HELP: ΑΓΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑΣ (ΕΩΣ 1000 )

michaelmyers

New member
19 February 2010
17
Γεια σας, αναζητώ μια κάμερα και καθόλου τυχαία -αφού είστε expert- έπεσα πάνω στο forum. Έχει συζητηθεί πολλές φορές το θέμα "ποια κάμερα να αγοράσω" με εκατοντάδες Threads και αυτό με έκανε να ανοίξω ένα νέο Thread. Αλήθεια, είναι τόσα πολλά που όσο τα διαβάζεις μπερδεύεσαι περισσότερο.

Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ αν μπορείτε να μου προτείνετε μια κάμερα με κόστος από 1000 και όσο πιο κάτω γίνεται θα σας ήμουν υπόχρεος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι
1. η κάμερα προορίζεται για φιλμάκια δηλαδή θέλω να η εικόνα να είναι "κινηματογραφική"(αλήθεια πως μπορώ να το πετύχω αυτό;) Το pc μου δεν έχει firewire άρα όχι mini-dv(εκτός αν γίνεται;).

2. Με τα μικρόφωνα τι γίνεται; Πως με μία κάμερα θα μπορέσω να ηχογραφήσω μακρινές αποστάσεις; (δηλαδή προτείνετε αν μπορείτε και όλα τα συμπράγκαλα)

3. Δεν έχει τρία, έχει όμως ένα ευχαριστώ - προκαταβολικά, για το καλό. Α και συγχωρέστε με που είμαι άσχετος - αλλά ελπίζω σε σας.

Αν θες κινηματογραφικη εικονα, και εχεις ορεξη για πειραματισμο.... παρε μια canon 500D (ή ακομη καλυτερα την επερχομενη 550D).

http://www.dpreview.com/previews/CanonEOS550D/

KAMIA βιντεοκαμερα δεν μπορει να δωσει "κινηματογραφικη" εικονα οπως μια video DSLR, διχως να την "πειραξες¨και να της προσθεσεις τα καταλληλα "εξαρτηματα".

Aν παλι επιμενεις για βιντεοκαμερα και extra , τοτε μια canon hv30-40 + http://jag35.com/new/ ειναι η λυση που εγω εφαρμοσα πριν απο 1-2 χρονια.

Καταρχήν ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να με βοηθήσεις.

Όντως απ ότι είδα έχει καλή εικόνα η HV30 και η LEGRIA HV40(www.e-sho...) αλλά είναι minidv και θα έχω πρόβλημα με το firewire επειδή δεν έχει το pc μου. Επίσης μαζί με τα εξαρτήματα(τρίποδας, ίσως γερανός κλπ) η τιμή θα φεύγει πολύ επάνω

Από τις άλλες canon καμία δεν μπορεί να τη φτάσει; ούτε η HF20 ή η HF11;

Αν υποθέσουμε ότι αγοράζω την HF20 ή 11 (αλήθεια ποια είναι καλύτερη;) και τα εξαρτήματα που λες θα έχει μεγάλη διαφορά με τις HV;

Αν επιμενεις για βιντεοκαμερα, τα πραγματα ειναι αρκετα περιπλοκα .
Ο μονος τροπος για να καταλαβεις τι λεω ειναι να τα δεις απο κοντα...
Αν σ ενδιαφερει πραγματικα, στειλε pm.

Συγνώμη αλλά δεν γνωρίζω και μου φαίνεται "περίεργο" να αγοράσω φωτογραφική μηχανή για βίντεο... Είδα στο youtube kαι όντως έχουν ωραία βίντεο αλλά συγκρίνεται με βίντεο από κάμερα;;; Πόσα προβλήματα θα υπάρχουν; Γιατί καταλαβαίνω ότι έχει καλό φακό αλλά θα υπάρχουν και προβλήματα... Πόσω μάλλον που δεν θα έχει και είσοδο για μιρκόφωνο...

Μετα τη χρήσιμη βοήθεια του Γιάννη σκέφτομαι σοβαρα να αγοράσω την canon 550D αλλά έχω μερικές απορίες για πιθανά προβλήματα. Η μηχανή θα έχει φακό EF-S 18-55 F/3.5-5.6 και μου πρότεινε για βίντεο να αγοράσω αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.562750&u=CANON-EF-50MM-F/1.8-II

Όμως με τον EF 50MM F/1.8 II θα έχει μικρό βάθος πεδίου δηλαδή θα είναι κατάλληλος για κοντινά πλάνα ακόμα και νύχτα. Φοβάμαι ότι έτσι δεν θα μπορώ να κάνω μακρινά/γενικά πλάνα χωρίς να εστιάζει τόσο έντονα σε συγκεκριμένη απόσταση.

Αυτα που θέλω να ρωτήσω είναι:

1. Με το φακό που έχει το κιτ το βάθος πεδίου θα είναι μεγάλο(για γενικά πλάνα) ή θέλει ακόμα περισσότερο, δηλαδή το 5.6 είναι λίγο; Αν είναι αρκετό το βάθος πεδίου με τον F/3.5-5.6, θα σκοτεινιάζει πολύ;

2. Τα mm παίζουν κάποιο ρόλο στο βάθος πεδίου; Δηλαδή αν ήταν εως 135 θα ήταν μεγαλύτερο το βάθος; Αν έχεις μεγάλη απόσταση από το αντικείμενο και φουλ ζουμ μεγάλώνει το βάθος πεδιίου;

Γενικότερα θέλω αν μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο να πετυχαίνω α) κοντινά πλάνα με μικρό βάθος πεδίου(αυτό νομίζω θα το πετυχαίνει ο EF 50MM F/1.8 II)
και β) κοντινά και γενικά πλάνα με μεγάλο βάθος πεδίου(σαν μια απλή κάμερα).

Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με, έχει μόλις...δύο μέρες που ασχολούμαι.

Ευχαριστώ

ΥΓ. Σε μία βιντεοκάμερα κάτω των 1000 ευρώ το manual και το auto focus δεν έχουν διαφορά στην εστίαση(δηλαδή με το manual δεν θολώνει περισσότερο το φόντο);

Last edited:
μπαίνεις σε δύσκολα μονοπάτια και από ότι φαίνεται δεν έχεις εμπειρία, ούτε από φωτογραφικά. θα χρειαστείς πολύ διάβασμα. ... αλλιώς μόνο θα πληρώνεις μέχρι να βαρεθείς.

Λοιπόν ο 50 1.8 είναι φακός σταθερής εστίασης, δηλαδή δεν ζουμάρει.....

Μετά για να κάνεις τα φιλμάκια σου η κάμερα θα πρέπει να είναι σταθερή rock steady. Αρα δεν θα την κρατάς στο χέρι σου. Άρα θα χρειαστείς τρίποδο.

Άποψή μου να πάρεις πρώτα μια φθηνή βιντεοκάμερα όπως την CANON HF200 και να ξεκινήσεις σιγά σιγά αυτό που θέλεις. Όχι μόνον με την εμπειρία, αλλά είτε θα πάς σε σεμινάρια, είτε θα διαβάσεις πολύ, πάρα πολύ. Τα φιλμάκια βλέπεις δεν τα κάνει η βιντεοκάμερα, τα κάνουν οι κινηματογραφιστές και κυρίως οι μοντέρ...

Αν νομίζεις ότι θα δώσεις 1000 ευρώ και θα πάρεις μια καλή κάμερα (που θα την πάρεις) και θα μπορέσεις να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι, έχω να πω ότι ή είσαι παιδί φαινόμενο, είτε πλανιέσαι πλάνην οικτράν.

Η κάμερα θα είναι το μέσο μόνο. Εσύ θα πρέπει να βελτιωθείς πολύ...

Ναι είμαι άσχετος, δεν το έκρυψα - βέβαια ασχολούμαι 2 μέρες με το ζήτημα... Αυτό που έκανα μέχρι τώρα ήταν να πιάσω την κάμερα και απλά να βιντεοσκοπήσω και με το εντιους να κάνω μοντάζ. Κυρίως μοντάζ, κάμερα ελάχιστα... Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ερασιτεχνική κάμερα! Καταλαβαίνω τις δυσκολίες από το τηλεοπτικό κανάλι που εργαζόμουν...

Για τρίποδα εννοείται ότι είναι απαραίτητος... Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήθει και γερανός...

Το ζήτημα είναι ότι με μια απλή κάμερα το αποτέλεσμα από όσα βίντεο έχω δει στο youtube είναι μέτριο.. Και όταν κάνεις φιλμάκι προφανώς γυρνάς μία-μία τις σκηνές οπότε με τη λύση της 550D νομίζω ότι αφού τη μάθω σε λίγους μήνες με πολύ εξασκηση θα τα καταφέρω... Αν αγοράσω μια απλή δεν νομίζω να μάθω και πολλά αφού είναι ερασιτεχνική και ιδιαίτερα απλή (για αυτό και μέτριο το αποτέλεσμα)... Δεν βλέπω δηλαδή τον τρόπο που θα βελτιωθώ με μια απλή κάμερα, απλά θα κάνω πιο έυκολα "τη δουλειά μου".

Πάντως θα μου ήταν χρήσιμο να μου πείτε ποιους φακούς θα χρειαζόμουν αν μπορείτε... Και τις άλλες απορίες...
Ευχαριστώ

κα πάλι δεν με κατάλαβες. Σου προτείνω να πάρεις μια φθηνή βιντεοκάμερα για να μάθεις ποιές είναι οι ανάγκες σου και πώς να τις καλύψεις και επίσης πώς να λειτουργείς με την κάμερα.

Με αυτή τη μέτρια (νομίζεις) θα μάθεις τα βασικά. Μετά θα αγοράσεις μια καλύτερη για να δουλέψεις πραγματικά.

Ο Photis είναι επαγγελματίας. Με τη HV20 είναι πολύ ευχαριστημένος διότι τη γνωρίζει όπως την παλάμη του και επίσης ξέρει τί θέλει να κάνει.

Εμείς ό,τι και να σου πούμε, μόνο εσύ θα ανακαλύψεις στην πορεία τις ανάγκες σου. Καλό είναι όμως να ξεκινήσεις από χαμηλά.

ΥΣΤ. Το γερανό να τον ξεχάσεις. θα δείχνεις ... κάπως.

Συμφωνώ σε όσα λες αλλά ακριβώς αυτά έρχονται σε αντίθεση με αυτό που είπες πριν "αλλιώς μόνο θα πληρώνεις μέχρι να βαρεθείς". Δηλαδή να αγοράσω τώρα μία κάμερα όπως λες την hf200 με 500 ευρώ και μετά να αγοράσω άλλη δηλαδή χαμένα 500 ευρώ. Αν δεις ακριβώς αυτό είχα πει στην αρχή(μάλιστα σκεφτόμουν γι αυτήν http://www.multirama.gr/products/product?pid=0362646&catid=060500), ούτε που περνούσε από το μυαλό μου για φωτογραφική μηχανή που έχει δυνατότητα βίντεο αλλά ο Γιάννης μου το πρότεινε και βλέποντας διάφορα βίντεο και εδώ στο forum και στο youtube μου άρεσε περισσότερο η 500d. Απ όσα έχω διαβάσει στην HV προσθέτουν εξαρτήματα ώστε να βάλουν φακούς κλπ τα οποία δεν ξέρω ούτε αν θα έχω τη δυνατότητα να παραγγείλω... Αν σε λίγο καιρό θέλω να προσθέσω και δεν μπορώ(είτε για πρακτικούς λόγους είτε για οικονομικούς) θα είναι πρόβλημα...

Πάντως αν θες πες μου περισσότερα για τις HV, ποια ακριβώς θα πρότεινες(δώσε μου κάποιο λινκ αν γίνεται), αν θα χρειάζονται μετά πατέντες για φακούς κλπ. Κι εγώ σε δίλημμα είμαι...

(Για τον γερανό τι εννοείς;)

Το φόρουμε δίνει δυνατότητα αναζήτησης με full text. Επομένως βάλε στην αναζήτηση HV 20 ή 30 ή 40 (πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια κάμερα) και θα βγάλει πολλά θέματα.

Για τις αλλαγές τώρα. Αν παρακολουθήσεις τον Γιάννη τον Σπύρου (που είναι ημιεπαγγελματίας) για να φθάσει στο σημερινό του setup άλλαξε δυο βιντεοκάμερες και δυο σώματα φωτογραφικής μηχανής και 4-5 φακούς + όλα τα υπόλοιπα (ανάπτορες για φακούς, μικρόφωνα εξωτερικά κλπ.).

Κι αυτά από κάποιον που ξέρει τί θέλει και προσπαθούσε να βρει πώς θα το κάνει. Εσύ δεν ξέρεις ακόμα ούτε καν ότι η κάμερα στο manual mode δεν εστιάζει από μόνη της και πρέπει να εστιάσεις εσύ και μάλιστα μέσα από το σκόπευτρο ή από την οθόνη. Αν σου χρειάζεται υποχρεωτικά η σπαστή οθόνη στην φωτογραφική μηχανή για λήψη βίντεο ή θα βολευτείς με το σκόπευτρο, κλπ.

Ναι είμαι άσχετος, δεν το έκρυψα - βέβαια ασχολούμαι 2 μέρες με το ζήτημα... Αυτό που έκανα μέχρι τώρα ήταν να πιάσω την κάμερα και απλά να βιντεοσκοπήσω και με το εντιους να κάνω μοντάζ. Κυρίως μοντάζ, κάμερα ελάχιστα... Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ερασιτεχνική κάμερα! Καταλαβαίνω τις δυσκολίες από το τηλεοπτικό κανάλι που εργαζόμουν...

Για τρίποδα εννοείται ότι είναι απαραίτητος... Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήθει και γερανός...

Πάντως θα μου ήταν χρήσιμο να μου πείτε ποιους φακούς θα χρειαζόμουν αν μπορείτε... Και τις άλλες απορίες...
Ευχαριστώ

Εγω θα σου ελεγα να μην αγορασεις ακριβο εξοπλισμο και φυσικα μακρυα απο φωτογραφικη μηχανη με δυνατοτητα βιντεο. Θελει μια εμπειρια το σπορ και πιο πολυ θα παιδευτεις παρα θα μαθεις.

Αρχισε με τα βασικα . Μια απλη καμερα με ενσωματωμενο φακο , τραβας και πειραματιζεσαι με αυτην, μονταρεις ο ιδιος που ειναι πολυ βασικο για να μαθεις και το τι θα τραβας .

Μην ασχοληθεις με φακους προς το παρον και λοιπα κολπακια που σε μαγνητιζουν.
Αυτοι που τα σχολιαζουν εχουν μια εμπειρια σημαντικη που εσυ δεν εχεις . Και θα σου γυρισει μπουμερανγκ.

Οσο για γερανους αστο καλυτερα....

Κι εγώ ξέρω τι θέλω αλλά δεν ξέρω με ποιο εξολισμό θα το πετύχω("Γενικότερα θέλω αν μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο να πετυχαίνω α) κοντινά πλάνα με μικρό βάθος πεδίου(αυτό νομίζω θα το πετυχαίνει ο EF 50MM F/1.8 II) και β) κοντινά και γενικά πλάνα με μεγάλο βάθος πεδίου σαν μια απλή κάμερα")...

Και δεν ρώτησα αν εστιάζει μόνη της στο manual αλλά αν όταν είναι στο manual έχει μικρότερο βάθος πεδίου.

Για τις HV έχω διαβάσει ήδη στο forum όπως ξαναείπα και κάνουν πατέντες για να βάλουν φακό μπροστά. Αν είχε από μόνη της αυτή τη δυνατότητα θα την είχα αγοράσει ήδη. Επίσης νομίζω ότι με τις πατέντες θα γίνυν πιο περίπλοκες/δύσκολες οι ρυθμίσεις της κάμερας... Αυτοί είναι και οι λόγοι που είμαι πιο κοντά σε αγορά της Dslr... Εκτός αν έχετε να μου προτείνετε κάτι πάνω σε αυτά, διότι πραγματικά δεν έχω κάποιο κόλλημα με την 550 αλλά φοβάμαι με την βιντεοκαμερα ότι σε ένα χρόνο θα ψάχνω τρόπο για τους φακούς... Επίσης αφού μου προτείνετε κάμερα θα μου προτείνατε να περιμένω και τα νέα μοντέλα ή ασπούμε στην CANON LEGRIA HF S10 ή κατευθείαν για HV40;

Η canon hv20-30-40 ειναι παρομοιες, δεν εχουν καποια αισθητη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα.
Μπορεις να βρεις μεταχειρισμενη hv20 με λιγα λεφτα στο ebay.
Με καμια βιντεοκαμερα δεν θα εχεις τα αποτελεσματα της video slr , αλλα θα εχεις οπως σου ειπα, περισσοτερες ευκολιες .

Κοντινα πλανα με μικρο βαθος πεδιου, μπορεις να πετυχεις και με μια καμερα, αρκει να πας πολυ πισω , και να τραβηξεις με τερμα ζοομ ... αν υπαρχει φυσικα δυνατοτητα γι αυτο και αρκετο φως.

Δυστυχως δεν έχω πιστωτική και αρα δεν μπορώ να αγορασώ από το ebay όπως επίσης δεν θα μπορώ να παραγγείλω την πατέντα μετά. :(

Last edited:
Τελικά με τη βοήθεια σας και κυρίως του Γιάννη(Thanks!!) αγόρασα από το e shop με 675 την HV 40 όπως έλεγε "Εγγύηση μεταχειρισμένου: 6 μήνες
Κατάσταση μεταχειρισμένου: Ελαφρώς ταλαιπωρημένη συσκευασία με όλα τα παρελκόμενα. Η συσκευή σε άριστη κατάσταση και αμεταχείριστη."

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το pc μου δεν έχει firewire θύρα οπότε θα αγοράσω έναν εσωτερικό αντάπτορα pci σε firewire.. Μήπως γνωρίζετε τι pci έχει η κάμερα, ποιον αντάπτορα θα χρειάστω δηλαδή (http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=CONTROLLER CARD&category2=FIREWIRE) Γιατί ψάχνω αλλά δεν βρίσκω ποιον χρειάζεται...

Ευχαριστώ πάντως, και όταν τη χρησιμοποιήσω θα σας πω εντυπώσεις

Ναι και εγώ αυτό ρώτησα ποια firewire(6/4 Pin) έχει, δεν είπα ότι έχει pci η κάμερα, αλλά το pc μου... Ευχαριστώ και πάλι, θα τα προσθέσω στην παραγγελία...