Help - new pc

Μήπως η TV σου δεν υποστηρίζει 59/60HZ? περίεργο μου φαίνεται αλλά μπορεί. Δοκίμασε να σετάρεις στα 50Ηz.

της εχω βαλει χαμηλότερα refresh rates και τα εχει δεχτεί. Οταν παω να καρφώσω από τα 59 στα 60Ηz, το δεχεται αλλά οταν ξανακάνω properties βλεπω ότι ειναι παλι στα 59.

της εχω συδνεσει το δευτερο pc το οποίο κουμπωνει κανονικότατα στα 1920x1080 @ 60Ηz.

της εχω βαλει χαμηλότερα refresh rates και τα εχει δεχτεί. Οταν παω να καρφώσω από τα 59 στα 60Ηz, το δεχεται αλλά οταν ξανακάνω properties βλεπω ότι ειναι παλι στα 59.

της εχω συδνεσει το δευτερο pc το οποίο κουμπωνει κανονικότατα στα 1920x1080 @ 60Ηz.

Όταν κλειδώνει στα 50Ηz σου βγάζει τις γραμμές που είδες?

Γιατί παιδεύεσαι τόσο με τα 59/60? Εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ τα 59/60 Hz ούτε καν στην επιφάνεια εργασίας. Η μόνη περίπτωση που το έχω χρειαστεί είναι σε κάτι περίεργα αμερικάνικα βιντεάκια.

Έχε στο νου σου σαν πιθανότητα ότι τετοια προβληματα (οριζόντιες μπάρες) ίσως να έχουν και hardware ρίζα. Εάν δηλαδή συνδέσεις κάποιο άλλο PC μονιτορ και δεις ότι και εκεί σου κάνει οριζόντιες μπάρες στα 59/60 τότε εγώ θα κοίταζα να ζητήσω αντικατάσταση. (πχ σε μένα οριζόντιες γραμμές είχε αρχίσει να βγάζει μια κάρτα με προβληματική μνήμη)

ΥΓ. Στις ενδείξεις 23/24 υπάρχει θέμα με τους οδηγούς της ατι. πχ βαζεις 23 και σου δείχνει 24 αλλά τελικά το πραγματικό refresh είναι αυτο που του έβαλες όχι αυτο που σου δείχνει.

ΥΓ2 Μολις είδα ότι το πρόβλημα με τις μπάρες το είδες και με άλλο PC!! Άρα το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται μάλλον στην TV kai sta 59/60..

Last edited:
Οπότε αν δεις και ότι το PC σου παίζει μια χαρά στα 59/60 (χωρίς μπάρες) σε άλλο PC μονιτορ τότε αποκλείεις την πιθανότητα PC hardware error και εστιάζεσαι στην TV.

εχω βαλει την φωτό και στο σχετικό νήμα της συγκεκριμένης τηλεόρασης και μάλλον προς την τηλεόραση εντοπιζεται το πρόβλημα. Εχει εμφανιστεί και σε άλλες plasma από ότι μου ειπαν, δεν ξέρω όμως αν είναι συγκεκριμένα η δική μου ή το συγκεκριμένο μοντέλο γενικά.. Το απόγευμα θα δοκιμάσω να στειλω στην tv την συγκεκριμένη εικονα (την εχω κανει jpg με print screen και στο laptop φαινεται αψογα, δεν ειναι στην πληροφορία το προβλημα δηλαδή αλλά στην απεικόνισή της) μέσω usb stick ( η tv εχει και usb port ) για να δω αν φταιει το pc, το hdmi port, το καλώδιο ή όντως η ιδια η tv.

ΥΓ. Στις ενδείξεις 23/24 υπάρχει θέμα με τους οδηγούς της ατι. πχ βαζεις 23 και σου δείχνει 24 αλλά τελικά το πραγματικό refresh είναι αυτο που του έβαλες όχι αυτο που σου δείχνει.

στις ταινίες πρέπει να βάζω το refresh rate στα 24Ηz ?

btw το πρόβλημα είναι τελικά της τηλεόρασης :(

Εγω γενικά το αφήνω στα 50. Δεν εχω δει διαφορά αν και οι πιο φανατικοί φίλοι εδω λένε ότι βλέπουν.

Για δισκους θα προσανατολιζόμουν σε κατι πιο ενδιαμεσο. Ούτε τις χαμηλές επιδόσεις σαν system drive του Green, ουτε θα τα έσκαγα για SATA3 με τίποτα. Και πιστεψε με δεν θα δείς διαφορα στην τσέπη σου από τα 2W του δισκου...

Προσωπικά θα σου πρότινα αυτόν:
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Samsung-Spinpoint-F3-HD103SJ.htm

Είναι οι πιο γρήγοροι και αυτή τη στιγμή πιο αξιοπιστοι δίσκοι στο 1ΤΒ. Σίγουρα παρε ότι θες απο το πλαίσιο που αν εχεις πρόβλημα και πρέπει να γυρίσεις κάτι, δεν θα στα σπάσουν...:furious3:

στις ταινίες πρέπει να βάζω το refresh rate στα 24Ηz ?

Αν μιλάμε για ταινίες σε BD ή ματρόσκες (από BD) τότε ναι, πρέπει να γυρίζεις στα 24Hz (ιδανικά μάλιστα στα 23.976Hz).

Διαφορετικά θα έχεις περιοδικά σπασίματα στην εικόνα ή γενικότερα μη ομαλή κίνηση.

btw το πρόβλημα είναι τελικά της τηλεόρασης :(

Της συγκεκριμένης δικιάς σου ή ολόκληρης της σειράς;

Αν μιλάμε για ταινίες σε BD ή ματρόσκες (από BD) τότε ναι, πρέπει να γυρίζεις στα 24Hz (ιδανικά μάλιστα στα 23.976Hz).

Διαφορετικά θα έχεις περιοδικά σπασίματα στην εικόνα ή γενικότερα μη ομαλή κίνηση.

Της συγκεκριμένης δικιάς σου ή ολόκληρης της σειράς;

δεν ξερω, στην κατηγορία με τις πλάσμα εχω θεσει αντιστοιχο ερώτημα αλλά ακομα δεν εχω καταλαβει. Το κανει σιγουρα σε καποιες panasonic. Μου λένε ότι μαλλον ειναι φυσιολογικο, αλλά δεν εχει γινει κανένας ντόρος όπως στις panasonic. Στο thread της LG πέρασε πιο χαλαρα το θεμα. Εγω εχω την LG 50PK550, περιμένω feedback κι απο αλλους ιδιοκτήτες γιατι εχω ψιλοφρικάρει. Θα πρεπε ομως να το εχουν παρατηρήσει γιατι εμφανιζεται και στους υποτιτλους οταν υπαρχει ομαλο φόντο. Δεν ξερω τι να πω..

για το δίσκο σκεφτόμουν τον green οχι για να δω διαφορά στον λογαριασμό της δεη, αλλά με το σκεπτικό ότι όσο λιγότερο καταναλώνουν οι συσκευές, τόσο μικρότερη θερμότητα εκλυεται στο τροφοδοτικό, τοσο πιο αργα γυρνα ο ανεμιστήρας του...

αν και τώρα που του εχω πανω εναν παλιο ide 320αρη, δεν ακουω χριστό.. μαλλον το παραψειρίζω το θεμα..

Οι διαφορές θερμοκρασίας στους δίσκους με κάποιες συγκεκριμένες εξαιρέσεις δεν είναι τρομερές. Ο IDE θα είναι μάλλον αρκετά αργότερος όμως και θα σου φορτώνει τον επεξεργαστή λίγο παραπάνω από έναν SATA.