HDMI Extender through Single Cat5e/Cat6

Re: Απάντηση: HDMI Extender through Single Cat5e/Cat6

Φίλε Σακη
δεν ξέρω γιατί έχει 2 καλώδια. Πάντως μπορώ να φανταστώ.... Πριν το αγοράσω έκανα το μαγκα και προσπάθησα να φτιάξω ένα μόνος μου!!! πήρα λοιπόν ο πανέξυπνος και έκοψα ένα HDMI κάλώδιο για να δώ πόσα καλωδιάκια έχει μέσα ...και έπαθα πλάκα.. σταμάτησα να μετράω στο 14 νομίζω. Και εκεί τα παράτησα. Λοιπόν ενα cat6 έχει 8 καλωδιάκια άρα μάλλον δεν φτάνουν για παθητική μετάδοση, χωρίς πολύπλεξη σημάτων.

Απάντηση: Re: HDMI Extender through Single Cat5e/Cat6

Το προβλημα σε ολα αυτα τα μηχανακια ειναι η κατασκευη / υλοποιηση τους (αν ειναι ''σοβαρα'' ή οχι) και σιγουρα όχι το UTP καλώδιο (το bandwidth ακόμα και του 5e ειναι υπεραρκετο).

εδώ κάτι χάνω, το HDMI χρησιμοποιεί περισσότερο bandwidth από το CAT5e.
π.χ. το HDMI 1 υποστηρίζει maximum TMDS bandwidth of 4.95 Gbit/s.To CAT5e είναι 1 Gbit/s.
Και εδώ χάνω πως τα 4.95 Gbit/s λέμε ότι χωράνε στο CAT5e.

Re: Απάντηση: Re: HDMI Extender through Single Cat5e/Cat6

Ψάχνω και εγώ κάτι παρόμοιο για να μεταφέρω σήμα hdmi και τηλεχειριστήριο μέσω ethernet

1. Gefen πανάκριβο δίνει βέβαια άλλη μία ethernet

2. monoprice σε καλή τιμή και δίνει και άλλες 3 ethernet αλλά παραγγελία μόνο από αμερική.

3. Cablesson σε καλή τιμή και δεν μπλέκεις με τελωνεία.

Αν κάποιος έχει στην κατοχή του κάτι τέτοιο έστω και διαφορετικό από αυτά ή έχει κάποια εμπειρία, ας βοηθήσει.

Re: Απάντηση: Re: HDMI Extender through Single Cat5e/Cat6

ΠΑιδιά , τελικα ολοκλήρωσα την ενασχόληση μου με το θέμα. Δοκίμασα και ενα sftp cat6 καλώδιο μπας και εφταιγε αυτό και μείωσα το μήκος των καλωδίων, αλλά τζίφος. Το καλύτερο που κατάφερα να κάνω είναι 1080p στα 24Hz ισως και στα 30Hz. Οπότε δεν το συστήνω το συγκεκριμένο προιόν εκτος αν σας καλύπτει το 24p...... ( Οσον αφορα την αγορά από το EBAY ο πωλητης με αποζημίωσε μερικώς και μου άφησε το προιόν. ΑΝ κάποιος άλλος ενδιαφέρεται να το πάρει και να δοκιμάσει ας μου στειλει ένα ΠΜ)

Last edited:
Γεια σας και από μένα.
Στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου. Αρχικά να σας πω ότι κατοικώ σε μονοκατοικία όπου εκτός των άλλων έχω κεντρική εγκατάσταση Nova και internet. Το πρόβλημα μου ήταν ότι το σήμα που έφτανε στο σαλόνι ήταν 576i. Χρησιμοποίησα λοιπόν δυο Hdmi extender με διπλό Ethernet το κάθε ένα.

Δηλαδή: Nova → hdmi cable → hdmi extender → διπλό Ethernet → hdmi extender → hdmi cable → TV.

Παρατήρησα λοιπόν ότι το σήμα έφτανε στην TV μόνο όταν χρησιμοποιούσα και τα δυο καλώδια ethernet και στα οποία έπρεπε να είναι συνδεδεμένα και τα οκτώ καλώδια (cat6 ?). Δηλαδή το hdmi extender απαιτούσε 16 καλώδια (2x8) για να δουλέψει. Με αυτό τον τρόπο φτάνει καθαρό σήμα 1080i 50Hz στο σαλόνι μου (δεν έχω τσεκάσει ακόμα το 3D).Επίσης το σήμα δεν ερχόταν αν χρησιμοποιούσα powerline,switch ή splitter στο ethernet.

Το σύστημα λειτούργησε βέβαια σε εμένα αλλά το κρίνω πολύ δύσκολα εφαρμόσιμο διότι απαιτεί δυο καλώδια δικτύου για να δουλέψει. Είμαι βέβαια τυχερός διότι η καλωδίωση του σπιτιού μου μου επέτρεψε να βγάλω κεντρικά δυο γραμμές δικτύου, αλλά μου δημιούργησε άλλα προβλήματα γιατί δεν υπάρχει γραμμή για να δει ενσύρματα τον δικτυακό δίσκο ethernet το media player μου. Προσπάθησα να τον δω μέσω powerline 500AV gigabit αλλά είτε δεν τον βλέπει, είτε δουλεύει με πάρα πολλά κοψίματα.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.

ΝΑ επιβεβαιώσω ότι και σε εμένα το 1080ι @50 ήταν καλό. Στα 1080p @50 τα χαλούσαμε.

Γεια σας και από μένα.
Στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου. Αρχικά να σας πω ότι κατοικώ σε μονοκατοικία όπου εκτός των άλλων έχω κεντρική εγκατάσταση Nova και internet. Το πρόβλημα μου ήταν ότι το σήμα που έφτανε στο σαλόνι ήταν 576i. Χρησιμοποίησα λοιπόν δυο Hdmi extender με διπλό Ethernet το κάθε ένα.

Δηλαδή: Nova → hdmi cable → hdmi extender → διπλό Ethernet → hdmi extender → hdmi cable → TV.

Παρατήρησα λοιπόν ότι το σήμα έφτανε στην TV μόνο όταν χρησιμοποιούσα και τα δυο καλώδια ethernet και στα οποία έπρεπε να είναι συνδεδεμένα και τα οκτώ καλώδια (cat6 ?). Δηλαδή το hdmi extender απαιτούσε 16 καλώδια (2x8) για να δουλέψει. Με αυτό τον τρόπο φτάνει καθαρό σήμα 1080i 50Hz στο σαλόνι μου (δεν έχω τσεκάσει ακόμα το 3D).Επίσης το σήμα δεν ερχόταν αν χρησιμοποιούσα powerline,switch ή splitter στο ethernet.

Το σύστημα λειτούργησε βέβαια σε εμένα αλλά το κρίνω πολύ δύσκολα εφαρμόσιμο διότι απαιτεί δυο καλώδια δικτύου για να δουλέψει. Είμαι βέβαια τυχερός διότι η καλωδίωση του σπιτιού μου μου επέτρεψε να βγάλω κεντρικά δυο γραμμές δικτύου, αλλά μου δημιούργησε άλλα προβλήματα γιατί δεν υπάρχει γραμμή για να δει ενσύρματα τον δικτυακό δίσκο ethernet το media player μου. Προσπάθησα να τον δω μέσω powerline 500AV gigabit αλλά είτε δεν τον βλέπει, είτε δουλεύει με πάρα πολλά κοψίματα.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Η σύνδεση και των 8 καλωδίων γίνεται για να επιτύχεις ταχύτητες gigabit. To hdmi χρειάζεται και τα 8 καλώδια.

Σε ένα καλώδιο cat5e και cat6 δεν είναι αρκετοί οι πυρήνες ώστε να στείλεις και ήχο και εικόνα αλλά και data εντολές (για το χειριστήριο) για αυτό το λόγο σχεδόν όλα αυτά τα προιόντα χρειάζονται 2 lan καλώδια. Αυτά που δε χρειάζονται 2 lan καλώδια κάνουν encode το σήμα και decode κάπου αλλού και είναι αρκετά πιό ακριβά και ανήκουν στη κατηγορία hdmi over ip.

Τα power plugs μπορεί να μη δουλέψουν για πάρα πολλούς λόγους, όπως το ότι οι πρίζες πρέπει να είναι στις ίδιες φάσεις αν έχεις τριφασικό, να ανήκουν στον ίδιο πίνακα και διάφορα άλλα.

Για να δουλέψει το hdmi extender πρέπει η σύνδεση να είναι Point to point, δηλαδή πρέπει το καλώδιο να φέυγει από τη μία τηλεόραση και να πηγαίνει απευθείας στην άλλη. Αν μπει switch στη μέση παύει να είναι point to point και οι λύσεις εκεί είναι αρκετά εώς πολύ ακριβές. Λέγεται HDMI over IP και η εταιρία που εμπορέυεται ανάλογα προιόντα είναι αυτή http://www.justaddpower.com/index.ph...mart&Itemid=45

Όποιος έχει όρεξη για διάβασμα είχα κάνει μια συζήτηση προ μηνών στο Αγγλικό avclub και τα εξηγούν όλα εκεί.
http://www.avforums.com/forums/cat5-cabling/1691317-hdmi-over-cat5-set-up-question.html
http://www.avforums.com/forums/sky-sky-sky-hd-sky-3d/1648205-possible-share-sky-my-network.html

Προσωπικά ακόμα ψάχνω πως να στείλω sky uk από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο (σήμα 1080i) με την υπάρχουσα υποδομή χωρίς να χρειαστώ μια περιουσία για hdmi over ip και χωρίς power plugs γιατί το ρεύμα στο σπίτι είναι τριφασικό, το σαλόνι βρίσκεται σε διαφορετικό όροφο από το υπνοδωμάτιο και ο κάθε όροφος έχει το δικό του πίνακα οπότε φέξε μου και γλύστρησα.

Είμαι έτοιμος να δοκιμάσω κάποια ασύρματη λύση για μεταφορά 1080i σήματος καθώς το υπνοδωμάτιο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σαλόνι και τα χωρίζει ένα πάτωμα. Στην ευθεία η απόσταση είναι γύρω στα 10 μέτρα με ένα πάτωμα διαφορά χωρίς κάποιο άλο εμπόδιο.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι σε 5ghz συχνότητα που να είναι όσο πιό αξιόπιστο γίνεται, γιατί αυτά που δοκίμασα πριν 2-3 χρόνια ήταν σκέτες αποτυχίες.

Last edited: