HELPPP για αγορα!!!

dj_flocibus

New member
18 November 2008
51
Παιδια μετα απο τοσο ψαξιμο και με την αφιξη των εκπτωσεων ηρθε και η ωρα για τη δικη μου αγορα!!!
Ενω λοιπον ειχα αποφασισει να παρω την 46W4500, δημιουργηθηκαν 2 θεματακια:
1) Ενω ηξερα απο το forum και οχι μονο, οτι εχει clouding και backlight bleeding ειχα διαβασει οτι δεν ειναι toso εμφανες! Ελα ομως που στο thread της tv εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=30972 τωρα τελευταια γινονται πιο εμφανη τα κρουσματα...!! Οντως ετσι ειναι???? Δεν ξερω τι να κανω πραγματικα εχω απελπιστει! Σκεφομαι τη LED της Samsung 786, αλλα αυτη εχει πολυ μεγαλο input lag κι εγω θα παιζω πολυ (μα παρα πολυ ομως) PS3! Μηπως τελικα αξιζει πιο πολυ αυτη η Samsung ή όντως θα εχω μεγαλο προβλημα στο gaming???
2) Ενω ειχα διαβασει τον οδηγο της cnet για το μεγεθος της tv http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030216,2,00.htm πηγα σε εναν φιλο μου που αγορασε 32" PHILIPS 9613 σε αποσταση θεασης 3.5 μετρα! Οταν λοιπον εκατσα και παρακολουθησα ειδα οτι ηταν αν οχι ιδανικες, αρκετες αυτες οι ιντσες για τη συγκεκριμενη αποσταση θεασης. Η αποσταση θεασης στο σπιτι μου θα ειναι 3.8 μετρα, κι ετσι μου μπηκε στο μυαλο οτι 40" για το χωρο μου θα ειναι μια χαρα. Ελα ομως που δεν μπορω να αποφασισω...
Αυτα ειναι τα 2 διλημματα που μου δημιουργηθηκαν! Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα! Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

800 threads για το ίδιο πράγμα.

Υπάρχουν τόσα και τόσα threads για την w4500 και την 786. Γιατί έπρεπε να ανοιχτεί ένα ακόμα;

Φίλε μου John Locke, εισαι και ο αγαπημενος μου ηρωας στο LOST!!! :P Διαβασα ολα τα threads για τη συγκεκριμενη περιπτωση W4500 Vs Samsung LEA786 αλλα οπως ειπα και πιο πανω, τωρα τελευταια αυξανονται τα posts που λενε για clouding της πρωτης. Επισης μερικοι λενε οτι στη Samsung φαινεται πολυ το input lag ενω αλλοι λενε οτι δεν το εχουν διαπιστωσει στη δικη τους! Ξεχασα να πω κιολας οτι θα παιζω και online που εκει πιστευω αν υπαρχει lag θα φαινεται πιο πολυ! Ενα αλλο υπερ της SONY ειναι οτι εχει HD δεκτη MPEG4 σε αντιθεση με την 786 (βεβαια μιλαμε για μελλοντικα!). Δεν ξερω βεβαια αν υπαρχει καποιος HD δεκτης MPEG4 ψηφιακος που θα μπορουσα να συνδεσω στην 786...?? Οπως βλεπεις λοιπον φιλε μου, οσα threads και να ανοιξουνε γι'αυτη τη μαχη, καθενα θα εχει ενα δικο του ξεχωριστο συνολο ερωτησεων και αποριων και για διαφορετικο σκοπο.
Οποτε η γνωμη σου πιστευω θα με βοηθουσε λιγακι και θα σου ημουν υποχρεος αν τη μοιραζοσουν μαζι μου, απαντωντας στα παραπανω ερωτηματα (μη ξεχνας και το (2)!!).. Σ'ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για το χρονο σου.

Φίλε dj_flocibus, θα μπορούσες απλά να γράψεις σε κάποιο από τα υπάρχοντα thread τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς σου. Φιλικά πάντα. -bye-

Όσον αφορά αυτά που γράφεις, πράγματι στις w4500 έχουν αναφερθεί αυξημένα κρούσματα clouding.

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/871163-sony-w4500-clouding-poll.html

Ωστόσο, με ελάττωση του backlight νομίζω ότι το φαινόμενο είναι λιγότερο εμφανές (εκτός και αν πέσεις σε κανένα πολύ προβληματικό κομμάτι).

Το περιβόητο input lag που είχα δει στην 786 ενός γνωστού (από xbox 360), ήταν αμελητέο (για να μην πω ανύπαρκτο).

Όσον αφορά το δέκτη mpeg4, το έχω γράψει και παλιότερα. Κάτσε πρώτα να αρχίσουν οι εκπομπές σε mpeg4 (όποτε και αν αρχίσουν) και μετά βλέπουμε για τους δέκτες.

Φιλε John, thanks για την ανταποκριση και την απαντηση σου! Τωρα, για το mpeg4 απλα το εθιξα επειδη αυτη η tv θα μεινει στους γονεις μου μετα απο καποια χρονακια και δε νομιζω να θελησουν να παρουν αλλη για τα επομενα 20 χρονια (αυτη που ηδη εχουν ειναι περιπου 20 χρονων!!)! Οποτε θελω να ειμαι καλυμενος! Αλλα με μια ματια που εριξα, υπαρχουν δεκτες απο 200 ευρω και πανω βεβαια!
Τελικα, εσυ ποια θα προτιμουσες απο τις 2 για BlueRay Movies, PS3 gaming & online gaming και ψηφιακη τηλεοραση (Sports πιο πολυ!) και γιατι??
Θα ηθελα, αν μπορουσες βεβαια, να με βοηθουσες και με το αλλο διλλημα που μου δημιουργηθηκε ξαφνικα με την αποσταση θεασης και το μεγεθος της TV..
Και παλι σ'ευχαριστω για τη βοηθεια σου..
Φιλικα, Γιωργος.
Υ.Γ: Οποιαδηποτε αλλη γνωμη δεκτη!! Αντε ρε παιδια μπας και παρω επιτελους TV ( πανω απο 1 μηνα τωρα ψαχνομαι για τα καλα!!!)!!

Last edited:
Θα πω κι εγώ μερικά πράγματα δεν ξέρω αν θα βοηθησουν όμως.
Κατ´αρχήν είναι λογικό αυτοί που είχαν την ατυχία να πέσουν σε "ελαττωματικό" κομμάτι να θέλουν να το εκφράσουν κι έτσι βλέπεις αρκετούς παραπονεμένους, και με το ντόρο που έγινε με τη sony υπάρχουν πολλοί που ανέφεραν κάποια θεματάκια.
Ενδεχομένως να παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα σε μεγαλύτερη συχνότητα στο μοντέλο αυτό της sony.
Υπάρχουν βέβαια και πιό τυχεροί που δεν έχουν πρόβλημα και που δεν μπήκαν στον κόπο να το αναφέρουν.
Εγώ είμαι απο τους πρώτους που πήρα μια 52άρα W4500 και δεν έχει καθόλου πρόβλημα έστω κι αν βάλω το μπακλάιτ στο τέρμα!
Τι να πω;
Φαίνεται πως υπάρχει ένα ρίσκο αγοράζοντας τη συγκεκριμένη TV.
Γι´αυτό που είμαι σίγουρος όμως είναι οτι μια 32άρα οθόνη είναι πολύ μικρή
Όπως είπα παραπάνω πήρα 52άρα, άρα και εκ των πραγμάτων υποστηρίζω την άποψή μου.
Πιστεύω οτι όλες οι συγχρονες τηλεοράσεις σήμερα είναι αξιόλογες σε ότι αφορά την ποιότητα εικόνας χωρίς να έχει μεγάλη διαφορά σε αυτό τον τομέα η μια από την άλλη.
Αν βάλεις 100 νορμάλ ανθρώπους (όχι τους κολλημένους από εδώ μέσα που ψάχνουν να βρουν διαφορές με το μικροσκόπιο) να παρακολουθήσουν δυο TV που είναι δίπλα δίπλα μια ακριβή και μια φθηνή, (LG ας πούμε) και που έχεις σκεπάσει τη μάρκα (γιατί αυτό επηρεάζει την κρίση) είμαι σίγουρος οτι οι απόψεις θα είναι διαφορετικές για το ποια είναι καλύτερη.
Κατά συνέπεια εγώ στη θέση σου με τα χρήματα που θα διέθετα θα έπαιρνα τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ που μπορούσα.
Σε μια μικρή οθόνη μπορείς να βλέπεις ακόμα και σε μια 14άρα.
Μια μεγάλη οθόνη όμως την απολαμβάνεις περισσότερο. Όπως και να το κάνουμε σε βάζει περισσότερο μέσα σε μια ταινία.
Γι´αυτό άλλωστε αγοράζουμε προβολείς ή πάμε στον κινηματογράφο.
Με τον προβολέα μου προβάλλω σε οθόνη 132'' και μόλις τελειώνει η ταινία και ανοίγω την 52άρα λέω τι είναι τούτο;
Μια σταλιά!

Καλή αγορά!

Φιλε μου εχεις δικιο σε ολα!! Θα το ρισκαρω και θα παρω τη W και ο Θεος βοηθος...!!!! Μονο πες μου απο που τη πηρες να παω κι εγω μηπως γλυτωσω κι εγω απο το clouding!!! :P Θα κοιταξω να "παγιδευσω" και τον πωλητη για τυχον αλλαγη σε περιπτωση "προβληματικου προϊοντος"...!
Παντως για προβολεα κομματι δυσκολο, οχι τοσο για τα λεφτα, οσο για το χωρο του σπιτιου!!!!
Thanks και παλι για τη βοηθεια σας και τους δυο.