HEGEL DAC - HD10

Οι συγκρίσεις όλων μεταξύ τους είναι αναπόφευκτες.

Αλλά, επανέρχομαι στο Hegel να ρωτήσω εάν κάποιος έχει φρέσκιες εντυπώσεις ?

Απάντηση: Re: HEGEL DAC - HD10

Αλλά, επανέρχομαι στο Hegel να ρωτήσω εάν κάποιος έχει φρέσκιες εντυπώσεις ?

Τις δικές μου εντυπώσεις τις έγραψα παραπάνω κ είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό, το πόσο καλά έπαιζε αρχεία ασυμπίεστα από υπολογιστή, με usb σύνδεση στα 44.1.

Σε σύγκριση με το cd της hegel που ακούσαμε το ίδιο κομμάτι, δεν καταλάβαινα διαφορά, για να μην πω ότι λόγω του "upscaling" το dac έπαιζε καλύτερα (εδώ αφήνα ένα ίσως).

Μήπως να είχαμε καλύτερες φωτογραφίες, πιο κοντινά πλάνα δλδ ;;

Last edited by a moderator:
Λοιπον το Σαββατο! πηγα κ το ακουσα! Πολυ καλο δεν καταλαβαινα διαφορα απ το cd player! To ακουσα με τον hegel h100 k proac d15 ειδικα σε jazz παρα πολυ ωραιο το ακουσμα!

Λοιπον το Σαββατο! πηγα κ το ακουσα! Πολυ καλο δεν καταλαβαινα διαφορα απ το cd player! To ακουσα με τον hegel h100 k proac d15 ειδικα σε jazz παρα πολυ ωραιο το ακουσμα!

Η πηγή ήταν player ή υπολογιστής;
Γενικά δεν το πολυκαταλαβαίνω το σχόλιό σου...Αν δεν καταλαβαίνεις διαφορά από το player τότε γιατί να το αγοράσεις το DAC...; Και σε σχέση με ποιο player, της Hegel ή άλλο; Γιατί νομίζω ότι τα players της Hegel κάνουν upsampling ούτως ή άλλως.
Αν θες πες μας καμμιά κουβέντα παραπάνω...:singer:

Η πηγή ήταν player ή υπολογιστής;
Γενικά δεν το πολυκαταλαβαίνω το σχόλιό σου...Αν δεν καταλαβαίνεις διαφορά από το player τότε γιατί να το αγοράσεις το DAC...; Και σε σχέση με ποιο player, της Hegel ή άλλο; Γιατί νομίζω ότι τα players της Hegel κάνουν upsampling ούτως ή άλλως.
Αν θες πες μας καμμιά κουβέντα παραπάνω...:singer:
Πηγη ηταν το λαπτοπ μου κ ακουσα διαφορα ειδη μουσικης mp3 αλλα κυριως wav , κ ειχα κ ενα cd k ακουσα απο cd palyer της hegel ( το ιδιο τραγουδι κ σε λαπτοπ) κ δεν καταλαβα διαφορα ! μεταξυ mp3 k wav κ με πηγη το λαπτοπ εγω τουλαχιστον καταλαβα μεγαλη διαφορα στον ηχο , πoλυ ''στεγνο '' το mp3!

Test στον Ήχο αυτού του μήνα (Φεβρουάριος 2010 - τεύχος 443).

Βαθμολογία 4,6 με άριστα το 5... όχι ότι προσωπικά παίρνω τις βαθμολογίες του Ήχου στα σοβαρά. Απλά είναι ενδεικτικές.

Η απόδοσή του, το αν και πόσο δηλαδή θα αναβαθμίσει ένα player ή αν συνδέοντάς το με έναν υπολογιστή θα ακούγεται καλύτερα ή χειρότερα από αυτό και πόσο, εξαρτάται και από τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος.

Στον Ήχο για να το συγκρίνουν το έβαλαν πάνω στα KEF XQ20.

Test στον Ήχο αυτού του μήνα (Φεβρουάριος 2010 - τεύχος 443).

Βαθμολογία 4,6 με άριστα το 5... όχι ότι προσωπικά παίρνω τις βαθμολογίες του Ήχου στα σοβαρά. Απλά είναι ενδεικτικές.

Λέει όμως κάτι για μεταλλικό ήχο και κάτι άλλα προβληματάκια στίς υψηλές συχνότητες.

Λέει όμως κάτι για μεταλλικό ήχο και κάτι άλλα προβληματάκια στίς υψηλές συχνότητες.

Μάλιστα...μεταλικός ήχος....τι σημαίνει αυτό?
Καθαρός? Κρύος? Ουδέτερος? Ψυχρός? Αχρωμάτιστος?

Μάλιστα...μεταλικός ήχος....τι σημαίνει αυτό?
Καθαρός? Κρύος? Ουδέτερος? Ψυχρός? Αχρωμάτιστος?

Mάλλον τσίγκινος θέλει να πεί ο ποιητής.
Αν και είναι αντιφατικός από την μιά του βάζει υψηλή βαθμολογία (να μην χάσουμε και την διαφήμιση) και από τη άλλη υπονοεί ότι τον κούρασε ο ήχος του.
Το Dac chip που φοράει είναι το AD1865 και πάει περισσότερο πρός την ακρίβεια αναπαραγωγής και λιγότερο πρός τον χρωματισμένο ήχο.

Last edited:
Mάλλον τσίγκινος θέλει να πεί ο ποιητής.
Αν και είναι αντιφατικός από την μιά του βάζει υψηλή βαθμολογία (να μην χάσουμε και την διαφήμιση) και από τη άλλη υπονοεί ότι τον κούρασε ο ήχος του.
Το Dac chip που φοράει είναι το AD1865 και πάει περισσότερο πρός την ακρίβεια αναπαραγωγής και λιγότερο πρός τον χρωματισμένο ήχο.

Μάλλον κάτι τέτοιο.
Πάντως περιοδικό που να κάνει σοβαρές δοκιμές δεν ξέρω αν υπάρχει.
Για μένα άξιας προσοχής είναι αυτές του Stereophile και του AVmentor.

Η αλήθεια είναι ότι μου κάνει εντύπωση η βαθμολογία σε σχέση με το κείμενο.
Βάση αυτών που αναφέρονται στο κείμενο, βαθμός πάνω από 4,0 δείχνει περίεργος.

Από την άλλη αναρωτιέμαι πως πρόλαβαν να δοκιμάσουν ένα ολοκαίνουργιο dac –δυστυχώς δε μπορούσα να παραδώσω το demo, το χρησιμοποιώ στις επιδείξεις μου – όταν το παρέλαβαν στα χέρια τους, μεσημέρι Παρασκευής 05-02-2010 και το περιοδικό κυκλοφόρησε 1,5 εβδομάδες αργότερα.

Από προηγούμενη εμπειρία στις δοκιμές, όλα τα είδη που έχουν δοκιμαστεί στο περιοδικό έχουν μείνει, τουλάχιστον, μήνα, ο κύριος Ντάλας δε, τα «ξεζουμίζει» πάνω από μήνα!

Νομίζω, χωρίς να έχω τα μέσα να το εξακριβώσω, ότι ο βαθμός σε σχέση με το κείμενο έχει να κάνει με την αποδοχή του συντάκτη για έλλειψη χρόνου συμβίωσης με το dac.
Να διέκρινε κάποια πραγματάκια που του άρεσαν αλλά ρίχνοντας το στο κομμάτι που λέγεται «άστρωτο», αποφάσισε να γράψει αυτά που άκουσε αλλά να βάλει βαθμό αυτών που νομίζει ότι θα έρθουν με το χρόνο στρωσίματος?

Η άτυπη συμφωνία μου με όλα τα περιοδικά είναι να γράφουν ότι τους ορίζει το ζεύγος αυτιών τους.
Αν το βρουν λάθος, ας κόψω το λαιμό μου, ας στύψω το μυαλό μου και σε συνεργασία με τον κατασκευαστή ας βγάλουμε κάτι καλύτερο.
Αυτή είναι η πραγματική δουλειά του αντιπρόσωπου, να ακούει τα μηχανήματα του, χωρίς παρωπίδες να τα κρίνει, συγκρίνει, σε σχέση με την κατηγορία τιμής που κινούνται, να προτείνει βελτιώσεις στον κατασκευαστή και τελικά να μπορεί να προσφέρει ένα προϊόν τίμιο για τα χρήματα που ζητάει.
Αν τα κάνει αυτά, σεβόμενος πρώτα τον εαυτό του και στη συνέχεια τον άνθρωπο που τον εμπιστεύθηκε, τα έσοδα θα έρθουν μόνα τους ;-)
Αν δει ότι ο κατασκευαστής την «είδε» high και οι τιμές του κινούνται στη φαντασία του high fidelity σε σχέση με αυτά που προσφέρουν τα μηχανήματα, να του κλείσει την πόρτα!

Διάβασα και κάτι περί διαφήμισης… πιο εύκολα θα με «χάσει» το περιοδικό που θα καταλάβω ότι κρίνει βάση των καταχωρήσεων παρά το περιοδικό που θα καταλάβω ότι προσπαθεί να γράψει αυτά που ακούει ο reviewer.
Είμαι ψωροϋπερήφανος για να δεχθώ κάτι τέτοιο, «κακός έμπορας» όπως κάποιος φίλος με ονομάζει :-)

τελικα ποιο ηταν το πλευερ που ακουσατε μαζι με το ντακ?
το 2 ? το 4?
απο τις φωτο ποιο πανω του εσωτερικου,βγαζουμε κανα συμπερασμα προς τα που κλεινει η κατασκευη,σε σχεση με τα πλευερ ?
υγ..ειναι γεγονος οτι στην ελλαδα μας ολοι ειναι σε λαθος θεση οσον αφορα τον εργασιακο τομεα...μην κολαμε στον ηχο λοιπον...και νομιζω οταν μιλαμε για χεγκελ,ειναι λιγο ατοπο το κεφ...εκεινο...

όσοι υποστηρίζεται το Benchmark το έχετε ακούσει όλοι κι έχετε ενθουσιαστεί ή απλώς είναι μια ωραία φήμη που υπάρχει από στόμα σε στόμα?

εγώ το έχω ακούσει και δεν με έχει εντυπωσιάσει. Το βρίσκω καλό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα λεφτά του.
το benchmark το ακουσα στην προηγουμενη εκθεση high end να παιζει με τα atc 50 τα ενεργα οποτε ειχε και τον ρολο προ. τοτε ειχα ενθουσιασθει με την ακριβεια του ηχου και την αναλυση και την τρομερη ταχυτητα του ολου συστηματος δεν μπορω να αποκλεισω ομως (επειδη η ακροαση εγινε χρησιμοποιωντας ενα cd demo νομιζω ηταν το κ2 δεν θυμαμαι και τι αλλο συμπεριελαμβανε ο τιτλος του ) οτι θα υπηρχε σε μακροχρονιες ακροασεις και μια καποια κοπωση και καποια σκληραδα στον ηχο του .

Re: Απάντηση: HEGEL DAC - HD10

το οτι ειχε μικρη ελειψη σωμάτων το ακουσες?
την πσιφιακιλα ?:grinning-smiley-043

μυθος ειναι τελικα....

μπορει και να ειχε αλλα μαλλον την καλυπτε η ποιοτητα των atc.