HDMI switch

elamnte

Banned
9 May 2015
203
Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα απλό χωρίς ρεύμα hdmi switch για την τηλεόραση μου που δεν έχει αρκετές θύρες hdmi και το μόνο που θέλω να κάνει είναι πατώντας το κουμπί που θα έχει πάνω να αλλάζει από την hdmi 1 στην hdmi 2 ή hdmi 3.

Έψαξα λίγο στο ίντερνετ και βρήκα 2-3 φτηνά μοντέλα αλλά πήρα τηλ. τα μαγαζιά που τα πούλαγαν και μου είπαν το εξής περίεργο ότι τα συγκεκριμένα switch επειδή και καλά είναι αυτόματα αλλάζει στην συσκευή που θα ανοίξεις τελευταία.

Αν έχει κάποιος κάποιο από τα hdmi switch που προτείνω παρακάτω ή παρόμοιο σας παρακαλώ πολύ μπορεί να μου πει αν με το κουμπί μπορείς να αλλάζεις σε ποια θύρα θέλεις χειροκίνητα.

Επιλογή 1, Επιλογή 2.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

Re: Hdmi switch

Δεν παίρνεις καλύτερα αυτό που έχει και remote control.
Που να σηκώνεσαι από τη θέση σου να αλλάζεις εισόδους, θα σε πιάσει η μέση.

Απάντηση: Hdmi switch

Αν μου το βρεις από κάποιο άλλο κατάστημα ναι γιατί το συγκεκριμένο δεν το εμπιστεύομαι με τίποτα.

Επίσης τα 2 που προτείνω ποιο πάνω θα μπορούν να κάνουν χειροκίνητα τη δουλειά πατώντας το κουμπι;

Σίγουρα θα κάνουν τη δουλειά χειροκίνητα.
Εγώ το συμπαθώ το ebw, αλλά εσύ αποφασίζεις.

Εγώ πάλι το αντίπαθο σφορδα γιατί την εχω πατήσει κι εγώ αλλά και πολλοί άλλοι αφού συνήθως άλλο δείχνουν στο site και άλλο σου στέλνουν.

Εμπασι περίπτωση γιατί λες ότι και αυτά που πρότεινα έχω στο 1 μου ποστ θα μπορούν να κάνουν χειροκίνητα αλλαγή θύρας παρόλο που στα μαγαζιά μου είπαν αυτά που ανάφερα ποιο πριν.

Αν δεν αλλάζανε, δεν θα τα πουλούσανε.
Πάει σε αυτό που είχες τελευταία και αν εσύ θες άλλη συσκευή, την αλλάζεις χειροκίνητα.

Εισαι απολυτα σιγουρος γι' αυτο γιατι οπως προειπα και στα δυο μαγαζια οταν τους ρωτησα να μπορω χειροκινητα να αλλαξω θυρα παρολο που εχω συνδεσει καποια αλλη συσκευη τελευταια και εχει παει μονο του σε αυτη μπορω με το κουμπι και μου ειπανε και τα 2 μαγαζια οχι γιατι ειναι αυτοματα και τα δυο hdmi switch.

Εχει περασει απο το χερι σου κανενα παρομοιο hdmi switch με αυτα που προτεινω στο 1 μου ποστ?

Καλά, αυτό με το αυτόματο έχει 'κενά'. Αν οι συσκευές είναι stand by και όχι κλειστές, δεν παίζει το 'τελευταία'. 3 switch δοκίμασα, μόνο αν είναι κλειστές (switched off) οι συσκευές παίζει σωστά η εναλλαγή. Η λύση με το remote είναι η καλύτερη αν και οι τιμές στα εδώ μαγαζιά είναι σκανδαλωδώς υψηλές. Σαν αυτό του ebw το είχα πάρει από ebay 7 ευρώ από Κίνα. Αναμονή μεν 3 εβδομάδες αλλά όχι και 30 για κάτι τέτοιο.

Οπως ειπα απο το ebw δεν αγοραζω πλεον ουτε καρφιτσα.
Δεν τους εμπιστευομαι με τιποτα. Αρκετες φορες την πατησα με αυτος no more.

Οσο τωρα αφορα τα αλλα δεν με απασχολει και τοσο να εχει remote control δεν εχω κανενα προβλημα να παταω το κουμπι για να αλλαζει αφου στην ουσια και στις 3 υποδοχες θα συνδεθουν κονσολες(Xbox360, xbox one & ps4) και το οτι κλεινω εντελως οχι σε stantby mode ολες τις κονσολες μου ισως βοηθαει στην αυτοματη εναλλαγη του hdmi switch.

Παντως να προτιμήσω αυτο απο το e-shop ή θα εχω καποιο προβλημα?

Μην το πολύ σκαλίζεις, συνήθως η προτεραιότητα είναι 1-2-3 όταν όλες οι συσκευές είναι stand by. Αν η 1-2 είναι stand by και ανάψεις στην 3 θα ανοίξει αυτόματα δεν χεριάζετε επιλογή. Η λογική τους είναι ανάβεις μόνο αυτό του θέλεις να δεις τα άλλα είναι stand by η off. Φυσικά υπάρχει και η χειροκίνητη επιλογή στην συσκευή. Αν θέλεις ανέσεις αγοράζεις κάποιο με remote control.