HDMI & Encoded Formats

Spirit

New member
17 November 2014
12

Καλησπέρα.
Ονομάζομαι Αλέξανδρος και χρειάζομαι τα φώτα σας.
Έχω φτιάξει ένα PC ως Media Center, Win7 64bit και τρέχω το xbmc.
Μέχρι τώρα τον ήχο τον έπαιρνα μέσο Οπτικής ίνας πάνω από μια x-fi xtreme audio και το οδηγούσα πάνω σε ένα ενισχυτή, αλλά αυτή η κάρτα υποστηρίζει μόνο DTS και Dolby Digital. Για αυτό αποφάσισα να πάρω τον ήχο μέσο του HDMI γιατί ο ενισχυτής μου υποστηρίζει και DTS HD Master Audio αλλα και Dolby TrueHD μέσο HDMI. Αυτό που διαπίστωσα με λίπη μου είναι το η κάρτα γραφικών μου Nvidia στην ενότητα Encoded Formats έχει μονο επιλογή dolby surround και τίποτα άλλο.

Και η ερώτησή μου,
Μπορώ να προσθέσω στην κατηγορία Encoded Formats και άλλα format ή είναι καθαρά θέμα κάρτας?
και αν προβώ στην αγορά τις παρακάτω κάρτας θα λύσω το πρόβλημα μου?
Link.png
Site:
http://www.asus.com/.../HD5450SL2GD3L/

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Αλέξανδρος (SY1BCC)

Η 5450 είναι λίγο παλιά, και θυμάμαι ότι δε μπορεί να παίξει 3D σε παράθυρο άλλα μόνο full screen.
Δε ξέρω εάν οφείλεται στην κάρτα, γιατί κατά τα άλλα η 5450 πρέπει να υποστηρίζει 7.1 True HD & DTS Master
Τι πρόγραμμα αναπαραγωγής χρησιμοποιείς ?

(η HD5450 είναι ATI AMD και όχι NVidia)

Καλημέρα.
Ναι έχεις δίκιο είναι AMD, Nvidia έχω τώρα.
Χρησιμοποιώ το Kodi (XBMC), και ούτως ή άλλως το 3D το προβάλω σε πλήρη οθόνη.

αυτή κάρτα μήπως είναι καλύτερη? η αν έχεις να μου προτείνεις εσύ μια κάρτα, το πρόβλημά μου είναι ότι πρέπει να είναι low profile, την κάρτα την θέλω ΜΟΝΟ για video και όχι για games.
http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH6450_SILENTDI1GD3LP/overview/

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Αλέξανδρος (SY1BCC)

Ρώτα καλύτερα στο Thread του xbmc, για τις σωστές ρυθμίσεις
Εντωμεταξύ το μοντέλο της κάρτας γραφικών σου θα βοηθούσε

Με την 5450 βλέπω (και ακούω) τα πάντα σε 2D. Δεν έχω 3D οθόνη για να δοκιμάσω παραπάνω.
Με τον ήχο πάντως, ουδέν πρόβλημα μέσω HDMI.

Η 6450 είναι λίγο καλύτερη.

Η κάρτα που έχω τώρα είναι αυτή:
http://www.asus.com/Graphics_Cards/EN8400GS_SILENTP512M/

και τελικά παρήγγειλα αυτή:
http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD6450SL2GD3L/

Δεν έχει να κάνει με το XBMC αλλά καθαρά με την κάρτα γραφικών. Τα χαρακτηριστικά τις τα βρήκα από την AMD στα οποία αναφέρει ξεκάθαρα τα παρακάτω:
INTEGRATED HD AUDIO CONTROLLER: Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI or DisplayPort with no additional cables required
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats. http://www.amd.com/en-gb/products/graphics/desktop/6000/6450

Αύριο θα την πάρω στα χέρια μου και θα σας ενημερώσω, σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε για να με βοηθήσετε..
Αλέξανδρος (SY1BCC)

Έχει να κάνει και με το XBMC. Μέχρι πριν 2-3 χρόνια δεν υποστήριζε HD audio, άσχετα απο την κάρτα που είχε ο υπολογιστής.

Έχεις δίκιο έχει να κάνει και με το XBMC, οι παλιότερες εκδόσεις δεν το υποστήριζαν, αλλα πλέον το υποστηρίζει και για αυτό δεν το αναφέρω διότι είναι δεδομένο.

Φυσικά χρειάζονται και οι κατάλληλες ρυθμίσεις στο xbmc για passthrough.
Τώρα για ποιο λόγο πήρες τόσο παλιά κάρτα και amd... Εκτός αν δεν σκοπεύεις να εγκαταστήσεις ποτέ τίποτα άλλο εκτός από windows.
http://www.skroutz.gr/s/5355363/Gainward-GeForce-GT720-1GB-SilentFX-LP-3316.html

Κακίες.
Μια χαρά (σχεδόν) δουλεύει η 5450 με Openelec. :p

Δυστυχώς σε low profile είναι λίγες οι οικονομικές λύσεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΟΚ, γράψτε λάθος. Έχει γεμίσει η αγορά φθηνές low profile :p

Εχεις δίκιο είναι λίγο παλιά, αλλά η τιμή τις είναι χαμηλή και κάνει ακριβώς αυτό που θέλω. Η κάρτα που έχω τώρα που είναι 5αιτίας και μου κάνει αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ο ήχος.
Το pc αυτό το έχω μόνο και MediaCenter, P4-P5N9300 και οι χώροι του είναι πολύ στενή.

Απάντηση: Re: HDMI & Encoded Formats

Εχεις δίκιο είναι λίγο παλιά, αλλά η τιμή τις είναι χαμηλή και κάνει ακριβώς αυτό που θέλω. Η κάρτα που έχω τώρα που είναι 5αιτίας και μου κάνει αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ο ήχος.
Το pc αυτό το έχω μόνο και MediaCenter, P4-P5N9300 και οι χώροι του είναι πολύ στενή.

Και από κάρτα 5ετίας (νομίζω είναι πολύ παραπάνω) πήγες σε 4ετίας:flute:
Και αυτή που έβαλα low profile είναι. Υπάρχουν και πιο φθηνές βέβαια.

Κακίες.
Μια χαρά (σχεδόν) δουλεύει η 5450 με Openelec. :p

Έφτιαξε το deinterlacing? Η τουλάχιστον έχει απλά εικόνα?:p

Το θεμα δεν ειναι μονο το deinterlacing, το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι developers εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα με την amd, και αν χαλασει κατι σε μελλοντικη αναβαθμιση του software πιθανον να μην φτιαχτει ποτε. Οτι εγινε δηλ με το deinterlacing.

σας έχασα... τελικά καλός η κακός την παρήγγειλα αυτή την κάρτα?, θα κάνω την δουλειά?

Τελικά η Κάρτα EAH6450 δεν έπαιξε, έβγαζε μόνο Dolby Surround & DTS, την πήγα πίσω και πήρα την SAPPHIRE R7 240 που μου πρότεινε ο φίλος host505 αλλά και αυτή βγάζει μόνο Dolby Surround & DTS.

Τι κάνω λάθος? γιατί δεν μπορώ να πάρω Dolby TrueHD & DTS HD?

Σύνθεση MediaCenter
Pc: P4-P5N9300
Ram: 3GB
VGA: SAPPHIRE R7 240 Driver ver. 14.301.1001 <-τελευταίοι
Windows 7 64Bit Eng SP1 Full Update
Home Cinema System: LG-HX995TZ

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Αλέξανδρος (SY1BCC)

1ον δεν προτεινα εγω αυτη, δεν θα προτεινα amd.
2ον τι ρυθμισεις ηχου εχεις στο xbmc?

Έχω την ASUS HD5450 και παίζει μια χαρά HD Audio.

Εκτός απο το XBMC, κοίταξες τις ρυθμίσεις των οδηγών (αν τρέχεις Windows);

Δεν εχω το συγκεκριμενο συστημα, αλλα ισως αυτο που θα σου πω θα σε βοηθησει. Αγορασα και εγω ενα home cinema που εγραφε οτι υποστηριζει DTS-HD (Pioneer bcs 222). Συνεδεσα την 6450 μου με hdmi και τα windows ελεγαν τα ιδια ακριβως codecs που λενε και σε εσενα. Για αρκετο καιρο νομιζα οτι κατι ειχα κανει λαθος και εκανα το Pc και τα windows ανω κατω. Τελικα αποδειχτηκε οτι υποστηριζει μεν hd audio, αλλα μονο για blue ray playback!!!! Μεσω hdmi και αναπαραγωγη απο αλλη πηγη υποστηριζει μονο εως DTS. Ειχα στενοχωρηθει οταν το πληροφορηθηκα αυτο, αλλα μεταξυ μας δεν νομιζω τελικα οτι θα καταλαβαινα διαφορα σε τετοιο ηχοσυστημα. Φτιαχνω τωρα σιγα σιγα ενα ηχοσυστημα με "κανονικο" ενισχυτη, ο οποιος ομως ειναι λιγο παλιος και υποστηριζει εως DTS και ακουγεται πολυ πολυ καλυτερα απο το home theatre in a box που ειχα πριν.