Help. All-in-one σύστημα ή ξεχωριστός ενισχυτής + ηχεία;

nickmavros

New member
17 October 2007
44
Παιδιά καλησπέρα,

να πω προκαταβολικά ότι δεν έχω ιδέα από συστήματα ήχου. Όσο και αν ψάχνω μπερδεύομαι περισσότερο.

Έχω μία 55άρα τηλεόραση Panasonic την οποία την έχω συνεχώς συνδεδεμένη με pc.
Τα πάντα παίζουν μέσω του PC (Ταινίες, σειρές, μουσική).
Τον ήχο τον ακούω μέσω ενος all-in-one σύστημα (Philips HTS3110) σχεδόν δεκαετίας το οποίο δεν δέχεται ψηφιακή είσοδο οπότε δε μπορώ να ακούσω 5.1 ήχο έτσι και αλλιώς. Εννοείται ότι δεν υποστηρίζει σύγχρονες τεχνολογίες (bluetooth κτλ).

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον ήχο για 3 λόγους:

1. Για να έχω 5.1 ήχο
2. Για να μπορώ να χρησιμοποιώ bluetooth ώστε να παίζω μουσική και από το κινητό, tablet στα ηχεία
3. Για να βελτιώσω την ποιότητα του ήχου

Έχω λοιπόν 2 επιλογές:

1. Αγοράζω έναν πολυκάναλο ενισχυτή και ηχεία. Γνωρίζω ότι το κόστος για ένα low budget σύστημα θα βγει κοντά στα 1000ευρώ τα οποία δε μπορώ να τα δώσω μαζεμένα.

Οπότε ρωτάω το εξής: Μπορώ να αγοράσω τον ενισχυτή και να χρησιμοποιήσω τα ηχεία του τωρινού συστήματος;
Σίγουρα ο ήχος που θα ακούσω δεν θα είναι καλύτερος ΑΛΛΑ θα έχω 5.1 ήχο και θα μπορώ να χρησιμοποιήσω (bluetooth) ή ότι άλλο προσφέρει ένας νέος ενισχυτής.
Αν μπορώ να το κάνω αυτό τότε σε κανά χρόνο μπορώ να αγοράσω ηχεία σταδιακά.
Γίνεται όμως; θα υπάρχει φόβος να κάψω κάτι; Έδώ είναι οι προδιαγραφές του hts3110

2. Πετάω το σύστημα που έχω, αγοράζω ένα νέο all-in-one σύστημα το οποίο θα έχει σίγουρα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από το τωρινό, θα έχω 5.1 ήχο, θα έχω σύγχρονες τεχνολογίες (bluetooth) ΑΛΛΑ σε κάποια χρόνια το πιο πιθανό είναι να πεταχτεί όπως το τωρινό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

1. Χρήση κατά 80% ταινίες και 20% μουσική (όλα μέσω pc)
2. Δεν με ενδιαφέρουν συστηματα 7.1 ή atmos
3. Το σαλόνι είναι γύρω στα 20τμ
4. Η θέαση των ταινιών/σειρών γίνεται κυρίως βράδυ οπότε δε θα μπορώ να έχω μεγάλη ένταση ήχου. Με ενδιαφέρει η ποιότητα του.
5. Το μπάτζετ για ένα all-in-one είναι στα 300 ενώ για ενισχυτή/ηχεία (500 + 500 ).

Από ενισχυτές μία επιλογή είναι αυτός Yamaha RX-V479; Υπάρχει άλλη πρόταση.

Από all-in-one μία επιλογή είναι αυτό Pioneer HTP-073; Υπάρχει κάποια πρόταση;

Ευχαριστώ σε όποιον μπει στον κόπο να βοηθήσει.

Re: HELP. All-in-one σύστημα ή ξεχωριστός ενισχυτής + ηχεία;

φιλε μου καλησπερα,καταρχας θα σου ελεγα αφου το ξεκινας απο την αρχη καντο σωστα.ηχεια βασης-ενισχυτης.

Καλησπερα στο forum, καινουριος εδω!

Καταρχας να πω οτι και εγω δεν γνωριζω πολλα απο ηχο και βρισκομαι σε παρομοια θεση με τον φιλο @nickmavros.

Εχω και εγω ενα philips hts3115 (σχεδον ολοιδιο με αυτο του φιλου) και σκεφτομαι το ενδεχομενο ενος καλυτερου ενισχυτη/ηχειων για ταινιες/μουσικη.

Φιλε @nickmavros τα ηχεια του Philips ειναι στα 8ohm τα μπροστινα και τα Surround και νομιζω παιζουν απο 120Hz και πανω. Το κεντρικο και το Sub ειναι στα 4ohm. Επομενως, νομιζω οτι αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αγορασουμε ενισχυτη και μπροστινα ηχεια καθως και κεντρικο και να κρατησουμε προς το παρων τα πισω του Philips. Επειτα, μπορουμε να αγορασουμε ενα sub και μετα να αλλαχθουν και τα πισω ηχεια. Οι γνωστες επιβεβαιωστε αν η σκεψη μου ειναι σωστη.

Το sub τωρα σιγουρα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει με εναν ανεξαρτητο ενισχυτη οπως τον yamaha που λες καθως εκει παιζουν σχεδον αποκλειστικα sub με ενσωματομενο ενισχυτη. Ο Yamaha οπως και ολοι οι ενισχυτες αυτης της κατηγοριας δεν δινουν ενισχυση στο sub.

Υ.Γ. @nickmavros πες μου λιγο γιατι το εχω απορια. Και το δικο σου Philips ανοιγει μονο του μετα απο κανενα μισωρο αν το εχεις στα FM και το κλεισεις? Η μονο σε μενα το κανει το ρημαδι?

Υ.Γ. @nickmavros πες μου λιγο γιατι το εχω απορια. Και το δικο σου Philips ανοιγει μονο του μετα απο κανενα μισωρο αν το εχεις στα FM και το κλεισεις? Η μονο σε μενα το κανει το ρημαδι?

Ναι το κάνει αλλά εγώ το έχω συνεχώς ανοιχτό στο aux οπότε πλέον δεν με απασχολεί. Νομίζω ότι είχα κάνει κάποτε ένα firmware update και είχε διορθωθεί αλλά δεν είμαι σίγουρος

@xristiana1 οι ενισχυτές με βγάζουν εκτός budget. Έχω όριο τα 500 για ενισχυτή.

Ένας φίλος μου πρότεινε αυτόν https://www.skroutz.gr/s/7221763/Denon-AVR-X1200W.html?keyphrase=denon+avr-x1200 ο οποίος είναι οριακά εντός μπάτζετ.

Τα ηχεία φαίνονται καλή επιλογή αλλά όπως είπα δε μπορώ να τα αγοράσω μαζί.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή με τα τωρινά ηχεία; Τα χαρακτηριστικά τους είναι αυτά που λέει ο @me3ikan

@xristiana1 οι ενισχυτές με βγάζουν εκτός budget. Έχω όριο τα 500 για ενισχυτή.

Ένας φίλος μου πρότεινε αυτόν https://www.skroutz.gr/s/7221763/Denon-AVR-X1200W.html?keyphrase=denon+avr-x1200 ο οποίος είναι οριακά εντός μπάτζετ.

Τα ηχεία φαίνονται καλή επιλογή αλλά όπως είπα δε μπορώ να τα αγοράσω μαζί.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή με τα τωρινά ηχεία; Τα χαρακτηριστικά τους είναι αυτά που λέει ο @me3ikan

Στο γερμανικο amazon παιζει ο avr-x1300w στα 349+ μεταφορικα που νομιζω συμφερει παρα πολυ.

Αν το budget είναι περιορισμένο αυτή την στιγμή γύρω στα 500 ευρώ αλλά υπάρχει μια προοπτική για συνέχεια σε κανένα χρόνο με άλλα 500+ ευρώ θα πρότεινα να πας στον Yamaha RX-V479 που παρέθεσες πιο πάνω με ένα φτηνό αλλά ολοκληρωμένο πακέτο ηχείων 5.1 όπως π.χ. Pioneer S-HS100 ώστε να βολευτείς τώρα με τις ταινίες σου και σιγά σιγά αρχίζεις να αναβαθμίζεις σταδιακά τα ηχεία σου όταν θα έχεις τα χρήματα.

Στο γερμανικο amazon παιζει ο avr-x1300w στα 349+ μεταφορικα που νομιζω συμφερει παρα πολυ.

Εξαιρετική τιμή! 398 βγαίνει με μεταφορικά. 535 η φτηνότερη στην Ελλάδα. Μας κάνει για τη δουλειά που τον θέλουμε @me3ikan; Θα μπορούσαμε να τον δουλέψουμε τα υπάρχοντα ηχεία;

Last edited:

Εξαιρετική τιμή! 200 κάτω από τις τιμές στην Ελλάδα. Μας κάνει για τη δουλειά που τον θέλουμε @me3ikan; Θα μπορούσαμε να τον δουλέψουμε τα υπάρχοντα ηχεία;

Καλα οι τιμες εδω ειναι λιγο οτι να ναι σε πολλα προιντα ηχου οποτε καλο ειναι παντα να τσεκαρουμε και στο εξωτερικο (Ευρωπη)

Οπως ειπα το woofer σιγουρα δεν μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε. Απο εκει και περα αν βαλουμε τα αλλα ηχεια μονο, (Philips) ο ηχος θα ειναι χαλια γιατι παιζουν απο 120Hz και πανω οποτε το μπασο θα ειναι ανυπαρκτο. Για αυτο θα πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξουμε τα 2 μπροστα ηχεια με κατι οπως τα dali zensor 1 η ακομα καλυτερα τα zensor 3 τα οποια θα εχουν ικανοποιητικο μπασο για να δουλεψουν χωρις woofer αρχικα. Τα πισω μπορουν να χρησιμοποιηθουν (αν και δεν ξερω στη πραξη ποσο καλα θα συνδιαστουν με τα υπολοιπα) και το κεντρικο εχω μια μικρη επιφυλαξη γιατι ειναι 4ohm και θα "κουραζει" αρκετα τον ενισχυτη.

Εγω παντως σκεφτομαι να παρω 2 καλα ηχεια και εναν ενισχυτη τωρα γιατι με ενδιαφερει η μουσικη και προς το παρων να εχω 2 μπροστα και 2 πισω. Χωρις κεντρικο και woofer. Οχι οτι καλυτερο για ταινιες αλλα με τον καιρο θα το βελτιωσουμε.

Επισης, @nickmavros επιβεβαιωσε και εσυ οτι τα ηχεια σου ειναι και εσενα 8ohm τα 2 εμπρος και τα πισω για να μη λεμε οτι να ναι. Το γραφουν απο πισω.

Απάντηση: Re: HELP. All-in-one σύστημα ή ξεχωριστός ενισχυτής + ηχεία;

Το τσίμπησα και εγω σημερα...
Σιγά σιγά το στήνω το συστημα.
Σας ευχαριστω παιδια για την βοήθεια..
Αργότερα θα δούμε και για ηχεια

αν καταλαβα καλα το budget σου ειναι μεχρι 1000 ευρω,αυτο που σου προτεινω ειναι να ξεκινησεις με εναν ενισχυτη της κατηγοριας αυτης και να μην ασχοληθεις ξανα με AV.
Επειτα σιγα σιγα προσθετεις τα dali, kai εχεις ποιοτικοτερο ηχο .

Αν εχεις σκοπο να αγορασεις ενισχυτη και να κρατησεις τα ηχεια του all in one και αφου, οπως σωστα ειπωθηκε, το sub του all in one δεν δουλευει με τον ενισχυτη, σκεψου αυτην τη λυση
https://www.amazon.de/Mivoc-Hype-HiFi-Subwoofer-Schwarz/dp/B00F0JPUFQ/ref=zg_bs_761268_14?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=79B5CC6J6YMNPVAR8JRF. 180 μαζι με τα μεταφορικα βγαινει. Δεν ειναι κατι το σουπερ ουαου, αλλα για μικρο χωρο οπως ο δικος σου ειναι μια τιμια λυση. Ποιοτικη κατασκευη (για τα λεφτα του εννοειται) και ακουγεται μια χαρα. Μια αλλη λυση που εχω δει να προτεινεται, για περιορισμενο budget ειναι ενας μικρος (8αρης νομιζω) της yamaha.

Τελικά δεν άντεξα στον πειρασμό και πήρα και εγώ τον Denon AVR-X1300W από το Amazon.de στα 400 .

Θα δοκιμάσω πάνω του τα μάπα ηχεία του philips και θα δω πως θα κινηθώ μετά. Ή θα πάρω ένα σετ ηχείων π.χ. Dali Zensor 1 αρχικά και με τον καιρό θα προσθέτω και τα υπόλοιπα ή μία λύση σαν αυτή που πρότεινε ο @avpap να πάρω ένα sub αρχικά και να κρατήσω προσωρινά τα ηχεία του Philips.

Αυτό που φοβάμαι όμως είναι μήπως υπάρχει περίπτωση να κάψω κάτι λόγω των ηχείων του all-in-one. Και κυρίως φοβάμαι μην κάνω κάποια ζημιά στον ενισχυτή.
Υπάρχει περίπτωση;

Στα χαρτια, τα ηχεια του Phillips δεν ειναι τοσο τραγικα. Τουλαχιστον, απο οτι θυμαμαι, εχουν σχετικα μεγαλες αντιστασεις (ειδικα για all in one). Ειχα και εγω φοβο το ιδιο με εσενα, οταν εστεινα σιγα σιγα το δικο μου. Ειχα ρωτησει εδω και μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει προβλημα και οντως ετσι ηταν. Σκεψου μαλιστα οτι τα δικα μου ηταν 4 και 3 ΩΜ. Φτανει βεβαιως να μην ανεβασεις πολυ την ενταση. Προταση μου, αφου αγορασες τον ενισχυτη, η σειρα που θα αγορασεις να ειναι sub (αφου τωρα δεν εχεις), κεντρικο, μπροστινα, πισω. Μονο, αν ακους πολυ μουσικη, να εχει νοημα να αλλαξεις τη σειρα κεντρικο, μπροστινα και να την κανεις μπροστινα, κεντρικο.

Προταση μου, αφου αγορασες τον ενισχυτη, η σειρα που θα αγορασεις να ειναι sub (αφου τωρα δεν εχεις).

@avpap δεν έχω ιδέα από subwoofers. Διαβάζω για 8άρια, 10άρια, 12άρια και δεν ξέρω τι σημαίνει ούτε βρίσκω κάπου να τα εξηγούν. Τι θα πρέπει να προσέξω; Υπάρχει περίπτωση να μην ταιριάζει με τον ενισχυτή ή τα ηχεία μου; Εκτός από αυτό από το amazon έχεις κάτι άλλο να προτείνεις στα ίδια λεφτά;

Δυστυχως φιλε μου και εμενα οι εμπειριες μου ειναι σχετικα περιορισμενες. Μεγεθος διαλεγεις αναλογα με τον χωρο που θελεις να καλυψεις. Δεν θυμαμαι ποτε κανεναν ομως να εχει προτεινει 8αρι. Προτεινα το συγκεκριμενο γιατι καταλαβαινω οτι δεν θελεις να δωσεις πολλα χρηματα και οταν ειχα ψαξει να αγορασω εγω, ειχα διαβασει καλες κριτικες για το συγκεκριμενο. Τελικα κατεληξα σε αλλο γιατι ο χωρος μου ειναι μεγαλυτερος και επειδη ειχα και μια δωροεπιταγη στο αμαζον μπορεσα να φερω το magnat 302 στο budget μου. Μια αλλη λυση, αν θελεις να μαζεψεις χρηματα για να αγορασεις κατι καλυτερο (που θα σε αφησει ικανοποιημενο για περισσοτερα χρονια) ειναι να αγοραζεις zensor3 πρωτα, τα οποια κατεβαινουν αρκετα χαμηλα και να παιρνεις το μπασο απο εκει.

Επισης, περιμενε μηπως θυμηθει κανενας φιλος καποιο καλο και οικονομικο sub.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να μην ταιριαζει το sub με τον ενισχυτη ή τα ηχεια δεν υπαρχει περιπτωση.

@avpap δεν έχω ιδέα από subwoofers. Διαβάζω για 8άρια, 10άρια, 12άρια και δεν ξέρω τι σημαίνει ούτε βρίσκω κάπου να τα εξηγούν. Τι θα πρέπει να προσέξω; Υπάρχει περίπτωση να μην ταιριάζει με τον ενισχυτή ή τα ηχεία μου; Εκτός από αυτό από το amazon έχεις κάτι άλλο να προτείνεις στα ίδια λεφτά;
Καλησπέρα και με υγεία και καλοάκουστος ο ενισχυτής σου. Μια χαρά στα γράφει ο avpap. Τα 8αρια, 10αρια κλπ που διαβάζεις έχουν να κάνουν με τις ίντσες της διαμέτρου του μεγαφώνου που έχει το κάθε sub. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο του δικού σου συστήματος, το δικό σου subwoofer χρησιμοποιεί μεγάφωνο με 6,5 διάμετρο.
Άποψή μου είναι να κοιτάξεις από 10" και πάνω. Ακόμα και 12". Αφού πρόκειται για ταινίες ως επί το πλείστον, με τη σωστή ρύθμιση θα το φέρεις σε ισορροπία με τα υπόλοιπα ηχεία. Τώρα, για το τι θα πάρεις, θα πρέπει πρώτα να ορίσεις οικονομικό όριο και μετά να πας να ακούσεις όσο μπορείς περισσότερα. "Κράτησε" αυτά που είναι μέσα στα χρήματα που υπολογίζεις να δώσεις και πες μας ποια σου άρεσαν - εντυπωσίασαν. Σίγουρα εδώ θα διαβάσεις γνώμες που θα σε βοηθήσουν.
Επίσης, ο ενισχυτής δεν πρόκειται να πάθει κάτι συνδέοντας τα ηχεία. Είχες χρόνια το All in one. Ξέρεις λοιπόν τι σημαίνει ζορίζω ένα μηχάνημα. Χρησιμοποίησε συντηρητικά το Volume και όλα θα είναι μία χαρά.
Καλό ψάξιμο κι εδώ είμαστε.

Εγώ στη θέση αυτών που έχουν ήδη ηχεία θα έπαιρνα έναν καλό ενισχυτή κι ένα υπογούφερ και θα χρησιμοποιούσα τα υπάρχοντα ηχεία κι αργότερα σταδιακά θα προχωρούσα σε αγορά ηχείων 5.1 ώστε ν αναβαθμίσω τον ήχο. Από ενισχυτή προτείνω οτιδήποτε από denon στο μπάτζετ που μπορείτε να διαθέσετε πολύ απλά γιατί είναι απλοί στη χρήση, η ισοστάθμιση είναι πάρα πολύ καλή και θα αποδώσουν εξίσου καλά σε κινηματογραφικό και μουσικό υλικό κι όταν είστε έτοιμοι συζητάμε και για ηχεία.