Headphone Amplifier - Op amp rolling [Matrix M-stage]

Τα σέβη μου master...

Καλως - επέστρεψες στην παρέα μας!!!
Δεν επέστρεψα... :laugh:
Σε διακοπές βρίσκομαι και θα βρίσκομαι ακόμα για αρκετό καιρό. Αλλά άρχισε ήδη να χειμωνιάζει. Ο αέρας μας σπάει τα νεύρα. Καιρός να επιστρέψουμε στις παλιές μας αγάπες μετά από μιά "μικρή απιστία".

AVClub και ..ξερό ψωμί! :firstprize:

Εχθές άρχισε η ομοβροντία αφίξεων από τη μακρινή Ανατολή...

Ήρθαν λοιπόν τα: OPA2107AP (DIP8), NE5532 (DIP8) και LME49720NA (DIP8)

Από τα λίγα που άκουσα (σαν preview) το 5532 θα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις (εντοπίζω διαφορές από τα 5534) το 49720ΝΑ είναι πολύ κοντά στο βασιλιά αλλά κι εκεί κάτι μικροδιαφορές διαφάνηκαν...

Επέλεξα το Burr Brown OPA2107AP σαν επόμενο στη διαδικασία σύκγκρισης, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας. Από τα λίγα που άκουσα εχθές, είναι σίγουρα άλλος ένας δυνατός αντίπαλος ενώ ακούγεται ευχάριστα από το πρώτο λεπτό...

Υπομονή. Οι ώρες κυλούν υπέρ μας...

...και ενώ έχουν φτάσει νέοι διαγωνιζόμενοι, εγώ κάνω μια παύση μιας και ο χρόνος "απλά δεν υπάρχει"...

Να ενημερώσω όμως πως στην πορεία το LME49860 ποδοπάτησε με σαρκασμό και το Burr Brown OPA2107AP. Το 2127 παρουσιάζει καλή τονικότητα, δυνατά άκρα και γενικά ένα δυναμικό ήχο τύπου 5534, χωρίς όμως την έμφαση στα πρίμα.

Σε κάποια ακούσματα όπου χροιές/ μικροπληροφορία/ πληροφορία χώρου δεν είναι καθοριστικά είναι εκπληκτικό. Drum & Bass/ rock/ hard rock/ dance επωφελούνται από την ενέργεια και τον τόνο του τελεστικού αυτού.

Εξαιρετικό υπό προϋποθέσεις λοιπόν το 2127.

Σε πιο επιλεγμένες όμως ακροάσεις με φυσικά όργανα και άλλες σημαντικές πληροφορίες, το 49860 υπερέχει, παρουσιάζοντας πληροφόρηση που μόνο από αυτό (προς το παρόν τουλάχιστον) έχω ακούσει...

The King is still the King!

Ξανακοίταξε το νήμα αυτό, και θα ήθελα να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα σου... μπράβο συγχαρητήρια και πάλι..., πολύ καλός οδηγός για τελεστικούς... εγώ δοκίμασα μέχρι στιγμής και κατά σειρά καλύτερα προς χειρότερα: 1. LM 4562, 2. ΝΕ 5532 και πίσω του ο OPA 2107AP... δοκίμασα και OPA2227P (ότι κερδίζει σε λεπτομέρεια τα χάνει στα μπάσα)...εκτός των άλλων... ο AD797 είναι πράγματι ακατάλληλος...

Οπότε μένει μόνο να δοκιμάσω τον LME 48860 που τόσο τον παινεύεις!!

Χρήστο αν ειναι να δοκιμασεις τον 49860 να πάρουμε 2 να δοκιμάσω κι εγώ στον matrix

Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση παρακαλώ (στο ποστ #26)... είχα ένα πρόβλημα με τον αντάπτορα των 2x AD797br... (και χωρίς να έχω δοκιμάσει τον LME49860...)...

Ο διπλός 797 είναι ο καλύτερος των προαναφερομένων... πλατύτερη και βαθύτερη στερεοφωνική εικόνα, μεγαλύτερη λεπτομέρεια (από τον 4562) και μεγαλύτερη έκταση τόσο ψηλά όσο και χαμηλά...

Συγνώμη αν δημιούργησα σύγχυση... τα μπέρδεψα λίγο, αλλά ελπίζω τώρα να είναι πιο ξεκάθαρα...

Ναι, Θωμά όταν (αν) παραγγείλω θα σου πώ... έχω βρει αρκετά οικονομικούς εδώ:

http://www.ebay.co.uk/itm/360558289493?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Προς το παρών θα ακούσω εκτεταμένα με τους δύο AD797br

Χρήστο κάνε τον κόπο να δοκιμάσεις και τον 49860...

Προσωπικά δεν έχω πλέον χρόνο ούτε για δείγμα... ίσως επανέλθω αναλόγως εξελίξεων....

έχω βρει αρκετά οικονομικούς εδώ:

http://www.ebay.co.uk/itm/360558289493?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Προς το παρών θα ακούσω εκτεταμένα με τους δύο AD797br

Εγώ δε θα αγόραζα opamp από το ebay κι ας έχει 100% feedback ο πωλητής, θα προτιμούσα μια πιο αξιόπιστη λύση πχ digikey (τουλάχιστον για τους ακριβούς όπως τους 797)

Δεν είχα πρόβλημα μέχρι στιγμής... όλα original 100%... βέβαια κυκλοφορούν και μαϊμούδες...