heco victa

Σταύρο τα Coda μου φαίνονται λίγο ρίσκο... δεν ξέρω... υπάρχουν τίποτε reviews? έχω πάρει για μένα ένα κεντρικό με 45Ε και δεν έχω παράπονα, αλλά για το κεντρικό δεν φοβήθηκα να ρισκάρω, τώρα για κύρια ηχεία... δεν ξέρω... εξάλλου 300Ε περίπου το ζεύγος έχουν και πιο "καθιερωμένες" φίρμες, ευρωπαϊκές...

το JBL είναι καλό value for money

δεν έχω ακούσει τα roister 25, έχω ακούσει πολύ τα 20, και τα βρήκα θαυμάσια, και ευκολοοδήγητα από 2*60 γιαμάχα ολοκληρωμένο, έπαιζαν πολύ δυνατά με την ένταση στο 2/10, από όσο θυμάμαι είναι κι αυτά 6Ω

για το μπάσο σε μικρό χώρο δεν συμφωνώ, τα δικά μου ηχεία κατεβαίνουν στα 28 Hz με 12άρι γούφερ, τα έχω σε 15τμ χώρο, και δεν ακούω κάτι ενοχλητικό (αν και σίγουρα είναι πιο κατάλληλα για μεγαλύτερος χώρους)

πραγματικά δεν ξέρω πώς θα πετύχαινα τις στάθμες που θέλω (στα λίγα CD που θέλω να ακούω δυνατά) με ηχεία όπως τα Μ33Ι, με ένα γούφερ 6.5άρι ή 7άρι... Μια φορά έπαιξα τα roister 20 σε υψηλές στάθμες, και ανοίγοντας τη μπάφλα είδα τα δύο 6.5άρια γουφεράκια να χτυπιούνται κυριολεκτικά, αυτό δεν μου άρεσε...

ευχαριστώ για τις προτάσεις σας

επίσης να σημειώσω πως ως πρώτες επιλογές έχω

tannoy fusion 4
monitor audio BR-5
KEF c7

το ακριβώτερο έχει 540Ε άρα και εδώ το value for money είναι εξαιρετικό

(αυτά μάλιστα και για μένα σε μελλοντική αναβάθμιση :2thumb22sup: )

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι τον όγκο του αέρα τον σπρώχνεις με δύο τροπους. Ο ένας είναι το μέγεθος του γούφερ κι ο άλλος η διαδρομή του. Δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι ένα μικρό γούφερ δεν σπρώχνει τον όγκο που χρειάζεται. Μπορεί να έχει μεγαλύτερη διαδρομή από ένα μεγαλύτερο σε διάμετρο.

σύμφωνοι

απλά προτιμώ το 12άρι μου που δεν το διακρίνεις καν να κινείται όταν ανεβάζει εντάσεις, από τα δύο 6.5άρια που χτυπιούνται για την ίδια ένταση

αν θες πες πως το προτιμώ για ψυχολογικούς λόγους

τώρα, με ένα μόνο 6.5άρι, τρομάζω και μόνο στην ιδέα

επίσης να σημειώσω πως ως πρώτες επιλογές έχω

tannoy fusion 4
monitor audio BR-5
KEF c7

το ακριβώτερο έχει 540Ε άρα και εδώ το value for money είναι εξαιρετικό

(αυτά μάλιστα και για μένα σε μελλοντική αναβάθμιση :2thumb22sup: )

Τα Tannoy θα τα βρεις λίγο κάτω από τα 400 το ζευγάρι.
Έχουν 2 6,5'' 91dB ευαισθησία, κατεβαίνουν στα 34Hz και είναι 8ωμα.
Παίζουν και με μικρούς ενισχυτές.
Απλά είναι σε προσφορά γιατί έχει βγει μια νέα έκδοση που λέγεται Mercury F4 custom. Οι διαφορές αφορούν την εσωτερική καλωδίωση και τις μπόρνες.

Re: Απάντηση: heco victa

Γιώργο, κάνε έναν κόπο και κοίταξε και αυτά:

Koda SL600F & SL800F

Βρίσκονται στο τέλος της παρακάτω σελίδας:
http://www.tele.gr/html/89.HTM

Barchman -bye-

Σταύρο δεν τα ξέρω. Με πιάνεις αδιάβαστο.... Ίδια με τα Koda είναι. Λένε τίποτα? Έχω τους ενδιασμούς μου βέβαια, γιατί σε αυτά τα χρήματα δεν πληρώνεις ούτε το κόστος της "σωστής" καμπύνας, αλλά σίγουρα δεν είμαι από αυτούς που θα πουν ότι για να ακούσεις σωστά πρέπει να δώσεις τα μαλιά της κεφαλής σου για να αποκτήσεις ηχεία. Είμαι καθαρά ακουστικός τύπος και ανοιχτόμυαλος.

Τα Tannoy θα τα βρεις λίγο κάτω από τα 400 το ζευγάρι.
Έχουν 2 6,5'' 91dB ευαισθησία, κατεβαίνουν στα 34Hz και είναι 8ωμα.
Παίζουν και με μικρούς ενισχυτές.
Απλά είναι σε προσφορά γιατί έχει βγει μια νέα έκδοση που λέγεται Mercury F4 custom. Οι διαφορές αφορούν την εσωτερική καλωδίωση και τις μπόρνες.

και τα τρία ζεύγη τα έχω επιλέξει ώστε

- η εταιρία να είναι απολύτως σεβαστή
- μεγάλη έκταση χαμηλών
- μέτρια-υψηλή ευαισθησία
- δυνατότητα κάλυψης μεγάλου σαλονιού
- αρκετά χαμηλή τιμή

με έκπληξη είδα πως μπόρεσα να βρω τρία μοντέλα :a0210:

Σταύρο τα Coda μου φαίνονται λίγο ρίσκο... δεν ξέρω... υπάρχουν τίποτε reviews? έχω πάρει για μένα ένα κεντρικό με 45Ε και δεν έχω παράπονα, αλλά για το κεντρικό δεν φοβήθηκα να ρισκάρω, τώρα για κύρια ηχεία... δεν ξέρω... εξάλλου 300Ε περίπου το ζεύγος έχουν και πιο "καθιερωμένες" φίρμες, ευρωπαϊκές...

το JBL είναι καλό value for money

δεν έχω ακούσει τα roister 25, έχω ακούσει πολύ τα 20, και τα βρήκα θαυμάσια, και ευκολοοδήγητα από 2*60 γιαμάχα ολοκληρωμένο, έπαιζαν πολύ δυνατά με την ένταση στο 2/10, από όσο θυμάμαι είναι κι αυτά 6Ω

για το μπάσο σε μικρό χώρο δεν συμφωνώ, τα δικά μου ηχεία κατεβαίνουν στα 28 Hz με 12άρι γούφερ, τα έχω σε 15τμ χώρο, και δεν ακούω κάτι ενοχλητικό (αν και σίγουρα είναι πιο κατάλληλα για μεγαλύτερος χώρους)

πραγματικά δεν ξέρω πώς θα πετύχαινα τις στάθμες που θέλω (στα λίγα CD που θέλω να ακούω δυνατά) με ηχεία όπως τα Μ33Ι, με ένα γούφερ 6.5άρι ή 7άρι... Μια φορά έπαιξα τα roister 20 σε υψηλές στάθμες, και ανοίγοντας τη μπάφλα είδα τα δύο 6.5άρια γουφεράκια να χτυπιούνται κυριολεκτικά, αυτό δεν μου άρεσε...

ευχαριστώ για τις προτάσεις σας

Τα ηχεία είναι φτιαγμένα για να πηγαίνουν πέρα-δόθε. Αυτή είναι η δουλιά τους, αρκεί να μην παραμορφώνουν. Άστα να κάνουν τις διαδρομές τους και να πάνε όπου θέλουν. Δεν παθαίνουν τίποτα. Έχω δει 12άρι μεγάφωνο σε τετράδρομο ηχείο DIY με Kenwood ενισχυτή της δεκαετίας του 80, από εκείνα τα μαργαριτάρια που έφτιαχνε η Kenwood τότε, να θέλει να ξελολήσει από το ηχείο από την διαδρομή που έκανε και να δίνει στάθμες, μπασο και ανάλυση που έτριζε όλη η πενταόροφη πολυκατικεία και η γειτονιά μαζί. Και το σύστημα όπως έπαιζε πριν από 20-25 χρόνια παίζει και τώρα, με τα ίδια γκάζια...

Όσον αφορά αυτό που λες ότι τα 28Hz μέσα σε 15 τετραγωνικά είναι ΟΚ είναι προσωπικό γούστο και υποκειμενικό. Δεν σου λέω ότι κάνεις λάθος, απλά λέω ότι είναι υποκειμενικό. 'Εχω ένσταση, αλλά δεν έχει σημασία γιατί αυτό που μετράει είναι η γνώμη του ακροατή. -bye-

τα ηχεία μου μπούμαραν άσχημα όσο τα είχα περίπου 30εκ από τους πλαϊνούς τοίχους, όταν τα μετακίνησα πιο μέσα το πρόβλημα εξαφανίστηκε

Παίζει ρόλο και η μουσική που ακούς, διότι κάτω από τα 40Hz πολύ λίγα πράγματα υπάρχουν στη μουσική, πλην ίσως κάποιων εξηζητημένων κομματιών και ειδών μουσικής.

Attachments

• 2024_FreqGraph.jpg
    2024_FreqGraph.jpg
    65.5 KB · Views: 46
τα ηχεία μου μπούμαραν άσχημα όσο τα είχα περίπου 30εκ από τους πλαϊνούς τοίχους, όταν τα μετακίνησα πιο μέσα το πρόβλημα εξαφανίστηκε

Παίζει ρόλο και το bass reflex.
Στα Tannoy που βλέπεις είναι στο εμπρός μέρος και έτσι μπορούν να είναι πιο κοντά στον πίσω τοίχο. Υπάρχει και σφουγγαράκι στη συσκευασία για να το ταπώνεις. Ήταν το μοναδικό ηχείο από αυτά που δοκίμασα στο σπίτι που δεν χρειάστηκε να ταπώσω την οπή. Απόσταση από τον τοίχο περίπου 45 πόντοι σε χώρο 35 τετραγωνικών.

Απάντηση: Re: heco victa

Εννοείται πως αν κάτι δεν μας "κάθεται καλά" για διάφορους λόγους (ακόμη και ψυχολογικούς), δεν το προτιμούμε.

Πάντως, σε "crash-test" ανάμεσα στα δικά μου Koda SL-600S (οι μικροί δορυφόροι) με τα Wharfedale Diamond 8.1 του "κολλητού" μου, στο δικό μου σύστημα (Musical Fidelity A120, Harmar Kardon HD-970), το "σκορ" ήρθε ισόπαλο με τις διαφορές να είναι σαφώς ακουστές αλλά κυρίως θέμα γούστου (τα Diamond πιο γλυκόηχα με σχεδόν..."υποβαθμισμένες" υψηλές, γλυκίτατες μεσαίες και ελαφρώς "γεμάτες" χαμηλές και τα Koda πιο "αυστηρά", πιο ισορροπημένα και ακριβή/ελεγχόμενα στις χαμηλές. Το δε φινίρισμα ήταν εξίσου καλό αλλά με πολύ καλύτερα καλύματα για τα Koda...)

Σε μία άλλη, βιαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κεντρικά μου (Koda SL600C VS Audio Spectrum Fone), οι εντυπώσεις (όχι ακριβή συμπεράσματα) έτειναν σε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία του Koda, πάλι με πιο "αυστηρό" ήχο και καλό έλεγχο, έναντι του πιο "μαλακού" Audio Spectrum...

Όλα αυτά, εντελώς ενημερωτικά...-bye-