HDMI πρόβλημα με 42PFL7603D/12

dazed

New member
9 June 2008
34
Καλημέρα,

Εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος μιας Philips 42PFL7603D/12 και ενώ την περίμενα με επιφύλαξη σχετικά με την μέγιστη ανάλυση σε PC mode, τελικά προέκυψε άλλο και μάλλον πιο σοβαρό πρόβλημα.

Οι θύρες HDMI αρνούνται να συνεργαστούν με pc (DVI - HDMI) και δίνει συνεχώς "unsupported video format". Έχω δοκιμάσει 2 pc με κάρτες γραφικών Nvidia 7300GS και ATI X1950XT με 2 διαφορετικά καλώδια DVI - HDMI, σε όλες τις HDMI εισόδους και με όλες τις πιθανές αναλύσεις οθόνης. Φυσικά, κανένα αποτέλεσμα..

Για δοκιμή, δανείστηκα χτες ένα laptop φίλου μου που έχει HDMI έξοδο και άρχισα τα πειράματα όταν γύρισα από τη δουλειά. Μετά απο μερικές ώρες δοκιμών (και άλλες τόσες μπουνιές στους γύρω τοίχους) άρχισα να τα μαζέυω απογοητευμένος. Και αφού έχω βγάλει την τροφοδοσία από την πρίζα, τσουπ.... βλέπω το desktop στην οθόνη!:ridinghorse:
5 λεπτά αργότερα που κατάφερα να κλείσω το στόμα, σκέφτηκα να βάλω το ρεύμα στο laptop για να δοκιμάσω να αλάξω την ανάλυση και να δω επιτέλους αν "σηκώνει" Full HD. Με το που μπαίνει το laptop στο ρεύμα, "unsupported video format" και μάυρη μαυρίλα στην οθόνη. Βγάζω το ρεύμα και να το πάλι το desktop.:music-smiley-005:

Μην τα πολυλογώ, κατάφερα τελικά (πάντα χωρίς ρεύμα στο laptop, δηλαδή με τη μπαταρία του) να δω το desktop σε 1080p χωρίς κανένα πρόβλημα:award:, άρα αυτό λύνει οριστικά το ζήτημα που υπήρχε σχετικά με το αν οι Philips υποστηρίζουν pc mode σε Full HD. Στο συνοδευτικό manual έτσι και αλλιώς γράφει κανονικά όλες τις αναλύσεις :ernaehrung004:

Το πρόβλημα όμως παραμένει. Δεν μπορώ να δω εικόνα από τα pc μου, και δεν μπορώ να δω εικόνα από το (δανεικό) laptop αν αυτό είναι στο ρεύμα!
Έχει κανείς καμια ιδέα σχετικά με το τι αλάζει, στο σήμα που δίνει το laptop όταν είναι με μπαταρία και όταν είναι στο ρεύμα? Κάποιος άλλος που να έχει την τηλεόραση και να έχει δουλέψει το DVI - HDMI καλώδιο? Μήπως είναι θέμα κάρτας γραφικών και κάποιας ασυμβατότητας? Θέμα HDCP? :nounder:

Υ.Γ. Σε επικοινωνία με Philips είπαν ότι θα κανονίσουν ραντεβού για να έρθει τεχνικός στο σπίτι μου για "επίδειξη".

εχω την ιδια tv εδω και 20 μερες και καταλαβαινω απολυτα ολες τις ανησυχιες που ειχες για την υποστηριζομενη αναλυση γιατι και εγω εςιχα τις ιδιεσ και το ειχα ψαξει πολυ.
to pc εχει μια 7600GS , και τα εχω συνδεσει με dvi σε hdmi .

κοιτα .. στην αρχη παιδευτηκα και εγω λιγο αλλα μετα απο καμια ωριτσα ξεμπερδεψα. αρχικα κατεβασε τουσ νεους drivers της nvidia.
Aρχικα θα σου πω για τις ρυθμισεις απο το pc.
συνδεσε τα και κανε και ενα restart , λογικα θα σου εχει αναγνωρισει το νεο σου monitor σαν philips ftv .
πριν στειλεις το σημα στην tv ρυθμισε την αναλυση στο μονιτορ του pc σου σε μια οπως 1024χ768 η ακομα και 800χ600 και ξαναδοκιμασε να περασεις το σημα στην Tv. δοκιμασε διαφορες ετσι ωστε να παρακαμψεις το προβλημα που σε λεει unsupported video format. .
mporeis ακομα να βαλεις την Philips σαν primary monitor και να κανεις ενα restart sto pc na δεις αν θα λειτουργησει ετσι . θα το ξεπερασεις το προβλημα δεν θα ειναι κατι .

αφου καταφερεις να περασεις το σημα στη Tv πηγαινε στο nvidia control panel... manage custom resolutions kai kane tick στο treat as hdtv για την philips.

'''h akoma an den exeis kataferei να περασεις το σημα στην tv δοκιμασε να κανεις treat as hdtv to monitor tou pc sou και να δοκιμασεις τωρα να περασεις το σημα στην tv na deis αν θα δουλεψει ετσι . ''''

μετα λογικα θα σου εμφανιστει και μια εξτρα επιλογη στο video and resolution////// που θα λεει change hd signal or format... απο κει θα επιλεξεις 1080p.

Ρυθμισεις απο την tv σου ...
πηγαινε...
menu... tv menu.... instalations... connections... kai orise την συγκεκριμενη θυρα hdmi ως PC...
επισης απο το τηλεκοντρολ να ορισεις το format οθονης unscaled

στειλε να μου πεις..... θα τα δοκιμασεις τωρα?

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε cowlman.

Έχω δοκιμάσει πάνω κάτω τα πάντα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω δει εικόνα από το pc στην τηλεόραση (DVI - HDMI). Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι να ορίσω σαν μοναδική οθόνη την TV. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα, καθώς και τα βήματα που προτείνεις.

Μια ερώτηση: Η 7600GS που έχεις μήπως υποστηρίζει HDCP? Ρωτάω γιατί καμία από τις δικές μου δεν το υποστηρίζει, ενώ του laptop (που είναι το μοναδικό που μου έχει δώσει σήμα μέχρι τώρα) το υποστηρίζει.

Έχω ραντεβου για Τετάρτη απόγευμα με τεχνικό της Philips στο σπίτι, για να το δει και αυτός, μήπως βγει καμία άκρη. Αν βρω χρόνο θα πάω να πάρω και μία κάρτουλα με HDMI (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1104659)
για να είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει το HDMI ή το HDCP.

hdcp den nomizw...... i karta einai palia... .

kai den prepei na ftaei o adaptoras apo dvi se hdmi ....

peiramatisou kiallo , den kserw ti na sou pw.... ,
to thema einai oti exw tin idia tv kai exw kai nvidia karta grafikwn..
kai douleuei ,

kapou exei faei twra to kolima , kati tha einai , tha to vreis,... ipomoni xreiazetai ,

auto pou skeftomoun einai mipws pas na peraseis to sima apo to monitor stin tv alla se analisi pou den ipostirizetai apo tin tv kai gia auto sou vgazei to not supported video format...

steile padws na mpou peis pws paei ..

θα δουλεψει ομως στο τελος και θα δεισ οτι αξιζε η προσπαθεια ,
η τηλεοραση ειναι ολα τα λεφτα, ειδικα με το ambilight!

Σήμερα θα μου φέρει ένας φίλος την παλιά του κάρτα γραφικών (απο το media center του) η οποία έχει δουλέψει σίγουρα με Philips FullHD tv. Θα το δοκιμάσουμε και αυτό απόψε και αν δεν δουλέψει, έχω ραντεβού με τεχνικό της philips αύριο.

Πάντως θέμα ανάλυσης δεν είναι, γιατί μέσα στον πανικό δοκίμασα όλες τις αναλύσεις μία προς μία, μήπως και είχε φάει κανένα κόλημα. Το αστείο της υπόθεσης είναι όταν θυμάμαι το laptop, που όσο ήταν στο ρεύμα μου έδινε unsupported video format και όταν δούλευε με μπαταρία έδειχνε κανονικά..

Θα ενημερώσω για οτιδήποτε νεότερο. Πάντως, πραγματικά η τηλεόραση είναι άλλη εμπειρία με το ambilight :D

Τζίφος και οι 2 μου ελπίδες.

Η κάρτα γραφικών του φίλου μου (7600GT) συμπεριφέρεται όπως οι δικές μου, και ο "τεχνικός" της Philips που ήρθε απόψε, μου είπε να πάρω τηλέφωνο ξανά και να ζητήσω να μιλήσω με τεχνικό...:blink:

Σκέφτομαι να παραγγείλω την καρτούλα από το Πλαίσιο τελικά, αν και δεν το πολυσυμπαθώ, για να δω μήπως και παίξει με HDMI - HDMI.

Υπάρχουν άλλες προτάσεις?

update: Μετά από επικοινωνία με τεχνικό της Philips, θα περάσουν αύριο να την πάρουν για έλεγχο :bang:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Είδαμε το φως του High Definition το αληθινό!

Μέσα στην απόγνωση πήρα την καρτούλα από πλαίσιο (την 3650 με 512ΜΒ) και αμέσως μόλις πέρασα drivers το desktop εμφανίστηκε στην tv! :party::marchmellow::party:

case closed λοιπόν :grandpa:
Μόλις ανακαλύψω τι έφταιγε με τις προηγούμενες κάρτες ή καλώδιο, θα ενημερώσω.

Μπορώ να ρωτήσω αν κάποιοι απο εσάς που έχετε την 42PFL7603D αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την σύνδεση της σε PC ?

Θέλω να φτιάξω ένα HTPC και να το συνδέσω σε αυτή την LCD. Θα έχω πρόβλημα? Η εικόνα της είναι καλή στα Windows MCE?

Εγω εχω την 7403 και κανενα προβλημα ειναι συνδεμενη σε μια ατι 4870
απο dvi σε hdmi και παιζει τελεια αρκει η καρτα γραφικων σου να υποστηριζει hdcp και 1920χ1080p στα 24 hz αν θες να βλεπεις bluray τελεια

Τελικά έχουμε καταλήξει ότι η 7403 παίζει τέλεια τα 24Hz??? Γιατί ο τύπος με την 9603 είπε ότι παίζει πολύ καλά, αλλά όχι τέλεια.

Νομίζω πως τελικά πολύ το ψυρίζουμε..

Το κακό που έμαθα όμως εγώ είναι πως η 7603 μετατρέπει το σήμα 1080p σε 1080i , το επεξεργάζεται και το μετατρέπει πάλι σε 1080p.. ?? ισχύει ?

την πληροφορία αυτή μου την έδωσε ο rivers που και αυτός με τη σειρά του το είδε απο ένα αρθρο σε ένα site.. (ευθύνη του αρθρογράφου φυσικά, και όχι του Rivers έτσι?? )