Help with ebay

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
Καλησπέρα σε όλους. Παιδιά πειτε μου την γνώμη σας, δεν ξέρω τι να κάνω με το εξής: εχω παραγγείλει στις 02/12/09 μια κάρτα xD αξίας σχεδόν 13 .

Ακόμα δεν έχω παραλάβει τίποτα. Εχω πληρώσει με paypal και η αποστολή εχει γίνει με απλό ταχυδρομείο απο hong kong. Επικοινώνησα με τον πωλητή ζητώντας του αν εχει tracking number και πήρα την εξής απάντηση:

i have shipped this xd card to you on 4th-December,
because of the snowstorm,it maybe delay some days ,please wait for few days more,it will be posted to your home soon,
thank you for your understanding.

Ο ανθρωπος απάντησε αμέσως αλλά την προηγούμενη φορά που δεν παρελαβα κάτι εντός 45ημέρου & εδειξα εμπιστοσύνη (σε αλλον seller), τελικά εχασα τα χρήματα και δεν παρέλαβα ποτε τίποτα. Δεν κίνησα καμιά διαδικασία γιατι το ποσό ήταν αστείο (2.5 ) αλλά μην μας γίνει και συνήθεια..

το θέμα ειναι οτι εχουν σχεδον συμπληρωθεί οι 45 μέρες περιθωρίου για να ανοιξω case και αν περάσει το περιθώριο δεν θα μπορώ να ζητήσω τα χρήματά μου πίσω, έτσι δεν είναι? Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? To 99% feedback που εχει ο τύπος θεωρείται αξιόπιστο νουμερο ή όχι?

Η δικιά σας εμπειρία ποιά είναι?

ευχαριστώ προκαταβολικά,

Γιάννης

μπορεί να χάθηκε στο εδώ ταχυδρομείο (μου έχει συμβεί)

ενόχλησε τον ξανά για tr.number (το πιό απαραίτητο τελικά σε αγορές από ebay)

εάν δεν υπάρχει τότε ζήτα τα λεφτά σου πίσω

εάν υπάρχει θα βρεθεί άκρη

Λέω να περιμένεις λίγο ακόμα...
Είχα παραγείλει μνήμες για laptop απο Hong Kong και ηρθαν μετα απο 40 ημέρες..

μπορεί να χάθηκε στο εδώ ταχυδρομείο (μου έχει συμβεί)

ενόχλησε τον ξανά για tr.number (το πιό απαραίτητο τελικά σε αγορές από ebay)

εάν δεν υπάρχει τότε ζήτα τα λεφτά σου πίσω

εάν υπάρχει θα βρεθεί άκρη

Αυτό προτείνω και εγώ.
Πες του να σου στείλει tr.number (που μαλλον δεν θα υπάρχει καθώς αυτά έρχονται ώς απλό γράμμα) και οτι αν δεν έρθει μέχρι την 44η μέρα θα ζητήσεις refund μέσω του paypal.

Ο απο πάνω φίλος τα είπε μια χαρά. Μην διστάζεις να ανοίξεις case, είναι ο μόνος τρόπος να σε πάρουν στα σοβαρά. Θα βάλεις item not received και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το paypal...

Από Hong Kong παρέλαβα στις 42 μέρες,πάντως συμφωνώ και εγώ στο να το κυνηγήσεις το θέμα όχι τόσο για το ποσό όσο για το γ@μωτο.

Οσο τα διαβαζω αυτα τοσο επιδεινωνεται ο προβληματισμος που εχω για αγορες μεσω Internet.

Ομως σκεφτομαι τα εξης

1)Θελω να αγορασω καποια συγκεκριμενα πραματα τα οποια μονο απο το διαδυκτιο νομιζω θα τα βρω.(καποια σπανια cd πχ)

2)Στο μελλον,μαλλον μονο ετσι θα γινονται οι αγορες...

Παντως φιλε johnjohn,και εσυ πηγες και αγορασες μια καρτα xd απο το ebay???Συγγνωμη δεν το λεω ειρωνικα,αλλα δεν πεταγουσουν σε κανα μαγαζι να την παρεις εστω και πιο ακριβη?

Σωστά φίλε Mstr, και μην ξεχνάμε πως σε τέτοιου είδους αγορές (κάρτες μνήμης,φλασάκια κ.τ.λ.) μπορεί να βρίσκουμε κατά καιρούς τρελές τιμές στο Ebay, δυστυχώς όμως στο 90% των περιπτώσεων είναι ψεύτικα ή ελαττωματικά...Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις αγοράζουμε ΠΑΝΤΑ επώνυμα προϊόντα.

Εγώ αν και την πάτησα πρόσφατα με μια αγορά μεταχειρισμένου ενισχυτή που είχε ζημιά αλλά ο πωλητής δεν το αναγνώριζε κατηγορώ μόνο τον εαυτό μου που δεν φρόντισα να τον ελέγξω σχολαστικά πριν τον αποδεχθώ απο τον κούριερ.
Αν προσέχεις αρκετά και φροντίζεις να έχεις τρόπο να αποδείξεις στο paypal το εκάστοτε πρόβλημα που σου παρουσιάζεται (πχ καταγράφοντας το ξεπακετάρισμα και τον πρώτο έλεγχο) είτε ψωνίζοντας απο αξιόπιστα καταστήματα/πωλητές, θα είσαι εντάξει.
Αν έχεις και ξεχωριστό λογαριασμό για το paypal ώστε ότι και να γίνει δεν μπορείς να χάσεις λεφτά ακόμα καλύτερα.

Σωστά φίλε Mstr, και μην ξεχνάμε πως σε τέτοιου είδους αγορές (κάρτες μνήμης,φλασάκια κ.τ.λ.) μπορεί να βρίσκουμε κατά καιρούς τρελές τιμές στο Ebay, δυστυχώς όμως στο 90% των περιπτώσεων είναι ψεύτικα ή ελαττωματικά...Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις αγοράζουμε ΠΑΝΤΑ επώνυμα προϊόντα.

γενικά αγοράζω διάφορα σκ..λοϊδια από το ebay, κυρίως πράγματα που τα χρειάζομαι αλλά όχι άμεσα. Μεχρι στιγμής εχω χάσει περίπου 2,5 ευρώ από μια κόλλα που δεν μου ήρθε ποτέ, ο πωλητής δεχτηκε να μου κανει refund που όμως δεν μου το έκανε ποτέ. Στην τωρινή περίπτωση με την καρτούλα, ανοιξα case στο paypal αυτην την φορά ζητώντας tracking number και επι τοπου ο τύπος μου έκανε refund. Γενικά εχω γλυτώσει και χρήματα και τρέξιμο (χανοντας όμως σε χρόνο αναμονής). Για παράδειγμα εφερα εναν MAF sensor (γνησιο) για το αυτοκίνητο από ιταλία με 55 ευρώ, ενώ εδώ εχει γυρω στα 130. Γιατι να τα πληρώσω στον ελληνα dealer, την στιγμή μάλιστα που με εχει κατακοροιδέψει και ταλαιπωρήσει επανειλλημένως στο παρελθόν?
Ebay κι ας εχει μερικες φορες τα ρισκα του.

Σε μερικά πραγματα είμαστε πανάκριβοι. Βρείτε στην ελλάδα ένα τετοιο ωραίο συστηματάκι με 150 λιρες. Σε καμία περίπτωση!! Και δεν νομίζω ο εγγλέζος να μην πληρώνει ενοικια φόρους και μισθούς υπαλληλων.. πως βγαινει αυτος και οι δικοι μας δεν βγαίνουνε..

πηρα προσφατα 50 επώνυμες μπαταρίες CR2032 με 8 λιρες, ενώ στον γερμανό παιρνεις 4-5 με τα ιδια χρήματα. ε όχι..

Κακα τα ψεματα το ebay εχει μεγαλες ευκαιριες αν το ψαξεις προσεκτικα.

Δε θα ξεχασω που ρωτουσα εδω για 4 λυχνιες 5670 και ακουγα τιμες απο 30 μεχρι 45 ευρω η μια και τελικα βρηκα στο ebay western electric (original) με 20 ευρω ολοκληρη την τετραδα μαζι με τα μεταφορικα...:worshippy:

Βεβαια δεν εχω ψωνισει απειρα πραγματα αλλα σε οσες αγορες εχω κανει τιποτα δε χαθηκε, τιποτα δεν αργησε παρα πολυ και τιποτα δεν ηταν χαλασμενο η σπασμενο (μεχρι τωρα τουλαχιστον).

παιδες εχω ανοιξει εδω κ μερικες μερες ενα claim στο paypal για μια παραγγελια απτην οποια απουσιαζαν καλωδια φορτιστες κλπ κλπ... Εγραψα του πωλητη αλλα αυτος ουτε καν μπηκε ποτε στο κοπο να απαντησει.. Οποτε ανοιξα το claim κ του ζηταω 50 ευρω αποζημιωση. Αυτος στο paypal απαντησε οτι ολα ηταν κομπλε. Οποτε μου ρχετε κλασικα πισω το paypal κ μου αρχιζει τις μπουρδες με τις αναφορες που πρεπει να φερω απτην αστυνομια κλπ κλπ. Τους απαντησα οτι τετοιες αναφορες ουτε στον υπνο τους δε δινουν οποτε τι αλλο μπορουσα να κανω. Μου προτειναν το παρακατω σαιτ για να βγαλω ακρη. Το χει προχωρησει κανεις απο δω ή εχει καμμια ιδεα για αυτο το σαιτ?

• internet Crime Complaint Center
http://www.ic3.gov/default.aspx

και με την ευκαιρια παραθετω κ την απαντηση μηπως βοηθησω με καποιο τροπο...

If you choose to contact any of these agencies and file a report, we must
receive a copy of the document by January 14, 2012 in order to continue
investigating your claim.
Thank you for your cooperation and patience. We regret any inconvenience
this request may cause.

Απάντηση: Re: Help with ebay

παιδες εχω ανοιξει εδω κ μερικες μερες ενα claim στο paypal για μια παραγγελια απτην οποια απουσιαζαν καλωδια φορτιστες κλπ κλπ... Εγραψα του πωλητη αλλα αυτος ουτε καν μπηκε ποτε στο κοπο να απαντησει.. Οποτε ανοιξα το claim κ του ζηταω 50 ευρω αποζημιωση. Αυτος στο paypal απαντησε οτι ολα ηταν κομπλε. Οποτε μου ρχετε κλασικα πισω το paypal κ μου αρχιζει τις μπουρδες με τις αναφορες που πρεπει να φερω απτην αστυνομια κλπ κλπ. Τους απαντησα οτι τετοιες αναφορες ουτε στον υπνο τους δε δινουν οποτε τι αλλο μπορουσα να κανω. Μου προτειναν το παρακατω σαιτ για να βγαλω ακρη. Το χει προχωρησει κανεις απο δω ή εχει καμμια ιδεα για αυτο το σαιτ?

• internet Crime Complaint Center
http://www.ic3.gov/default.aspx

και με την ευκαιρια παραθετω κ την απαντηση μηπως βοηθησω με καποιο τροπο...

If you choose to contact any of these agencies and file a report, we must
receive a copy of the document by January 14, 2012 in order to continue
investigating your claim.
Thank you for your cooperation and patience. We regret any inconvenience
this request may cause.

Πολύ χρήσιμο!!

επαναφερω ολιγον τι το νημα για δυο αποριες που εχω δυστηχως :bigcry:

Η μια εχει να κανει με το τι μπορουμε να κανουμε απαξ και οι 45 μερες που μας δεινει το ebay για protection period περασουν. Δυστηχως τη πατησαμε με τα γλυκολογα κ τωρα δε ξερω τι να κανω. Βασικα του εστειλα πισω για επισκευη μια συσκευη κ τωρα δε μου τη στελνει πισω. Στα μηνυματα που ανταλασουμε μεσω ebay φαινεται καθαρα οτι δε το στελνει κ ολο το αναβαλει. Μπορουν αυτα να χρησιμοποιηθουν απτο ebay σαν μια μορφη πιεσης ή πιστοποιησης οτι με δουλεευει 2 μηνες τωρα κ βαλε? Κατι αλλο εγω απτη μερια μου μπορω να κανω αφου ουτε αρνητικο feedback δε μπορω να βαλω καν αναθεμα το.....

Το δευτερο εχει να κανει με επιστροφη προιοντος. Ειχα παραγγειλει μια ρακετα κ αντι για σχεδον καινουργια μου ηρθε ενα πραμα λες κ σκοτωνε γερμανους στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο!!!!! Τα μεταφορικα τοσο να μου ερθει ελλαδα οσο κ αυτα για να του τη στειλω πισω τα πληρωνει πλεον κ τα δυο ο πωλητης? ή πληρωνω εγω την επιστροφη?

Να στε καλα παιδες ευχαριστω για προκαταβολικα για τις απαντησεις σας!!!