Headphone Deals

Υπάρχουν όμως στο ebay γύρω στα 350 . Η τιμή αυτή υπάρχει μόνιμα εδώ και αρκετό καιρό από έναν συγκεκριμένο κινέζο πωλητή.
Ο πωλητής αυτός πουλάει γενικώς Hifiman ακουστικά σε πολύ καλές τιμές.

Τώρα ίσως μου πείτε ότι υπάρχει και το τελωνείο. Σε γενικές γραμμές, οι κινέζοι πωλητές είναι συνεργάσιμοι στο να δηλώνουν χαμηλή τιμή, ας πούμε γύρω στα $100 γι' αυτά τα ακουστικά. Αν και ο τρόπος μεταφοράς τους είναι απλός τύπου singapore post που κάτι τέτοιο μου δείχνει, τότε τελωνείο μηδέν!

Για ποιά μεταφορική μιλάτε;

Έχω πάρει τρία Fiio από Κίνα μέχρι τώρα και δεν έχω πληρώσει τελωνείο για κανένα, ούτε ευρώ!

Ήρθαν με Singapore post, η οποία δεν μου έχει χρεώσει τελωνείο για οτιδήποτε.
Δε συζητάμε για DHL, UPS, Fedex κλπ. αυτές σε γδέρνουν.

Ο τύπος αυτός μάλλον στέλνει με China EMS. Ξέρετε τί παίζει με αυτή;

Πραγματική αξία πάνω από $100. Δε θυμάμαι αν είχα ζητήσει να δηλώσει μικρότερη αξία σε κάποιες παραγγελίες. Σε όλα πάντως δεν το έκανα.

Από την εμπειρία μου, τα ΕΛΤΑ δε μου έχουν χρεώσει ποτέ τελωνείο. Ακόμα και τα Schiit (modi 2, magni 2) που έχω πάρει από Αμερική, τελωνείο μηδέν.
Άρα και με China EMS πιθανόν να μη γίνεται εκτελωνισμός. Όμως έχω διαβάσει κάποιες περιπτώσεις στο νετ που με EMS έχουν πληρώσει τελωνείο.

Να ξέρετε China post, Hong kong post, Singapore post & USPS first class mail ποτέ τελωνείο, μην τις φοβάστε...

Απλά ήσουν τυχερός. Η διαδικασία που πρέπει να ξέρει επίσημα ο κόσμος ώστε να μην τρέχει και δεν φτάνει αν στραβώσει είναι (το έχω γράψει πολλές φορές) ότι από 40 και πάνω μέχρι 150 πληρώνεις φπα και 12 τέλος και από 150 και πάνω έχει και δασμό. Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις πχ κάποια κινητά από Κίνα δεν έχουν δασμό.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τα ΕΛΤΑ και στην αξία υπολογίζονται και τα μεταφορικά.

Ακριβώς ίδιες τιμές πάντως έχουν και στον Τόμαν.
Έκανα την διαδικασία και με μτφ βγαίνει πάνω κάτω όσο και το +20 του Τομαν για παραγγελίες κάτω των 300

Παντως αν καποιος φτανει τα 88 καλυτερα να βάλει λίγα ακόμα και να παρει τα sennheiser
https://www.amazon.it/Sennheiser-HD...=2025&creative=165953&creativeASIN=B0126HISOO
που αν και λίγο δύσκολουτσικα φορτία ειναι πολυ καλυτέρα απο τα ΑKG k240. Πιστευω οτι το θέμα φορολογίας είναι και λιγο θεμα τύχης.
Αν και θεωρητικά ισχυει το παραπανω για τα 150 δεν πληρωσα τίποτα παραπάνω απο ebay για τα AKG Q701 που πήρα αρκετα πανω απο το ποσο των 150.