HDMI Splitter

Αυτό ακριβώς έχω πάρει από το Ebay. Η μία έξοδος δίνει στο μαραφέτι των 10 (τον splitter που δίνει ταυτόχρονα σε TV και προβόλι στο υπόγειο) και η άλλη έξοδος στην B650 στον μεσαίο όροφο.

Όταν πάρεις καλό ενισχυτή (να έχει 2 outputs και μάλιστα να παίζουν και τα δύο μαζί, την ίδια ή άλλη πηγή), πετάς τα splitter/matrix τελείως...

Απάντηση: Re: HDMI Splitter

Για να μην ανοίγω νέο θέμα... Σκέφτομαι και εγώ για ένα matrix 4x2, π.χ. αυτό εδώ στο ebay... Εχω αρχίσει και μαζεύω αρκετές συσκευές με hdmi (htpc, dvb-t, picoHD5.1 κλπ), έχοντας δύο μέσα προβολής (τιβί και προβολέα), και δεν έχω καν ενισχυτή με hdmi... καμιά γνώμη? Δεν θέλω να δώσω και πολλά χρήματα, εντωμεταξύ τον βλέπω αυτόν σε Ελληνικό μαγαζί με 100+ ευρώ...
Αν κάποια στιγμή αγοραστεί ενισχυτής με hdmi, τι γίνεται? Βλέπω όμως ότι με δύο hdmi εξόδους, πάμε σε ενισχυτές με 700+ ευρώ που τα θεωρώ πολλά... Θα μπορέσουν να συνδυαστούν με κάποιο τρόπο το μάτριξ με έναν ενισχυτή μιας εξόδου hdmi? Η απλά μετά αγοράζω και ένα splitter 1->2 για να συνεχίσω να τροφοδοτώ και την τιβί και το προβόλι?

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με τον ενισχυτή.
Βρήκα από τύχη στον Κωτσόβωλο αυτό http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcables/thor-hdc100-4-way-hdmi-switch.html κάτω από 50 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια, έχει μία HDMI, αλλά σε συνδυασμό με το παραπάνω splitter θα σου έρθει κάτω από 60 . Σκέψου το.:D

Αυτό ακριβώς έχω πάρει από το Ebay. Η μία έξοδος δίνει στο μαραφέτι των 10 (τον splitter που δίνει ταυτόχρονα σε TV και προβόλι στο υπόγειο) και η άλλη έξοδος στην B650 στον μεσαίο όροφο.

Όταν πάρεις καλό ενισχυτή (να έχει 2 outputs και μάλιστα να παίζουν και τα δύο μαζί, την ίδια ή άλλη πηγή), πετάς τα splitter/matrix τελείως...

Έτσι ακριβώς. Να δούμε πότε θα τα καταφέρω. Μέχρι τότε.... :guitarist:

Μπα, και να αλλάξω, τόσα πολλά για ενισχυτή δεν θα διαθέσω... δεν πρόκειται να πάω πάνω από 600Ε, και εκεί υπάρχουν μόνο με μία έξοδο... εκτός και αν φυσικά με την πάροδο του χρόνου έρθει και αυτή η δυνατότητα και στα φτηνότερα μοντέλα.

Οσο για το 4x2 αφού έχεις αυτό που λέω να πάρω, τα καλώδια hdmi χωράνε άνετα να μπουν - βγουν, ή "τρίβονται" μεταξύ τους? Πολύ κοντά τις βλέπω τις οπές για τα βύσματα...

Όλα εκτός από ένα χωράνε άνετα. Το Clictronic ίσα που ακουμπάει στο διπλανό του. Δεν είναι πρόβλημα, τα έβαλα και τα ξέχασα, δεν έχει άλλο βάλε-βγάλε όταν πάρεις matrix...

τελικά το πήρα και εγώ το συγκεκριμένο 4Χ2, και το χρησιμοποιώ εδώ και λίγες μέρες... Πήρα και κάτι πάμφθηνα hdmi καλώδια ενός μέτρου μιας και όλα είναι πολύ κοντά... Μια χαρά, δεν είχα κάποιο θέμα με ασυμβατότητες συσκευών (ΟΚ, τα πάντα σε εμένα φτάνουν μέχρι 720p και όχι παραπάνω).

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα τηλεκοντρόλ των 2 Crystal Audio (picoHD & DVBT HD) αλλάζουν τις εισόδους του... :damnyou: προφανώς ταιριάζουν οι εντολές...

Να σας ρωτησω.
Τι διαφορα εχει ο splitter με το matrix?
Και επισης εγω απο τον onkyo 608 θελω να στειλω σε tv ή σε projector χωρις να αλλαζω καλωδια . Τι χρειαζομαι?

σ`εμενα με το ιδιο μαραφετι με πηγη το egreat m34,δεν μπορουσε να δωσει σε μια pioneer 5090Η(1080p)και σ`εναν βιντεοπροβολεα panasonic x200(1280x720).
δεν δουλευε ουτε μονο με ενα μονιτορ στο ενα out.
ισως φταιει το egreat,γιατι παλι δεν μπορουσε να μου βγαλει συγρονως απο component&hdmi.

Κατι παρομοιο εκανε και σε εμενα.Προσπαθισα να συνδεσω των dreambox 800hd με αυτο το μαραφετι,μια εξοδος στην 5090Η και η αλλη εξοδος στον LX-81 και επρεπε να εχω και τα δυο ανοιχτα για να βλεπω.Αν εκλεινα των ενυσχιτη δεν επαιζε ουτε στην tv...

Να ρωτήσω και εγώ σαν νέος στην κατηγορία και άσχετος... Έχουμε και λέμε μόλις πήρα τον EPSON EH-TW450 και είχα Sony 52w5500, POPCORN A110, Pioneer VSX-520. Εχω με HDMI popcorn στην sony εικόνα και οπτική από popcorn στο pionner για ήχο. Ένα απλό http://www.ebay.com/itm/HDMI-Male-1...ultDomain_0&hash=item53eb080124#ht_1432wt_952 στο popcorn για να δίνει και στον Epson είναι σωστή συνδεσμολογία ή κάπου έχω λάθος μιας και δεν χρησιμοποιώ καθόλου τον Pionner?

Σαν επιλογή είναι οκ,το θέμα είναι να κλειδώσει το σήμα και να σου δώσει εικόνα.Μόνο κάποιος με το ίδιο set up μπορεί να σου πει 100% με σιγουριά.
Σε μένα πάντως με άλλο set up δεν λειτούργησε και το έδωσα σε έναν φίλο που του δουλεύει μια χαρά.
Το κόστος δεν είναι μεγάλο πάντως για να το ρισκάρεις.

το ιδιο μπορει μα γινει απο 1 input 2 output το αντιθετο,
δηλ απο δυο blu ray σε εναν προβολεα;

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κάποιος το HDMI matrix switch 4x2 της DIGITUS (εχει αρκετά video στο youtube). Με ενδιαφέρει να στείλω εικόνα απο 4 πηγές (xbox360,PC,PS3,AZBOX) σε TV+ONKYO 906.
Αυτό που θέλω είναι μερικές φορές να βλέπω στην TV ΧΩΡΙΣ να ανοιξω τον ενισχυτή μου. Διορθώστε με αν έχω καταλάβει λάθος.
Ευχαριστώ

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κάποιος το HDMI matrix switch 4x2 της DIGITUS (εχει αρκετά video στο youtube). Με ενδιαφέρει να στείλω εικόνα απο 4 πηγές (xbox360,PC,PS3,AZBOX) σε TV+ONKYO 906.
Αυτό που θέλω είναι μερικές φορές να βλέπω στην TV ΧΩΡΙΣ να ανοιξω τον ενισχυτή μου. Διορθώστε με αν έχω καταλάβει λάθος.
Ευχαριστώ

Κάποιος με γνώσεις περι hdmi matrix
?

Δεν εχει πασθρου ο ενισχυτης;

(ασχετο πριν ποσα χρονια εβγαινε σειρα 9xx στους Onkyo?)

Passthrough με ενισχυτή σε standby δεν έχει! Η ONKYO νομίζω το εφάρμοσε στη σειρά (607,807 κλπ)και μετά!
Το μοντέλο αυτο της ONKYO βγηκε το 2008/2009 νομιζω, 1 σειρά πριν τα παραπάνω
Το δοκιμασα δυστυχως και ΔΕΝ :(
Γνωρίζεις περι HDMI matrix ?