HERCULES PROPHET 8500+ &^$%*%$*&^%*

Ε δε μπορώ άλλο.
Τα'χω παίξει.
Είμαι ένας ταπεινός χρήστης Η/Υ και το μόνο που θέλω να κάνω στο pc μου είναι αντίγραφα ασφαλείας, ιντερνετ browsing, κανα ελαφρύ παιχνιδάκι, θέαση και επεξεργασία φωτογραφιών.
Α! και μπανιστηρτζής μέσω του google earth.

Μέχρι τώρα είχα συνδεδεμένη την onboard κάρτα γραφικών της mobo μου (ASROCK), η οποία έχει το chipset της Unichrome. Ψάχνοντας διάβασα ότι χρησιμοποιείται και σε εφαρμογές HTPC, αλλά δεν έδωσα και πολλή σημασία.
Αλήθεια είναι ότι δε μου είχε βγάλει κανένα πρόβλημα, ούτε μου έλειπε κάτι από πλευράς ταχύτητας.

Άκουσα όμως ένα καλό παιδί που τον λένε Νίκο και είναι γενικός διαχειριστής σε ένα site με μηχανήματα ήχου και συναφή πράματα, που μου είπε ότι "η ξεχωριστή κάρτα αν και παλιότερη θα είναι καλύτερη".

Παίρνω κι εγώ λοιπόν την Hercules Prophet 8500+ 64MB LE και την κοτσάρω επάνωωωωω.

Της έβαλα και καινούργιο φουρφουράκι να μη ζεσταίνεται, την καθάρισα και την κοτσάρισα στο σύστημα.

ΑΑΑΑΑΑΑΑ, ωραία πράματα, λέω.

Βάζω ATI catalyst (ευτυχώς διαθέτωμεν μπρόουντμπαντ) και επανεκκινώ το σύστημα.

Πωπω ρυθμίσεις! Μια στο έτσι, μια στο αλλιώς, μια ντούαλ βιου, μια δεξερωγωτι, σπέσιαλ!

Ε, βάζω κι εγώ ένα google earth να κάνω λίγο δορυφορικό μπανιστήρι.
Ξεκινάει η εφαρμογή, και ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ!
ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ!
Θυμήθηκα τις τρομερές στιγμές με τα windows 98-ME!

Τι σε opengl mode, τι σε direct-x, τίποτα.
Είτε κολλούσε, είτε επαννεκινούσε.

Αει στο καλό, σκέφτηκα, τέρμα το μπανιστήρι! Δε πειράζει...

Ας παίξω κανένα monopoly.
Ξεκινάω το παιχνίδι, διαλέγω παίκτες, ωραίαααααα.
Μόλις μπαίνει η πίστα, ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ, μπλε οθόνη και πάγωμα.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, δε γίνεται τίποτα!

Θα περιμένω τις απόψεις σας επι του θέματος και αν δε μπορέσω να κάνω κάτι θα την πετάξω και θα βάλω την οθόνη ξανά στη vga της mobo.

ΥΓ1: Έχετε άποψη για το συγκεκριμένο vga chipset της mb μου σε σχέση με την "ξεχωριστή" αλλά παλιά Hercules prophet 8500+???
ΥΓ2: Υπάρχει καμία καρτούλα σε δίαυλο agp η οποία για τη χρήση που θέλω θα μου δώσει έξτρα απόδοση σε σχέση με τη vga της μητρικής?
ΥΓ3: Αξίζει να ψάξω στο ebay μια παλιά αλλά καλή vga ή να πάρω μια καινούργια χαμηλής κατηγορίας στα ίδια λεφτά?
ΥΓ4-σημείωση: Μη μου μιλάτε για ΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :violent-smiley-030:

Έχω το τελευταίο direct-x, και τελευταία έκδοση ATI catalyst (αν και δοκίμασα 3-4 παλιότερες εκδόσεις).
Επίσης έχω βάλει και το τελευταίο VIA service pack.

To σύστημα έχει 300άρι τροφοδοτικό και 6 usb θύρες ψιλογεμάτες.
Επίσης, δύο δίσκους.

Το πρόβλημα το κάνει άσχετα αν έχω οτιδήποτε συνδεδεμένο επάνω του ή όχι.

1 Κατέβασε τους τελευταίους drivers
2 Απεγκατέστησε τελείως την κάρτα γραφικών από τα XP (συνήθως μπορείς να απεγκαταστήσεις drivers και μεσω του προγράμματος εγκατάστασης)
3 Κάνε επανεκκίνηση
4 Μπες στο BIOS (οχι εμένα) και αν υπάρχει επιλογή για "disable onboard vga" ή κάτι τέτοιο, απενεργοποίησε την
5 Σώσε και επανεκκίνησε
6 Install drivers
7 Install directx (οποιο θελεις)
Finish...

Τα 2 και 4 είναι κρίσιμα.

Last edited:
Ρίξε μια ματιά και στην ram... βγάλε τα dimms και ξαναβάλτα...

Δοκίμασε να βαλεις προηγουμενους drivers και οχι τους τελευταιους που υπαρχουν. Καμια φορα τα κανουν μπορντελο. Επισης κατεβασε drivers οι οποιοι δεν περιλαμβανουν το Catalyst Control Panel διοτι, ειναι εφ'ενος βαρυ και αφ'ετερου δημιουργει προβληματα σε μερικους. Επισης, παρε μια ασπιρινη και πες μας το πρωι

Άμα μπλέκεις με υπολογιστές έτσι είναι και μη χειρότερα.
Έχω ρίξει ξενύχτια προσπαθώντας να κάνω κάτι να δουλέψει σωστά.

Ααα!! τις βασούλες των ηχείων σου τις έβαψες;

Ο επεξεργαστής 8500 δεν ήταν και από τους καλύτερους που κυκλοφόρησαν. Ακολούθησε τις συμβουλές του BIOS (του συμφοτουμίτη) και αν αγανακτήσεις και θες να την αλλάξεις, υπάρχουν καινούριες κάρτες σε δίαυλο AGP με 100-150 ευρώ και μνήμες μέχρι και 512 ΜΒ που θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Προσωπικά δε συστήνω με τίποτα αγορά από ebay (όσον αφορά εξαρτήματα pc).

εγω εχτες αλλαξα ανεμιστηρα στον επεξεργαστη μου και τραβοντας σιγα σιγα κουνωντας δεξια αριστερα βγηκε και ο ##$%^&&* ος επεξεργαστης ........

αφου τον καθαρισα με βενζινα καθαρη μου πεφτει απο το κουλο μου και στραβωσαν αρκετα ποδαρακια .........

καντηλια ευχες και χαρες εγω.........

φωτα τερμα τσιμπιδακι και 8,30 ισιωνα ποδαρακια απο τον επεξεργαστη μου .....

τα καταφερα ομως !!!!! χεχε

Στέργιο η κάρτα που αναφέρεις η Hercules είναι αρκετά παλιά και δεν ξέρω αν το υπόλοιπο σύστημα είναι χαμηλής απόδοσης η όχι αλλά η κάρτα σίγουρα είναι χαμηλών επιδόσεων. Δοκίμασε ότι σου είπε ο BIOS και σε περίπτωση που θελήσεις να αγοράσεις μια καινούρια κάρτα γραφικών δεν υπάρχει λόγως να πας σε παλιά, απλά να κοιτάξεις να υπάρχει συμβατότητα του AGP διαύλου σου με την επικείμενη κάρτα ( 2x, 4x , 8x , pro ) απο το ebay μπορείς να βρείς αρκετά πράγματα. Προσωπικά έχω πάρει αρκετά και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Εμπειρία απο ATI δεν έχω καμία. Κάποτε ξεκίνησα με matrox και μετά μας πήραν στο κυνήγι οι Nvidia.

Αν δουλεύεις με αυτόν τώρα μπράβο σου!

ΥΓ. Μια με το βάψιμο του τηλεφώνου, μια με το ίσιωμα του επεξεργαστή τελικά όλο και κάτι μαστορεύεις!!! -bye-

ναι !!! αφου να φανταστεις .......μολις τον ξαναβαλα μου ζητηθηκε παλι να κανω καποιες ρυθμισεις στο ΒΙΟΣ γιατι μου ειπε οτι εβαλα νεον επεξεργαστη !!

ρε τι νεος λεω...... αυτος πηρε πουλαδα !:Banane0:

Re: Απάντηση: HERCULES PROPHET 8500+ &^$%*%$*&^%*

ναι !!! αφου να φανταστεις .......μολις τον ξαναβαλα μου ζητηθηκε παλι να κανω καποιες ρυθμισεις στο ΒΙΟΣ γιατι μου ειπε οτι εβαλα νεον επεξεργαστη !!

ρε τι νεος λεω...... αυτος πηρε πουλαδα !:Banane0:

Αμ το άλλο με το καφέ......................:flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: HERCULES PROPHET 8500+ &^$%*%$*&^%*

Αμ το άλλο με το καφέ......................:flipout: :flipout: :flipout:

αααααααααα το ξεχασα .....

ο εκτυπωτης δουλευει μια χαρα !!!!!! και ας εκανε μπανιο !!!!!

το πληκτρολογιο δεν γλιτωσε αφου κατα λαθος εσκισα το ναυλον με το τυπωμενο κυκλωμα ........ :damnyou:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!

Έκανα "ενημέρωση προγράμματος οδήγησης" μέσα από τη διαχείριση υλικού του πίνακα ελέγχου για την κάρτα οθόνης.
Κατά ένα περίεργο τρόπο ότι driver και να έβαζα το σύστημα επέλεγε πάντα την τελευταία έκδοση.
Είχε 4 διαθέσιμες εκδόσεις. Η μια είχε δίπλα σε παρένθεση (microsoft corporation) οπότε διάλεξα αυτή και το πρόβλημα λύθηκε!
Και ήταν η πιο παλιά έκδοση χρονολογικά!

Σούπερ!

Μα ποιος είμαι?

χθες έφτιαξα και το πρόβλημα στο κομπούτρε του πεθερού μου (δεν ενεργοποιούσε το dma στο cdr και στο dvdr) μετά από καμιά βδομάδα ταλαιπωρίας!

Μα ποιος είμαι? ο τομςχάρντγουαρ?

Πάντως τις βασούλες δεν τις έβαψες.
Ακόμη και στο αβαταρ σου φαίνονται ρε.
Ακόμη και ο γείτονάς μου (ξέρεις ποιός) θα τις έβαφε.

ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ!!!! :violent-smiley-030:

Αφού δε μ'αφήνει η γυναίκα μου να τις βάψω ρε! -bye-