Help Cannon hv30 ή HG21 ?

Jack

New member
21 August 2008
9
Θεσσαλονίκη
Είναι η πρώτη φορά που postάρω και μάλιστα με ένα thread. Όμως επειδή την τελευταία μου βιντεοκάμερα (Sony Ε72 με DVD) τη χαίρεται κάποιος άλλος, αφού παραβίασε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μου (στην Αθήνα που είχα να κατέβω 2 χρόνια από τη Θεσσαλονίκη) και τη βούτηξε (μαζί με μια photo και ένα gps) αναγκάστηκα να αναζητήσω νέα.

Θα ήθελα λοιπόν κάποια γνώμη ή και συμβουλή για επιλογή ανάμεσα σε Cannon HV30 (miniDV) και Cannon HG21 (HDD 120MB/SDHC), επειδή λίγο ως πολύ έχω καταλήξει σε αυτές τις δύο, εκτός και αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση.

Έχουν βέβαια μια διαφορά τιμής (780 η πρώτη 1.119 η δεύτερη - είναι οι φθηνότερες τιμές που κυκλοφορούν στα e-shops), όμως δεν γνωρίζω τις δυσκολίες χρήσης και διαχείρισης του miniDV (μεταφορά στο pc δημιουργία ταινιών κλπ) και διστάζω να διαλέξω την HV30, αν και από δυνατότητες φαίνεται να ότι δεν διαφέρουν και πολύ.

Οι εμπειρίες των μελών του avclub (όπως αυτές αποτυπώνονται στα διάφορα threads) με έχουν πείσει ότι οι γνώμες τους θα μπορούσαν να με βοηθήσουν ώστε να πάρω επιτέλους μια απόφαση.

Παιδιά σας ευχαριστώ για όλες τις βοήθειες που έτσι κι αλλιώς έχω πάρει διαβάζοντας όλα τα σχετικά με το θέμα μου threads.

Please λοιπόν HELP ....

Λοιπόν... χμμμ.... Έχουμε και λέμε...
HV30:
Σταθερή αξία, λίρα 100. Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ποιότητα κατασκευής, για την ακρίβεια μοιάζει φτηνοκατασκευή, αλλά έχει άψογη εικόνα και υπέροχα φυσικά χρώματα.
Μεγάλο πλεονέκτημα το εύκολο editing. Θα φάς μιά ώρα (για ταινία 60 λεπτών) για να κάνεις το capture στο PC σου, αφού το κάνει σε real time, αλλά μετά θα κάνεις τη δουλειά σου μιά χαρά.
Αυτό το πλεονέκτημα όμως είναι ταυτόχρονα και το μειονέκτημά της. Η κασέτα λόγω όγκου πιάνει χώρο και η αυτονομία σου είναι περιορισμένη.
Αν πάς κάποια εκδρομή μιάς βδομάδας θα χρειαστείς γύρω στις 3 κασέτες. (Δεν συζητάω για παραπάνω, ελπίζω να είσαι από αυτούς που τραβάνε επιλεκτικά και με κάποιο πλάνο κι όχι από αυτούς που κολλάνε την κάμερα στο μάτι και τραβάνε ότι βλέπουνε. Αυτές οι ταινίες με τα συνσχεί παναρίσματα και zoom in και out στο τέλος καταλήγουν άχρησες γιατί εκτός από το οτι στα 10 πρώτα λεπτά κάνεις εμμετό δεν μπορείς να τις μοντάρεις κιόλας... Τι να μοντάρεις; Τα 8/10 θέλουν πέταμα).

Cannon HG21:
Αυτή δεν τη ξέρω, αν όμως σκέφτεσαι να δώσεις αυτά τα λεφτά γιατί δεν κοιτάς την Canon HF11;
Είμαι κι εγώ στο στάδιο αναζήτησης, αφού πούλησα την καταπληκτική HV20, κι απ´ότι έχω δεί και διαβάσει μάλλον για την HF11 με βλέπω.
Αρκεί να πείσω τον εαυτό μου οτι δεν θα ξαναπάρω miniDV. Για να είμαι ειλικρινής ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν κάνω καλά. Φοβάμαι οτι θα το μετανοιώσω.
icon9.gif

Ρίχνοντας μια ματιά στην σύγκριση που προσφέρει η cannon για τα μοντέλα της, φαίνεται ότι η HV30 εκτός από την κύρια διαφορά στο μέσο εγγραφής (HDD/SDHC card slot) έχει μια διαφορά στο recording mode που δεν ξέρω αν είναι κάτι σημαντικό.
Επίσης το γεγονός ότι η HG21 δεν έχει BUILT-IN VIDEO LIGHT δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι επειδή και η προηγούμενη κάμερά μου δεν είχε. Πιστεύω όμως έχει κάποια αξία να έχει φωτισμό σε νυχτερινή ληψη.

Από την άλλη όμως η HV30 έχει μεγαλύτερο φακό (43mm) ενώ έχει μικρότερο οπτικό ζουμ (x10 έναντι x12).

Τελικά το μόνο πλεονέκτημα της HG21 είναι ο HDD 120MB. Είναι όμως λόγος και κριτήριο για την τελική επιλογή ;

Η αγορά των καρτών για την HF11 είναι υπλογίσημη παράμετρος.

Πραγματικά είναι δύσκολη η επιλογή (είναι και η διαφορά τιμής)

Αν είναι κάποιος που γνωρίζει και τα τρία αυτά μοντέλα ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ παιδιά !!

Babis,

ρίξε αν θέλεις μια ματιά στο συνημμένο αρχείο με τις συγκρίσεις της cannon.

Ισως βγει κάποιο συμπέρασμα.

Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να βγάλω συμπέρασμα επειδή δεν έχω καμιά εμπειρία από miniDV, σκληρό δίσκο και SDHD. Η μόνη μου εμπειρία είναι από DVD του οποίου τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν ήδη περιγραφεί σε άλλο post και δεν είναι άλλα από ότι είναι πανεύκολο στη χρήση του ενώ από την άλλη μεριά πολύ περιοριστικό στο χρόνο εγγραφής και τις διακοπές για αλλαγές δίσκου κατά τη διάρκεια χρονικά μεγάλων εγγραφών.

Θα ήθελα να ακούσω για τις εμπειρίες από miniDV, σκληρό δίσκο και SDHC card.

Attachments

Αν δεν έχεις πρόβλημα με την κασέτα πήγαινε στην HV30. Κορυφαία ποιότητα εικόνας, εύκολο μοντάζ και γλυτώνεις και αρκετά λεφτά τα οποία θα χρησιμοποιήσεις σε 2 χρόνια για να πάρεις καινούρια όταν οι υλοποιήσεις με δίσκο ή κάρτα θα έχουν εξελιχθεί πολύ περισσότερο και θα στοιχίζουν 700 Ε.
Η HF11 γράφει στα 24Mbps κι αυτό μπορεί να μην φαίνεται στα πλάνα ημέρας αλλά όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν ή στα γρήγορα περάσματα θα κάνει διαφορά.
Πήγαινε εδώ και ρίξε διάβασμα... Θα σε βοηθήσει.

Το πρόβλημα είναι ακριβώς εκεί, δηλαδή στην κασέτα. Επειδή δεν έχω τέτοια εμπειρία φοβάμαι μήπως το μετανοιώσω από την ενδεχόμενη δυσκολία στη χρήση της (μεταφορά σε PC, μοντάζ κλπ.).
Επίσης δεν μπρορώ να εκτιμήσω, στην παρούσα φάση, αν η διαφορά της τιμής των HG21 και HV30 αντιπροσωπεύει και αντίστοιχη πραγματική αξία σε ποιότητα, ευκολίας χρήσης ή κάποιας άλλης λειτουργίας και δεν είναι απλώς η τιμή της HG21 επειδή είναι νέο μοντέλο, γι αυτό και δυσκολεύομαι να αποφασίσω ποια είναι η καλύτερη επιλογή.

Πάντως σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.

Καμία δυσκολία με το MiniDV. Έχω την HV30 και οι κασετούλες με βόλεψαν πολύ. Μικρές, φτηνές (1,5 ευρώ), κρατάω το αυθεντικό υλικό σε αυτές και επιλεκτικά κάνω μοντάζ σε αυτά που θέλω. Το μοντάζ είναι πολύ ευκολο. Σκέψου το σαν να βλέπεις βίντεο στον υπολογιστή σου (κάμερα συνδεδεμένη με firewire με τον υπολογιστή) και στο σημείο που θες να αποθηκεύσεις πατας το rec.

δείγμα...
http://www.vimeo.com/1471404

Απάντηση: Re: Help Cannon hv30 ή HG21 ?

Καμία δυσκολία με το MiniDV. Έχω την HV30 και οι κασετούλες με βόλεψαν πολύ. Μικρές, φτηνές (1,5 ευρώ), κρατάω το αυθεντικό υλικό σε αυτές και επιλεκτικά κάνω μοντάζ σε αυτά που θέλω. Το μοντάζ είναι πολύ ευκολο. Σκέψου το σαν να βλέπεις βίντεο στον υπολογιστή σου (κάμερα συνδεδεμένη με firewire με τον υπολογιστή) και στο σημείο που θες να αποθηκεύσεις πατας το rec.

δείγμα...
http://www.vimeo.com/1471404

krokos, να χαίρεσαι τη κούκλα σου... :a0210:

Με γειά μου και μένα .....

Ήδη την επεξεργάζομαι ... καλή μου φαίνεται.

Θέλει βέβαια πολλές ρυθμίσεις, άρα καλό ξεφύλλισμα των οδηγιών που είναι άπειρες. Έτσι μου φαίνονται.

Την έχω ήδη δύο μέρες και ασχολούμαι μόνο μ' αυτήν.

Από πρόγραμμα επεξεργασίας τι γίνεται. Ας με βοηθήσει κάποιος.

Οοοπς ... πολύ καλό εργαλείο.