HDTV 32" ως pc monitor για gaming και ταινιες

Drogoom

New member
28 December 2010
45
Καλησπερα και καλη χρονια!

Θελω να αγορασω μια HDTV 32" full hd ως pc monitor για gaming,ταινιες και σερφαρισμα,με εμφαση κυριως στο να εχει οσο λιγοτερο ghosting,blur,lag κτλ γινετε στις γρηγορες σκηνες και τα χρωματα να ακολουθουν σωστα την ροη της κινησης γενικα.Το buget ειναι μεχρι 400e.Αν γινετε να μην ειναι tn panel και να εχει ζωντανα χρωματα και καλο μαυρο,ακομα καλυτερα.

Eιχα συνδεσει παλαιοτερα στο pc μου μια Samsung UED5000,αλλα δεν ειχα μεινει καθολου ευχαριστημενος,εβλεπα πολυ ghosting,blur στα games αλλα και στς ταινιες ειδικα στα σκτοτεινα σημεια.Aκομη και ενα παραθυρο να μετακινουσα δεξια αριστερα σιγα-σιγα στην επιφανεια εργασιας,δεν μπορουσα να διαβασω τιποτα μεσα του απο την θολουρα.

Η απόσταση θέασης πόση είναι ? Μπορείς με 400 ευρώ να βρεις ακόμα και 40"-42".

H αποσταση θεασης ειναι 0,5-1m το πολυ απο την επιφανεια της οθονης μεχρι το ματι(οχι μεχρι το επιπλο)οποτε πανω απο 32 ειναι πολλες,ασε που δεν χωραει και μεγαλυτερη.

Το 3D δεν με ενδιαφερει εχω δει διαφορα 3D και δεν μου αρεσει,εχει πολυ μελλον ακομα αυτη η τεχνολογια.

Σε 27αρι monitor σιγουρα δεν θα εχω θεμα με ghosting? Για 32αρα να το ξεχασω δηλαδη λετε?

Tην εχει δοκιμασει κανεις με pc την συγκεκριμενη? ή αν υπαρχει καποιο review εστω και στα αγγλικα που να αναφερει αποδοσεις σχετικα με το ghosting της σε συνδεση με pc στο gaming και στις ταινιες.
Tα 100hz ειναι πραγματικα? Εχω διαβασει οτι επιδη στο pc λειτουργουν με 50-60hz οι οθονες,παιζει να εχω πολυ lag λογω των 100hz ή οταν τα κατεβαζει σε 50-60hz αυτοματα η tv,αν δεν υπαρχει καποια ειδικη τεχνολογια που να βελτιωνει την κατασταση.
Στα χαρακτηριστικα της και την τιμη της παντως λιγο-πολυ ιδια με την Samsung UED5000 μου φαινετε και το φοβαμαι να πω την αληθεια...

Είναι στα 50 Hz η συγκεκριμένη. Τώρα, σε σύνδεση με τον υπολογιστή, το εισερχόμενο σήμα είναι στα 60 Hz σε όλες τις τηλεοράσεις. Για ταινίες, εφόσον υπάρχει δυνατότητα από τον υπολογιστή, θα πρέπει να το γυρίζεις στα 24 Hz.

Εδω παντως δεν μας τα λεει καλα... http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-47ls5600-p14226/test.html
''Responsiveness is also not one of the LS5600's strong points. It has a 12 ms ghosting time, just like all of LG's TVs. As a result, any quick movement is followed by noticeable ghost images. And since it has no motion interpolation, there's no way to limit the effect.''

Και εδω στο avclub.gr ο petros.sa http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96401-LG-LS5600-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/page2

Ok αν δεν υπαρχει αλλη λυση σε 32'' μπορω να πεσω στις 27'' γιατι με παιρνει λογο μικρης αποστασης θεασης πιστευω.Το θεμα ειναι ομως αν το συγκεκριμενο 27αρι που μου προτεινεις ειναι οκ και δοκιμασμενο απο θεμα ghosting.Επισης απο οτι ειδα εχει μια μονο ψηφιακη θυρα HDMI και μια D-Sub αναλογικη για pc.Δεν θελω σε καμια περιπτωση να συνδεσω το pc αναλογικα μεσω D-Sub στην οθονη,αν το βαλω στην HDMI θυρα θα εχω καποιο προβλημα?
Το λεω γιατι μερικες οθονες εχουν αποκλειστικα το D-Sub για pc και hdmi για αλλες συσκευες,οποτε αν βαλεις το pc στην hdmi δε θα το αναγνωρισει το monitor σωστα(ή και καθολου)και εχεις θεμα με τα χρωματα,την αναλυση,τα hz κτλ.

Με την LG IPS277L τι διαφορες εχει περα απο το design?

φιλε μου αν διαθετει hdmi και διαθετει και το pc σου τοτε η συνδεση γινεται κανονικα...