Help! 50mm 1.4 USM Canon κολημένος..

dimitris777

AVClub Enthusiast
10 July 2008
1,074
Θεσσαλία
Καλησπέρα παιδιά,

μετά απο την σημερινή βόλτα για φωτογράφηση είχαμε και το ατύχημα :(
Το βαλιτσάκι με τον εξοπλισμό έπεσε και ο πενηντάρης που ήταν πάνω στην Canon κόλησε. Το φίλτρο UV που είχα πάνω στον φακό έσπασε. Ο φακός ανέπαφος αλλά δεν κάνει focus πλέον ούτε manual αλλά ούτε και auto. Το ring γυρνάει γύρω-γύρω χωρίς να κουνιέται το διάφραγμα.
Τι κάνουμε? Που τον στέλνω για επισκευή? Δεν έχω ιδέα...ακούω προτάσεις.

Καλησπέρα παιδιά,

Το βαλιτσάκι με τον εξοπλισμό έπεσε και ο πενηντάρης που ήταν πάνω στην Canon κόλησε. Το φίλτρο UV που είχα πάνω στον φακό έσπασε. Ο φακός ανέπαφος αλλά δεν κάνει focus πλέον ούτε manual αλλά ούτε και auto. Το ring γυρνάει γύρω-γύρω χωρίς να κουνιέται το διάφραγμα.

χρειάζεσαι μοτέρ. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμφέρει η αντικατάσταση. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ταξιδεύσει στο κέντρο επισκευής της canon europe.

χρειάζεσαι μοτέρ. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμφέρει η αντικατάσταση. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ταξιδεύσει στο κέντρο επισκευής της canon europe.

Την πατήσαμε δηλαδή..Θα επικοινωνήσω με canon να μάθω αν τουλάχιστον μας καλύψει η εγγύηση. Ο φακός αγοράστηκε 7-1-13. Είδωμεν..

Γιατι, υπαρχει περιπτωση να μην καλυπτεται απο την εγγυηση το μοτερ?
Ενδιαφερον θα ειχε...

Ενδιαφερον θα ειχε...

Θα δούμε...
Τον έστειλα ήδη στην Intersys και περιμένω...αυτοψία! Μόλις έχω όποια εξέλιξη επί του θέματος θα ενημερώσω το thread.

Απάντηση: Re: Help! 50mm 1.4 USM Canon κολημένος..

Ενδιαφερον θα ειχε...

Αν είναι εμφανής τα σημάδια πτώσης και όχι απο δυσλειτουργία δεν νομίζω να υπάρχει κάλυψη στην εγγύηση οποιουδήποτε προϊόντος . Εκτός των λαπτοπ Toshiba :)

Καλησπέρα παιδιά,

Πρόσφατα ο Nikkor 18-70 μετά απο πτώση είχε το ιδιο πρόβλημα. φυσικά εκτός εγγύσης τον ανοιξα και απλά ειχε σπάσει ενας δακτύλιος που κούμπωναν επάνω όλα. Ανταλλακτικό βρήκα στο Ebay σε λογική τιμή, η επισκευή ήταν μέτριας δυσκολίας σχετικά γρήγορη και ο φακός επανήλθε στα ίσια του.

Καλή τύχη στον δικό σου!

Re: Απάντηση: Re: Help! 50mm 1.4 USM Canon κολημένος..

Αν είναι εμφανής τα σημάδια πτώσης και όχι απο δυσλειτουργία δεν νομίζω να υπάρχει κάλυψη στην εγγύηση οποιουδήποτε προϊόντος . Εκτός των λαπτοπ Toshiba :)

Την πτωση την παραβλεψα...

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει καθόλου αυτό που θα πω. Πριν κανένα χρόνο είχα προκαλέσει μια βλάβη στον φακό ενός φίλου, ίδιου με αυτόν του Dimitris777. Τα συμπτώματα ήταν τα ίδια με αυτά που περιγράφονται στο πρώτο μηνυμα του thread. Τον φακό τον επισκεύασε εκτος intersys με κόστος γύρω στα 120 Ευρώ (τα οποία του κάλυψα εγώ αφού εφταιγα). Τον ρώτησα σήμερα και μου είπε ότι τον είχε επισκευάσει ο Τσακναρίδης. Αλλά μου είπε ότι και η Intersys έχει καλο service (είναι επαγγελματίας φωτογράφος και γενικά δηλώνει ευχαριστημένος από το service της intersys) απλά του πέφτει μακρυά (Λαύριο).

Να πω εδω ότι βλάβη με βλάβη διαφέρει. Ακόμα και αν τα συμπτώματα είναι ίδια. Δεν ξέρεις πιο εξάρτημα μπορεί να έχει φθαρεί. Οπότε και τα κόστη διαφέρουν.

Μόλις επικοινώνησα τηλεφωνικά με intersys. O φακός επισκευάστηκε και εφόσον ήταν στην εγγύηση λογικά δεν νομίζω να χρεωθώ κάτι..
Μου το στέλνουν με ταχυμεταφορά - το είχα στείλει με την ίδια εταιρία με χρέωση δική τους - και αύριο ή απο Δευτέρα θα είναι στα χέρια μου.
Μόλις παραλάβω θα επανέλθω..

ΥΓ. Να σημειωθεί πως ο φακός αγοράστηκε απο amazon.uk τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο 50άρης επέστρεψε επισκευασμένος. Barrel, cam all και gear focusing rack ήταν τα ανταλλακτικά που έθεσαν και πάλι σε λειτουργία τον φακό.
Δεν πλήρωσα ούτε ένα ευρώ - μιας και με κάλυψε η εγγύηση. Ακόμη και τα μεταφορικά δωρεάν.
Για να λέμε και τα καλά, η εξυπηρέτηση απο Intersys άψογη!
Τα σέβη μου..:)