής" το λεγόμενο value for money. Και στα λέω μετά από μήνες ανάλυσης του φαινομένου LIdl για λογαριασμό της εταιρείας μου σε συνεργασία με εξωτερικούς consultants.

Το συγκεκριμένο player είναι ένα παράδειγμα: φθηνά dvd players των 30 ευρώ πας και παίρνεις από την Carrefour. Από αυτούς θα πάρεις κάτι που δεν είναι το φθηνότερο, αλλά δίνει την καλύτερη σχέση τιμής-χαρακτηριστικών.

Επειδη η εργασια μου εχει ΑΠΟΛΥΤΗ σχεση με την αγορα καταναλωτικων προϊοντων (ας πουμε "τροφιμα") εχω γνωση απο "πρωτο χερι" (απο τους Γερμανους συνεργατες μου) οτι η τοποθετηση της Lidl ειναι "ειμαστε οι πιο φθηνοι αλλα παρεχουμε μια "αποδεκτη" ποιοτητα".

Μολις τους ειπα οτι καποιοι Ελληνες "consultants" βρηκαν οτι η Lidl τοποθετει την τιμη των προϊόντων με τη λογικη "προσφερουμε την καλυτερη σχεση ποιοτητας-τιμης", γελανε ακομα...Η πολιτικη τιμων τους ειναι ξεκαθαρη: "για καθε κατηγορια προϊόντων -αναλογα βεβαια με τα χαρακτηριστικα του καθε προϊόντος- προσφερουμε την χαμηλοτερη τιμη της αγορας."

Με λιγα λογια: "ο,τι πληρωνεις, παιρνεις". Δεν ειπα οτι ειναι κακο αυτο. Ουτε οτι αναγκαστικα το απολυτα φθηνοτερο ειναι κακο ποιοτικα. Πολλες φορες ομως ειναι..(για τα τροφιμα ΠΑΝΤΑ ειναι..)

Παντως υποκλινομαι στη πολιτικη της Lidl να δεχεται επιστροφη -no questions asked- ο,τι αγοραζει ο καταναλωτης. Αυτο ισως με κανει να αγορασω κατι απο αυτους, αφου δεν εχω να χασω κατι..Αν και παλι, με "χαλαει" πολυ να ψωνιζω απο καλαθι η απο παλετα..

Δεν έχω σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση, πάντως αν θες το απολύτως φτηνότερο πας στο "1" (ή "πρώτη τιμή" όπως το λένε οι ίδιοι) στην Carrefour.

Αν θες έλα να μιλήσουμε με ΠΜ για την LIdl, κι εγώ σε εταιρεία τροφίμων είμαι και μάλιστα σε μια από αυτές που απο φέτος διαθέτουν τα επώνυμα προϊόντα τους μέσα από την LIdl, με εξαιρετικά ως τώρα αποτελέσματα.

Πάντως το ύφος "τους ειπα οτι καποιοι Ελληνες "consultants" βρηκαν οτι η Lidl τοποθετει την τιμη των προϊόντων με τη λογικη "προσφερουμε την καλυτερη σχεση ποιοτητας-τιμης", γελανε ακομα" είναι το λιγότερο απαξιωτικό και θα περίμενα να είναι λιγοτερο έντονο απο'δω και μπρος, τουλάχιστον όταν αναφέρεται σε δικά μου γραπτά.

Δεν έχω σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση, πάντως αν θες το απολύτως φτηνότερο πας στο "1" (ή "πρώτη τιμή" όπως το λένε οι ίδιοι) στην Carrefour.

Αν θες έλα να μιλήσουμε με ΠΜ για την LIdl, κι εγώ σε εταιρεία τροφίμων είμαι και μάλιστα σε μια από αυτές που απο φέτος διαθέτουν τα επώνυμα προϊόντα τους μέσα από την LIdl, με εξαιρετικά ως τώρα αποτελέσματα.

Πάντως το ύφος "τους ειπα οτι καποιοι Ελληνες "consultants" βρηκαν οτι η Lidl τοποθετει την τιμη των προϊόντων με τη λογικη "προσφερουμε την καλυτερη σχεση ποιοτητας-τιμης", γελανε ακομα" είναι το λιγότερο απαξιωτικό και θα περίμενα να είναι λιγοτερο έντονο απο'δω και μπρος, τουλάχιστον όταν αναφέρεται σε δικά μου γραπτά.

Οφειλω να παραδεχθω πως ημουν αρκετα αυστηρος, αν οχι προσβλητικος, με τα προηγουμενα σχολια μου. Η ασχημη γνωμη μου για τη Lidl δεν αλλαξε, αλλα σιγουρα αυτο δεν πρεπει να με παρασυρει σε "απαξιωτικους" χαρακτηρισμους προς τα δικα σου (και αλλων φυσικα) γραπτα.

Συνεπως οφειλω να σου ζητησω συγγνωμη για τα σχολια μου.

Φαινεται οτι κανουμε την ιδια δουλεια αφου τυχαινει κι εγω να προμηθευω τη Lidl με προϊόντα (ας πουμε τροφιμα, αφου "τρωγονται") Εχω σαφη γνωση για το ποια ΕΠΩΝΥΜΑ προϊόντα (κυριως "πινονται") διατιθενται ηδη απο τα τελη του 2006 στη Lidl. Ακολουθησαν κι αλλα μετα. Πραγματι οι πωλησεις ειναι αρκετα εντυπωσιακες.

Αλλα αυτο το τελευταιο ειναι ακριβως που με ενοχλει, λογω "φιλοσοφιας". Γιατι το δικο μου ιδανικο περιβαλλον αγορας δεν περιλαμβανει κανενα discount, κανενα hypermarket, ουτε καν supermarket. Πολλοι πιστευουν (καποιοι προσπαθησαν να το αποδειξουν, σχεδον το καταφεραν) οτι το μοντελο της αγορας πχ του 1960 ηταν πιο "υγιες" για ολους, υπο την προϋποθεση βεβαια μια "κλειστης" αγορας και οχι παγκοσμιοποιημενης, και με την προϋποθεση του αποκλεισμου συγκεντρωσης της παραγωγης, αφου αλλιως θα εκμεταλλευονταν την ελλειψη του αντιβαρου. Πιθανοτατα οι τιμες καταναλωτη θα ηταν χαμηλοτερες!!!

Ομως εχουμε ξεφυγει απο το Θεμα. Αν θελεις, ναι, πμ.

Πάντως εγώ ότι και άν τού έχω βάλει να παίξει το έπαιξε άψογα!!!
Και το αποκορύφωμα: Παρόλο που στο εγχειρίδιο αναφέρει ότι αναγνωριζει USB sticks μέχρι 512ΜΒ εγώ έβαλα χθες έναν εξωτερικό USB δίσκο 10GB φορμαρισμένο σε NTFS!!!! και έπαιξε άψογα! Είδα δύο DivX ταινίες από αυτόν τον δίσκο χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς σπασίματα, και με ελληνικούς .srt υπότιτλους. Δεν ζητάω τίτοτα άλλο από ένα τέτοιο player.

To player αγοράστηκε αρχές Μαίου 07. Επαιξε τα πάντα για 10αριά μερες και μετά έμεινε στα ράφι κλειστό και εκτός ρεύματος.Πριν λίγες ημέρες είπα να το ξαναχρησιμοποιήσω. Ανοιξε κανονικά, με χαιρέτησε αλλά μου κρατάει μούτρα που δεν το χρησιμοποιώ και ΔΕΝ αναγνωρίζει κανένα δισκάκι. Ούτε γνήσιο ούτε -R ούτε -RW. Δοκιμάζω και απο την usb τον σκληρό αλλά τίποτε.
bad disc το μήνυμα σε όλα.

Ηδη επικοινώνησα με το service και μου είπαν θα μου το αντικαταστήσουν με καινούριο όταν κάνουν ..νέα παραλαβή γιατί η προηγούμενη παρτίδα εξαντλήθηκε.

Εχει συμβεί σε άλλους τέτοιο πρόβλημα? Αν ναι τι κάνατε για αυτό?
Το να το πετάξω ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα, αλλά εκτιμώ την δυνατότητα του να βλέπει σκληρούς απο την θύρα usb και να αναγνωρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε divx.

Να μην το πετάξεις φυσικά!
Παίδεψε το λίγο μπας και δουλέψει, διαφορετικά λίγο υπομονή να σου το αντικαταστήσουν. Εφόσον δε το χρησιμοποιείς δε θα σου λειψει κιόλας.

To player αγοράστηκε αρχές Μαίου 07. Επαιξε τα πάντα για 10αριά μερες και μετά έμεινε στα ράφι κλειστό και εκτός ρεύματος.Πριν λίγες ημέρες είπα να το ξαναχρησιμοποιήσω. Ανοιξε κανονικά, με χαιρέτησε αλλά μου κρατάει μούτρα που δεν το χρησιμοποιώ και ΔΕΝ αναγνωρίζει κανένα δισκάκι. Ούτε γνήσιο ούτε -R ούτε -RW. Δοκιμάζω και απο την usb τον σκληρό αλλά τίποτε.
bad disc το μήνυμα σε όλα.

Ηδη επικοινώνησα με το service και μου είπαν θα μου το αντικαταστήσουν με καινούριο όταν κάνουν ..νέα παραλαβή γιατί η προηγούμενη παρτίδα εξαντλήθηκε.

Εχει συμβεί σε άλλους τέτοιο πρόβλημα? Αν ναι τι κάνατε για αυτό?
Το να το πετάξω ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα, αλλά εκτιμώ την δυνατότητα του να βλέπει σκληρούς απο την θύρα usb και να αναγνωρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε divx.

ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αντιμετωπίζω και εγώ χωρις να αλλάξω ούτε τελεία απο αυτα που έχεις γράψει. Αναμενω αντικατασταση,,,,

Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αντιμετωπίζω και εγώ χωρις να αλλάξω ούτε τελεία απο αυτα που έχεις γράψει. Αναμενω αντικατασταση,,,,
Κάτι μου λέει ότι δεν είμαστε οι μόνοι..

Το service ειναι αψογο.Θα σας γινει αντικατασταση.Το μονο που πρεπει να προσεξετε ειναι το τηλεχειρηστηριο.Να αντικαταστησετε και τα δυο μαζι γιατι υπαρχει περιπτωση μη συμβατοτητας.Το αντιμετωπισα αλλα λυθηκε αμμεσα.Αποστολη με courier χωρις καμια χρεωση.Δεν ξερω πως χαλασε αφου δεν ειχε παιξει ουτε δυο ταινιες.Στο ρευμα ηταν συνεχως.