Heeeeeelp!!!

RMC γράφει η πλακέτα οπως βλέπεις επάνω... Και πολύ βαριά...Τα πηνία δηλαδή...

αν διακρίνω καλά οι πυκνωτές δεν είναι ΝP..

Φτηνιάρικοι είναι... Rong Tian είναι... Καλά αυτούς θα τους αλλάκσω αν είναι.... το θέμα είναι δεν ξέρω που δίνω και από πού παίρνω σήμα...

Re: Απάντηση: Heeeeeelp!!!

Μάλλον είναι και για τα δυό ηχεία. Πολύ πιθανό να έχει ως εξής:
1 και 7 (δεξί-αριστερό): τουίτερ με σιγουριά.
2 και 6 ο ενισχυτής. Κι αυτό σίγουρο.
3 και 5 mid-woofer.

Τρεις δρόμους δεν βλέπω, εκτός αν παίζει το mid ακροσάριστο (2 και 6, άρα 3 και 5 τα woofer).

Σε κάθε περίπτωση, οι 3 και 5 είναι έξοδοι low-pass. Δεύτερο σενάριο λοιπόν είναι woofer ακροσάριστο (2 και 6), 3 και 5 το mid.

αν όντως οι πυκνωτές είναι 14 μικρο (περίεργη τιμή) τότε ή είναι 2 δρόμων, ή παίζει το γούφερ στα 2 και 6. Και στα δύο σενάρια, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για το mid, "τρώει" όλες τις χαμηλές, μαζί με το woofer

Κώστα, πάντως στην γείωση όπως βλέπεις στις φωτο, έχει 4 αναμονές γιά κόλλημα...

κανε αυτό που είπε ο Κωσταντινος Τυροβολας , και αν ήταν από φτηνιάρικο midi τότε μάλλον το woofer είναι ακροσαριστο.

ΟΚ....
Πάντως όπως είπατε και οι δύο, η μισή πλακέτα είναι mirror της άλλης σαν υλικά, μόνο που για να τους βγεί το σχέδιο αν δείς από πίσω το κύκλωμα δεν είναι ακριβές καθρέφτισμα...

Μπορεί να αγνοηθεί το mid σωστά ? Ο φίλος μου είχε πει για συχνότητα αποκοπής στα 3500... Τα δούλευε με 6,5'' mid-woofer...

Last edited:
Kokar τα σχέδια που ανέβασες τα κρατώ γιά μελλοντική αναφορά lol... thanx !

Από ότι φαίνεται πρόκειται για διπλό κροσσόβερ από mini ή midi συστηματάκι με τη φίσα του (συνηθισμένη σε μικρά συστηματάκια) να θηλυκώνει απευθείας στη πλακέτα της τελικής βαθμίδας. Το κουφό είναι άλλο...
Πως σε μια φτηνιάρικη κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν πηνία αέρος ΚΑΙ κυρίως πως δώσανε τόση σημασία στο κλάδο του τουίτερ χρησιμοποιώντας κύκλωμα Parallel Trap για να κόψουν το φούσκωμα του σε μια περιοχή συχνοτήτων!!!

Ο σχεδιαστής του είναι πρώην φανατικός ντιούης χαϊεντάς, και νύν κρυφός Ταλιμπάν σε κρυφό ιερό πόλεμο με τα τμήματα κοστολόγησης

Λογικά είναι noname κινέζικο... Μάλλον θα το κόψω στην μέση, θα του αλλάξω τους πυκνωτές και θα χρησιμοποιηθεί σαν 2 δίδρομα γιά κατασκευές που έχω ξεκινήσει και δεν τελείωσαν ποτέ... Να αλλάξω λέτε και τις αντιστάσεις? Το πολύμετρο που έχω μετράει και επαγωγές. Αν χρειαστει να μειώσω σπείρες έχει καλώς...

Εξαιρετικά χρήσιμο !... Είναι δοκιμασμένη η αξιοπιστία του ?

Εξαιρετικά χρήσιμο !... Είναι δοκιμασμένη η αξιοπιστία του ?

του calculator? πλάκα κάνεις..

τα calculators αυτα ειναι μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και δεν εχουν πρακτική αξία γιατι θεωρούν ότι το φορτίο που θα δει το φίλτρο ότι είναι ωμικό. Επισης δεν λαμβάνουν υπόψη κάτι τραγικά σημαντικό: την απόκριση συχνότητας (μετρο και φάση) του μεγαφώνου. Δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κρος. Ακομα και στην περιπτωση που θα "ισιώσουμε" την σύνθετη αντίσταση του μεγαφώνου με ενα zobel και παλι το αποτελεσμα απέχει απο την πραγματικότητα. Αλλα αν δεν υπαρχει άλλη δυνατότητα ειναι μια αρχή..