Heco Celan 800/ B&W 683 /Klipsch RF-82 /Quad 22L /Dali Ikon 7

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Heco Celan 800/ B&W 683 /Klipsch RF-82 /Quad 22L /Dali Ik

Ξέχασες και τα KEF πού έγιναν κι αυτά κινέζικα πλέον. Θεός σ'χορέστα...

Τα KEF τα είχα κάποτε σαν τα καλύτερα ηχεία επί πολλά χρόνια.
Οσα KEF έχω ακούσει τώρα πια, σκέτη απογοήτευση. Τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει και όσες άλλες μάρκες έγιναν κινέζικες, mission κλπ.
Πρόσεξε δεν εννοώ κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά έγιναν κινέζικα. Εχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο.

Φίλε komhst,

Οπως πολύ σωστά λές η Quad ανοίκει στην IAG που είναι Κινέζικη.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα παραπάνω που αναφαίρεις, οτι είναι μάπα το καρπούζι, ισχύει και για τα ηλεκτροστατικά ηχεία, για τους ενισχυτές και τα cd players της εταιρείας.

Φιλικά,
Κωστής

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Heco Celan 800/ B&W 683 /Klipsch RF-82 /Quad 22L /Dali Ik

Φίλε komhst,

Οπως πολύ σωστά λές η Quad ανοίκει στην IAG που είναι Κινέζικη.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα παραπάνω που αναφαίρεις, οτι είναι μάπα το καρπούζι, ισχύει και για τα ηλεκτροστατικά ηχεία, για τους ενισχυτές και τα cd players της εταιρείας.

Φιλικά,
Κωστής

Πέραν από τα 11L και 21L δεν έχω ακούσει κάποιο άλλο προϊόν της κινέζικης πλέον Quad οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Heco Celan 800/ B&W 683 /Klipsch RF-82 /Quad 22L /Dal

Πέραν από τα 11L και 21L δεν έχω ακούσει κάποιο άλλο προϊόν της κινέζικης πλέον Quad οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

H γνώμη σου για αυτά ποια είναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Heco Celan 800/ B&W 683 /Klipsch RF-82 /Qua

H γνώμη σου για αυτά ποια είναι;

Αξιοπρεπή ηχεία παίζουν καλά και γλυκά τίποτα το ιδιαίτερο όμως. Σε σύγκριση με τα Roister Status 8.2 που έχουν τα ίδια λεφτά περίπου πάνω-κάτω σαφώς και θα διάλεγα τα Roister για πολλούς λόγους: Καλύτερης κατασκευής καμπίνα, μεγαλύτερη ευαισθησία, πιό δυναμικός ήχος κλπ.

Τώρα όσον αφορά τα ηχεία που προτάθηκαν στο συγκεκριμμένο thred και πάντα με κριτήριο το home cinema όπως ειπώθηκε αρχικά εγώ τα κατατάσω με αυτή την σειρά:

1. Klipsch RF-82 (είναι τα πιο ευαίσθητα, ιδανικά για AV ενισχυτή και τα πιο value for money)
2. Heco Celan 800
3. B&W 683
4. Qual 22L

Δεν συμπεριλαμβάνω τα Dali γιατί δεν τα έχω ακούσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Εγώ πάντως δεν θα το έψαχνα περισσότερο: RF-82

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Heco Celan 800/ B&W 683 /Klipsch RF-82

1. Klipsch RF-82 (είναι τα πιο ευαίσθητα, ιδανικά για AV ενισχυτή και τα πιο value for money)
2. Heco Celan 800
3. B&W 683
4. Qual 22L

κρατω αυτο ως απαντηση στο προβλημα-ερωτημα μου μιας και οι περισσοτεροι προτεινετε αυτην την λυση.

αν και θα κοιταξω λιγο παραπανω για τα HECO τα οποια μου φαινονται αρκετα επιβλητικα(δεν ξερω αν ακουγονται και ετσι)

Φιλε vasdar αμα θες να τα ακουσεις τα klipsch εισαι ευσπροδεκτος οποτε θες.
Μενω Ν σμυρνη.

Ειχα τα 685, τα οποια οταν τα ακουσα σε σχεση με EPOS M5, QUAD 11L και B&W CM1, αποφασισα να τα αλλαξω.

Εχω στο σαλονι τα 22L, τα οποια εχουν απιστευτο φινιρισμα, και με εναν ταπεινο NAD 320 παιζουν πολυ καλα. Τους λειπει η καθαροτητα, μαλλον εξαιτιας του NAD. Εχουν πολυ μεγαλο ογκο και κατεβαινουν πολυ χαμηλα για πλακα, κατι που εμενα δε με τρελαινει αλλα αν τα θες για σινεμα το χρειαζεσαι.
Θα τα προτεινα. Νομιζω μπορεις να τα βρεις με κατω απο 800ε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Heco Celan 800/ B&W 683 /Klipsch RF-82 /Quad 22L /Dal

ΦΙΛΟΙ μια και ο λογος για κινεζοποιηση των κατασκευαστων ηχειων, ας παμε απο την αναποδη φορα ,μπορουμε να παραθεσουμε τις πληροφοριες μας για το ποιοι κατασκευαστες σοβαρων ηχειων της προσιτης προς ανωτερας κατηγοριας δεν εχουν <κινεζοποιηθη>? με οτι κι αν σημαινει αυτο ,για να το εχουμε υπ'οψιν μας οταν βγουμε στην αγορα για ψαξιμο!

παιδιά λίγο άσχετα να πεταχτώ μια που περιλαμβάνει τα B&W η κουβέντα
συγνώμη Βασίλη για το θέμα σου
αν μπορεί κάποιος να μου πει το εξής απλό
έχω ψιλοκαταλήξει στα B&W ΜΤ20 για home cinema χρήση σε σαλόνι 25 τμ.(5Χ5)
επειδή το budget είναι περίπου στα 1.500-2.000 βαριά και θέλω να δώσω περίπου 500-600 στον ενισχυτή,
σκέφτομαι μήπως δεν πάρω πεντάδα τα Μ1 αλλά βάλω μεγαλύτερα ηχεία για τα 2 μπροστά L-R
Ερωτήσεις:
1)σε αυτή την περίπτωση να κινηθώ για ένα ζευγάρι σαν τα 683 της ίδιας εταιρίας για τονική-χρωματική γενικότερα ηχητική ισορροπία ;
2)θα ταίριαζαν άλλα ηχεία όπως αυτά του παρόντος συγκριτικού ή τα yamaha soavo πχ;
3) ενισχυτής των 600 σαν τον 606 ονκυο ή κάτι παρόμοιο με HD formats ήχου θα τα οδηγήσει σωστά χωρίς πρόβλημα;
4) μήπως είναι καλύτερα να πάρει κανείς 2 μεγαλα ηχεία δαπέδου με τα ίδια λεφτά που θα έπαιρνε 5αδα μικρών σαν τα BW MT20 , focal sib&co κτλ.;
εννοώ να ακούει από 2 ηχεία προσομοίωση 5.1 με τους ειδικούς αλγόριθμους των ενισυχτών ή των Players ή αυτά είναι αμφιβόλου αποτελέσματος ως μούφα;

παιδιά λίγο άσχετα να πεταχτώ μια που περιλαμβάνει τα B&W η κουβέντα
συγνώμη Βασίλη για το θέμα σου
αν μπορεί κάποιος να μου πει το εξής απλό
έχω ψιλοκαταλήξει στα B&W ΜΤ20 για home cinema χρήση σε σαλόνι 25 τμ.(5Χ5)
επειδή το budget είναι περίπου στα 1.500-2.000 βαριά και θέλω να δώσω περίπου 500-600 στον ενισχυτή,
σκέφτομαι μήπως δεν πάρω πεντάδα τα Μ1 αλλά βάλω μεγαλύτερα ηχεία για τα 2 μπροστά L-R
Ερωτήσεις:
1)σε αυτή την περίπτωση να κινηθώ για ένα ζευγάρι σαν τα 683 της ίδιας εταιρίας για τονική-χρωματική γενικότερα ηχητική ισορροπία ;
2)θα ταίριαζαν άλλα ηχεία όπως αυτά του παρόντος συγκριτικού ή τα yamaha soavo πχ;
3) ενισχυτής των 600 σαν τον 606 ονκυο ή κάτι παρόμοιο με HD formats ήχου θα τα οδηγήσει σωστά χωρίς πρόβλημα;
4) μήπως είναι καλύτερα να πάρει κανείς 2 μεγαλα ηχεία δαπέδου με τα ίδια λεφτά που θα έπαιρνε 5αδα μικρών σαν τα BW MT20 , focal sib&co κτλ.;
εννοώ να ακούει από 2 ηχεία προσομοίωση 5.1 με τους ειδικούς αλγόριθμους των ενισυχτών ή των Players ή αυτά είναι αμφιβόλου αποτελέσματος ως μούφα;
καλο θα ειναι τα μπροστινα με τα πισω να ειναι της ιδιας εταιριας για να εχουν ομοιες χροιες. Αξιζει να δωσεις περισσοτερα λεφτα για τα μπροστινα αν θες δαπεδου και πισω να βαλεις μικροτερα βασης. Εξαλλου οι ενισχυτες εχουν ρυθμιση ωστε να απομονωνουν τις χαμηλες απο τα πισω και να τις βγαζουν απο μπροστα. Ειναι οι συχνοτητες που δεν ειναι κατευθυντικες και δεν καταλαβαινεις την προελευση τους. Με 2 καλα ηχεια μπροστα ακους και πιο ευχαριστα τη μουσικη σε στερεο προγραμμα. Το κεντρικο υπαρχει και η λυση phantom που αν δεν υπαρχει στελνεται το σημα στο L kai R. Eτσι μπορεις να το αγορασεις και πιο μετα αφου υπαρχει λυση και χωρις αυτο.
Συνηθως τα watt που γραφουν οι περισσοτεροι ενισχυτες δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα σε 5καναλο προγραμμα. Αν θελεις ενταση και ευκολια οδηγησης προτιμησε ηχεια με υψηλη ευαισθησια και ευκολο φορτιο να ειναι οσο πιο κοντα στα 8 ohm. Τα watt δειχνουν καθαρα την αντοχη των ηχειων κι οχι ποσο δυνατα πιαζουν.

Θα σου πρότεινα να ακούσεις και τα Infinity beta 50, τα οποία έχω, και πιστεύω (ύστερα από προσωπική σύγκριση), ότι ακούγονται καλύτερα από τα Klipsch RF 82. Έχουν δυο 8άρια γούφερ, ένα 5άρι μιντρέιτζ και τουίτερ μιας ίντσας. Βαριές κατασκευές (30 κιλά το ένα),η ευαισθησία τους είναι 91db και η τιμή τους γύρω στα 700.Άκουσέ τα.

Να σου πω την αλήθεια, και τα δυο ηχεία έχουν τις χάρες τους.
Κι εγώ θα ήμουν σε δίλημμα αλλά μάλλον τελικά θα διάλεγα το δύσκολο δρόμο, τα 683, μια και τα θεωρώ πιο ισορροπημένα.