HDR vs VS10 engine (SDR)

Δεν έχω δοκιμάσει το VS10, πάντα παίζω (όπου μου δίνεται η δυνατότητα) με madVR (Software ή hardware based).
Θα είχε ενδιαφέρον να κάνεις μια "αντιπαράθεση" του VS10 output σε σύγκριση με την ίδια ταινία στο SDR version της (που πιθανότατα θα χρειαστεί να γυρίσεις στο 1080p version) (έχοντας τον προβολέα έστω φερμένο στα 100nits λευκό αν όχι πλήρως calibrated για SDR Rec709)
Ναι η εικόνα θυμίζει πάρα πολύ την 1080 εικόνα. Τώρα που το λες θα κάνω μια σύγκριση και θα ανεβάσω εικόνες.. Μιλάω πάντα για remux αρχεία.

• Like
Reactions: billpeppas
Εν τω μεταξύ τα γράφω χρόνια εγω για το VS10 :p

Τα εδωσα και προσφατα σε καποιους που το μονο που σχολίασαν ηταν οτι ειχαν τραγικά μενου :cool:;):ROFLMAO::love::p:D:unsure::whistle::LOL::ninja:
Παραδόξως, ο πιο σοβαρός που ειδε την ουσία και οχι το περιτύλιγμα ηταν ο τρισμισητος λογω Apple, και αγαπητότατος για ολα τα υπόλοιπα, @takisot
Τους άλλους δύο δεν τους αναφέρω για να μην με ξηλώσουν :D

Εν τω μεταξύ τα γραφώ χρόνια εγω :p

Τα εδωσα και προσφατα σε καποιους που το μονο που σχολίασαν ηταν οτι ειχαν τραγικά μενου :cool:;):ROFLMAO::love::p:D:unsure::whistle::LOL::ninja:
προσωπικά τραγικά μενού θεωρώ ΟΛΟ ΤΟ ANDROID TV περιβάλλον που έχει γίνει μόδα στα περισότερα μηχανάκια.
Υπάρχει καλύτερο από τα ανοίγεις το Player και να βλέπεις την βιβλιοθήκη σου έτοιμη, με τα Poster, τα info , ωραίο search κλπ. και όταν θες ρυθμίσεις, ολες τακτοποιημένες σε custom menus;
Οχι να μπαίνεις στις ρυθμίσεις του android.

Κοιτάξτε, για ποιοτικό conversion από HDR σε SDR, χρειάζεται HTPC με MadVR.
Και εγώ έτσι παίζω στον JVC 7900. Στην Oled παιζει μια χαρα το HDR και φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και στους laser προβολείς που έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα.
Παράγγειλα και ένα Dune και θα δοκιμάσω το VS10 στη πράξη.

Και την λάμπα που την έχεις; στο High;
Για κάποιους όπως εγώ που δεν χρησιμοποιώ PC, αναγκαστικά είτε πάω σε VS10 είτε σε εξαχίλιαρο....

Πάνω ακριβώς από το κεφάλι έχεις τον προβολέα;
Δεν παίζει να πάει μια βόλτα προς τα πίσω;
Έστω να φτιάξεις ένα hushbox να καταλαγιάσεις τον θόρυβο του high lamp power ?

Και την λάμπα που την έχεις; στο High;
Για κάποιους όπως εγώ που δεν χρησιμοποιώ PC, αναγκαστικά είτε πάω σε VS10 είτε σε εξαχίλιαρο....
Όχι, στο low την έχω και η εικόνα είναι μια χαρά από θέμα φωτεινότητας.

Όχι, στο low την έχω και η εικόνα είναι μια χαρά από θέμα φωτεινότητας.

Ton 7900 εχεις που ειναι συλλεκτικο κομματι επειδη εχει καλύτερο μαυρο απο τους καινούργιους?

ΥΓ. Παιζει και 3d, αμ πως.

Πάνω ακριβώς από το κεφάλι έχεις τον προβολέα;
Δεν παίζει να πάει μια βόλτα προς τα πίσω;
Έστω να φτιάξεις ένα hushbox να καταλαγιάσεις τον θόρυβο του high lamp power ?

Οχι δυστυχώς δεν γίνεται. Είναι χαμηλοτάβανο το δωμάτιο.

Αμ μπράβο. Δεν είμαι τρελός. Σαν τις φωτογραφίες που έβγαλα παραπάνω. Εγώ νομίζω και αυτοί που βλέπουν HDR σε παλιά μηχανήματα με χίλιες δυό πατέντες, θεωρώ ότι κάνουν συμβιβασμούς. Λίγο από θόρυβο, λίγο από φωτεινότητα κλπ Αν βάλουν να δουν με conversion θα είναι μέρα με νύχτα η εικόνα. Είναι ταφόπλακα το HDR για τους προβολείς ότι και να λέμε. ΞΑΝΑΛΕΩ δεν έχω δει τι γίνεται στα νέα μηαχανάκια.

Αν πάρεις νέο τούμπανο (π.χ. JVC NZ900 ή 800) και παίξεις σε λογικές ίντσες, μπορεί να αποδωθεί αρκετά καλά το HDR effect (προφανώς όχι όπως σε μια top of the line OLED TV).
Με τους "παλιούς", όχι τόσο φωτεινούς JVC (προφανώς δεν θα βάλεις 1.6 gain οθόνη για τα ελαττώματα της), το HDR to SDR Tonemapping δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

• Like
Reactions: takisot