hdmi σε scart?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
υπάρχει τρόπος να δώσουμε εικόνα (και ήχο) από ένα σύγχρονο laptop σε μια ηλικιωμένη αλλά θαλερή crt (από το 2000) που διαθέτει μόνο scart?

Γίνεται, αλλά θες converter ( αν τον πάρεις από Ελλάδα προβλέπω κανά 50αρι ευρώ ).
Δεν έχει έξοδο VGA το laptop ? με VGA γίνεται πολύ πιο φθηνά η δουλειά απλά με έναν adapter.

Μπα, ούτε vga-scart δουλεύει με απλό αντάπτορα.
Αναλογικά σήματα και τα δύο μεν, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους δε.

Re: Απάντηση: hdmi σε scart?

Μπα, ούτε vga-scart δουλεύει με απλό αντάπτορα.
Αναλογικά σήματα και τα δύο μεν, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους δε.

Μην λέμε ότι να 'ναι.

Με 10-15 παίρνεις DSUB-15 ( VGA ) -> SCART cable/adapter.

Εδώ ένα διάγραμμα αν θες να κάνεις καλώδιο DIY

vga2euro.gif

Το ότι υπάρχει αντάπτορας δεν σημαίνει ότι δουλεύει παντού.
Αν δεις συνήθως το αναφέρουν και αυτοί που τα πουλάνε.
Θα δουλέψει μόνο αν η κάρτα γραφικών έχει tv-out function στην vga, πράγμα σπάνιο πια.
Αυτά που λέω τα έχω δει στην πράξη.
Πριν κατηγορήσεις λοιπόν κάποιον πως λέει "ό,τι να'ναι" φρόντισε να ξέρεις πρώτα εσύ τι λες - στην προκειμένη περίπτωση τι σήμα βγάζει by default το d-sub της κάρτας γραφικών και τι είδους σήμα δέχεται το scart της τηλεόρασης, καθώς και τι αρκιβώς μετατροπή κάνουν οι απλοί αντάπτορες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, και το διάγραμμα που παρέθεσες (καθώς και η πηγή απ'την οποία το πήρες - αν την διάβασες) περιγράφει κατασκευή ενεργού μετατροπέα, όχι απλού αντάπτορα.

GeForce GTX 750... αρκετά φρέσκια ?
TV Samsung UE48H6200. Καινούργια ?
Μια χαρά δουλεύει η έξοδος με κύκλωμα σαν αυτό του διαγράμματος.

Ε ναι αφού είναι ενεργός μετατροπέας, όχι απλός αντάπτορας.
Αυτό είπα στο πρώτο μου μήνυμα ότι απλός αντάπτορας δεν θα δουλέψει, μόνο υπό προϋποθέσεις (tv-out function στην vga).

εγω εχω παρει ενα conventer εχω βαλει το ouya (εχει εξοδο hdmi μονο) σε μια παλια crt..

Re: Απάντηση: hdmi σε scart?

Ε ναι αφού είναι ενεργός μετατροπέας, όχι απλός αντάπτορας.
Αυτό είπα στο πρώτο μου μήνυμα ότι απλός αντάπτορας δεν θα δουλέψει, μόνο υπό προϋποθέσεις (tv-out function στην vga).

Μαζί σου, αυτό όμως δουλεύει παντού, και έχει τιμή παρεμφερή με καλώδιο.
Δεν είναι HDMI -> SCART converter που κοστίζει 50-60 στην Ελλάδα.

Καμία διαφωνία, αρκεί ο op να έχει την διάθεση/γνώση/υπομονή/χρόνο να το φτιάξει.

Έχει και έτοιμα solutions.
Το θέμα είναι αν βρίσκεις σε λογική τιμή στην ελληνική αγορά.
Αν μπορείς να πάρεις από ebay, με 5-10 κάνεις την δουλειά σου.

παίδες ευχαριστώ για την προσπάθεια να προσεγγίσετε το θέμα μου (και την συζήτηση μεταξύ σας ! :worshippy: κάτι βγάζω και από εκεί).
Αλλά...
μιλάτε σε "εικονικό" (=της εικόνας) άσχετο. Μή βλέπετε ντεμέκ 40000 πόστς....(Για ήχο ρωτήστε ό,τι θέλετε)
ρίξτε μου πληζ ένα δυό τρία 5 λίνκ, ελληνικά, ημπεϊκά, με λογικάς τιμάς. 10-50 για να διαλέξω το φτηνότερο (που λέει ό λόγος).
Και δεν το θέλω για μένα. Το θέλω για την κόρη, που εκτός που της φόρτωσα την crt (και δεν της πήρα άλλη τιβί) αν δεν λειτουργήσει κι όλας το γκατζετάκι ποιός με σώζει.... :Banane0:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

έτοιμο solution, ενεργό ή μή, κλπ

Να δουλέψει θέλω.

Τελικά το laptop έχει άλλες εξόδους εικόνας εκτός από hdmi?
Αν όχι, κάτι τέτοιο θέλεις, χωρίς να έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο.

αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω τι έχει το λαπτοπ.
Ξέρω ότι μέχρι τώρα συνδεε μια σύγχρονη τιβί με hdmi.
Αλλά τώρα που προέκυψε η χρήση της crt πρέπει να δω εναλλακτικές

Και δεν το θέλω για μένα. Το θέλω για την κόρη, που εκτός που της φόρτωσα την crt (και δεν της πήρα άλλη τιβί) αν δεν λειτουργήσει κι όλας το γκατζετάκι ποιός με σώζει.... :Banane0:

http://www.amazon.co.uk/SCART-Converter-Adapter-quality-Blue/dp/B007WRPJX2

Το ρίσκο δεν είναι να μην δουλέψει, το ρίσκο είναι το αποτέλεσμα να μην της αρέσει..

Πάρε μια οικονομική tv να ξεμπερδεύεις.