Help!!! Panasonic TX-P42U30E Plasma ή LG 42LE5500 LED ??

kanel

New member
24 March 2011
5
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ!! Ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά τηλεόρασης και ειλικρινά εδώ και αρκετες μέρες έχω λιώσει μπροστά στο pc προσπαθώντας να καταλήξω στην καταλληλότερη και πιο προσιτή σε εμένα! Κατέληξα μεταξύ πολλών σε μια Plasma, την Panasonic TX-P42U30E (με 619 ) και σε μια LED, την LG 42LE5500 (με 699 ).
Το δίλλημα είναι μεγάλο επειδή εκτός από ταινίες και παιχνίδια στο PS3, θα χρησιμοποιώ την τηλεόραση και σαν οθόνη του υπολογιστή, γι'αυτό και ίσως δεν έχω καταλήξει στην plasma. Περιμένω να ακούσω γνώμες από οποιονδήποτε και αν έχετε άλλες προτάσεις για τηλεόραση 40-42" με budget στα 600-700 maximum και για την χρήση που θέλω, ανυπομονώ να μαθω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εφόσον αποφασίσεις τελικά για LCD μπορείς να κοιτάξεις τις LG D550 , D650 , D750 και Samsung C630 , C650 . Όλες περσινά μοντέλα και κάτω από 700 ευρώ (τουλάχιστον η ελάχιστη τιμή τους στο Skroutz). Καλύτερη όλων, η τελευταία C650, που έχει σχετικά ψηλό lag, αλλά στην τελική μπορεί να μη σε πειράζει εσένα τόσο. Αν αποφασίσεις για plasma, η U30 είναι αρκετά καλή επιλογή, ενώ μπορείς να δεις και την περσινή LG PJ550. Ακόμα και η 50άρα είναι μέσα στο budget σου. :2thumb22sup:

ναι, εχω δει 50αρες οπως και η LG PK350, που ειναι και full hd, αλλα εκει που κολλαω με τις plasma γενικοτερα ειναι στην συνδεση με το pc, επειδη αν για παραδειγμα καθομαι και παιζω για 3-4 ωρες ποκερ, με αποτελεσμα το 80% της οθονης να παραμενει ακινητο, θα εχω προβλημα λογικα...εξου και το διλλημα! :chinscratch:

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ!! Ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά τηλεόρασης και ειλικρινά εδώ και αρκετες μέρες έχω λιώσει μπροστά στο pc προσπαθώντας να καταλήξω στην καταλληλότερη και πιο προσιτή σε εμένα! Κατέληξα μεταξύ πολλών σε μια Plasma, την Panasonic TX-P42U30E (με 619 ) και σε μια LED, την LG 42LE5500 (με 699 ).
Το δίλλημα είναι μεγάλο επειδή εκτός από ταινίες και παιχνίδια στο PS3, θα χρησιμοποιώ την τηλεόραση και σαν οθόνη του υπολογιστή, γι'αυτό και ίσως δεν έχω καταλήξει στην plasma. Περιμένω να ακούσω γνώμες από οποιονδήποτε και αν έχετε άλλες προτάσεις για τηλεόραση 40-42" με budget στα 600-700 maximum και για την χρήση που θέλω, ανυπομονώ να μαθω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πες μας την απόσταση θέασης σου.Εάν είναι >2 μέτρων πρέπει να ανέβεις σε ίντσες.Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα την 50 PK 550(ή και την 350) που έχει πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με τις ίντσες της.Εάν κάνεις χρήση ως οθόνη pc ξεχνάς τις plasma και πας σε μια μέτριας εικόνας lcd.

η αποσταση ειναι εκει, στα 2 μετρα ακριβως, δε θα εχω προβλημα πιστευω μ αυτο. αλλα οντως, ή θα πρεπει να ξεχασω την συνδεση με το pc, ή την plasma λες, ε?

έχω την εντύπωση πως οι 50αρες οι πλάσμα κάνουν πιο εύκολα στάμπα απο τις 42αρες.
Γενικά,θα σου πρότεινα να τις αποφύγης τις πλάσμα στη περίπτωσή σου.

σωστος. τουλαχιστον η συγκεκριμενη led πως σας φαινεται απο θεμα ποιοτητας, για τα λεφτα της παντα?

Σίγουρα έχει εικόνα εφάμιλλης ποιότητας με τις LG LCD που σου έχω βάλει πιο πάνω και σίγουρα χειρότερη από την Samsung C650.

λες? οσο να ναι ομως η lg ειναι led και με σχετικα καλες προδιαγραφες...τωρα θα μου πεις αν δεν τις εχεις διπλα διπλα να συγκρινεις εικονα δεν γινεται τιποτα!

Το ότι είναι LCD Led δεν πρέπει να σου λέει τίποτα. Πάντως η συγκεκριμένη έχει αρκετά ψηλό lag αν δεν κάνω λάθος, ψηλότερο από την Samsung C650 που σου έχω βάλει πιο πάνω η οποία υπερτερεί σε εικόνα. Αν θέλεις μια καλή LCD Led μπορείς να δεις την Panasonic E30, φετινό μοντέλο, αλλά πρέπει να ανεβείς 200 ευρώ στο ποσό που πρόκειται να δώσεις. Εν πάση περιπτώσει, σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε σχεδόν όλα τα φετινά μοντέλα στην αγορά, οπότε μπορείς να δεις και άλλες επιλογές.

Η LE5500 ειναι μετριοτατη σαν εικονα.Για "LED" κτλ τα εχουμε πει 100% φορες , ειναι LCD με edge LED δηλαδη ουσιαστικα ιδια τεχνολογια με αλλο ονομα στην οποια αγοραζεις μονο ονομα και μικροτερο παχος.

Δωσε κατι παραπανω και παρε την C650 (κορυφαια εικονα για την τεχνολογια LCD στα λεφτα της) η παρε την 40C530 που ειναι πιο φτηνη και εχει και μονο 15 ms lag , αρα οτι πρεπει για gaming και συνδεση με PC.

Last edited: