Help, δεν δουλεύει το ψυγείο !

Απάντηση: Χέλπ, δεν δουλεύει το ψυγείο !

Πίτσες, τυροπιτακια και άλλα συναφή είδη πρόλαβαν και φαγωθηκαν;
Πέραν της πλάκας, φώναξε κάποιον τεχνικό και μην πειραματιζεσαι γιατί μπορεί να είναι κάτι απλό και φθηνό για την αποκατάσταση και να προκληθεί μεγαλύτερη.

Μετακίνηση, εννοεί ο Ntinos P τις μεγάλες κλισεις ή το οριζοντίωμα του ψυγείου σε κάποια μεταφορά. Το να το σύρεις πιο πέρα, πχ για να σκουπίσεις, δεν θεωρείται μεταφορά :)
Αυτό εχει να κάνει με την επιστροφή του φρέον στην δεξαμενή του. Το ίδιο λένε και για το aircondition, οτι δηλαδή, αν το κλείσεις, μην το ανοίξεις αν δεν περάσουν μερικά λεπτά. Γι'αυτό και τα airconditions σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, παραμένουν κλειστά όταν επιστρέψει το ρεύμα. Στα ψυγεία, με τα τρόφιμα έτοιμα να λυώσουν, δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Παρ'όλα αυτα, με τόσες διακοπές ρεύματος, τα καταφέρνουν πολύ καλά σε βάθος χρόνου.

Re: Χέλπ, δεν δουλεύει το ψυγείο !

Το ψυγειο, κατα τις μετακινησεις, απο την μια πριζα στην αλλη, εμενε κλειστο για 5 λεπτα.
Αλλα και παλι, θεωρω οτι ... ηταν μικρο χρονικο διαστημα. Να ξαπλωθει το ψυγειο ? Γιατι να ξαπλωθει ?
Ο ιδιοκτητης του (που δεν εχει την συνδρομη καποιας οικογενειας) εχει και μια δισκοκηλη να προσεξει ! :p

Tυροπιτακια και πιτσουλες, ερχονται σπιτι, ΜΟΝΟ οταν εχω επισκεψεις. Ο ιδιοκτητης δεν τρωει οτι περισσευει
απο θερμιδικα supernova. Αν το κανει, το κανει εξω σε καποια ταβερνα και τελευταια φορα που με τσιγκλισαν
(Θανασης και Γιαννης) .... δεν πηγα. Μπορει να ενδωσω καποια στιγμη αλλα θα πρεπει να συντρεχουν ....
extremely good reasons to give in. :p

Το ψυγειο, μπορει ΟΝΤΩΣ να ειναι στα τελευταια του .... και ας πηρε μπρος ξανα (με επιτυχια).
Απο την στιγμη που ΔΕΝ βρηκα την αιτια που ΑΡΧΙΚΑ το εκανε να υπολειτουργει, αυτη η ιδια αιτια,
καιροφυλακτει μεσα στα σωθικα του ..... :icon15:

Να καλεσω τεχνικο (ψυκτικο ?) για να μου εξετασει ΜΟΝΟ την πιθανη αιτια του κακου και να μου πει
"ξερετε η επισκεψη ειναι 40 ευρω" .... ειναι κατι που δεν καταπινεται ευκολα. ΑΝ ηξερα ακριβως ποια
ειναι η αιτια (αλλαγη φρεον, στεγανοποιηση, κλπ) θα ηταν πιο ευκολο. Αλλα και παλι ... η χρεωση
μιας αλλαγης φρεον, που μαζι με την τρυπα που πρεπει να βρεθει και στεγανοποιηθει, μπορει να
φτανει και το μισο της τιμης της αρχικης αγορας .... δεν συμφερει.

Ε .... θελω να τα κανω ολα, με σαλτο απο το ισογειο στον εβδομο οροφο .... (ζηταω πολλα ?) :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kαι κατι ακομα ....

Σαν καλος Κυρος Γραναζης που ειμαι :proud: παρατηρησα οτι οσο και να σκουπιζω με καθαρο πανακι τον καταψυκτη
μετα απο 20 με 30 λεπτα ... ξαναβγαζουν υγρασια οι εσωτερικες επιφανειες του καταψυκτη. :blink: Με το πορτακι
μονιμα ανοιχτο ! Πουρκουα ? :hmmmm2: Aφου οι επιφανειες ηταν στεγνες πριν 20 λεπτα ! ......

Απάντηση: Re: Χέλπ, δεν δουλεύει το ψυγείο !

...
Σαν καλος Κυρος Γραναζης που ειμαι :proud: παρατηρησα οτι οσο και να σκουπιζω με καθαρο πανακι τον καταψυκτη
μετα απο 20 με 30 λεπτα ... ξαναβγαζουν υγρασια οι εσωτερικες επιφανειες του καταψυκτη. :blink: Με το πορτακι
μονιμα ανοιχτο ! Πουρκουα ? :hmmmm2: Aφου οι επιφανειες ηταν στεγνες πριν 20 λεπτα ! ......

Γιατι απλά, 20-30 λεπτά μετά, οι εσωτερικές επιφάνειες εξακολουθούσαν να είναι σε τέτοια χαμηλή θερμοκρασία, που σε συνδιασμό με την υγρασία που είχε ο χώρος, έκαναν συμπύκνωση του νερού σχηματίζοντας σταγονίδια. Η μόνωση του ψυγείου βοηθάει ωστε η άνοδος της θερμοκρασίας να είναι αργή έστω και με ανοικτό το πορτάκι.

Εχω την εντυπωση πως αυτο που περιεγραψες εχει να κανει με την παρουσια θερμικου στην κεφαλη του συμπιεστη αρα λογω υπερθερμανσης εκοβε το κυκλωμα και μολις κρυωσε ανοιξε. Αυτο ομως δεν ειναι καλα μαντατα για τον συμπιεστη αφου μπορει να σημαινει η ταλαιπωρημενη περιελλιξη η ελλειψη ψυκτελαιου η απλα αυτος να ηταν ο αναμενομενος χρονος ζωης του. Να ξερεις παντως οτι καταψυκτης με πολυ παγο δημιουργει κακη λιπανση συμπιεστη λογω επιστροφης υγρου φρεον αντι αεριου και παραμονης του ψυκτελαιου στον εξατμιστη λογω χαμηλης πιεσης.

Re: Απάντηση: Re: Χέλπ, δεν δουλεύει το ψυγείο !

Γιατι απλά, 20-30 λεπτά μετά, οι εσωτερικές επιφάνειες εξακολουθούσαν να είναι σε τέτοια χαμηλή θερμοκρασία, που σε συνδιασμό με την υγρασία που είχε ο χώρος, έκαναν συμπύκνωση του νερού σχηματίζοντας σταγονίδια. Η μόνωση του ψυγείου βοηθάει ωστε η άνοδος της θερμοκρασίας να είναι αργή έστω και με ανοικτό το πορτάκι.

Τι θα ημουν χωρις εσας ? ... -bye-

Εχω την εντυπωση πως αυτο που περιεγραψες εχει να κανει με την παρουσια θερμικου στην κεφαλη του συμπιεστη αρα λογω υπερθερμανσης εκοβε το κυκλωμα και μολις κρυωσε ανοιξε. Αυτο ομως δεν ειναι καλα μαντατα για τον συμπιεστη αφου μπορει να σημαινει η ταλαιπωρημενη περιελλιξη η ελλειψη ψυκτελαιου η απλα αυτος να ηταν ο αναμενομενος χρονος ζωης του. Να ξερεις παντως οτι καταψυκτης με πολυ παγο δημιουργει κακη λιπανση συμπιεστη λογω επιστροφης υγρου φρεον αντι αεριου και παραμονης του ψυκτελαιου στον εξατμιστη λογω χαμηλης πιεσης.

Περα απο μια απειροελαχιστη παχνη (ουτε καν χιλιοστο) που πιανει στον καταψυκτη, παγος δεν σχηματιζεται.
Εννοω παγος κρυσταλλο. Μηπως αυτο ειναι που ταλαιπωρει τον συμπιεστη ? (την παχνη την αντιλαμβανομαι
ΜΟΝΟ αν κανω δαχτυλια επανω στα τοιχωματα, αλλιως δεν φαινεται καν).

O παγος αργει να συσσωρευτει.
Τις πρωτες μερες θα ειναι "καθαρή" απο παγο η καταψυξη.
Ο παγος θα σχηματιστει απο τις αλλεπαλληλες στρωσεις
υγρασιας που θα καταψυχονται οταν ερχονται σε επαφη
με την επιφανεια της καταψυξης κυριως καθε φορα που ανοιγεις την πορτα.

Αχα ....
αρα οσο λιγοτερες φορες ανοιξω το πορτακι, τοσο λιγοτερη υγρασια θα εισελθει !
Ξερεις ποιοι μου κανουν την μεγαλη τη ζημια ? Κατι φιλαρακια μου, που σπουδαζουν
με το πασο τους, τι περιεχει το ψυγειο μεσα .... και γιατι δεν βαζω δευτερη παγοθηκη
στην καταψυξη !!!! Μερικες φορες, ενω γεμιζουν την παγοθηκη με νερο, το πορτακι
μενει ανοιχτο. ΔΕΝ εδινα ιδιαιτερη σημασια γιατι ολα αυτα τα θεωρουσα ησσωνος σημασιας.

Θα τους περιποιηθω καταλληλα τωρα .... :smash:

Να ευχαριστησω τον Παναγιωτη τον Μελα και τον Kωστα τον Ρομποτη για την ενημερωση που παρειχαν -bye-
(Πετειναρακης, Skysound, Νtinos P και BIOS .... επισης !)

Το ψυγειο δουλευει ομαλα (ομαλοτατα) .... μεχρι, καποια στιγμη, να σταματησει να δουλευει ομαλα !
Οπως ειπε και ο HAL .... "I would recommend that we put the unit back in operation and let it fail.
It should then be a simple matter to track down the cause". :p

Last edited:

Κανα σκουπιδάκι θα είχε πάει στο καρμπυρατέρ και το υπερχείλισε. Τώρα που πήρε μπροστά, φόρτωσέ το μπύρες και σανίδωσέ το να ξεκαπνίσει... :)))