Headphone Amplifier

G&W AT-F100 A Class Headphone Amplifier

Specifications:
Input sensitivity: 220mV
Rated output:
2 x 6000mW( 16 Ohm)
2 x 3300mW( 32 Ohm)
2 x 2200mW( 48 Ohm)
2 x 1100mW(100 Ohm)
2 x 375mW(300 Ohm)
2 x 187mW(600 Ohm)

Frequency response: 6Hz-200KHz(-1dB)
THD: <=0.003%(1KHz; V0:2V); <=0.017%(20-20KHz; V0:2V)
S/N: >=102.4dB
Suitable impedances: 16-600 Ohm
Dimensions: 385 x 170 x 80mm(LWH)

Net weight: 4kg

Τωρα δεν ξεχασα και φωτο!:ernaehrung004:

Attachments

• G&W pre head.....jpg
    G&W pre head.....jpg
    16.3 KB · Views: 59
ασχέτως αν θέλεις να φτιάξεις πάντως, εγώ έζησα με τα 240 μόνο από το 1978 έως το 1984 όταν και πήρα τα 270.
Τα χρησιμοποιούσα σε εξόδους ενισχυτών, decks, cd players χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το μόνο που ζορίστηκε λίγο είναι το ipod.

Επίσης μια διόρθωση : ο creek που έλεγα είναι ο 11SE

Έχω και εγώ τα παλιά K240 των 600Ω με τους παθητικούς ακτινοβολητές μπάσων. Τα οδηγώ με Musical Fidelity XCan v.2 με εξωτερικό τροφοδοτικό XPSU. Τα ακουστικά είναι όντως αναίσθητα, αλλά δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ανεβάσω τη στάθμη περισσότερο από την ώρα μία.

tpa 6120 με opa... στην είσοδο ως buffer..
αν σε ενδιαφέρει κάπου έχω και το αρχείο του pcb..
βέβαια.. έχει smd..

ο σταύρος ο τρύπης έχει περισσότερη εμπειρία με αυτό...

Για όλα ανοιχτός είμαι Κώστα.
Τον έχεις φτιάξει; Είναι καλός;
Πόσο στοίχησε γιατί δεν θέλω να ξεφύγω πολύ σε χρήματα...
@AMACOM νομίζω ότι είναι λίγο ακριβοί οι δυο ενισχυτές που προτείνεις...
Και να μην ήταν όμως γενικά προτιμώ να κατασκευάσω μόνος μου κάτι, αλλιώς δεν θα το έβαζα στο DIY...

;) :smile: αυτό εδώ.. βέβαια βασίζεται στην υπαρξη εκείνων των μυστηριωδών αντιστάσεων με τα 5mm lead pitch.. (beyschlag νομίζω???).. η οποία (υπαρξη) είναι αμφισβητήσιμη...

Attachments

• tpa[1].jpg
    tpa[1].jpg
    81.1 KB · Views: 72
tpa 6120 με opa... στην είσοδο ως buffer..
αν σε ενδιαφέρει κάπου έχω και το αρχείο του pcb..
βέβαια.. έχει smd..

ο σταύρος ο τρύπης έχει περισσότερη εμπειρία με αυτό...

Είπα και γω. Κάποιος θα με θυμηθεί (γειά σου Κώστα ..).
Το TPA6120a2 δεν είναι κατασκευή για beginners (SMD γαρ..). Λίγοι το έχουν φτιάξει και πολύ ντόρος έχει γίνει στο Internet (για το τίποτα) περί της "δήθεν" δυσκολίας κατασκευής του.
Είναι όμως (κατ' εμέ) ο πρωταθλητής στη χαμηλή παραμόρφωση και στη χροιά. Άπαξ και το φτιάξεις σωστά, δεν γυρνάς πίσω σε άλλο άκουσμα (.. άντε, εξαιρείται κανένανς καλός λαμπάτος).

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ φοβάμαι να ξεκινήσω με SMD αλλά από ότι είδα δεν αποτελείται από πολλά συστατικά και θα είναι σχετικά δύσκολο να κάνω λάθος... Απλά προσοχή θέλει, σωστά;
Και που βρίσκω τα TPA6120A2, OPA4134 και τις μυστηριώδεις αντιστάσεις με τα 5mm lead pitch; (έστω ότι τα υπόλοιπα τα βρήκα ρε παιδάκι μου...)
Και το PCB το φτιάχνω μόνος μου με έναν από τους πολλούς οδηγούς που κυκλοφορούν στο δίκτυο;
Άσε που θα χρειαστώ και βοήθεια στην τροφοδοσία...

(πολυ απαιτητικός δεν γίνομαι;και κουραστικός θα έλεγα!!)

Last edited:
λοιπόν.. υπάρχουν δύο τινά..
1 το φτιάχνεις όπως ο σταύρος , δηλ hardwired.. με άλλα λόγια μεσαιωνικό βασανιστήριο (smd δη)....
2 το φτιάχνεις σε πλακέτα μονής όψης με κολπάκι, δηλαδή με μία λωρίδα χάλκινου foil ευλαβικά κολλημένης στο thermal pad του τπα.. εξίσου μαζοχιστικό με το πρώτο αλλά κάπως πιο ανθρώπινο..
(3) πλακέτα διπλής ´ψης με επιμεταλλωμένες.. αλλά ποιος θα στην φτιάξει κ με πόσα..

τώρα:
tpa : samples από ti ή άμα βαριέσαι, πες μου να σου στείλω..

5mm αντιστάσεις: δε χάθηκε κι ο κόσμος.. άμα πείς να το κάνεις, φτιάνουμε μια πλακέτα με κανονικά υλικά.. και κανονική non-inverted τοπολογία στο buffer.. δεν ξέρω πως μού ρθε το σχεδιάσα inverted.. :confused:

Απάντηση: Re: Headphone Amplifier

λοιπόν.. υπάρχουν δύο τινά..
1 το φτιάχνεις όπως ο σταύρος , δηλ hardwired.. με άλλα λόγια μεσαιωνικό βασανιστήριο (smd δη)....
2 το φτιάχνεις σε πλακέτα μονής όψης με κολπάκι, δηλαδή με μία λωρίδα χάλκινου foil ευλαβικά κολλημένης στο thermal pad του τπα.. εξίσου μαζοχιστικό με το πρώτο αλλά κάπως πιο ανθρώπινο..
(3) πλακέτα διπλής ´ψης με επιμεταλλωμένες.. αλλά ποιος θα στην φτιάξει κ με πόσα..

τώρα:
tpa : samples από ti ή άμα βαριέσαι, πες μου να σου στείλω..

5mm αντιστάσεις: δε χάθηκε κι ο κόσμος.. άμα πείς να το κάνεις, φτιάνουμε μια πλακέτα με κανονικά υλικά.. και κανονική non-inverted τοπολογία στο buffer.. δεν ξέρω πως μού ρθε το σχεδιάσα inverted.. :confused:

Άντε μπράβο ρε Κώστα! Φτιάξε μας μια πλακετίτσα γιατί έχω τα ΤΡΑ δύο χρόνια τώρα (ο Σταύρος θα θυμάται) και δεν αξιώθηκα να κάνω κάτι...:music-smiley-005:

λοιπόν.. τελικά έχει ο φανός μικρές 1/8w που κάνουν ότι πρέπει για τα σμδ.. άμα έχετε όρεξη πείτε να φτιάξω λίγο το pcb σε κάτι σημεία που πρέπει...

Re: Απάντηση: Re: Headphone Amplifier

Άντε μπράβο ρε Κώστα! Φτιάξε μας μια πλακετίτσα γιατί έχω τα ΤΡΑ δύο χρόνια τώρα (ο Σταύρος θα θυμάται) και δεν αξιώθηκα να κάνω κάτι...:music-smiley-005:
Όταν λες φτιάξε μας μια πλακετίτσα τι εννοείς;
Το σχέδιο ή την πλακέτα θες;;;:slapface: (Απαντώ για τον Κώστα, πριν τον Κώστα!:flipout:)

Πάντως και Hardwire να γίνει δεν πρέπει να είναι δύσκολο...
Σιγά τα πολλά πράγματα που έχει δηλαδή!14 αντιστάσεις και 4 πυκνωτές είναι...
Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;;
Για τροφοδοσία;
Α, ναι, θα θέλει ψύξη;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Headphone Amplifier

Όταν λες φτιάξε μας μια πλακετίτσα τι εννοείς;
Το σχέδιο ή την πλακέτα θες;;;:slapface: (Απαντώ για τον Κώστα, πριν τον Κώστα!:flipout:)

Άσε βρε τον άνθρωπο να δούμε τι θα καταλάβει αυτός και ...βλέπουμε!:ernaehrung004:

Πάντως και Hardwire να γίνει δεν πρέπει να είναι δύσκολο...
Σιγά τα πολλά πράγματα που έχει δηλαδή!14 αντιστάσεις και 4 πυκνωτές είναι...
Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;;
Για τροφοδοσία;
Α, ναι, θα θέλει ψύξη;

Τίποτα δεν είναι δύσκολο, απλά θέλει κανείς μια γερή ώθηση όσο περνάνε τα χρόνια....:flipout:
Αρχίζουν και τα μάτια να μη βοηθάνε....Κώστα, όχι με 1/8, με 2βατ δεν γίνεται;:flipout:

"Despite the removal of the ground plane in critical areas, stray capacitance can still make its way onto the sensitive outputs and inputs. Place components as close as possible to the pins and reduce trace lengths. See
Figure 33 and Figure 34. It is important for the feedback resistor to be extremely close to the pins, as well as the series output resistor. The input resistor should also be placed close to the pin. If the amplifier is to be driven in a
noninverting configuration, ground the input close to the device so the current has a short, straight path to the PowerPAD (gnd)."​

"SR Slew rate V/μs
VCC = ±15 V, Gain = 5 V/V, VO = 20 VPP 1300 v/us
VCC = ±5 V, Gain = 2 V/V, VO = 5 VPP 900 v/us"

για τους παραπάνω λοιπόν λόγους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν δύο 1/8w στο feedback path, που σε γλιτώνουν από την αύξηση της διαδρομής των tracks, καθώς το τπα είναι smd και τα -input κ output είναι δίπλα δίπλα - 3,8mm...

για τους παραπάνω λόγους επίσης αντιπροτείνεται η hardwired λύση, τουλάχιστον χωρίς όργανα, καθώς το τπα, λόγω ανάδρασης ρεύματος, είανι αρκετά ευαίσθητο..

Attachments

• untitled.GIF
    untitled.GIF
    14.9 KB · Views: 54
Όπως ξεφύλιζα ένα παλιό Ελέκτορ βρήκα αυτό το σχεδιάκι για ενισχυτή ακουστικών.
Είναι ευκολότερο από το TPA;
Είχε και την δεύτερη εικόνα για τροφοδοσία.

Attachments

• DSC03258.jpg
    DSC03258.jpg
    109.2 KB · Views: 95
  • DSC03260.jpg
    DSC03260.jpg
    86 KB · Views: 56