HDMI-DVI & HDCP ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

yiazoo

Established Member
26 October 2006
224
Athens, Greece
Ακούστε τώρα ΤΟ κουφό. Έχω την lg plasma RZ 42PX11 (standard ανάλυση 852Χ480) με DVI. Αγόρασα προχθές το DVD RECORDER LG 188 με HDMI. Εκτός από το πρόβλημα του ότι με σύνδεση HDMI-DVI δεν ακούω ήχο από την τηλεόραση προφανώς γιατί η DVI της τηλεόρασης δεν μεταφέρει ήχο από ότι ψιλιάζομαι, γιατί έχει ξεχωριστή σύνδεση για ήχο όπως στ pc), μικρό το πρόβλημα, βλέπω μέσω component και για ταινίες έτσι και αλλιώς ακούω ήχο από τον ενισχυτή μέσω coaxial. Ακούστε το σοβαρό πρόβλημα που με έχει τρελάνει. Μέσω σύνδεσης HDMI-DVI (έχω βάλει καλώδιο HDMI σε DVI) βλέπω κανονικά τα κανάλια από τον δέκτη του recorder σε οποιαδήποτε ανάλυση (576-720-1080) έστω και χωρίς ήχο. Βλέπω κανονικά τα διάφορα DVD από εφημερίδες που δοκίμασα (πάντα ακούω ήχο μέσω ενισχυτή), αλλά ΔΕΝ μπορώ να δω ταινίες από VIDEO CLUB!!! Όταν βάζω ένα ενοικιαζόμενο DVD, αυτό παίζει κανονικά (στην οθόνη του recorder τρέχει κανονικά ο χρόνος και από τον ενισχυτή ακούω τον ήχο) αλλά δεν δείχνει εικόνα στην Plasma. Μου βγάζει no signal!!! Βρε τι δοκίμασα άλλες αναλύσεις, τι δοκίμασα τα πάντα, τίποτα! Δείχνει εικόνα για μισό δευτερόλεπτο καμμιά φορά και μετά no signal! Από component βλέπω κανονικά σε 576i & 576p. Κάτι διάβασα για HDCP (high definition content protection) και ψιλιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει με αυτό. Τι να πώ; Το έχει συναντήσει κανένας αυτό; Έχω πάρει την LG και περιμένω να με καλέσουν μήπως ξέρουν κάτι. Εντωμεταξύ αν κάποιος ξέρει κάτι, δεκτή κάθε βοήθεια.

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: HDMI-DVI & HDCP ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Μάλλον καλώδιο παίζει[/QUOTE said:
Thanks φίλε αλλά σίγουρα δεν παίζει καλώδιο...βλέπω όλα τα DVD εφημερίδων κανονικά...ακόμα και φωτογραφίες jpg, και vcd. Επίσης βλέπω κανάλια μέσω HDMI από τον δέκτη του recorder. Άρα το καλώδιο δεν έχει πρόβλημα...Δυστυχώς δεν έχω άλλο HDMI player να δοκιμάσω

Tα απλά DVDs έχουν προστασία macrovision και οχι HDCP που έχουν τα νεα HD formats μονο. Δοκίμασε να συνδέσεις τις συσκευές με composite απλό και να δοκιμασεις αν παίζει. Δοκίμασε και την HDMI αλλα με συνδεδεμένο το composite να δείς.

Κυριάκο ούτε αυτό δεν είναι. Το composite είναι μόνιμα συνδεδεμένο και το HDMI μαζί. Την ίδια στιγμή με το dvd να παίζει, πατάω stop, αλλάζω σε component, παίζει, το πάω σε HDMI, πατάω play, "no signal". Γι' αυτό σας λέω, είναι εντελώς κουφό το πρόβλημα!

Σε τι region είναι ρυθμισμένο το LG;

Παναγιώτη είναι το μόνο που δεν πρόσεξα, το σκέφτηκα όμως. Θα πάω το απόγευμα να δω το αυτοκόλλητο πίσω. Από την άλλη όμως όπως είπα, το dvd παίζει κανονικά, ακούω τον ήχο του από τον ενισχυτή και το ρολόι προχωράει. Αν ήταν άλλο region (το βρίσκω περίεργο να μου πούλησε η Ηλεκτ*** άλλο region) δεν θα έπρεπε να μην το παίζει καθόλου; Και επίσης έπαιξε dvd από εφημερίδα που έλεγε region 2! Και τέλος γιατί να το παίζει από component;

Εμένα το μυαλό μου πάει μόνο στο macrovision, ίσως να μην επιτρέπει το συγκεκριμένο μοντέλο έξοδο υψηλής ανάλυσης με macrovision για να μην γίνονται αντιγραφές... μια εικασία είναι όμως ε ;)

Κατα τα άλλα, θα μπορούσες να δοκιμάσεις με κάποιο πρόγραμμα στο pc, να αντιγράψεις κάποια ταινία που σου ανήκει και δεν παίζει μέσω HDMI, και να δεις εαν θα παίζει έπειτα.

Υ.Γ Και να σου πω οτι προσωπικά, θα αγόραζα κάποιο DVD player εώς 150euro... καλή τυχη πάντως τώρα - και να μας πείς τι έγινε!

Για να δούμε, θα το δοκιμάσω αυτό που λες... Όσι για το φθηνό, ήθελα και HDMI αλλά και recorder. Όποτε είπα να πάρω 2 σε 1. Έχω ήδη κάτω από την τηλεόραση 8 διαφορετικές συσκευές με 8 τηλεκοντρολ, και φαντάσου καλώδια από πίσω!!!

Στάνταρ το macrovision είναι φίλε. Το γεγονός ότι σου παίζει τα δισκάκια από εφημερίδες που δεν είναι με macrovision και όχι τα original (από βιντεοκλαμπ) που έχουν macrovision είναι ενδεικτικό. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ σε συνεργασία dvd-προβολέα και το έλυσα μόνο κατόπιν firmware upgrade του dvd, που αφαίρεσε την προστασία. Βεβαίως το firmware που πέρασα δεν ήταν επισήμως εγκεκριμένο, οπότε ψάξε το λίγο και δείξε ιδιαίτερη προσοχή. Κατά πάσα πιθανότητα στη δικιά σου περίπτωση το πρόβλημα να εστιάζεται στην τηλεόραση και όχι στο dvd σου.

Υπάρχει τέτοιο πράγμα στην τηλεόραση;;; Μπορεί η τηλεόραση να διαβάσει αν έχει macrovision το dvd; Μου φαίνεται πολύ απίθανο. Θα δω αν το παίζει στον προβολέα το απόγευμα και θα σας ενημερώσω. Πάντως ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας!

Παιδιά τίποτα, δοκίμασα και με τον προβολέα, τα ίδια αποτελέσματα, δεν βγάζει εικόνα από ενοικιαζόμενο dvd. Προσπαθεί κάτι να δείξει αλλά απλά κάτι flashakia. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα μιλήσω πάλι με lg.

Φιλε μου αν θελεις να κανεις καποιες "δοκιμες" ριξε μια ματια εδω και ισως βρεις καποια ευκολη λυση...http://www.videohelp.com/dvdhacks.php?dvdplayer=lg&hits=50&Search=Search

(αν καταφερεις να μπεις σε "hidden menu" τοτε κανε και μια απενεργοποιηση του macrovision.)

Δοκιμασε να αντιγράψεις την ταινια σε ενα pc αφαιρώντας το macrovision και κοιτα να δεις αν παιζει το αντιγραφο.

Λοιπόν παιδιά τα έχω παίξει. Δεν βρίσκω λύση με τίποτα. Υπενθυμίζω και προσθέτω τελευταία νέα: TV plasma LG με DVI ανάλυση:852Χ480. Projector BenQ ίδια ανάλυση με DVI επίσης. DVD RECORDER LG 188 HDMI. Καλώδιο HDMI-HDMI με adaptor DVI. Και στα 2 με component είναι όλα OK. Με HDMI και στα 2, παίζουν τα πάντα εκτός από ενοικιαζόμενες ταινίες!!! Το δισκάκι γυρνάει κανονικά, δεν δίνει σήμα στην TV ούτε στον προβολέα. Πήγα Ηλεκτρονική με το recorder και την ταινία και σύνδεσα με το καλώδιο χωρίς το adaptor σε 2 TV LG (υψηλής και standard) και έπαιξε κανονικά. Αντιγράφω μία ταινία στο pc, την πάω σπίτι και παίζει κανονικά. ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ VIDEO CLUB ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΣΩ HDMI!!!!

Τι παίζει ρε γαμώτο μου; Θα του δώσω άλλη μία ευκαιρία, θα αγοράσω άλλο καλώδιο αλλά δεν το βλέπω... Προσοχή όποιος θέλει να βοηθήσει να διαβάσει καλά γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα το έχω δοκιμάσει... :)

Αυτό με το macrovision τί είναι; Λέτε να είναι αυτό; Και γιατί δεν το παίζουν δηλαδή; Απενεργοποίηση δεν έχω καταφέρει να βρω

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αυτό με το macrovision τί είναι; Λέτε να είναι αυτό; Και γιατί δεν το παίζουν δηλαδή; Απενεργοποίηση δεν έχω καταφέρει να βρω

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

To macrovision είναι μια μορφή προστασίας των ψηφιακών δίσκων DVD από την αντιγραφή τους σε μηχάνημα εγγραφής όπως για παράδειγμα video, DVD Rec κλπ. Η προστασία βρίσκεται πάνω στα δισκάκια αλλά απαιτεί δύο πράγματα για να κάνει αισθητή την παρουσία της. Πρώτον πρέπει το DVD αναπαραγωγής να υποστηρίζει την προστασία macrovision (εξαιρετικά πιθανό μιας και δεν επιτρέπεται επισήμως να μην την υποστηρίζει) και δεύτερον να παρεμβάλλεται μεταξύ DVD αναπαραγωγής και TV ένα μηχάνημα εγγραφής όπως VIDEO ή DVD. Το macrovision εμφανίζεται σε αναλογικές μεταφορές (μέσω component, scart κλπ) με ασταθή κυλιόμενη μπλέ οθόνη και τυχαίες παύσεις χωρίς σήμα. Σε ψηφιακή σύνδεση δεν γνωρίζω τι εμφανίζει αλλά εικάζω πως πρέπει να εμφανίζει κάτι ανάλογο.
To 188 είναι μηχάνημα εγγραφής άρα λογικά πρέπει να εμφανίζει προστασία macrovision που είναι υπαρκτή ΜΟΝΟ σε επίσημα DVD ή αντίγραφα Videoclub. Για να διαπιστώσεις αν φταίει το macrovision κάνε αυτό που είπε και ο φίλος παραπάνω:
Νοίκιασε ένα DVD που δεν μπορείς να δεις. Κάνε ένα αντίγραφο χωρίς macrovision μέσω ενός προγράμματος όπως το DVD Shrink και δοκίμασε να δεις αν παίζει. Αν ναι τότε είναι σίγουρα το macrovision και μόνο με "ανεπίσημο" firmware (αν υπάρχει) μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. Αν παρόλα αυτά δεν παίζει, λυπάμαι αλλά ξεφεύγει του γνωστικού μου χώρου.
Καλή επιτυχία!

Last edited:
Λοιπόν παιδιά τα έχω παίξει. Δεν βρίσκω λύση με τίποτα. Υπενθυμίζω και προσθέτω τελευταία νέα: TV plasma LG με DVI ανάλυση:852Χ480. Projector BenQ ίδια ανάλυση με DVI επίσης. DVD RECORDER LG 188 HDMI. Καλώδιο HDMI-HDMI με adaptor DVI. Και στα 2 με component είναι όλα OK. Με HDMI και στα 2, παίζουν τα πάντα εκτός από ενοικιαζόμενες ταινίες!!! Το δισκάκι γυρνάει κανονικά, δεν δίνει σήμα στην TV ούτε στον προβολέα. Πήγα Ηλεκτρονική με το recorder και την ταινία και σύνδεσα με το καλώδιο χωρίς το adaptor σε 2 TV LG (υψηλής και standard) και έπαιξε κανονικά. Αντιγράφω μία ταινία στο pc, την πάω σπίτι και παίζει κανονικά. ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ VIDEO CLUB ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΜΕΣΩ HDMI!!!!

Yiazoo:

Δοκίμασε τα παρακάτω:
1. Με συνδεδεμένο το 188Η μέσω HDMI πιέζουμε στο remote: PAUSE,2,4,8,6,5
2. Αναμένεται να εμφανισθεί ερώτηση: HDCP on/off
3. Επιλέγουμε off και πατάμε ένα αριθμητικό πλήκτρο (Τυχαίο)
4. Σβήνουμε το recorder.
5. Ξανανάβουμε και δοκιμάζουμε.
Ενημέρωσε με αν δούλεψε το trick, δεν έχω σύνδεση HDMI.

Φίλε spageo, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Δεν βγάζει κανένα μήνυμα HDCP on/off. Δεν κάνει τίποτα απολύτως. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Πρέπει να παίζει ταινία ή όχι;