- 17 October 2007
- 44
Παιδιά καλησπέρα,
να πω προκαταβολικά ότι δεν έχω ιδέα από συστήματα ήχου. Όσο και αν ψάχνω μπερδεύομαι περισσότερο.
Έχω μία 55άρα τηλεόραση Panasonic την οποία την έχω συνεχώς συνδεδεμένη με pc.
Τα πάντα παίζουν μέσω του PC (Ταινίες, σειρές, μουσική).
Τον ήχο τον ακούω μέσω ενος all-in-one σύστημα (Philips HTS3110) σχεδόν δεκαετίας το οποίο δεν δέχεται ψηφιακή είσοδο οπότε δε μπορώ να ακούσω 5.1 ήχο έτσι και αλλιώς. Εννοείται ότι δεν υποστηρίζει σύγχρονες τεχνολογίες (bluetooth κτλ).
Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον ήχο για 3 λόγους:
1. Για να έχω 5.1 ήχο
2. Για να μπορώ να χρησιμοποιώ bluetooth ώστε να παίζω μουσική και από το κινητό, tablet στα ηχεία
3. Για να βελτιώσω την ποιότητα του ήχου
Έχω λοιπόν 2 επιλογές:
1. Αγοράζω έναν πολυκάναλο ενισχυτή και ηχεία. Γνωρίζω ότι το κόστος για ένα low budget σύστημα θα βγει κοντά στα 1000ευρώ τα οποία δε μπορώ να τα δώσω μαζεμένα.
Οπότε ρωτάω το εξής: Μπορώ να αγοράσω τον ενισχυτή και να χρησιμοποιήσω τα ηχεία του τωρινού συστήματος;
Σίγουρα ο ήχος που θα ακούσω δεν θα είναι καλύτερος ΑΛΛΑ θα έχω 5.1 ήχο και θα μπορώ να χρησιμοποιήσω (bluetooth) ή ότι άλλο προσφέρει ένας νέος ενισχυτής.
Αν μπορώ να το κάνω αυτό τότε σε κανά χρόνο μπορώ να αγοράσω ηχεία σταδιακά.
Γίνεται όμως; θα υπάρχει φόβος να κάψω κάτι; Έδώ είναι οι προδιαγραφές του hts3110
2. Πετάω το σύστημα που έχω, αγοράζω ένα νέο all-in-one σύστημα το οποίο θα έχει σίγουρα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από το τωρινό, θα έχω 5.1 ήχο, θα έχω σύγχρονες τεχνολογίες (bluetooth) ΑΛΛΑ σε κάποια χρόνια το πιο πιθανό είναι να πεταχτεί όπως το τωρινό.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Χρήση κατά 80% ταινίες και 20% μουσική (όλα μέσω pc)
2. Δεν με ενδιαφέρουν συστηματα 7.1 ή atmos
3. Το σαλόνι είναι γύρω στα 20τμ
4. Η θέαση των ταινιών/σειρών γίνεται κυρίως βράδυ οπότε δε θα μπορώ να έχω μεγάλη ένταση ήχου. Με ενδιαφέρει η ποιότητα του.
5. Το μπάτζετ για ένα all-in-one είναι στα 300 ενώ για ενισχυτή/ηχεία (500 + 500 ).
Από ενισχυτές μία επιλογή είναι αυτός Yamaha RX-V479; Υπάρχει άλλη πρόταση.
Από all-in-one μία επιλογή είναι αυτό Pioneer HTP-073; Υπάρχει κάποια πρόταση;
Ευχαριστώ σε όποιον μπει στον κόπο να βοηθήσει.
να πω προκαταβολικά ότι δεν έχω ιδέα από συστήματα ήχου. Όσο και αν ψάχνω μπερδεύομαι περισσότερο.
Έχω μία 55άρα τηλεόραση Panasonic την οποία την έχω συνεχώς συνδεδεμένη με pc.
Τα πάντα παίζουν μέσω του PC (Ταινίες, σειρές, μουσική).
Τον ήχο τον ακούω μέσω ενος all-in-one σύστημα (Philips HTS3110) σχεδόν δεκαετίας το οποίο δεν δέχεται ψηφιακή είσοδο οπότε δε μπορώ να ακούσω 5.1 ήχο έτσι και αλλιώς. Εννοείται ότι δεν υποστηρίζει σύγχρονες τεχνολογίες (bluetooth κτλ).
Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον ήχο για 3 λόγους:
1. Για να έχω 5.1 ήχο
2. Για να μπορώ να χρησιμοποιώ bluetooth ώστε να παίζω μουσική και από το κινητό, tablet στα ηχεία
3. Για να βελτιώσω την ποιότητα του ήχου
Έχω λοιπόν 2 επιλογές:
1. Αγοράζω έναν πολυκάναλο ενισχυτή και ηχεία. Γνωρίζω ότι το κόστος για ένα low budget σύστημα θα βγει κοντά στα 1000ευρώ τα οποία δε μπορώ να τα δώσω μαζεμένα.
Οπότε ρωτάω το εξής: Μπορώ να αγοράσω τον ενισχυτή και να χρησιμοποιήσω τα ηχεία του τωρινού συστήματος;
Σίγουρα ο ήχος που θα ακούσω δεν θα είναι καλύτερος ΑΛΛΑ θα έχω 5.1 ήχο και θα μπορώ να χρησιμοποιήσω (bluetooth) ή ότι άλλο προσφέρει ένας νέος ενισχυτής.
Αν μπορώ να το κάνω αυτό τότε σε κανά χρόνο μπορώ να αγοράσω ηχεία σταδιακά.
Γίνεται όμως; θα υπάρχει φόβος να κάψω κάτι; Έδώ είναι οι προδιαγραφές του hts3110
2. Πετάω το σύστημα που έχω, αγοράζω ένα νέο all-in-one σύστημα το οποίο θα έχει σίγουρα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από το τωρινό, θα έχω 5.1 ήχο, θα έχω σύγχρονες τεχνολογίες (bluetooth) ΑΛΛΑ σε κάποια χρόνια το πιο πιθανό είναι να πεταχτεί όπως το τωρινό.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Χρήση κατά 80% ταινίες και 20% μουσική (όλα μέσω pc)
2. Δεν με ενδιαφέρουν συστηματα 7.1 ή atmos
3. Το σαλόνι είναι γύρω στα 20τμ
4. Η θέαση των ταινιών/σειρών γίνεται κυρίως βράδυ οπότε δε θα μπορώ να έχω μεγάλη ένταση ήχου. Με ενδιαφέρει η ποιότητα του.
5. Το μπάτζετ για ένα all-in-one είναι στα 300 ενώ για ενισχυτή/ηχεία (500 + 500 ).
Από ενισχυτές μία επιλογή είναι αυτός Yamaha RX-V479; Υπάρχει άλλη πρόταση.
Από all-in-one μία επιλογή είναι αυτό Pioneer HTP-073; Υπάρχει κάποια πρόταση;
Ευχαριστώ σε όποιον μπει στον κόπο να βοηθήσει.