HDMI Switcher. Πού βρίσκουμε φτηνό και καλό;

Αναμένω το νέο μου προβολικό (JVC DLA-RS2) εντός των προσεχών ημερών.

Επειδή οι πηγές πλήθυναν και 3 τουλάχιστον έχουν έξοδο HDMI (HTPC, HD-DVD Player, BD Player), κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη ενός HDMI switcher, με τουλάχιστον τρεις εισόδους και δύο εξόδους, διότι πλην του JVC, θα οδηγηθεί τουλάχιστον άλλο ένα προβολικό με είσοδο HDMI.

Περνώντας χθες από ΠΛΑΙΣΙΟ, μου έδειξαν ένα με 4-IN και 2-OUT με remote control και HDMI version 1.3, στα 149 ευρά. Κατασκευαστής No-Name (κινέζικο). Δεν συγκράτησα κωδικό και δεν υπάρχει στο site.

Υπάρχει κάτι άλλο;

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη

Πάντως αν έχεις σκοπό να αγοράσεις έναν σύγχρονο A/V ενισχυτή αποφεύγεις το switcher. Σχεδόν όλοι έχουν 4 HDMI inputs και 2 outputs (και δεν κοστίζουν μια περιουσία).

Εγώ τον μόνο προσιτό ενισχυτή που ξέρω με 4χ2 HDMI είναι ο Marantz 7002 αλλά από ότι διαβάζω υστερεί πολύ σε σύγκριση με άλλους στον τομέα της εικόνας.
Οι άλλοι είναι πάνω από 2 χιλιάρικα.
Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει;

Re: Απάντηση: HDMI Switcher. Πού βρίσκουμε φτηνό και καλό;

Στη θέση του, Τάσο.

Για να έχουμε δυνατότητα σύγκρισης και για να απολαμβάνουμε το σινεμά όπως πρέπει.

(Οι ψηφιακές μήτρες στον RS2 και οι αναλογικές στον CRT. Ο Toshiba ΜΤ-700 προορίζεται για Ολυμπιακούς, Τσάμπιονς Λιγκ και Ευρωλίγκα - άντε και UEFA - και αργότερα για επαρχία).

Πάντως αν έχεις σκοπό να αγοράσεις έναν σύγχρονο A/V ενισχυτή αποφεύγεις το switcher. Σχεδόν όλοι έχουν 4 HDMI inputs και 2 outputs (και δεν κοστίζουν μια περιουσία).

Αν είναι να πάρω ενισχυτή AV μόνο για το switching "την κάτσαμε τη βάρκα".

Προς το παρόν ο Denon AV-A1SE κάνει τη δουλειά του, μόνο που θέλει πηγή με εσωτερική αποκωδικοποίηση των σύγχρονων φορμά ήχου HD.

Γι αυτό θα περιμένω την εμφάνιση του Sony 550, που θα είναι edition 2.0, θα έχει αναλογική έξοδο 7.1 με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές Dolby True HD / DTS-HD και φυσικά θα συνδέεται στον Denon.

Προς το παρόν θα βολευτώ με το νέο μου HTPC και το Toshibάκι, που σαν HD-DVD και σαν uscaling DVD είναι αρκετά καλό.

Αναμένω το νέο μου προβολικό (JVC DLA-RS2) εντός των προσεχών ημερών.

Επειδή οι πηγές πλήθυναν και 3 τουλάχιστον έχουν έξοδο HDMI (HTPC, HD-DVD Player, BD Player), κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη ενός HDMI switcher, με τουλάχιστον τρεις εισόδους και δύο εξόδους, διότι πλην του JVC, θα οδηγηθεί τουλάχιστον άλλο ένα προβολικό με είσοδο HDMI.

Περνώντας χθες από ΠΛΑΙΣΙΟ, μου έδειξαν ένα με 4-IN και 2-OUT με remote control και HDMI version 1.3, στα 149 ευρά. Κατασκευαστής No-Name (κινέζικο). Δεν συγκράτησα κωδικό και δεν υπάρχει στο site.

Υπάρχει κάτι άλλο;

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη

Εγώ φίλε μου,όσο περίεργο και να σου φανεί βολεύτηκα με το απλό 1-2 των 48 ευρώ(Τουλάχιστον προσωρινά...).
Βασικά αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι το παίρνεις το δοκιμάζεις και αν τυχόν δεν σου δουλέψει το πας πίσω (εγώ τουλάχιστον επειδή παιδεύτηκα με διάφορα και πολύ ακριβότερα ,της τάξης των 300 ευρώ και βάλε http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25887) τους έκανα αυτή τη ''συμφωνία'' ,δηλαδή ότι αν δεν μου δουλέψει θα το φέρω την άλλη μέρα πίσω.
Αλλιώς δες εδώ:
http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=3453
http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=3045

Φίλε akis σ' ευχαριστώ.

Κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ και αγόρασα τελικά αυτό του ΠΛΑΣΙΟΥ με 149 Ευρώ (σε 6 άτοκες), που με διαβεβαίωσαν πως είναι συμβατό με έκδοση 1.3.

Πριν το πάρω, τους έκανα ΣΑΦΕΣ πως θα το επιστρέψω αν δεν δουλέψει, είτε αμέσως είτε μετά από 6 μήνες.

(Μάλιστα ο υπεύθυνος του καταστήματος ήθελε να με "ψαρέψει" για το αν καταλαβαίνω τί εννοώ λέγοντας "έκδοση 1.3" και με ρώτησε αν έχω τον τρόπο να το δοκιμάσω. Όταν όμως του εξήγησα ότι τόσο η πηγή μου όσο και ο προβολέας φέρουν σύνδεση HDMI έκδοσης 1.3, έκανε πίσω και είπε ΟΚ).

Το switcher-άκι είναι 4 εισόδων και 2 εξόδων, τηλεχειριζόμενο και με επιλογή να μπορείς να στείλεις ταυτόχρονα 2 διαφορετικές εισόδους σε δύο διαφορετικούς αποδέκτες (π.χ. έναν προβολέα και μια TV). Επίσης έχει δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης του σήματος εισόδου, ενεργοποιώντας αυτόματα την είσοδο που δέχεται ενεργό σήμα από την πηγή. Ή, βέβαια, χειροκίνητης επιλογής.

Λεπτομέρειες όταν το δοκιμάσω και διαβάσω κα το manual.

Νομίζω πως καλή είναι η τιμούλα, αν και ψάχνοντας ίσως εύρισκα λίγο πιο φτηνό.

Αλλά πού χρόνος!

Last edited:
Φίλε akis σ' ευχαριστώ.

Κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ και αγόρασα τελικά αυτό του ΠΛΑΣΙΟΥ με 149 Ευρώ (σε 6 άτοκες), που με διαβεβαίωσαν πως είναι συμβατό με έκδοση 1.3.

Πριν το πάρω, τους έκανα ΣΑΦΕΣ πως θα το επιστρέψω αν δεν δουλέψει, είτε αμέσως είτε μετά από 6 μήνες.

(Μάλιστα ο υπεύθυνος του καταστήματος ήθελε να με "ψαρέψει" για το αν καταλαβαίνω τί εννοώ λέγοντας "έκδοση 1.3" και με ρώτησε αν έχω τον τρόπο να το δοκιμάσω. Όταν όμως του εξήγησα ότι τόσο η πηγή μου όσο και ο προβολέας φέρουν σύνδεση HDMI έκδοσης 1.3, έκανε πίσω και είπε ΟΚ).

Το switcher-άκι είναι 4 εισόδων και 2 εξόδων, τηλεχειριζόμενο και με επιλογή να μπορείς να στείλεις ταυτόχρονα 2 διαφορετικές εισόδους σε δύο διαφορετικούς αποδέκτες (π.χ. έναν προβολέα και μια TV). Επίσης έχει δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης του σήματος εισόδου, ενεργοποιώντας αυτόματα την είσοδο που δέχεται ενεργό σήμα από την πηγή. Ή, βέβαια, χειροκίνητης επιλογής.

Λεπτομέρειες όταν το δοκιμάσω και διαβάσω κα το manual.

Νομίζω πως καλή είναι η τιμούλα, αν και ψάχνοντας ίσως εύρισκα λίγο πιο φτηνό.

Αλλά πού χρόνος!
Νεώτερα από την δοκιμή;

Το φθηνό και καλό είναι πάντα σχετικό. Αγόρασα κ εγώ σήμερα ένα φθηνό 1-->2 ( 1 είσοδος σε 2 εξόδους ) 1.3. Το πως θα παίξει .. σε λίγες μέρες θα ξέρω. Αν πάει καλά θα πάρω ένα ακόμα.

Η πρώτη ανάγκη είναι να δώσω σήμα από τον AV Receiver σε 2 Monitor ( TV - Projector ).

Η δεύτερη ανάγκη να δώσω σήμα από μία πηγή σε ( AV - TV ). Μ' αυτόν τον τρόπο δεν θα είμαι αναγκασμένος να ανοίγω τον ενισχυτή αν απλά θέλω να δώ κάτι στην TV ( μικρό παιδί που θα δεί τις ταινίες απο το Media Player κατευθείαν στην TV αλλά και ο μπαμπάς μέσω ενισχυτή ).

Το πλαίσιο έχει ένα νέο μοντέλο σε ενδιαφέρουσα τιμή.

παναγιωτη μπορει να βαλεις ενα λινκ του πλαισιου γιατι ενδιαφερομαι και εγω για το ιδιο?

http://www.foxun.com/products/Detai...archKeyword=&SearchSelect=&Page=1&Action=Show

Μία είσοδος, τέσσερις έξοδοι ταυτόχρονα.

Έτσι έχει διακλαδώσει το Πλαίσιο τις Tv που έχει στις εκθέσεις του, πήγα τις πρoάλλες να πάρω ένα καλώδιο και είδα όλες τις TV μαζί να παίζουν το HD demo της Philips. Βγαίνει και σε δυάρι και οχτάρι.

Last edited:
Αυτο που εχει το πλαισιο ειναι SPLITTER οχι switcher

Κοινως, στελνει το σημα που παιρνει απο την ΕΙΣΟΔΟ σε 4 διαφορετικες τηλεορασεις προβολεις κλπ

Ενα 4πλο switcher παιρνει σημα απο διαφορετικες πηγες (π.χ. dvd, tvtuner, dv R, playstation, satelite) και το στελνει (το ιδιο σημα) σε 1 η 2 διαφορετικες εξοδους (τηλεοραση η/και προβολεας)

Είτε ανδιαφέρεστε για Splitter είτε για Switch, ενημερώστε με μέσω PM. Κάνω εισαγωγή καλώδια και adaptors απο Γερμανία και μπορώ να βοηθήσω. Ξεκαθαρίζω όμως το εξής: πουλάω χονδρική σε καταστήματα και αλυσίδες ηλεκτρικών και γι'αυτό δεν πρόκειται να ανταγωνιστώ τους πελάτες μου. Οι τιμές που θα σας δώσω θα είναι πάρα πολύ χαμηλές, αλλά θα είναι ΜΟΝΟ για εξυπηρέτησή σας. Πράγμα που σημαίνει οτι, αν κάποιος μου ζητήσει HDMI Splitter 4:1, θα του στείλω ΜΟΝΟ 1. Μην διανοηθεί κανένας να κάνει εμπόριο με τις εξυπηρετήσεις.

Εάν παραβαίνω κάποιον απο τους κανονισμούς του Forum, παρακαλώ κάποιος moderator να διαγράψει το μύνημά μου αμέσως και ας μου στείλει ένα PM να το γνωρίζω. Απλά να εξυπηρετίσω θέλω.