HDMI Value For Money?

Για αρχή, μιλάμε για ήχο πάνω από HDMI ή για εικόνα; Εγώ αναφέρομαι ουσιαστικά στην εικόνα..

Αν μιλάμε για ήχο, μιλάμε για PCM ή για DTS / Dolby? Γιατί αν μιλάμε για PCM τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί και μόνο εκεί υπό συνθήκες μπορεί να υπάρξει θέμα με το jitter.

Όσο για τους φερρίτες στα HDMI, συνήθως είναι θέμα marketing και απλά δεν κάνουν τίποτα.

Εγω ακούω χρώματα (με dropouts :p) και βλέπω ήχους.

Πρέπει να χω και γαμώ τα HDMI καλώδια, ε;

:p

Αν δεν είναι καλό το υλικό των καλωδίων HDMI τότε κάνουν απεργία τα ηλεκτρόνια και αρνούνται να περάσουν.

Και επειδή τα Lidl φημίζονται για τα ποιοτικότατα προϊόντα τους να αγοράζετε ΚΑΙ HDMI μόνο από εκεί.

Επειδή στα καλώδια HDMI θα δεις και πρωτίστως θα ακούσεις σοβαρές διαφορές όσο κανένα άλλο καλώδιο, αυτό το καλώδιο από τα Lidl θεωρώ ότι είναι το πιο ουδέτερο καλώδιο που έχω δοκιμάσει. Σε προσεγμένες συσκευές είναι εξαιρετικό δίχως χρωματισμούς. Για συσκευές όχι και τόσο προσεγμένης ποιότητας μπορεί να ταιριάξει καλύτερα οποίο ηδύποτε άλλο καλώδιο.

Αν το βρεις, στα 6 εύρο είναι πολύ καλύτερο από αλλά πολλαπλάσιας τιμής!

http://www.lidl.com.cy/cps/rde/xchg/SID-D8341272-78BAA1AA/lidl_cy/hs.xsl/index_19600.htm

Η άγνοια είναι ευτυχία. :operator:

Και η ημιμάθεια δυστυχία...

Το να αρνούμαι το πρόβλημα βολεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Σε πιο παλιές καλές εποχές θα μπορούσε να πυροδοτήσει μάχες και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά, σε αυτό το thread και με τα σημερινά δεδομένα απλά βαριέμαι.:eviltongue:

Εδώ δεν μιλάμε αν θα δουλεύει η όχι, μιλάμε για ακουστές διάφορες που οφείλονται σε διάφορους άλλους παράγοντες είτε αυτοί ονομάζονται θωράκιση, ποιότητα μέταλλου, το στρίψιμο τον αγωγών, φερρίτες, γιατί υπάρχουν άραγε αφού απλά δεν κάνουν τίποτε? Jitter.. Και πολλά αλλά που τώρα απλά βαριέμαι. :music-smiley-004:

Όταν τα καλώδια ξεφεύγουν από την ιδιότητα τους και προσπαθούν να διορθώσουν κάτι με προσθήκη φερριτων, ειναι κάτι άλλο που είναι ευθύνη τις συσκευής, τότε έχουν και σοβαρό μέρος τις ευθύνης.

Είπαμε με τα σημερινά δεδομένε πλέον βαριέμαι.

Τίποτα επι της ουσίας έχεις να προσθέσεις? Απο τις 6 φορές που έχεις ποστάρει, οι τρείς αναφέρουν ανακρίβειες και άλλες τρείς το πόσο πολύ βαριέσαι. Δηλαδή όλα τα παιδιά που έχουν μπεί στον κόπο να σου απαντήσουν με στοιχεία δε βαριούνται, μόνο εσύ βαριέσαι...

Τίποτα επι της ουσίας έχεις να προσθέσεις? Απο τις 6 φορές που έχεις ποστάρει, οι τρείς αναφέρουν ανακρίβειες και άλλες τρείς το πόσο πολύ βαριέσαι. Δηλαδή όλα τα παιδιά που έχουν μπεί στον κόπο να σου απαντήσουν με στοιχεία δε βαριούνται, μόνο εσύ βαριέσαι...

Ανακρίβειες με βάση ποια ακριβή στοιχεία? Εδώ ο ένας φίλος πιο πάνω ο Sorath μας έλεγε ότι λίγο πολύ όλα τα hdmi είναι τα ίδια και παίζουν απροβληματιστα και παραδίπλα μας παρουσιάζει ένα ανεξήγητο πρόβλημα ότι το καλώδιο του δεν κλειδώνει στα 50p.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91930-Ανεξήγητο(-)-πρόβλημα-με-HDMI-καλώδιο

Πείστηκες η θέλεις παραπάνω στοιχεία?

Αν όχι βαριέμαι.

Προσπάθησε κάποια άλλη στιγμή :p

http://www.avclub.gr/forum/showthre...peg4-DTR2205HDPVR?p=1056359344#post1056359344

Δες και αυτό τώρα το θυμήθηκα :beee:

Εστω ότι έχουμε 2 καλώδια HDMI του ίδιου μήκους :

1. Καλώδιο Α των 100

2. Καλώδιο Β των 10

Τα οποία συνδέονται στις ίδιες ακριβώς συσκευές προβολής και αναπαραγωγής. Και επειδή είμαστε και λάτρεις της λεπτομέρειας, έχουμε καλιμπράρει σύμφωνα με τα πρότυπα τις συσκευές μας.

Και τα δύο καλώδια κλειδώνουν κανονικά.

Ερώτηση: Τι είδους διαφορές θα δούμε στην εικόνα αλλάζοντας τα καλώδια;

Εστω ότι έχουμε 2 καλώδια HDMI του ίδιου μήκους :

1. Καλώδιο Α των 100

2. Καλώδιο Β των 10

Τα οποία συνδέονται στις ίδιες ακριβώς συσκευές προβολής και αναπαραγωγής. Και επειδή είμαστε και λάτρεις της λεπτομέρειας, έχουμε καλιμπράρει σύμφωνα με τα πρότυπα τις συσκευές μας.

Και τα δύο καλώδια κλειδώνουν κανονικά.

Ερώτηση: Τι είδους διαφορές θα δούμε στην εικόνα αλλάζοντας τα καλώδια;

Εκτός από το μετρίσιμο jitter, πολλές άλλες αισθητές διαφορές σε ήχο και εικόνα που προέρχονται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι ο αναλογικός θόρυβος των κυκλωμάτων των μηχανημάτων που μεταφέρονται από τα καλώδια από συσκευή σε συσκευή. Εξ ου και οι ενσωματωμένοι φερρίτες σε μερικά καλώδια. Ότι τοποθετούνται κυρίως για σκοπούς marketing το δέχομαι, αλλά δεν δέχομαι ότι τοποθετούνται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς έχουν επίδραση σε ήχο και εικόνα.
Το στρίψιμο του αγωγού αφαιρεί σε κάποιες συχνότητες θόρυβο με αποτέλεσμα να τονίζει κάποιες άλλες. Το είδος τις θωράκισης και το <λάστιχο> πόσο χοντρό και οι διάφορες ποιότητες του, το αν είναι οι αγωγοί τις εικόνας και ξεχωριστά μονωμένοι και σε κάποια απόσταση από τους αγωγούς ήχου τότε υπάρχουν διαφορές. Το είδος του μέταλλου του αγωγού, η κατεύθυνση του καλωδίου. Και γενικά αλά αυτά τα οποία συζητούν αυτοί οι τρελαμένοι εδώ.. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91973-Τα-πάντα-για-τα-καλώδια

Όλα αυτά δημιουργούν χαρακτήρα σε όλα τα καλώδια και ειδικά στα hdmi που είναι ένα σπαγγέτι από καλώδια και θωρακίσεις.

Αν περιμένεις απάντηση του τύπου πιο ζωηρά χρώματα η καλύτερο μαύρο δεν θα την πάρεις. Υπάρχει αισθητή διαφορά θορύβου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είδες ότι με εύστοχες ερωτήσεις και απορίες παίρνεις και τις ανάλογες απαντήσεις?
Για αυτό την άλλη φορά τουλάχιστον σε εμένα οι ειρωνείες κομμένες.

Από τη στιγμή που σε καλώδια πάνω από 15 μέτρα προτείνεται repeater, δηλαδή με κάποιο τρόπο να ενισχύεται το σήμα, σίγουρα κάτι τρέχει.
Έχετε σίγουρα δει πόσο πιο χοντρά είναι τα μακρύτερα καλώδια. Φανταστείτε ότι μέσα εκεί περνάνε 19 αγωγοί (αν θυμάμαι καλά).

Ποιοτικά δεν μπορώ να πω ότι έχω δει διαφορά. Έχω δει λευκές κουκίδες σαν θόρυβο όπου εξαφανίστηκαν όταν άλλαξα καλώδιο. Αλλά αυτό δεν είχε να κάνει με την ποιότητα της εικόνας. Ούτε είχε να κάνει με την ποιότητα της εικόνας το κλείδωμα-ξεκλείδωμα που γινόταν πολλές φορές σε μηχανήματα παλαιότερης κοπής.

Το θυμάστε αυτό;
eye_diagram.jpg

Maximum length can vary widely based on the cable’s materials (i.e., copper or fiber), the quality of its construction, the quality of the HDMI receiver chip, and the presence or absence of active electronics in the transmission path. As well, a cable ability to successfully pass an HDMI signal depends on its bandwidth capability.

Ανακρίβειες με βάση ποια ακριβή στοιχεία? Εδώ ο ένας φίλος πιο πάνω ο Sorath μας έλεγε ότι λίγο πολύ όλα τα hdmi είναι τα ίδια και παίζουν απροβληματιστα και παραδίπλα μας παρουσιάζει ένα ανεξήγητο πρόβλημα ότι το καλώδιο του δεν κλειδώνει στα 50p.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91930-Ανεξήγητο(-)-πρόβλημα-με-HDMI-καλώδιο

Πείστηκες η θέλεις παραπάνω στοιχεία?

Αν όχι βαριέμαι.

Προσπάθησε κάποια άλλη στιγμή :p

Αν το πρόβλημα του φίλου μας ήταν ότι έχανε ευκρίνεια ή άλλαζαν τα χρώματα ή χάλαγε το μαύρο, θα μιλάγαμε για ανεξήγητο πρόβλημα.

Το ότι ένα συγκεκριμένο καλώδιο δεν κλειδώνει σωστά με συγκεκριμένες συσκευές είναι εντελώς εξηγήσιμο. Αλλά εσύ δεν μιλάς για τέτοια θέματα, έτσι δεν είναι;

Αν το πρόβλημα του φίλου μας ήταν ότι έχανε ευκρίνεια ή άλλαζαν τα χρώματα ή χάλαγε το μαύρο, θα μιλάγαμε για ανεξήγητο πρόβλημα.

Το ότι ένα συγκεκριμένο καλώδιο δεν κλειδώνει σωστά με συγκεκριμένες συσκευές είναι εντελώς εξηγήσιμο. Αλλά εσύ δεν μιλάς για τέτοια θέματα, έτσι δεν είναι;

Βασικά αναφέρομαι γενικά για να τονίσω ότι όλα τα καλώδια δεν είναι τα ίδια.

Για αυτό την άλλη φορά τουλάχιστον σε εμένα οι ειρωνείες κομμένες.

Δε σε ειρωνεύτηκε κανείς. Αρχικά ήσουν σνομπ (σ.σ. "...βαριέμαι...") και τώρα γίνεσαι επιθετικός. Σεβαστή η γνώμη του καθενός, αλλά για μένα έχει σημασία το πως την εκφράζει. Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοιο ύφος σε αυτό το φόρουμ, οπότε δεν θα συμμετέχω άλλο στο νήμα. Να είσαι καλά.

Βασικά αναφέρομαι γενικά για να τονίσω ότι όλα τα καλώδια δεν είναι τα ίδια.

Δεν είπε κανείς ότι όλα τα καλώδια είναι ίδια.

Είπαμε ότι εφόσον κλειδώσουν σωστά, τότε η εικόνα που δίνουν είναι ίδια. Εσύ από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχεις άλλη άποψη:

"πολλές άλλες αισθητές διαφορές σε ήχο και εικόνα που προέρχονται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι ο αναλογικός θόρυβος των κυκλωμάτων των μηχανημάτων που μεταφέρονται από τα καλώδια από συσκευή σε συσκευή. Εξ ου και οι ενσωματωμένοι φερρίτες σε μερικά καλώδια. Ότι τοποθετούνται κυρίως για σκοπούς marketing το δέχομαι, αλλά δεν δέχομαι ότι τοποθετούνται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς έχουν επίδραση σε ήχο και εικόνα.
Το στρίψιμο του αγωγού αφαιρεί σε κάποιες συχνότητες θόρυβο με αποτέλεσμα να τονίζει κάποιες άλλες. Το είδος τις θωράκισης και το <λάστιχο> πόσο χοντρό και οι διάφορες ποιότητες του, το αν είναι οι αγωγοί τις εικόνας και ξεχωριστά μονωμένοι και σε κάποια απόσταση από τους αγωγούς ήχου τότε υπάρχουν διαφορές. Το είδος του μέταλλου του αγωγού, η κατεύθυνση του καλωδίου. Και γενικά αλά αυτά τα οποία συζητούν αυτοί οι τρελαμένοι εδώ.. http://www.avclub.gr/forum/showthrea...B4ια

Όλα αυτά δημιουργούν χαρακτήρα σε όλα τα καλώδια και ειδικά στα hdmi που είναι ένα σπαγγέτι από καλώδια και θωρακίσεις.

Αν περιμένεις απάντηση του τύπου πιο ζωηρά χρώματα η καλύτερο μαύρο δεν θα την πάρεις. Υπάρχει αισθητή διαφορά θορύβου με ότι αυτό συνεπάγεται. "

Συγνώμη φίλε μου, αλλά διαβάζοντας το παραπάνω καταλαβαίνω ότι δεν έχεις καμία επαφή με το HDMI σαν πρωτόκολλο και σαν υλοποίηση, οπότε σε αυτή τη βάση δεν μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα. Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις μερικά πράγματα, απλά πες το. Αλλά θα χρειαστεί να κάνεις delete από το μυαλό σου τουλάχιστον τα παραπάνω.

Δεν είπε κανείς ότι όλα τα καλώδια είναι ίδια.

Είπαμε ότι εφόσον κλειδώσουν σωστά, τότε η εικόνα που δίνουν είναι ίδια. Εσύ από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχεις άλλη άποψη:

"πολλές άλλες αισθητές διαφορές σε ήχο και εικόνα που προέρχονται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι ο αναλογικός θόρυβος των κυκλωμάτων των μηχανημάτων που μεταφέρονται από τα καλώδια από συσκευή σε συσκευή. Εξ ου και οι ενσωματωμένοι φερρίτες σε μερικά καλώδια. Ότι τοποθετούνται κυρίως για σκοπούς marketing το δέχομαι, αλλά δεν δέχομαι ότι τοποθετούνται μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς έχουν επίδραση σε ήχο και εικόνα.
Το στρίψιμο του αγωγού αφαιρεί σε κάποιες συχνότητες θόρυβο με αποτέλεσμα να τονίζει κάποιες άλλες. Το είδος τις θωράκισης και το <λάστιχο> πόσο χοντρό και οι διάφορες ποιότητες του, το αν είναι οι αγωγοί τις εικόνας και ξεχωριστά μονωμένοι και σε κάποια απόσταση από τους αγωγούς ήχου τότε υπάρχουν διαφορές. Το είδος του μέταλλου του αγωγού, η κατεύθυνση του καλωδίου. Και γενικά αλά αυτά τα οποία συζητούν αυτοί οι τρελαμένοι εδώ.. http://www.avclub.gr/forum/showthrea...B4ια

Αν περιμένεις απάντηση του τύπου πιο ζωηρά χρώματα η καλύτερο μαύρο δεν θα την πάρεις. Υπάρχει αισθητή διαφορά θορύβου με ότι αυτό συνεπάγεται. "

Συγνώμη φίλε μου, αλλά διαβάζοντας το παραπάνω καταλαβαίνω ότι δεν έχεις καμία επαφή με το HDMI σαν πρωτόκολλο και σαν υλοποίηση, οπότε σε αυτή τη βάση δεν μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα. Αν πραγματικά θέλεις να μάθεις μερικά πράγματα, απλά πες το. Αλλά θα χρειαστεί να κάνεις delete από το μυαλό σου τουλάχιστον τα παραπάνω.

Όταν αποδεκτής το γεγονός ότι οι τελικοί ενισχυτές και η τηλεοράσεις δεν είναι αμιγώς ψηφιακά μηχανήματα αλλά έχουν και αναλογικά σταδία τα οποία επηρεάζονται πολύ αρνητικά από τον ηλεκτρονικό θόρυβο, όταν αποδεκτής το γεγονός ότι ένα ψηφιακό σήμα που μεταφέρεται μέσα από ένα καλώδιο με εξαιρετικά μεγάλο ηλεκτρονικό θόρυβο είναι ικανό να αποτρέψει το ψηφιακό σήμα από το να κλειδώσει καλή ώρα το hdmi πρωτόκολλο, τότε είμαι διαθέσιμος για όπιο ηδύποτε σεμινάριο.

Μέχρι τότε αλλά λόγια να αγαπιόμαστε, και άλλο κακό να μην μας βρει. :beee:

Last edited:
Προφανώς δεν με καταλαβαίνεις..

1) Βρες μου που έχω γράψει ότι όλα τα HDMI καλώδια κλειδώνουν πάντα και παντού.
2) Βρες μου που έχω γράψει ότι το σήμα που κινείται μέσα από τα HDMI καλώδια είναι αμιγώς ψηφιακό (0-1).

Αυτό που δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις είναι το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το σήμα όταν (αν) μπαίνει στη μέση ηλεκτρονικός θόρυβος.

Εγώ με τη σειρά μου όμως θα ήθελα να μάθω που διάβασες ότι:

1) Το καλώδιο HDMI έχει ξεχωριστούς αγωγούς για την εικόνα και τον ήχο.
2) Υπάρχει "χαρακτήρας" στα HDMI καλώδια και τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
3) Σε ποιο ακριβώς θόρυβο αναφέρεσαι, και τι ακριβώς συνεπάγεται αυτό (πρακτικά και/ή θεωρητικά).

Αναφερόμενοι σε εικόνα πάντα. Ο ήχος είναι άλλο καπέλο.

Προφανώς δεν με καταλαβαίνεις..

1) Βρες μου που έχω γράψει ότι όλα τα HDMI καλώδια κλειδώνουν πάντα και παντού.
2) Βρες μου που έχω γράψει ότι το σήμα που κινείται μέσα από τα HDMI καλώδια είναι αμιγώς ψηφιακό (0-1).

Αυτό που δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις είναι το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το σήμα όταν (αν) μπαίνει στη μέση ηλεκτρονικός θόρυβος.

Εγώ με τη σειρά μου όμως θα ήθελα να μάθω που διάβασες ότι:

1) Το καλώδιο HDMI έχει ξεχωριστούς αγωγούς για την εικόνα και τον ήχο.
2) Υπάρχει "χαρακτήρας" στα HDMI καλώδια και τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
3) Σε ποιο ακριβώς θόρυβο αναφέρεσαι, και τι ακριβώς συνεπάγεται αυτό (πρακτικά και/ή θεωρητικά).

Αναφερόμενοι σε εικόνα πάντα. Ο ήχος είναι άλλο καπέλο.

Όταν το hdmi είναι συμβατό σαν καλώδιο και πρωτόκολλο με το dvi που δεν υποστηρίζει ήχο, λογικά εικόνα και ήχος έστω και ψηφιακά έχουν διαφορετικούς αγωγούς μεταφοράς έστω αποκλειστικά και μόνο για συμβατότητα μόνο με το dvi. Άσε που το γράφει και κάποιο που έχω την συσκευασία για ξεχωριστούς αγωγούς εικόνας και ήχου ξεχωριστά μονωμένους. Αν έχεις άλλες πληροφορίες ότι όλα τα σήματα περνούν από το ίδιο ψηφιακό αγωγό τότε είμαι ανοικτός για περισσότερη γνώση και πληροφόρηση.

Για τα υπόλοιπα για χαρακτήρα, και το τι συνεπάγεται ο ηλεκτρονικός θόρυβος στην πράξη, καλύτερα να το ανακάλυψης μόνος σου.