Headless Mac Mini ... How to!?

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Υπάρχει κάποιος οδηγός για να γίνει αυτό;
Γίνεται αν έχεις Android tablet ή μόνο με ipad;
Στην ουσία το Mini μου το χρησιμοποιώ μόνο ως πηγή για το ηχοσύστημα. Θα ήθελε αν είναι δυνατόν να μην χρειάζεται να ανοίξω καθόλου την τηλεόραση κ να τρέχω τα προγράμματα από τάμπλετ ή pc.
Ευχαριστώ!

Αν θελεις να παιζεις με ενα και μονο προγραμμα, γινεται. Αν θελεις να εναλλασεις και προγραμματα δεν το εχω πολυ ετοιμο.

Για το σεναριο που θες να παιζεις ΜΟΝΟ jriver παντως, αρκει να ορισεις το jriver να κανει open at startup.
Και να μην εχεις κωδικο για login κατα την εκκινηση.

Οποτε ουσιαστικα θα πατας να ανοιξει το macmini, θα περιμενεις λιγο και μετα απο το app του jriver θα εχεις πληρη προσβαση.
Σε αυτο το σεναριο για να κλεισεις το mac, θα πατας απο πληκτρολογιο το συνδυασμο:

Command–Option–Control–Power button -- > Quit all apps, then shut down your Mac. If any open documents have unsaved changes, you'll be asked whether you want to save them.

Ομολογω οτι δεν ξερω κατα ποσο θα βολευτεις.
Για λειτουργια με περισσοτερα apps νομιζω μπερδευεται το πραμα.
Θα πρεπει να κατεβασεις ενα app που να σου δινει προσβαση αλλα και εικονα. Τυπου teamviewer... δεν εχω να σου προτεινω λυσεις ομως, Δοκιμαζεις και βλεπεις.
Αυτη η λυση σε οθονη κινητου νομιζω οτι θα σου σπασει τα νευρα. Σε ταμπλετ ισως παλευεται.

Για shutdown λογικά θα μπορείς να το κοντρολαρεις μέσω ssh. Θα δίνεις δλδ μια εντολή για shutdown από κάποιον ssh client για smartphone.

Teamviwer δεν με βόλεψε ποτέ!
Ναι σε πρώτη φάση ακόμα κ αυτό που λες Αντώνη είναι οκ. Βέβαια δεν κάνω σχεδόν ποτέ shut down. Το βάζω για "ύπνο".
Πως όμως θα "ξυπνάει" από το τάμπλετ;

Για να ξυπναει απο sleep ξερω οτι υπαρχει το "wake up lan", αλλα δεν ξερω αν υπαρχει για android. Ισως υπαρχει κατι αντιστοιχο.

Παντως ετοιμασου για πολυ ψαξιμο και παιδεμα Μιχαλη.

Εάν η μουσική σου είναι στο iTunes τότε η λύση είναι εύκολη.
Χρησιμοποιείς την δωρεάν εφαρμογή Remote για χρήση μέσω iPhone / iPad : http://www.apple.com/apps/remote/

Το να μένει μόνιμα ανοιχτό είναι κάτι εύκολο επίσης, δεν καταναλώνει ρεύμα ιδιαίτερα και δεν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του μηχανήματος, εκτός ίσως του δίσκου μετά από πολύ καιρό όμως.

ΑΛΛΑ........

Για εμένα προσωπικά αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα που τα κάνει όλα.

iTeleport app

http://www.iteleportmobile.com/home

Όλο το desktop του υπολογιστή από οποιονδήποτε υπολογιστή ή iPhone ή iPad.
Δεν το λες φθηνή λύση αφού κοστίζει κάποια ευρώ αλλά γενικά γράφονται πολύ καλά λόγια.

Υπάρχει όμως και άλλη λύση, δωρεάν, που επίσης γράφουν πολύ καλά λόγια και το έχουν δοκιμάσει :

RealVNC[SUP]®[/SUP] Viewer for iOS

https://www.realvnc.com/products/ios/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://itunes.apple.com/us/app/vnc-viewer/id352019548?mt=8

Last edited:
Ο Μιχάλης δεν δουλεύει το iTunes και αν δεν κάνω πολύ λάθος, δεν έχει iOs συσκευές αλλά android.
Αυτά κάνουν το request του κομματάκι πιο δύσκολο...

Εφόσον χρησιμοποιεί Jriver και υπάρχει Remote γι αυτό, το μόνο που μας μένει είναι εντολές sleep, shutdown, reboot κλπ αν έχω καταλάβει σωστά.

Για τις παραπάνω εντολές θα επιμείνω σε χρήση SSH server, και ενός SSH android remote εκτός και αν υπάρχει κανένα app ετοιματζίδικο που κάνει τα παραπάνω χωρίς παραμετροποίηση.

Μακάρι να τον βολέψει κάτι απο όλα αυτά που του περιγράφουμε.

Εγώ προσωπικά πολύ αμφιβάλλω.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!
Είναι κάποια πράγματα που δεν τα πιάνω από αυτά που γράφετε αλλά θα διαβάσω τα λινκς κ θα επανέλθω!!

Μάλλον αυτό που λέει ο Αντώνης θα γίνει τελικά.. Χα χα
Δεν το βλέπω να γλυτώνω την αγορά iPad

Μην πάς σε αγορά iPad απλώς για να το έχεις χειριστήριο.

Όπως είπε και ο Κώστας, ρίξε κάπου ένα μικρό monitor και κάνε τη δουλειά σου με ενα bluetooth keyboard/mouse σετ.
Και πιο πρακτικό θα είναι, και οικονομικότερο.

Εγώ νομίζω ότι θα κάνεις την δουλειά σου με ότι έχεις ήδη, χωρίς να αγοράσεις κάτι.
Υπάρχουν πολλές λύσεις για χρήση της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή σου από android tablet.
Κάνε δοκιμές τι υπάρχει και τι σε βολεύει και θα είσαι οκ.
-bye-

Μην πάς σε αγορά iPad απλώς για να το έχεις χειριστήριο.

Όπως είπε και ο Κώστας, ρίξε κάπου ένα μικρό monitor και κάνε τη δουλειά σου με ενα bluetooth keyboard/mouse σετ.
Είναι κ το A+ που δεν πρόκειται να βγάλει Android remote ο developer...
Αλλά θα πάρω σαφώς όχι άμεσα κ μόνο αν βρεθεί κάτι σε καλή τιμή

Μιχάλη αυτό χρειάζεσαι!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.splashtop.remote.pad.v2

Το είχα βρεί όταν ήμουν στην ίδια φάση με εσένα και νομίζω ότι θα σε καλύψει 100%. Πρέπει να κατεβάσεις και την αντίστοιχη εφαρμογη´στο mac και να τρέχει στο startup.

Εφόσον χρησιμοποιεί Jriver και υπάρχει Remote γι αυτό, το μόνο που μας μένει είναι εντολές sleep, shutdown, reboot κλπ αν έχω καταλάβει σωστά.

Για τις παραπάνω εντολές θα επιμείνω σε χρήση SSH server, και ενός SSH android remote εκτός και αν υπάρχει κανένα app ετοιματζίδικο που κάνει τα παραπάνω χωρίς παραμετροποίηση.
Τι είναι ο ssh server;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...
Αυτά υπάρχουν ήδη..
Οκ αντί για μικρό μόνιτορ υπάρχει η τηλεόραση αλλά έτσι κ αλλιώς δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε άλλο...