Help plz. Ηχεία με pioneer LX-81 και Kuro 5060H

Εφ' όσον έχεις χώρο, πρέπει να δεις για τα εμπρός ηχεία του συστήματός σου, ηχεία βάσης. Και οι τρεις παραπάνω επιλογές είναι καλές.
Να σου προσθέσω άλλες 2 ακόμα:
1. Audio Spectrum Studio 6 SE και
2. Dali Icon 6
Οταν ανέβεις Αθήνα προσπάθησε να ακούσεις και αυτά. Μπορώ να σου πω που μπορείς να πας για να τα ακούσεις όλα.

και αυτά και τελος
DYNAUDIO AUDIENCE 62

...γιατι θα χάσουμε την μπαλα :flipout:

και αυτά και τελος
DYNAUDIO AUDIENCE 62

...γιατι θα χάσουμε την μπαλα :flipout:

Αυτο παλι που ειδα καπου τι ειναι Διαφημιστικό τρικ? (Αtlantic Technology system 6200e)

THX Ultra 2 certified speaker system

(sory για το διπλο ποστ Δεν προλαβα το eidt :operator: )

Η στάμπα THX Ultra 2 χρησιμοποιείται απ' την THX για να χαρακτηρίσει προϊόντα (ηχεία, ενισχυτές, προενισχυτές) που έχουν κατασκευαστεί για μεγαλύτερους χώρους home cinema (απόσταση θέασης > 12 πόδια = 3,7 m).
Δες σχετικά εδώ:
http://www.thx.com/products/home/logos/index.html?f=h2
Ενα logo THX το βάζουν πλέον όλες οι εταιρείες στους ενισχυτές τους (select 2, ultra2, ultra2 plus όπως ο LX-81......)

Η στάμπα THX Ultra 2 χρησιμοποιείται απ' την THX για να χαρακτηρίσει προϊόντα (ηχεία, ενισχυτές, προενισχυτές) που έχουν κατασκευαστεί για μεγαλύτερους χώρους home cinema (απόσταση θέασης > 12 πόδια = 3,7 m).
Δες σχετικά εδώ:
http://www.thx.com/products/home/logos/index.html?f=h2
Ενα logo THX το βάζουν πλέον όλες οι εταιρείες στους ενισχυτές τους (select 2, ultra2, ultra2 plus όπως ο LX-81......)

thanks παλικαρι

Μάλλον καταλήγω στα Acoustic Energy Aelite 3 σειρά

Βρηκα που θα τα ακούσω εδω στο Ηράκλειο

Δεν ξερω αν στο προτειναν κι αλλοι,αλλα ιδανικα για ηχο τοσο για μουσικη οσο και σινεμα (και με καλη ευαισθησια) ειναι τα dali ikon 6.
Επισης δεν ξερω αν εχεις υποψη το παρακατω μαγαζι στο Ηρακλειο http://www.planetav.gr/page.php?key=profile . Στο site γραφει οτι εχει και B&W αλλα και Focal που επισης ειναι εξαιρετικα ηχεια.
Καλο ψαξιμο..

thanks παλικαρι

Μάλλον καταλήγω στα Acoustic Energy Aelite 3 σειρά

Βρηκα που θα τα ακούσω εδω στο Ηράκλειο

Πολύ καλή επιλογή. Δεν θα το μετανοιώσεις. Εγώ τα έχω σχεδόν 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι εξαιρετικά ηχεία. Μπορείς να τα δεις στην φωτό με την kuro μου:
AE.jpg

:a0210:

Πολύ καλή επιλογή. Δεν θα το μετανοιώσεις. Εγώ τα έχω σχεδόν 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι εξαιρετικά ηχεία. Μπορείς να τα δεις στην φωτό με την kuro μου:
View attachment 38227

:a0210:

Αψογος

Εγω δεν θα βγάλω το ηχειο της. Εαν θελω πχ να ακουσω ειδησεις να μην ανοίγω ενισχυτές κλπ.

Ψαχνω για επιπλακι τωρα που να στεγάσει TV (χωρίς την βαση της αλλα με στήριξη απο την πλατη:operator: ) ps3 ενισχυτή και το Sat δεκτη και το center)

ps Βγαινουν και στο χρωμα του ξύλου τα ηχεία ή μονο μαυρο??

Αψογος

Εγω δεν θα βγάλω το ηχειο της. Εαν θελω πχ να ακουσω ειδησεις να μην ανοίγω ενισχυτές κλπ.

Ψαχνω για επιπλακι τωρα που να στεγάσει TV (χωρίς την βαση της αλλα με στήριξη απο την πλατη:operator: ) ps3 ενισχυτή και το Sat δεκτη και το center)

ps Βγαινουν και στο χρωμα του ξύλου τα ηχεία ή μονο μαυρο??

Για ποιό ηχείο λες ότι δεν θα βγάλεις; Της kuro; Κι εγώ την kuro με ηχεία την έχω, δεν το πρόσεξες στην φωτογραφία;

Τα Aelite βγαίνουν σε μαύρο, και σε cherry όπως στην εικόνα εδώ:
aelite5.jpg

Για ποιό ηχείο λες ότι δεν θα βγάλεις; Της kuro; Κι εγώ την kuro με ηχεία την έχω, δεν το πρόσεξες στην φωτογραφία;

Τα Aelite βγαίνουν σε μαύρο, και σε cherry όπως στην εικόνα εδώ:
View attachment 38234

A sory μπερδεύτηκα γιατι η δική μου εχει ενα ηχειο απο κατω σε ολο της το πλατος :operator:

Ο LX-81 φτανει την αλλη εβδομαδα οεο

Εχουν παραγγελθεί τα Acoustic Energy Aelite 3 , Aelite 1 (suround) και το Aelite center . Sub οχι ακομη

Να ρωτήσω καποια πράγματα

1-Σκεφτομαι να βάλω το SUB B&W PV1. Ειναι 450 ακριβότερο αλλα έχοντας διαβάσει τοσα review και ακούγοντας το στου αδερφού μου το συστημα με εχει εντυπωσιασει ιδίως σε απαιτιτικά μουσικά ακουσματα. Θα τεριάζει με τα ηχεια?

2- Εαν θελω 7.1 τα επιπλεον 2 μεσαια πρεπει να ειναι και αυτα τα ιδια με τα 2 πισω? Τι ειναι τα διπολα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Εχουν παραγγελθεί τα Acoustic Energy Aelite 3 , Aelite 1 (suround) και το Aelite center . Sub οχι ακομη

Να ρωτήσω καποια πράγματα

1-Σκεφτομαι να βάλω το SUB B&W PV1. Ειναι 450 ακριβότερο αλλα έχοντας διαβάσει τοσα review και ακούγοντας το στου αδερφού μου το συστημα με εχει εντυπωσιασει ιδίως σε απαιτιτικά μουσικά ακουσματα. Θα τεριάζει με τα ηχεια?

2- Εαν θελω 7.1 τα επιπλεον 2 μεσαια πρεπει να ειναι και αυτα τα ιδια με τα 2 πισω? Τι ειναι τα διπολα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Καλώς να τα δεχτείς τα ηχεία σου. :a0210:
Τελικά σε τι χρώμα τα πήρες; Μαύρο ή cherry;
Τώρα όσον αφορά τα ερωτήματα που θέτεις:
1. Γιατί να μην ταιριάζει με τα ηχεία; Δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα. Η μόνη ένστασή μου έχει να κάνει με την τιμή του. Με τα μισά λεφτά παίρνεις το 12ιντσο VELODYNE, ένα απ' τα κορυφαία υπογούφερ που κυκλοφορούν στην αγορά.
2. Σε διάταξη 7.1 τα επιπλέον ηχεία είναι τα surround back. Και βέβαια δεν είναι ανάγκη να είναι τα ίδια με τα surround. Απλώς κοίταξε να εχουν την ίδια ονομαστική αντίσταση (8Ω στην περίπτωση των ΑΕ Αelite).
Σχετικά με τα δίπολα ηχεία:
Η συντριπτική πλειοψηφία των ηχείων είναι άμεσης εκπομπής (direct radiating) δηλ. όλα τα μεγάφωνα βρίσκονται στην ίδια πλευρά της καμπίνας και εκπέμπουν προς την ίδια κατεύθυνση. Τα δίπολα ηχεία είναι ηχεία που έχουν μεγάφωνα σε 2 πλευρές της καμπίνας εξ ού και η ονομασία τους. Χρησιμοποιούνται μόνο ως περιφερειακά κανάλια γιατί διαχέουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα ηχητικά σήματα δημιουργώντας έτσι πλούσιο περιφερειακό πεδίο. Οι προδιαγραφές THX ορίζουν ότι σε ένα home theater τα περιφερειακά ηχεία πρέπει να είναι δίπολα.
Τα δίπολα ηχεία θεωρούνται ιδανικά για κινηματογραφικές ταινίες, δεν είναι όμως κατάλληλα για ακρόαση μουσικής.
Εδώ μπορείς να δεις ένα παράδειγμα διπόλων ηχείων:
http://www.triadspeakers.gr/compone...ge/product/OnWall_Gold_Surr_4998095aa86b2.jpg
-bye-

Καλώς να τα δεχτείς τα ηχεία σου. :a0210:
Τελικά σε τι χρώμα τα πήρες; Μαύρο ή cherry;
Τώρα όσον αφορά τα ερωτήματα που θέτεις:
1. Γιατί να μην ταιριάζει με τα ηχεία; Δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα. Η μόνη ένστασή μου έχει να κάνει με την τιμή του. Με τα μισά λεφτά παίρνεις το 12ιντσο VELODYNE, ένα απ' τα κορυφαία υπογούφερ που κυκλοφορούν στην αγορά.
2. Σε διάταξη 7.1 τα επιπλέον ηχεία είναι τα surround back. Και βέβαια δεν είναι ανάγκη να είναι τα ίδια με τα surround. Απλώς κοίταξε να εχουν την ίδια ονομαστική αντίσταση (8Ω στην περίπτωση των ΑΕ Αelite).
Σχετικά με τα δίπολα ηχεία:
Η συντριπτική πλειοψηφία των ηχείων είναι άμεσης εκπομπής (direct radiating) δηλ. όλα τα μεγάφωνα βρίσκονται στην ίδια πλευρά της καμπίνας και εκπέμπουν προς την ίδια κατεύθυνση. Τα δίπολα ηχεία είναι ηχεία που έχουν μεγάφωνα σε 2 πλευρές της καμπίνας εξ ού και η ονομασία τους. Χρησιμοποιούνται μόνο ως περιφερειακά κανάλια γιατί διαχέουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα ηχητικά σήματα δημιουργώντας έτσι πλούσιο περιφερειακό πεδίο. Οι προδιαγραφές THX ορίζουν ότι σε ένα home theater τα περιφερειακά ηχεία πρέπει να είναι δίπολα.
Τα δίπολα ηχεία θεωρούνται ιδανικά για κινηματογραφικές ταινίες, δεν είναι όμως κατάλληλα για ακρόαση μουσικής.
Εδώ μπορείς να δεις ένα παράδειγμα διπόλων ηχείων:
http://www.triadspeakers.gr/compone...ge/product/OnWall_Gold_Surr_4998095aa86b2.jpg
-bye-

Κωστα σε ευχαριστώ για αλλη μια φορά

Μαυρα θα τα ερθουν τα ηχεια :operator:

Για τα Aelite 1 ειναι περασμενα ηδη καλωδια στους τοιχους απλα μαυρο-κοκκινο. Για τα υπολοιπα ηχεια (κεντρικα sub-center) τι καλωδια να βαλω?
Κατι ποιοτικό αλλα οχι σε αστρονομικό ποσο -bye-

Να τα αφήσω να παιζουν μια εβδομάδα για στρώσιμο και μετα να κάνω την ρύθμιση με το ακουστικό του Pioneer? (auto MCCC καπως ετσι το λεει)

Last edited:
Κωστα σε ευχαριστώ για αλλη μια φορά
Μαυρα θα τα ερθουν τα ηχεια :operator:
Για τα Aelite 1 ειναι περασμενα ηδη καλωδια στους τοιχους απλα μαυρο-κοκκινο. Για τα υπολοιπα ηχεια (κεντρικα sub-center) τι καλωδια να βαλω?
Κατι ποιοτικό αλλα οχι σε αστρονομικό ποσο -bye-
Να τα αφήσω να παιζουν μια εβδομάδα για στρώσιμο και μετα να κάνω την ρύθμιση με το ακουστικό του Pioneer? (auto MCCC καπως ετσι το λεει)

Εκανες τόσα έξοδα για να πάρεις εξαιρετικά μηχανήματα. Μην τσιγκουνευτείς στα καλώδια. Τα εμπρός ηχεία (δεξί, αριστερό και κεντρικό) παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στο σύστημά σου. Δεν ξέρω ποιάς εταιρείας καλώδια θα βρεις στο Ηράκλειο, αλλά νομίζω ότι ένα καλώδιο της τάξεως των 10 - 15 ευρώ/μέτρο σε καλύπτει.
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει τα Utralink MTP-14 (Made in Canada)
http://www.ultralinkcables.com/#/products/compare/SPEAKER CABLES/
Την ρύθμιση με το μικρόφωνο να την κάνεις αμέσως. Μόνο έτσι θα απολαύσεις την ποιότητα του ήχου που μπορεί να σου παρέχει ο LX-81 και τα Aelite. Ούτως ή άλλως δεν μπορείς να περιμένεις, γιατί τα ηχεία θέλουν αρκετές ώρες λειτουργίας για να στρώσουν. Οπότε εάν θέλεις, ξανακάνεις πάλι την ισοστάθμιση μετά από λίγο διάστημα.
-bye-

Εκανες τόσα έξοδα για να πάρεις εξαιρετικά μηχανήματα. Μην τσιγκουνευτείς στα καλώδια. Τα εμπρός ηχεία (δεξί, αριστερό και κεντρικό) παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στο σύστημά σου. Δεν ξέρω ποιάς εταιρείας καλώδια θα βρεις στο Ηράκλειο, αλλά νομίζω ότι ένα καλώδιο της τάξεως των 10 - 15 ευρώ/μέτρο σε καλύπτει.
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει τα Utralink MTP-14 (Made in Canada)
http://www.ultralinkcables.com/#/products/compare/SPEAKER CABLES/
Την ρύθμιση με το μικρόφωνο να την κάνεις αμέσως. Μόνο έτσι θα απολαύσεις την ποιότητα του ήχου που μπορεί να σου παρέχει ο LX-81 και τα Aelite. Ούτως ή άλλως δεν μπορείς να περιμένεις, γιατί τα ηχεία θέλουν αρκετές ώρες λειτουργίας για να στρώσουν. Οπότε εάν θέλεις, ξανακάνεις πάλι την ισοστάθμιση μετά από λίγο διάστημα.
-bye-

Στην Αθηνα που να ψαξω για καλωδια ?

Tα Ultralink θα τα βρεις στην Στοα Φεξη στον Κοσμα οπου ειναι και ο Αντιπροσωπος στην Ελλαδα ειναι πραγματι πολυ καλα και προσιτα για αυτο που προσφέρουν στο συστημα.
Προσπαθησε να βαλεις μικρα μηκη στα front ωστε να παρεις ακριβοτερο μοντελο με θεαματικοτερα αποτελεσματα !! Στα 3 μπροστινα τα καλωδια ειναι must !

Εβαλα τα 2 μπροστα ηχεια προ το παρον μεχρι να ερθει ακι το sub.

Αυτά τα HDMI μου εχουν βγαλει το λαδι

1-ακουω και βλεπω μονο το ps3 στο HDMI3 της KURO που ειναι στο 1 του LX81
2-Στην οθονη του LX81 αλοτε βλεπω Stereo και αλοτε 196KHz
3-Βαζω καναλι TV και τον SAT και εχω μονο video οχι ηχο
4- Απο ηχεια εχω δηλωσει μονο τα κεντρικά large
5- Δεν μπορω να κανω reset στον ενισχυτή. Λεει το manula με κλειστο τον ενυσχητη κρατας πατημένο το home setup στο front panel και μετα power on
Σε μενα δεν ανοίγει καθολου??
6- κλείνω τον ενισχυτή και κλείνει και η TV

Πρωτάρης γαρ επεσα στα βαθια και εχω πελαγωσει.

ps Εβγαλα ολα τα καλωδια απο τον ανυσχιτη και πηγα για υπνο ουφ.

Εχει κάποιος τον LX81 με Kuro να μου πει που να συνδεσω τις συσκευές μου?