Height Speakers για Dolby IIz + Ηχεία surround

ναι πολυ λογικα ολα αυτα που λες και πολυ χρησιμα.
για height/wide πειραματιζομαι με τα control one της jbl, αυτα εχω και για rear surround και σαν XL/XR μου αρεσουν αρκετα για τα λεφτα τους. δυστυχως μαλλον χανονται μπροστα απο τα T2-SΕ της Crystal και μαλλον για αυτο δεν ακουω καποια ιδιαιτερη διαφορα αμα τα αναβω σαν height η wide.

Απάντηση: Re: Height Speakers για Dolby IIz + ηχεια surround

Φυσικά και "μπουκάρει" ο ήχος καθώς στο pure direct χάνεις το καλύτερο που έχει να προσφέρει η pioneer δηλαδή το full band phase contol. Και για να σε καθησυχάσω ακριβώς έτσι όπως το περιγράφεις, γίνεται και στον SC-LX87.
+10000 Συμφωνώ απόλυτα.
Έχω τον 85 και το pure direct είναι χάλια για τα δικά μου γούστα.

ωραιος φιλε δε το ειχα παρατηρησει! εσυ πιο mode προτιμας?
αυτο που ειπα για τα εξτρα 2 ηχεια του height ισχυει? οτι δηλαδη παιρνει καπως σα matrix τι πληροφορια με αποτελεσμα να χανεται η ενταση στα surround?

Πριν 5-6 μήνες έβαλα κι εγώ κανάλια ύψους.Έκανα αρκετούς πειραματισμούς και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι χαλάνε το πίσω ηχητικό πεδίο συν τ`οτι κόβουν πολύ τα 3 μπροστινά.Μετά απο μερικές μέρες τα κατέβασα.Ενα άλλο που πρόσεξα ειναι οτι σαν σύνολο το σύστημα έπαιζε πολυ πιο αδύναμα.
Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και τα κανάλια πλάτους.

χμ η αληθεια να λεγεται δε τα εχω δοκιμασει σε wide μονο σε height. θα κανω μια δοκιμη να δω αν εχει καλυτερη αποδοση. λογικα στεκει αυτο που λες οτι μεγαλωνει το πεδιο μπροστα και μου φαινεται πιο μικρο πισω αλλα εγω κρινω το συνολικο αποτελεσμα που ειναι λιγοτερο εντυπωσιακο. γενικα μαρεσει να ειναι αρκετα δυνατα τα surround ακομα και σε σκηνες που ειναι ηρεμες.
επισης συμφωνω με το τελευταιο σου σχολιο "Σε ένα περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί εξ' αρχής για εντυπωσιασμό και όχι φυσικότητα, εγώ δεν βλέπω απολύτως κανένα κακό να προσθέσεις λίγο παραπάνω εντυπωσιασμό με τα DSP."
οποτε λες η καλυτερη επιλογη ειναι απλα το auto surround?
οσο για το θεμα το ποια ηχεια να βαλω για surround τι λετε, μια χαρα δεν ειναι τα JBL control one? εσεις ποια εχετε?

Στα δικά μου τα αυτιά το auto surround ακούγεται καλύτερα απ`όλα.

ωραια οποτε συμφωνουμε σε ολα. εχει πλακα παντως που μετα απο αρκετο ψαξιμο,διαβασμα και πειραματισμους καταλιγω παλι στο auto surround.
να σου πω σε σενα σου αναβει τα rear surround (XL/XR) αμα του δινεις 5.1 πηγες? εμενα αρχικα δε μου τα αναβε και επρεπε να παταω dolby IIx/z η neo x αλλα μετα απο ενα mcacc που εκανα εχτες μου τα αναβει απο μονο του, ακομα και σε pure direct mode ακομα και με dolby digital υλικο! κοιταξα μπας και εχω ανοιξει την επιλογη των virtual back surround αλλα δε μου τι δινει.

τεσπα επειδη συνεχιζει να μην με εντυπωσιαζει το ολο θεμα με τα height/wide μαλλον θα χρησιμοποιησω τα 2 αυτα καναλια για διπλοκαλωδιωση των μπροστινων ηχειων.
ελπιζω ετσι να ακουσω καποια διαφορα.