Help με οικιακή εγκατάσταση

Λέγοντας να μην γωνιάσει τι εννοείς?
Δεν γίνεται να είναι απόλυτα ευθεία...

Λοιπόν για να καταλήξουμε:
Του ζητάω να μου φτιάξει τις παρακάτω αναμονές που να χωράνε hdmi κεφαλή(οπότε λογικά θα περνάνε 5-6 καλώδια)και όταν θα έρθει η ώρα να περάσουμε τα καλώδια το ξαναψάχνουμε...

Untitled.jpg

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    39.1 KB · Views: 3
Φλασιά:Υπάρχει φόβος παρεμβολών αν είναι σε μια καλωδίωση μαζεμένα hdmi,utp,uhf,ήχος?Ή πρέπει να έχει το καθένα τη δικιά του καλωδίωση;

Για τις παρεμβολές δεν ξέρω να σου πω.
Στο σχεδιάγραμμα,απουσιάζει το sub.Επίσης δεν έχει καμία χρηστικότητα το να υπάρχει καλώδιο από την τηλεόραση στον προβολέα.

Απάντηση: Re: Help με οικιακή εγκατάσταση

Λέγοντας να μην γωνιάσει τι εννοείς?
Δεν γίνεται να είναι απόλυτα ευθεία...

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι ευθείες,όμως δεν πρέπει να τα τσακίσει,να είναι δηλαδή όσο περισσότερο γίνεται καμπύλες οι γραμμές και για να το πετύχεις αυτό,θα πρέπει να του πεις οι σωλήνες που θα περάσουν τα hdmi να μην τσακίσει/γωνιάσει ΚΑΘΟΛΟΥ.
Του λες ΚΑΘΟΛΟΥ για να τις έχει όσο πιο πολύ καμπύλες γίνεται γιατί αν του πεις απλά,να μην τσακίσουν,όλο και κάποια μαλακία θα κάνει.Ζητας το 100% για να πάρεις ένα 70-80%.

Re: Απάντηση: Help με οικιακή εγκατάσταση

Για τις παρεμβολές δεν ξέρω να σου πω.
Στο σχεδιάγραμμα,απουσιάζει το sub.Επίσης δεν έχει καμία χρηστικότητα το να υπάρχει καλώδιο από την τηλεόραση στον προβολέα.

To sub το έχω εκεί που είναι η tv.Άν προσέξεις τα καλώδια είναι 5.
Ο projector πως θα παίζει αναλογικά αν δεν παίρνει απο την tv;
Μήπως ο ενισχυτής κάνει και τη δουλειά του δέκτη;
Γι'αυτό σου λέω δώσε μου ενα λινκ με ένα ενισχυτή να καταλάβω τι ακριβώς κάνει αυτό το πράμα.

By the way, δε σε ευχαρίστησα που με ανέχεσαι! :a0210:

Ρε παιδιά,μόνο ο Σωκράτης θα την σπρώχνει;
Άντε ρίχτε καμμιά ιδέα!
Μην τα κάνω χάλια και μου λένε οι μουσαφίρηδες "Φαντάσου να μην ήσουν και στο avclub" :rifle:

Καλημέρες. Να πω κι εγώ μια γνώμη.

1. Αφού έχεις δωμάτιο-γραφείο το σωστό είναι να μπει rack με patch panel για τα δίκτυα και να βγάλεις όσες πρίζες δικτύου (διπλές) - τηλεφώνου νομίζεις ότι είναι απαραίτητες ή και αχρείαστες. Να τερματίσουν όλα στο rack και μαζί με την γραμμή τηλεφώνου, μοιράζεις απαραίτητα.

2. Για τις κεραίες και τα δορυφορικά, μπορείς επίσης να τα συγκεντρώσεις στο rack κι από εκεί να μοιράσεις αντίστοιχα σε κάθε πριζάκι. Γενικά τα προτιμώ δίπλα δίπλα με τα δικτύου-τηλεφώνου.

3. Όσον αφορά τον ήχο, πρέπει να προ-αποφασίσεις που θα έχεις το έπιπλο rack και πίσω του ακριβώς να βγάλεις τα απαραίτητα πριζάκια ήχου τα οποία θα οδηγηθούν στις θέσεις των ηχείων πάλι σε πριζάκια.

4. Όσον αφορά την εικόνα. Υπάρχουν και hdmi πρίζες και vga κι ότι κανείς σκεφτεί. Αλλά τώρα που μιλάμε για ταβάνι, τα πράγματα είναι δύσκολα αν δεν υπάρχει γυψοσανίδα. Στο ταβάνι δεν μπορεί να περάσει σωλήνα ηλεκτρολογική και θα είναι και δύσκολο πολύ ακόμα και να "θάψει" ένα καλώδιο hdmi. Αν το προβολικό είναι must για το ταβάνι, προτείνω κανάλι μικρό όπου να οδηγηθεί εκεί που το χρειάζεσαι. Υπάρχουν αρκετά σχέδια και μερικά εξ αυτών είναι αρκετά διακριτικά.

Σε όλα αυτά που λέω, θα πρέπει να μπουν σε σωλήνες τα καλώδια και όχι να σοβατιστούν από πάνω. Να περάσεις κεραίες και utp στην ίδια σωλήνα δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να μην περνά και ρεύμα από μέσα για μεγάλες αποστάσεις (>20-30μ.) Αν τα ρεύματά σου περνάν ψηλά, μπορείς να περάσεις τα υπόλοιπα χαμηλά, λίγα εκατοστά κάτω από το ύψος που θα βάλει τις πρίζες. Προτιμούται κυτία σιδηρόδρομοι, όπου σε συνδυασμό με τις πρίζες (legrand) υπάρχουν πλαίσια 2πλά, 3πλά, ακόμα και 5πλά και βγαίνει μια ομορφιά. Το σχέδιο των πριζών, το αφήνεις να το επιλέξει η γυναίκα και καθαρίζεις κι από εκεί (μιλάει η πείρα τώρα). Δες την σειρά Valena.

Εκεί όπου θα βγάλει δορυφορική, η οποία θα δουλεύει, ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσεις την πρίζα, παρά μόνο το καπάκι της και θα βγάλεις τα καλώδια (UHF-SAT) από μέσα.
Αν επίσης καταφέρεις και βάλεις διπλές σωλήνες, μία για κεραίες και μία για utp, οτιδήποτε επέκταση κι αν χρειαστείς αργότερα είναι εύκολο. Οι σωλήνες δεν κοστίζουν.

Το προβολικό μπαίνει στα 2.30 περίπου..

Αυτά για την ώρα, ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος...

Σχετικά με την απόσταση του προβολέα,υπάρχει ένα θεματάκι,αφού δεν παίζουν όλοι οι προβολείς τις ίδιες ίντσες από την ίδια απόσταση.
Τα βήματα είναι:
-Αποφασίζεις το μέγεθος του πανιού.
-Αφού καταλήξεις ποιό μοντέλο προβολέα θες,ψάχνεις λίγο από το calculatorPro του www.projectorcentral.com να δεις σε τι απόσταση πρέπει να τοποθετηθεί για να "γεμίσει" την οθόνη σου.
Από ενισχυτές AV,υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα από πολλές εταιρείες.Βασικό χαρακτηριστικό είναι να έχουν τουλάχιστον 2 εξόδους HDMI για να μην μπλέκεις μετά με αγορές switcher.

Ο προβολέας θα παίξει αναλογικά κανάλια-αν υπάρχουν ακόμα- από το tuner των ψηφιακών!!!Ότι συμβαίνει δηλαδή και σήμερα με όλα τα σπίτια που έχουν παλιές τηλεοράσεις.
To sub μου λες ότι είναι εκεί που είναι η τιβι...
Πως θα γίνει αυτό,αφού από κάτω της είναι το τζάκι?

Kατέληξα κάπου εδώ,εκτός απο το hdmi απο προβολέα προς tv που απ'οτι κατάλαβα δεν χρειάζεται.

diagramma.jpg

ixeia.jpg

Προς την τιβι,πες του να στείλει-εκτος από το hdmi,ένα utp και φυσικά μην ξεχάσεις και ένα καλώδιο για την κεραία.
Καλώδιο από την κεραία να στείλεις και στο δωμάτιο με τα υπόλοιπα μηχανήματα,για να παίρνει σήμα ο ψηφιακός δέκτης και μεσω του ενισχυτή,να το στέλνεις στον προβολέα.