Heavy trucks

Είναι από τον ισχύοντα Τελωνειακό Κώδικα, μπορείς να τον βρεις εδώ

Με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη ειδικότερη διάταξη -αντίστοιχης τυπικής ισχύος- που να θέτει τέτοιο όριο -200 λίτρων.

Τελικώς αλλού κοιτούσα... δεν υπάρχει στον τελωνειακό κώδικα.

Ιδού η ...υπαίτια υπουργική απόφαση: ΥΑ Δ18Α5017560 ΕΞ 2010 ΦΕΚ 610/Β/ 10.5.2010
http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/yad18a_5017560.htm

Θέλουν λίγο μελέτη οι εξουσιοδοτικές διατάξεις που επικαλείται, γιατί εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως συγκρούεται με το περιεχόμενο υπέρτερου νομοθετήματος (του άρθρου 75 του τελωνειακού κώδικα). Πάντως το άρθρο 33 παρ. 3 του τελωνειακού κώδικα που επικαλείται μεταξύ των εξουσιοδοτικών διατάξεων, δεν φαίνεται να καλύπτει την εισαγωγή περιορισμών στη ρύθμιση του άρθρου 75. Κανείς ειδικότερος στα τελωνειακά εδώ;

Πάντως η διάκριση μεταξύ οχημάτων με ελληνικές και ξένες πινακίδες που ανέφερε ο Βλάσης παραπάνω, δεν φαίνεται να προκύπτει από την ανωτέρω ΥΑ. Πού τη στηρίζουν αυτή;

Last edited:
δεν ξέρω φίλε μου, κι αύριο που θα περάσω τα σύνορα, δεν θα οδηγώ εγώ, άρα δεν μπορώ να κάνω έρευνα. Πάντως μου είπαν ότι σε Ευζώνους-Προμαχώνα υπάρχει ειδικός τελωνειακός υπάλληλος που ελέγχει στην είσοδο τα φορτηγά με ελληνικές πινακίδες. Στη Νίκη δεν ξέρω ίσως αύριο ρωτήσω. Για τους Κήπους και για Αδριανούπολη δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα καθώς το πετρέλαιο στην Τουρκία στοιχίζει 1,7 το K-diesel και 1,8 το Eurodiesel (δηλ. euro 4).

Πρακτικά μόνο για τα σύνορα με Σκόπια (ή και Αλβανία) θα γίνεται ο έλεγχος, η Βουλγαρία ως κοινοτική χώρα δεν καταλαμβάνεται στην ανωτέρω ΥΑ.

Το θέμα το έκανα αποστολή σε ελευθεροτυπία, zougla, newsbeast, newsbomb, newsit και taxalia. Να δούμε...

έχω ενημέρωση από δυο ΜΜΕ ότι το έχουν βάλει στην ατζέντα και το ψάχνουν.
Για να δούμε...

Πάντως suzakia δεν θα ήταν καθόλου άσχημα να κινηθείς κι εσύ που έχεις και μεγαλύτερο κίνητρο. Εγώ το κάνω απλώς από ενδιαφέρον, τίποτε άλλο....

:afro:

Θα απαντούσα μονολεκτικά αλλα μεγαλωσα εκει μέσα
πως να στο πω....
αλλοι κανουν δωρο βαριοπούλα αλλοι ηλεκτρική ανακλιση:flipout::flipout:
Γιατί Scania καί όχι Mercedes?:flipout:

loaded%20truck.jpg