HEGEL DAC - HD10

Ανδρεας Σχιζας

AVClub Addicted Member
4 November 2007
2,961
USA-Αθηνα
HEGEL HD10 DAC

Full_HD2_small.gif

hegel2.jpg

HD10 High-End Digital to Analogue Converter (DAC)

Digital inputs: 2*coaxial, 1*optical and 1*USB soundcard
Line outputs: 1 pair of XLR balanced, 1 pair of RCA unbalanced
Frequency response: 0 Hz to 50 KHz
Phase response: Linear Phase Analogue filter
Noise floor: Minus 140 dB
Distortion: Less than 0,001 %
Power supply: Built-in torodial transformer, 30.000 uF capacitors
Dimensions/weight: 6cm * 21cm * 26 cm (H*W*D), 2,8 Kg

Με το νεο DAC της HEGEL HD10 μπορειτε να συνδεσετε ολες τις νεες συσκευες αναπαραγωγης πολυμεσων. Οι ομοαξονικες και οπτικες συνδεσεις σας επιτρεπουν να βελτιωσετε σημαντικα την ποιοτητα ηχου απο ενα καλωδιο-αποκωδικοποιητη τηλεοραση, δορυφορικο δεκτη, ενα CD-Player η οποιαδηποτε αλλη συσκευη με ψηφιακη εξοδο PCM.
Το HD10 ειναι μια ωραια αναβαθμιση για τα περισσοτερα CD της αγορας. Μπορειτε να κανετε χρηση της ψηφιακης εξοδου για BluRay player. Αυτη η τελευταια επιλογη σας επιτρεπει να ακουτε ηχο υψηλης αναλυσης απο BluRay δισκους.
Με υψηλη αναλυση 24 bit / 192 kHz D / A-Converter μεσα.
Η θυρα USB του HD10 ειναι για συνδεση του υπολογιστη. Το HD10 διαθετει μια ενσωματωμενη καρτα ηχου υπολογιστη πολυ υψηλης ποιοτητας. Με αυτο η καρτα ηχου του υπολογιστή τιθεται εκτος,για μειωση του θορυβου. Σε συνδυασμο με προηγμενη ΕΑΒ HEGEL τεχνολογια που θα βελτιωσει την ποιοτητα ηχου του υπολογιστη αρκετα.
Το HD10 ειναι, μια Plug & Play μοναδα. Δεν χρειαζεται να εγκατασταθει κανενας νεωτερος οδηγος MAC ή PC.Το HD10 χρησιμοποιει προγραμματα οδηγησης γενικης χρησης, ωστε ο υπολογιστης να αναγνωρισει αμεσως και να το εγκαταστησει μεσα σε δευτερόλεπτα.
Στα 1.290.00 ......:afro:

Νομίζω ότι αυτή είναι η τιμή σε δολάρια… όταν με το καλό έρθει, θα είναι φθηνότερο…

Θα "δούμε" τι... «ψάρια πιάνει» στην έκθεση, πρώτα ο Θεός ; -)

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις πηγές σας a_sxizas, θα είναι φθηνότερο από την τιμή που αναφέρουν οι Γάλλοι.

Το γνωρίζω γιατί έχω… άμεση επαφή με τον αντιπρόσωπο ; -)

Aνδρεας... -bye-... δεν υπαρχει προβλημα,ναι οι Γαλλοι ανεφεραν τετοια τιμη στην εκθεση στις Βερσαλιες(Παρισι).
Ολα τα υπολοιπα μεσα(περιοδικα/site/κ.τ.λ) του χωρου δινουν τιμη 1.200$

Το σάββατο 31 του μηνός στην έκθεση hiend ακούσαμε το παραπάνω dac, σε σύστημα hegel κ είχαμε κ την ευκαιρία να το ακούσουμε σε αντιπαραβολή με το cd της hegel κ με τα ίδια μουσικά κομμάτια.

Στον υπολογιστή υπήρχαν τα ίδια κομμάτια ασυμπίεστα κ με σύνδεση usb.

:ears:

Το αποτέλεσμα ήταν για εμένα κ τον κολλητό μου που ήμασταν μαζί, υπερβολικά καλό, δεν υπήρχε η δυνατότητα να ξεχωρίσουμε αν έπαιζε το cd ή το dac, για να μην ότι το dac είχε περιοχές που έπαιζε κ καλύτερα...!!

Το HD-10 έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για να αποκτήσει μια θέση στο ρακ μου. :music-smiley-005:

φανταστικό δείχνει αλλα απλησίαστο! μαλλον θα μείνω για αρκετο καιρό ακόμα στο zero μου...

Για το εσωτερικό του δεν υπάρχει καμία πληροφορία. Κάτι μου λέει ότι είναι μια από τα ίδια απλά το έχουν κάνει ακριβό για να τσιμπάμε. Άσε που πλέων 24/192 παίρνεις με 100ε . το βασικό είναι αν παίρνει 24/192 από την usb πράγμα απίθανο αφού κάπου διάβασα ότι δεν θέλει drivers άρα……

Εγώ από την άλλη θα έλεγα να μην "τρέχουμε" να πούμε ότι θέλουν να μας τα "τσιμπήσουν", πρωτού το ακούσουμε πχ., ή μάθουμε τα χαρακτηριστικά του.

Γιατί στα dac ως γνωστόν, το μεγαλύτερο θέμα είναι η σχεδίαση κ όχι τόσο τα επιμέρους υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Κ επειδή το άκουσα, μπορώ μόνο τα καλύτερα να πω...:drummer:

Striptease του HD 10 : -)

Attachments

• HD10.JPG
    HD10.JPG
    77.9 KB · Views: 141
  • HD10-2.JPG
    HD10-2.JPG
    154.5 KB · Views: 106
  • HD10-3.JPG
    HD10-3.JPG
    71.7 KB · Views: 107
  • HD10-4.JPG
    HD10-4.JPG
    63.4 KB · Views: 107
Τωρα που το ειδατε κ απο μεσα πως σας φαινεται σε σας τους ειδικους? Αξιζει τα λεφτα του , γιατι ειμαι ενας υποψηφιος αγοραστης! Προκειται να γινει καμια δοκιμη - συγκριση με το BENCHMARK?

Τωρα που το ειδατε κ απο μεσα πως σας φαινεται σε σας τους ειδικους? Αξιζει τα λεφτα του , γιατι ειμαι ενας υποψηφιος αγοραστης! Προκειται να γινει καμια δοκιμη - συγκριση με το BENCHMARK?

όσοι υποστηρίζεται το Benchmark το έχετε ακούσει όλοι κι έχετε ενθουσιαστεί ή απλώς είναι μια ωραία φήμη που υπάρχει από στόμα σε στόμα?

εγώ το έχω ακούσει και δεν με έχει εντυπωσιάσει. Το βρίσκω καλό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα λεφτά του.

όσοι υποστηρίζεται το Benchmark το έχετε ακούσει όλοι κι έχετε ενθουσιαστεί ή απλώς είναι μια ωραία φήμη που υπάρχει από στόμα σε στόμα?

εγώ το έχω ακούσει και δεν με έχει εντυπωσιάσει. Το βρίσκω καλό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τα λεφτά του.

Εγω παντως δεν εχω ακουσει κανενα dac γενικοτερα , απλα επειδη θεωρειται απ ειναι τα καλυτερα γι αυτο το αναφερα κ οσο για το hegel το ρωτησα επειδη ειναι σχετικα κοντα στα χρηματα κ προερχεται απο μια εταιρια με πολυ καλες υλοποιησεις ,(παλι απ οτι λεγεται) οποτε αναμενει καποιος κ το dac της να ειναι εξισου ποιοτικο οπως ολα οσα κανει .