HDX 1000 NMT Player

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: HDX 1000 NMT Player

Την Παρασκευή το πήρα κι εγώ....Επεσα μάλλον σε χαλασμένο κομμάτι .....Φτού...Θα το πάω για αλλαγή κι εγώ. Δεν βλέπει την μία θύρα USB και αρνείται να μου παίξει οτιδήποτε..........:FSGSFGS4:
Πολύ κουφό πρόβλημα. Δεν έχει εμφανιστεί κάτι τέτοιο στο λινκ που ανάφερα.
Είναι πολύ σημαντικό πάντως :
1) Να περιμένεις κανα 3λεπτο την πρώτη φορά που το ανοιγεις
2) Να κάνεις αναβάθμιση firmware μόνο μέσω USB με την ethernet αποσυνδεδεμένη
3) Να δώσεις καρφωτή ip στο μηχάνημα.
4) Να ξαναπεριμένεις κανά 3λεπτο μετα το φλασάρισμα στο άνοιγμα.

P.S. Onlinen, νομίζω ότι κάπου είχες αναφέρει κάτι για αλλαγή skin. Θέλω να το κάνω μαύρο. Θυμάσε κάτι?

Last edited:
Χαιρετώ και πάλι.
Μην ξεχνάμε ότι ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ USB δουλεύει (η κάτω) λόγω περιρισμών από το chipset. Η πάνω είναι ΜΟΝΟ για POWER usb συσκευών.

Δοκίμασέ το και ξαναμιλάμε

Λοιπόν ευχαριστώ όλους σας για τις υποδείξεις... Εκανα hard close (έβγαλα πριζες και τέτοια) και στο επόμενο start τα βρήκε όλα και έπαιξε πολύ καλά. Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι ο ήχος του . Και δεν μιλάω για DTS τώρα.. αλλά για μουσικά αρχεία. Πλούσιος , γεμάτος χωρίς να χάνει την λεπτομέρεια. Αψογο!! Η εικόνα επίσης άψογη. Γενικά είναι μια άξια αγορά!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HDX 1000 NMT Player

Πολύ κουφό πρόβλημα. Δεν έχει εμφανιστεί κάτι τέτοιο στο λινκ που ανάφερα.
Είναι πολύ σημαντικό πάντως :
1) Να περιμένεις κανα 3λεπτο την πρώτη φορά που το ανοιγεις
2) Να κάνεις αναβάθμιση firmware μόνο μέσω USB με την ethernet αποσυνδεδεμένη
3) Να δώσεις καρφωτή ip στο μηχάνημα.
4) Να ξαναπεριμένεις κανά 3λεπτο μετα το φλασάρισμα στο άνοιγμα.

P.S. Onlinen, νομίζω ότι κάπου είχες αναφέρει κάτι για αλλαγή skin. Θέλω να το κάνω μαύρο. Θυμάσε κάτι?

http://www.hdx1080.com/wiki/index.php?title=Main_Page : Εδώ τα πάντα για το HDX 1000

http://www.my-nmt.net/Themes.html : To μαύρο skin που έχω εγώ στο HDX

Εάν από τις οδηγίες δεν καταλαβαίνεις κάτι πες μου να σου το εξηγήσω. Είναι τελείως απλό να αλλάξεις σκιν..

Μα κάνω και εγώ μία ερώτηση τώρα?

Το δικό μου το έχω αγοράσει από εξωτερικό, αλλά απ' ότι βλέπω κάποιοι το παίρνετε και από Ελλάδα. Από πού το αγοράζετε? Εϊναι οκ? Έχω ήδη αρκετούς που το έχουν ζηλέψει και δεν γνωρίζω που πρέπει να τους στείλω.
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: HDX 1000 NMT Player

Το δικό μου το έχω αγοράσει από εξωτερικό, αλλά απ' ότι βλέπω κάποιοι το παίρνετε και από Ελλάδα. Από πού το αγοράζετε? Εϊναι οκ? Έχω ήδη αρκετούς που το έχουν ζηλέψει και δεν γνωρίζω που πρέπει να τους στείλω.
Ευχαριστώ

Απο εδώ παιδιά http://eshop.wanderful.gr/index.php...word=hdx+1000&option=com_virtuemart&Itemid=64

Ευχαριστώ

Και καλά κάνουν οι άνθρωποι...Για μένα πάντως δεν συγκρίνεται ούτε με EgreatM34 ούτε με WDTV .

Με το Xtreamer το συγκρίνεις, δεδομένης και της οικονομικής διαφοράς..;

Με το Xtreamer το συγκρίνεις, δεδομένης και της οικονομικής διαφοράς..;

Αυτό που λείπει από το Xtreamer είναι η καλή λειτουργία του δικτύου (κάτι που όπως όμως έχουν ανακοινώσει θα φτιάξει με το νέο firmware - άντε νάρθει επιτέλους!!). Το HDX όμως μου αρέσει πολύ που έχει την δυνατότητα stand by και power off γιατί όταν είναι stand by είναι διαθέσιμος ο εσωτερικός του δίσκος από το PC μου. Επίσης ο ήχος του Xtreamer στα μουσικά αρχεία δεν μου αρέσει. (Δεν μιλάω για DTS κτλπ. εκεί όλα πάνε καλά.) Ενώ του HDX είναι απίθανος!! Για να πω την αλήθεια ...2 είναι τα μηχανάκια που έχω καταλήξει από άποψη απόδοσης μαζί με λειτουργικότητα . HDX1000 και Xtreamer. Απλά το HDX είναι πιο ακριβό αλλά έχει ποιοτική κατασκευή , δεν έχει ανεμιστήρα , παίρνει 2,5" και 3,5" δισκους εσωτερικούς ,έχει coaxial (important!!!!) και μόνο γι'αυτά τα παραπάνω 100 ευρώ τα βρίσκω δικαιολογημένα.....

Α! Επίσης είναι skinable !!!! Το μαύρο skin που έχω παραθέσει παραπάνω είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό !!

Α! Επίσης είναι skinable !!!! Το μαύρο skin που έχω παραθέσει παραπάνω είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό !!

Πράγματι είναι τέλειο ονΛινεν. Το έβαλα και δε το αποχωρίζομαι.
Θα 'ηθελα όμως να σε ρωτήσω αν γίνεται να φορτωθεί στη μνήμη του HDX ώστε να μην χάνετε όταν βγάζω το USB Stick. (Δίσκο δε σκοπεύω να του βάλω σύντομα.)

Πάντως άρχισε να με ενοχλεί το γεγονός της ΜΙΑΣ λειτουργικής USB. Ψάχνοντας να πάρω μαύρο μεταλλικό hub usb με τροφοδοσία για να το ταιριάξω είμαι στη φάση που εναλλάσω το stick με εξωτερικό slim dvd.

Επίσης θα ήθελα τα φώτα σας για το γεγονός ότι η εικόνα σε ΜΚV αρχεία διαβασμένα απο το εξωτερικό slim dvd είναι απαράδεκτη. (Πολύ - πολύ κόκκο). Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα αφού τα ίδια αρχεία που είναι γραμμένα στα DVD5, DVD9 τα έχω διαθέσιμα και στο δίκτυο. Απλά είμαι περίεργος για ποιό λόγο γίνεται αυτό.

Και καλά κάνουν οι άνθρωποι...Για μένα πάντως δεν συγκρίνεται ούτε με EgreatM34 ούτε με WDTV .

Συνφωνώ απόλυτα για τα μοντέλα αυτά. Είναι καλύτερο (απο ποιοτική κατασκευή ) και απο το PCH A110.

Προσωπικά πάντως θα σκεφτόμουνα και το ICYBOΧ 309 (απο πλευράς κατασκευής υπερτερεί με 4 usb -oi 2 μπροστά μάλιστα) ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ όμως για την απόδοσή του.

Re: Απάντηση: Re: HDX 1000 NMT Player

Πράγματι είναι τέλειο ονΛινεν. Το έβαλα και δε το αποχωρίζομαι.
Θα 'ηθελα όμως να σε ρωτήσω αν γίνεται να φορτωθεί στη μνήμη του HDX ώστε να μην χάνετε όταν βγάζω το USB Stick. (Δίσκο δε σκοπεύω να του βάλω σύντομα.)

Πάντως άρχισε να με ενοχλεί το γεγονός της ΜΙΑΣ λειτουργικής USB. Ψάχνοντας να πάρω μαύρο μεταλλικό hub usb με τροφοδοσία για να το ταιριάξω είμαι στη φάση που εναλλάσω το stick με εξωτερικό slim dvd.

Επίσης θα ήθελα τα φώτα σας για το γεγονός ότι η εικόνα σε ΜΚV αρχεία διαβασμένα απο το εξωτερικό slim dvd είναι απαράδεκτη. (Πολύ - πολύ κόκκο). Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα αφού τα ίδια αρχεία που είναι γραμμένα στα DVD5, DVD9 τα έχω διαθέσιμα και στο δίκτυο. Απλά είμαι περίεργος για ποιό λόγο γίνεται αυτό.

Δυστυχώς δεν γίνεται. Πρέπει να έχεις δίσκο εσωτερικό.......για να θυμάται κάθε φορά τις ρυθμίσεις σου.
Γιατί δεν βάζεις εξωτερικό δίσκο?
Slim DVD....? Γιατί? Τα αρχεία στο DVD σου ....πως είναι γραμμένα? Σε τι μορφή? Για mkv αρχεία χρειάζεσαι DVD διπλής ...πολλά έξοδα....Επίσης κύριο λόγο στην ανάγνωση των αρχείων σου παίζει το DVD

Συνφωνώ απόλυτα για τα μοντέλα αυτά. Είναι καλύτερο (απο ποιοτική κατασκευή ) και απο το PCH A110.

Προσωπικά πάντως θα σκεφτόμουνα και το ICYBOΧ 309 (απο πλευράς κατασκευής υπερτερεί με 4 usb -oi 2 μπροστά μάλιστα) ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ όμως για την απόδοσή του.
Αν δεν κάνω λάθος, το ICYBOX δεν αποκωδικοποιεί ακόμη το DTS, οπότε το σκέφτεσαι μόνο αν έχεις ενισχυτή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HDX 1000 NMT Player

Slim DVD....? Γιατί? Τα αρχεία στο DVD σου ....πως είναι γραμμένα? Σε τι μορφή? Για mkv αρχεία χρειάζεσαι DVD διπλής ...πολλά έξοδα....Επίσης κύριο λόγο στην ανάγνωση των αρχείων σου παίζει το DVD

Όπως είπα και πρίν το θέμα ειναι μικρής σημασίας για μένα.
Είχα φτιάξει πριν καιρό μερικά DVD 8,5αρια με MKV ταινίες απλά για backup. To slim DVD τελευταίο μοντέλο της LG υπήρχε και το σύνδεσα απο περιέργεια. Και εγώ πιστεύω ότι είναι κάποιος περιορισμός του slim DVD.

Παρεπιπτόντως, το ΗDX σου το έφτιαξες/αντικατάστησες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HDX 1000 NMT Player

Όπως είπα και πρίν το θέμα ειναι μικρής σημασίας για μένα.
Είχα φτιάξει πριν καιρό μερικά DVD 8,5αρια με MKV ταινίες απλά για backup. To slim DVD τελευταίο μοντέλο της LG υπήρχε και το σύνδεσα απο περιέργεια. Και εγώ πιστεύω ότι είναι κάποιος περιορισμός του slim DVD.

Παρεπιπτόντως, το ΗDX σου το έφτιαξες/αντικατάστησες?

Οχι ...μια χαρά ήτανε ! Εγώ δεν είχα υπομονή να περιμένω να ξαναμπουτάρει..κι επειδή αργούσε παρασύρθηκα..Μια χαρά είναι ...σούπερ!! Το egreatM34 που είχα (το 2ο) το πούλησα σ'ένα φίλο από το forum εδώ.

Tο HDX-1000 και τα FLAC.

Φίλοι μου…

Περίπου πριν από ένα μήνα έγινα κάτοχος αυτό του εξαιρετικού media player που-κατά την γνώμη μου-δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε στην χώρα μας….

Μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο-τρομάρα μου-κατάφερα και το δούλεψα….

Πριν σας γράψω τις εντυπώσεις μου θέλω να σας ενημερώσω γιατί το αγόρασα….το αγόρασα –κυρίως-για την coaxial έξοδο που διαθέτει εκτός από την οπτική που έχει (ενώ όλα τα άλλα έχουν μόνο οπτική) για να αναπαράγω αρχεία FLAC από το δικάναλο σύστημα μου….το μηχανάκι συνδέθηκε από την coaxial με το γνωστό dac της Audio Nemesis (που έχει μόνο coaxial είσοδο…γκρρ…αχ αυτή η άτιμη η οικονομία για το κοστολόγιο!!! ) που ακολουθεί την σχολή του zero oversampling και είναι γνωστό για τον….αναλογικό του χαρακτήρα. Φυσικά-εννοείται -ότι θα χρησιμοποιηθεί και για την θέαση mkv αρχείων .

Επίσης είμαι κάτοχος και του Popcorn A-110 που τόχω συνδέσει με HDMI με την KRP-500A και βλέπω mkv αρχεία. Συγκρίνοντας το HDX-1000 με το Popcorn A-110 έχω να πω ότι το HDX-1000 κερδίζει την «μάχη» λόγω της coaxial και του cardreader που παρέχει ..θεωρώ ότι παρότι είναι κλώνος του Popcorn τελικά είναι καλύτερο λόγω των παραπάνω extra χαρακτηριστικών του, το περιβάλλον εργασίας και ο χειρισμός τους είναι ολόιδιος…και φυσικά είναι πιο εμφανίσιμο από το Popcorn.

Να σας ενημερώσω λίγο και για το setup μου στον ήχο…έχω ένα παλιό αλλά κορυφαίο marantz cd player που το χρησιμοποιώ σαν transport συνδέοντας το με coaxial με το Audio Nemesis..προ και τελικό της Musical Fidelity (ο τελικός έχει ονομαστική ισχύ-σύμφωνα με τον κατασκευαστή-2x70 ) + εξωτερική τροφοδοσία και για ηχεία τα συγκλονιστικά monitor της ATC…τα ATC SCM-40…εκπληκτικά ηχεία…πραγματικά χειρουργεία…τα οποία-για όσους θυμούνται το θέμα που είχα ανοίξει στην HiEnd πριν δύο χρόνια-τα έχω τοποθετήσει εδώ και κάποιους μήνες σε σωστή θέση στον χώρο μου και με έχουν συγκλονίσει με τον ήχο τους…

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι είχα την τύχη να παρακολουθήσω το event του avclub-στην HiEnd έκθεση-για τα αρχεία FLAC και για τον «σεισμό» που έχουν προκαλέσει στους απανταχού λάτρεις της μουσικής και του διαδικτύου…

Έχω κατεβάσει σε σκληρό αρκετά GB αρχεία FLAC στην πλειοψηφία τους 16/44,1..αλλά και αρκετά 24/96 ..και κάποια ελάχιστα 24/192 και δύο πολυκάναλα αρχεία 5.1 που αναπαράγονται μόνο στον iMac….
Άκουσα λοιπόν 16/44,1…24/96…και δεν άκουσα 24/192 γιατί παρότι το HDX-1000 τα αναπαρήγαγε ,το Audio Nemesis «φτάνει» μέχρι 24/96 (άκουγα θόρυβο από τα ATC και πολύ «ψιθυριστά» την μουσική…).

Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:

Σαφώς και εντυπωσιάστηκα από τον ήχο που άκουσα…δεν περίμενα αυτό το άκουσμα…του να ακούς μουσικό αρχείο που έχεις κατεβάσει από το διαδίκτυο και να έχεις αυτό το άκουσμα σε εκπλήσσει….δεν είχα και προηγούμενη εμπειρία όποτε μούρθε κάπως….όμως (γιατί υπάρχει ένα «όμως») δεν άκουσα ποιο μεγάλο εύρος από το cd….τι εννοώ: έκανα απευθείας σύγκριση αρχείου FLAC με το αντίστοιχο-αγορασμένο-cd….στο χώρο μου , με το συγκεκριμένο setup και χωρίς να πιστεύω ότι έχω… «τα χρυσά αυτιά» δεν άκουσα διαφορές… ίσως με ένα media player της Linn (των…μερικών χιλιάδων ευρώ) και ένα πολύ πιο ακριβό και υπερ-αναλυτικό setup να άκουγα διαφορές.

Συμπέρασμα: το FLAC είναι τουλάχιστον εφάμιλλο με το cd…αυτό εμένα μου αρκεί…το…θεάρεστο downloading θα συνεχιστεί…πιθανώς αργότερα να μετατρέψω τα cd μου σε FLAC…μιλάμε για μεγάλη ευκολία και ευελιξία…

Επίσης δεν κατέληξα αν άκουσα διαφορές μεταξύ 16/44,1 και 24/96…θεωρητικά πρέπει να υπάρχουν….αλλά πιστεύω ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με το αρχικό υλικό…από τι αρχείο -δηλαδή-έγινε η μετατροπή σε FLAC…γι αυτό και σκέφτομαι να αγοράσω-και να ακούσω-FLAC από το HdTracks και το e-shop της Linn (που έχουν Hiend ηχογραφήσεις) για να βγάλω κι άλλα συμπεράσματα.

..αυτά με τα FLAC.

Εν κατακλείδι το HDX-1000 είναι ένα τιμιότατο HD media player που αξίζει-με το παραπάνω-τα λεφτά του….ξεχωρίζει- σαφώς-από το πλήθος των media players που κυκλοφορούν στην αγορά…και νομίζω πρέπει να του δώσουμε την προσοχή μας…

Τελειώνοντας την αναφορά μου να σας πω ότι κόστισε 210 ευρώ και να ευχαριστήσω την Wanderful Solution (την εταιρία που το φέρνει στην Ελλάδα) και ιδιαίτερα τον Κο Σκληρό για τον επαγγελματισμό του γιατί υπήρχε πρόβλημα με την διαθεσιμότητα του προϊόντος την εποχή που το παρήγγειλα και θα μπορούσα νάχα ταλαιπωρηθεί πολύ, και να ξανατονίσω ότι είναι κρίμα ένα τέτοιο καλό και κυρίως τίμιο μηχανάκι να μην έχει την προβολή που του αξίζει.

Attachments

• IMG_0102.jpg
    IMG_0102.jpg
    239.1 KB · Views: 42
  • IMG_0104.jpg
    IMG_0104.jpg
    294.8 KB · Views: 42
Re: Tο HDX-1000 και τα FLAC.

Φίλοι μου…

Περίπου πριν από ένα μήνα έγινα κάτοχος αυτό του εξαιρετικού media player που-κατά την γνώμη μου-δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε στην χώρα μας….

Εν κατακλείδι το HDX-1000 είναι ένα τιμιότατο HD media player που αξίζει-με το παραπάνω-τα λεφτά του….ξεχωρίζει- σαφώς-από το πλήθος των media players που κυκλοφορούν στην αγορά…και νομίζω πρέπει να του δώσουμε την προσοχή μας…

+1

Παιδια καλησπερα ενδιαφερομαι για την αγορα του εν λογου player.
Η αγορα γινετε μονο μεσω πιστωτικης η και με μετρητα?Επιπλεον μηπως μπορουμε να το βρουμε και σε γνωστα ηλεκτρονικα καταστηματα?

Status
Not open for further replies.