HellasSat -> free HD κανάλια

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Απο την συχνότητα του βουλγάρικου Bulsatcom εκπέμπονται ελεύθερα δύο HD κανάλια.
Το ένα είναι το γνωστό σε όλους Astra HD Promo και το δεύτερο σε δοκιμαστική εκπομπή το The Sanctuary (id: HD test 1)

Στοιχεία λήψης:
12577 H DVB-S (QPSK)
S.R. 10000
FEC 7/8

Καλημέρα,

μέχρι χτες το μεσημέρι έβλεπα κανονικά αυτά τα 2 κανάλια, τώρα λαμβάνω ένα μεγαλοπρεπές "No signal"! Γιατί άραγε; Θέμα με την κεραία δεν υφίσταται, αφού έχω signal 71% και quality 100% στον Hellasat

Εγώ πάντως δεν κατάφερα να τα πιάσω.
Σήμα καλό έχω μόνο σε λίγους transponders π.χ. στου ΟΤΕ .
Στα υπόλοιπα τα περισσότερα έχουν low signal αλλά ίσως να θέλει ρύθμιση το κάτοπτρο.

Hellas Sat 2 (39.0°E)
Fréquence: 11017 - Pol: V - SR: 7000 - FEC: -
Catégorie: Autre
Transmis en: MPEG-2 4:2:0 (PAL)
Infos: Sport by Greece television in MPEG-4

Για ρίξτε μια ματιά εδώ. Εγώ δεν έχω σήμα με το 90άρι.

http://www.satelliweb.com/index.php?section=livef

Δεν βγαίνει τίποτα..
Στην 10999 V 6111 FEC:? βγαίνει το φιλικό ΠΑΟ-ΓΚΟΡΝΙΚ αλλά μόνο με ήχο.
Τώρα που έχει ημίχρονο ο σπίκερ ακούγεται να λέει κάτι σάχλες, ενώ ακούγεται και η μουσική μέσα στο γήπεδο:smile:

Εχει και εικόνα. Απλά είναι σε 4:2:2 και μπορείς να το δεις μόνο με pc κάρτες και κάποιους συγκεκριμένους δέκτες.

Η μετάδοση είναι σε mpeg2 4:2:2 γι αυτό δεν βλέπεις εικόνα στον δέκτη. Μόνο σε κάρτες dvb με ορισμένους decoders (dscaler, ffdshow κλπ) και σε παλαιότερους δέκτες HD όπως ο Quali δουλεύουν αυτά τα feeds (και σε επαγγελματικούς δέκτες εννοείται).

ΥΓ. Ωραίο! Μαζί γράφαμε! :)

pao.jpg

Στην άλλη συχνότητα που αναφέρει το satelliweb δεν έχω σήμα, μπορεί να έχει κλείσει ήδη...

Last edited:
Tο μπουκέτο θα πλαισιώσουν μεγάλα ονόματα διεθνών καναλιών που εκπέμπουν σε High Definition, ενώ επισημαίνεται ότι έχουν ήδη κλεισθεί συμφωνίες μεταξύ άλλων με τους BBC World HD, τα κανάλια του Discovery HD, το Eurosport HD κ.λπ.

HELLAS SAT HD: νέος παίκτης στη δορυφορική αγορά

Δόθηκε τελικά χθες από το ΕΣΡ -μετά από πολύμηνη αναμονή και διαρκείς επανελέγχους- η άδεια λειτουργίας στον Hellas Sat HD, ο οποίος ανήκει στην Hellas Sat, θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ.

Η άδεια είναι 5ετούς διάρκειας και οι μεταδόσεις θα γίνουν μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2. Επισημαίνεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η αδειοδότηση αποτελεί το πρώτο βήμα για την έναρξη δραστηριοτήτων του φορέα, αφού εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο (υπουργείο Επικρατείας).

Τιμολογιακή πολιτική και πρόγραμμα

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό από πλευράς τιμής θα είναι το νέο μπουκέτο, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι τιμές της συνδρομής θα αρχίζουν από 19 ευρώ.

Από πλευράς προγράμματος και παρά το γεγονός ότι ο κύριος όγκος των συμβάσεων με τις εταιρείες παροχής περιεχομένου αναμένεται να συναφθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, ήδη η πλατφόρμα έχει δεσμευτεί πρώτα από όλα για 96 ώρες ημερήσιου προγράμματος, που αντιστοιχεί, είτε σε 24ωρο πρόγραμμα 4 καναλιών, είτε σε πρόγραμμα 5 καναλιών (4 καναλιών με 20ωρο πρόγραμμα και 1 καναλιού με 16ωρο), είτε πρόγραμμα περισσότερων καναλιών για παράδειγμα 10 καναλιών (8 με 12ώρο πρόγραμμα και 2 με 10ώρο).

πηγη Ναυτεμπορικη

Last edited:
Στην Ολανδια παντως το πακετο με 4 προγραματα HD και ολα τα SD κανει 9,90 ευρω, αρα παλι ακριβα ειναι

ναι βρε φιλε vastsar.....πιο φθηνα ειναι στην ολλανδια!
αμα ομως ειναι μονον ενας..κι τα εχει ολα σχεδον βαζει συνδρομη 59...
και εμεις τα...θυματα παμε και τ ακουμπαμε...
αρα μην λεμε τωρα πως ειναι πολλα τα 19!

Με αλλα λόγια έχουμε συνηθίσει να τα ακουμπάμε (σε σύγκριση με το τι γίνετε αλλου) οποτε και δεν μας κακοφαίνεται!!!!
Και λέω ακουμπάμε και δεν λέω τίποτα βαρύτερο γιατί μπορεί να μας διαβάζουν και ανήλικοι.....

τι γινεται με τον hellasat?
συνεχιζει και εκπεμπει ακομα καποια free hd καναλια?
αξιζουν τα υπολοιπα που εχει?