HDMI passthrough

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Καλο καλοκαιρακι σε ολους μας λοιπον για τα καλα.Καλοκαιρακι βεβαια που από ότι καταλαβαινω δεν είναι και ότι καλυτερο για τις θερμοκρασίες των ενισχυτών μας.
Γιαυτοθα ηθελα τα φωτα σας,αν καποιος εχει δοκιμασει το HDMI passthrough(αν το λεω καλα),ετσι ώστε να βλεπω στην τηλεοραση ή τον προβολεα,χωρις να εχω ανοιχτο τον Pioneer SC-LX75(σε αυτόν αναφέρομαι).

P.S. Ηδη δυο φορε εσβησε και ξανααναψε μετα από δυωρο λογω υπερθρμανσης,όπως καταλαβα από τ εγχειριδιο,από το οποιο όμως δεν καταφερα να κανω το HDMI passthrough.
Ευχαριστω προκαταβολικα..

Επίσης,τις τελευταίες μέρες μου το κάνει καθημερινά κ ξανα ανάβει μετά από κανένα δίωρο.(συμβαίνει μετά απο καμιά ώρα λειτουργίας).
Μου κάνει πάντως εντύπωση που πέρυσι δεν είχε τέτοια συμπτώματα,με τις ίδιες συνθήκες.Να ανησυχώ;;

Επίσης,τις τελευταίες μέρες μου το κάνει καθημερινά κ ξανα ανάβει μετά από κανένα δίωρο.(συμβαίνει μετά απο καμιά ώρα λειτουργίας).
Μου κάνει πάντως εντύπωση που πέρυσι δεν είχε τέτοια συμπτώματα,με τις ίδιες συνθήκες.Να ανησυχώ;;

Δεν είναι η λύση να τον έχεις σβηστό με passthrough. Μήπως τον έχεις στριμωγμένο σε κανένα έπιπλο και υπερθερμαίνεται?

έχει δίκιο ο Αντώνης. Πρέπει να τον παίζεις οριακά για να σβήνει από υπερθέρμανση,
Επίσης για να παίζει το HDMI με ενισχυτή στο standby θα πρέπει ο ενισχυτής να υποστηρίζει passive hdmi passthrough. με τα λίγα που ξέρω δεν το κάνουν πολλοί αυτο.

από το post #8 http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97911-Pioneer-SC-LX-75-(Εντυπώσεις-Ερωτήσεις-Reviews-)

Λειτουργει πολυ καλα το HDMI Stand By Pass Through , δηλαδη βλεπει η TV μου τις συσκευες εικονας ενω τον εχω και κλειστο.
Μοναδικη συσκευη που δεν το κανει και θελει να ειναι αναμμενος ο ενισχυτης ειναι το PopCorn Hour A300 που εχω αλλα το περιμενα γιατι δεν ειναι HDMI CEC συμβατη.

Αυτό που δεν μπορω να καταλαβω είναι ότι περυσι τετοια εποχη,με τις ιδιες συνθηκες θερμοκρασίας και τοποθέτησης,δεν είχα κανένα πρόβλημα και φέτος δεν αντέχει πάνω από μια ώρα.
Έχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα?

Το είδα αυτό το post αλλα δυστυχώς ενω´συμβουλεύτικα το εγχειρίδιο του Pioneer,κάτι μάλλον δεν κάνω καλά και δεν μπορώ να τα καταφέρω.
Κάποιος που έχει παρόμοιο ενισχυτή να με βοηθήσει παρακαλώ.....

Λειτουργει πολυ καλα το HDMI Stand By Pass Through , δηλαδη βλεπει η TV μου τις συσκευες εικονας ενω τον εχω και κλειστο.
Μοναδικη συσκευη που δεν το κανει και θελει να ειναι αναμμενος ο ενισχυτης ειναι το PopCorn Hour A300 που εχω αλλα το περιμενα γιατι δεν ειναι HDMI CEC συμβατη.[/QUOTE]

Το είδα αυτό το post αλλα δυστυχώς ενω´συμβουλεύτικα το εγχειρίδιο του Pioneer,κάτι μάλλον δεν κάνω καλά και δεν μπορώ να τα καταφέρω.
Κάποιος που έχει παρόμοιο ενισχυτή να με βοηθήσει παρακαλώ.....

Μοναδικη συσκευη που δεν το κανει και θελει να ειναι αναμμενος ο ενισχυτης ειναι το PopCorn Hour A300 που εχω αλλα το περιμενα γιατι δεν ειναι HDMI CEC συμβατη.

από ποια συσκευή προσπαθείς?έχει hdmi cec?

Δεν λειτουργει το HDMI passthrough αν υπάρχει έστω και μια συσκευή που να μην υποστηριζει HDMI CEC. Δυστυχώς....

ΥΓ. Έχω και εγώ τον SC-LX75

Απο pioneer sc-lx75 κ νομίζω οτι ειναι ικανός για HDMI passthrough

δε φταιει ο ενισχυτης αλλα το αν οι συσκευες που συνδεεις υποστηριζουν hdmi-cec οπως εγραψε κ ο nasosmp..δε ξερω αν καποιος εχει δοκιμασει το βυσματακι στο link που εβαλα πιο πανω????

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση.
Είχες κάποιο παρόμοιο πρόβλημα υπερθέρμανσης κ σβησίματος;

Ακόμη μια ερώτηση για να το εμπεδώσω,αν έχεις συνδέσει 5 π.χ. Συσκεύες κ η μια δεν έχει αυτό το ΗDMI cec δε δουλεύει καθόλου το passthrough?

Υπερθέρμανση δεν έχω δει ποτέ (αν και βέβαια λόγω μπέμπη δεν έχει παίξει ο ενισχυτής δυνατά). Και ναι δυστυχώς οτιδήποτε είναι πανω στον ενισχυτή πρεπει να έχει το HDMI CEC για να δουλεύει το passthrough

Ευχαριστω και παλι για την απαντηση.Μια τελευταια ερωτηση,για να μη σε πρηζω:γνωριζεις αν εχει καποιο ανεμιστηρακι ο ενισχυτης και μηπως εχει χαλασει σε μενα??

Δυσκολο αλλα θα πρεπει να το δοκιμασεις. Βαλτον καπου να αεριζεται σωστα. Αν επιμεινει μαλλον τον στελνεις για σερβις :(