hello again @ 27/10/2016

με τις 2 νεες εξωτερικες 5Κ οθονες , μια χαρα ο νεος mbp!!!
και σε γλυτωνει και απο τα hub :p

https://www.engadget.com/2016/10/27/lg-ultrafine-5k-4k-thunderbolt-display-apple/

q:100

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υπαρχουν βεβαια και πιο οικονομικα μοντελα me powered usb c , σε 4Κ (μονο) ! :p

https://www.amazon.com/LG-Electroni...d=1477648249&sr=8-1&keywords=4k+monitor+usb+c

81yYNvJBe9L._SL1500_.jpg

εχεις μεινει πισω... λογικο!

Υπάρχουν hub που βγαζουν usb, hdmi, ethernet κλπ.... ολα σε ενα.

Καλό αυτο

Μ αυτά και μ αυτά βέβαια, βλέπω να πλησιάζουμε το 1000αρικο διαφορά απο το προηγούμενο μοντέλο

Έχουμε ξεφύγει....

Απάντηση: Re: hello again @ 27/10/2016

εχεις μεινει πισω... λογικο!

Υπάρχουν hub που βγαζουν usb, hdmi, ethernet κλπ.... ολα σε ενα.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υπενθυμίζω οτι οι θυρες ΔΕΝ ειναι usb c, αλλα thunderbolt 3...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
https://www.nonda.co/products/usb-c-hub-for-apple-new-macbook-12-plus

Ισχυουν τα κλασσικα πάλι.

Εξαιρετική κατασκευή και design αλλα για ακομη μια φορά η Apple το παίζει "κακιά αδερφή" βασανίζοντας την ευχρηστία για να οδηγησει τις κατασ(τάσεις) εκει που επιθυμεί αυτή.
Το συνολικό κόψιμο LAN, USB και HDMI εμενα με ξενερώνει απίστευτα. Και 1200 να ειχε , δεν θα τα εδινα, ασχετως MAC OS λειτουργικού.

Και παμε στο οικονομικό. Με ανησυχεί πολύ η συνεχής άνοδος των τιμών και ο ακομα μεγαλύτερος premium χαρακτηρας.
Πριν λιγα ετη (οχι παραπανω απο 3-4) αγοραζες το φθηνότερο macbook (νομιζω το μικρο air) με 799 η 899 . Τωρα τα "χρεπια" ξεκινάνε απο πολύ παραπανω.
Τα 15αρια ξεκινουσαν απο 1400-1500, τωρα αισθητα πανω απο 2000 , και με κομμενα χαρακτηριστικά.
Δυστυχώς βλέπω οτι τα ιδια ακολουθούν και αλλες εταιρείες (πχ η Microsoft , αν και ακομα βγάζει σχετικά οικονομικές επιλογές) και δεν ξερω τι θα αγοραζουμε σε λιγα χρονια.

Δυστηχώς, τα νέα MBp είναι απλά ανόητη επιλογή για Audio αναπραγωγή πλέον. Ολες οι συσκευές είναι στην USB 2.0 εποχή και δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους συσκευές με USB 3.0 type B. Συγχρόνως, τα Windows 10 με κλάσμα του κόστους παίζουν το ίδιο καλά (αν όχι και καλύτερα), οπότε βλέπω μέχρι την έλευση συσκευών που να υποστηρίζουν USB-c ή thunderbolt, να μένουμε με το ταπεινό mac mini 2015 και όσο αντέξει....

Απάντηση: Re: hello again @ 27/10/2016

Δυστηχώς, τα νέα MBp είναι απλά ανόητη επιλογή για Audio αναπραγωγή πλέον. Ολες οι συσκευές είναι στην USB 2.0 εποχή και δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους συσκευές με USB 3.0 type B. Συγχρόνως, τα Windows 10 με κλάσμα του κόστους παίζουν το ίδιο καλά (αν όχι και καλύτερα), οπότε βλέπω μέχρι την έλευση συσκευών που να υποστηρίζουν USB-c ή thunderbolt, να μένουμε με το ταπεινό mac mini 2015 και όσο αντέξει....

Ακριβώς και εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου ,την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής
Αν και off topic ο γνωστός μετατροπέας usb to i2s jlsounds κάνει κοντά στα 5 λεπτά να <δει> το mac ,μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ότι είναι έτσι ακριβώς

Εγω παντως έκανα την 'επιλογη' μου...
Θα παρω το σημερινό 13' pro.
Τα νεα χαρακτήριστικα απλα με αφήνουν αδιάφορο.

H τσιφουτιά; καταργήσανε ΚΑΙ το καλώδιο τροφοδοσίας και είναι πιά έξτρα;
http://www.macrumors.com/
No Power Extension Cable: In line with the 12-inch MacBook, new MacBook Pro models do not come with Apple's Power Adapter Extension Cable in the box. Previous MacBook Pro models included the extension cable in the box for several years. The extension cable, which provides extra length between the power brick and wall outlet, can be purchased as a standalone product for $19.

Re: Απάντηση: hello again @ 27/10/2016

H τσιφουτιά; καταργήσανε ΚΑΙ το καλώδιο τροφοδοσίας και είναι πιά έξτρα;
http://www.macrumors.com/

Έλεος

Η μαλακια έχει και τα όρια της

Το έξτρα καλώδιο μαζί με το MagSafe ήταν απο αυτά που εκτιμούσα ιδιαίτερα

Έχει αρχίσει να μου την δίνει άσχημα η γύφτια της Apple (και μιλάω κυρίως για την τιμή, το MagSafe, το καλώδιο και την sd slot - γι αυτά δλδ που δεν υπάρχουν τεχνικές δικαιολογίες)

Αρχίζω σιγά σιγά να σκέφτομαι να στραφώ σε κανα premium win laptop και να γλύτωσω και κανα 1000αρικο

Κανονικά αυτο θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας μπας και βάλει η μυαλό η (κάθε) Apple....

Τα έχει κάνει μαντάρα φέτος με τις συνδέσεις η Apple.
Ξεκίνησε με το iphone και τώρα στο macbook, δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο να αφαιρέσει.

Αρχίζω σιγά σιγά να σκέφτομαι να στραφώ σε κανα premium win laptop και να γλύτωσω και κανα 1000αρικο

Το αποφασισα απο τη στιγμη που ειδα την παρουσιαση. Να ειμαι ειλικρινης, η τιμη ειναι κατι που θα αποδεκτω, μιας και ξερω πως θα ζησει πολλα χρονια η συσκευη. Ωστόσο χρησιμοποιω το MBP για δουλεια. Προς Apple: Δουλεια ΔΕΝ ειναι μονο το video+photo editing. Και hdmi θελω για τις παρουσιασεις μου και usb θελω για τις συσκευες μου και thunderbolt θελω για τις υψηλες ταχυτητες μου.

Η ανοησια με το ο,τι η apple βλεπει και επιβαλλει το μελλον πρεπει να σταματησει. Δεν εχω δει αλλου καταναλωτες να προσπαθουν να βρουν τροπο να δικαιολογήσουν τη μιζερια στην οποια τους βαζει ενα προιον. Οσο εξαιρετικό και αν ειναι το osx (και όντως ειναι), όσο εντυπωσιακο και αν ειναι αυτο το led bar, αυτο το πραγμα δε το αγοραζω. 1.000 φορες να παρω ενα ανθρωπινο laptop και να του βαλω hackintosh (ό,τι και αν συνεπαγεται αυτο).

Δεν εχω δει αλλου καταναλωτες να προσπαθουν να βρουν τροπο να δικαιολογήσουν τη μιζερια στην οποια τους βαζει ενα προϊόν

Δεν θα το έλεγα αναγκαστικά "μιζέρια" αλλά συμφωνώ

Τρομερό επίτευγμα της Apple (ειδικότερα δε αν σκεφτείς ότι ο καταναλωτής είναι αυτός που χρυσοπληρώνει κιόλας)

Βέβαια, για να το καταφέρνει, κατι κάνει καλά (δεν είναι όλα μόνο marketing)