Hi-End Εργαλείο

παντως το δικο μου το παλιο δεεεε... λεει..

ουτε μπασο ουτε πριμο .....

παιζω πλεον τα σιντι μου απο το πισι αφου μου χαλασε και το παλιο μου 717 πιονεερ...

ZORAN Vaddis 966

The Vaddis 9 family is a fully digital end-to-end solution for DVD players, addressing a wide range of applications from standalone to portable players. The Vaddis 9 product line reduces system cost by lowering system component count while also reducing system power consumption. The Vaddis 9 systems also offer enhanced playability for scratched disks.

http://www.zoran.com/Zoran-Introduces-Vaddis-9-Family

Last edited:
Για βάλε το φις του ρεύματος αλλιώς...

το αλλαξα και το φις .....

εχω την εντυπωση πως βγαζει μεγαλη εξοδο στην εισοδο του ενυσχητη και καπως παραμορφωνει ...

αυτην την εντυπωση δεν την δινει παντα αλλα καποιες φορες !!!
καποιες φορες το μπασο ειναι θολο...

το κακο ειναι οταν βαζω σιντι στο κομπιουτερ μου να παιζει εχω την αισθηση παντα οτι ακουγεται πολυ καλυτερα .....

βεβαια το πισι μου μου εδινε την αισθηση και παλιοτερα σε συγκριση με το 717 μου που πλεον πηγε στην ανακυκλωση......οτι επαιζε αισθητα καλυτερα !

μιλαω για απλη στερεοφωνικη συνδεση του πισιου με τον ενυσχητη μου ...

ψαχνω και εγω ενα πλευερ να παιζει καλα διοτι ειναι σπαστικο πλεον για να ακουσω ενα σιντι να αναβω το πισι ειδικα για την γυναικα μου .....

Last edited:
το αλλαξα και το φις .....

εχω την εντυπωση πως βγαζει μεγαλη εξοδο στην εισοδο του ενυσχητη και καπως παραμορφωνει ...

αυτην την εντυπωση δεν την δινει παντα αλλα καποιες φορες !!!
καποιες φορες το μπασο ειναι θολο...

Μιλάς για το καινούργιο το μαύρο ή το παλιό το γκρί;

Γιατί εγώ επαναλαμβάνω το παλιό δεν το έχω ακούσει, αλλά το καινούργιο το μαύρο μού βγάζει χαμηλότερη στάθμη στον ενισχυτή απ' ότι το Advance MCD-203 οπότε δεν τίθεται θέμα παραμόρφωσης. Και μάλιστα στο Advance έχει ήδη χαμηλώσει η έξοδός του όταν άλλαξα τις κινέζικες no name λυχνίνες με τις ρώσικες Sovtek.

Για λυστε μου και μενα μια απορια,βαζω το πολυμετρο και μετρω τα βολτ στο dac 2,5,στο yumatu 10,στα ACCU και το Sony 66. 0 volt,ειτε βαλω το φις απο την μια πλευρα ειτε απο την αλλη,τι δεν κανω σωστα?

Αγόρασα κι εγώ ένα μαύρο DVX 495. Αυτή τη φορά όμως δεν λέγεται Bluesky αλλά DIGITAL. Ομως πρόκειται για το ίδιο περίπου DVD player με το Bluesky DV865 που τόσα πολλά γράφτηκαν τον Απρίλιο του 2007.

To άνοιξα πρώτα απ' όλα να δω τι έχει μέσα του και φυσικά να δω αν υπάρχουν σημαντικές κατασκευαστικές διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο του Μαρινόπουλου.

Η βασική διαφορά -που κάνει μπάμ- είναι ότι το καινούργιο DVX495 αυτή τη φορά φοράει τον εκπληκτικό επεξεργαστή ZORAN Vaddis 966 στην τελευταία του έκδοση. Πρόκειται ίσως για τον πιο δυνατό ψηφιακό επεξεργαστή που μπορεί να φοράει ένα ψηφιακό μηχάνημα σήμερα.

Τα υπόλοιπα συνθετικά μέρη είναι ίδια, το τροφοδοτικό, το transport , ο τελεστικός, η διάταξη των εξαρτημάτων κ.λ.π. Χονδρικά, εκτός από το Vaddis 966, δεν βλέπω να υπάρχουν άλλες ουσιαστικές διαφορές στο κυρίως κύκλωμα.

Το DIGITAL DVX495 ακόμα "στρώνει" με ένα ειδικό CD από χθες το πρωϊ που το αγόρασα. Επειδή είχα πάει μια εκδρομούλα στην Αράχωβα, το Σ/Κ έπαιζε στο repeat όλο αυτό το διάστημα. Σήμερα το βράδυ που επέστρεψα το έβαλα να παίξει για λίγο στο σύστημα.

Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να ακολουθήσει, απλώς αυτό το player δεν ακούγεται σαν το προηγούμενο bluesky. Εχουμε να κάνουμε κατ' αρχάς με έναν νέο τελειοποιημένο επεξεργαστή ψηφιακού σήματος και όχι με ένα αρχικό δείγμα της Zoran Family 9, όπως δηλαδή ήταν αυτός που φορούσε το DV865 κοινώς "μπλεσκατούλι" .

Η φορά σύνδεσης του καλωδίου ρεύματος στο πολύπριζο επιλέχτηκε κατόπιν σωστής μέτρησης και όπως ήταν αναμενόμενο αυτή ήταν και η καλύτερη "ηχητικά" θέση. Σε αυτή τη θέση το μπάσο γίνεται πιο καθαρό με την χαμηλομεσαία περιοχή να αποκτά μεγαλύτερη φυσικότητα και ταχύτερη απόσβεση χωρίς "ουρές" .

Μιλάς για το καινούργιο το μαύρο ή το παλιό το γκρί;

Γιατί εγώ επαναλαμβάνω το παλιό δεν το έχω ακούσει, αλλά το καινούργιο το μαύρο μού βγάζει χαμηλότερη στάθμη στον ενισχυτή απ' ότι το Advance MCD-203 οπότε δεν τίθεται θέμα παραμόρφωσης. Και μάλιστα στο Advance έχει ήδη χαμηλώσει η έξοδός του όταν άλλαξα τις κινέζικες no name λυχνίνες με τις ρώσικες Sovtek.

οχι μιλαω για το παλιο το ασημι ...

Και το DV865 αλλά και το DVX495 έχουν την ίδια μέγιστη στάθμη εξόδου.
Κάπου κοντά στο 1,5 Volts RMS @ 0dB σε αντίθεση με την νόρμα των 2 Volts.
Aλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του σήματος εξόδου. Απλώς με έναν παθητικό προ δεν θα έχεις πολύ δυνατές εντάσεις. Με ενεργό προενισχυτή, κανένα απολύτως πρόβλημα.

Για λυστε μου και μενα μια απορια,βαζω το πολυμετρο και μετρω τα βολτ στο dac 2,5,στο yumatu 10,στα ACCU και το Sony 66. 0 volt,ειτε βαλω το φις απο την μια πλευρα ειτε απο την αλλη,τι δεν κανω σωστα?

Μετράς με τις γειώσεις συνδεδεμένες. Μην τολμήσεις και "σηκώσεις" τις γειώσεις γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Πρόσεχε με τα ρεύματα γενικώς γιατί πάντα υπάρχει ο κινδυνος της ηλεκτροπληξίίας ειδικά όταν δεν είσαι γνώστης του αντκειμένου.

Last edited:
Καλησπέρα στο χωριό!

Είχα αρκετό καιρό να ποστάρω και βλέπωντας αυτό δεν άντεξα!

Τι λέει το νέο bluesky? Είναι αρκετά καλύτερο απο παλιό?
Να το πάρω αύριο κιόλας?

Και πάλι φιλικά καλησπέρα!:guitarist:

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Καλησπέρα στο χωριό!

Είχα αρκετό καιρό να ποστάρω και βλέπωντας αυτό δεν άντεξα!

Τι λέει το νέο bluesky? Είναι αρκετά καλύτερο απο παλιό?
Να το πάρω αύριο κιόλας?

Και πάλι φιλικά καλησπέρα!:guitarist:

Το δικό μου το αγόρασα 32,90 ευρώ με εγγύηση 2 ετών και με δυνατότητα επιστροφής εντός 10 ή 15 ημερών δεν θυμάμαι ακριβώς.

Το νέο DIGITAL DVX495, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το κρίνω, παίζει καλύτερα σε όλους τους τομείς από το παλαιότερο DV865. Aυτή την εντύπωση μου έχει δώσει μέχρι στιγμής. Κανένα όμως από τα δύο δεν πλησιάζει σε ποιότητα το βασικό setup μου αποτελούμενο από ένα Tascam CD 01U PRO (transport) να οδηγεί το το νέο μου απόκτημα : ένα DAC της Xindak model DAC-05 με ή χωρίς τον Ultramatch upsampler + ultracurve ψηφιακό επεξεργαστή / ισοσταθμιστή-διορθωτή χώρου ακρόασης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Το δικό μου το αγόρασα 32,90 ευρώ με εγγύηση 2 ετών και με δυνατότητα επιστροφής εντός 10 ή 15 ημερών δεν θυμάμαι ακριβώς.

Το νέο DIGITAL DVX495, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το κρίνω, παίζει καλύτερα σε όλους τους τομείς από το παλαιότερο DV865. Aυτή την εντύπωση μου έχει δώσει μέχρι στιγμής. Κανένα όμως από τα δύο δεν πλησιάζει σε ποιότητα το βασικό setup μου αποτελούμενο από ένα Tascam CD 01U PRO (transport) να οδηγεί το το νέο μου απόκτημα : ένα DAC της Xindak model DAC-05 με ή χωρίς τον Ultramatch upsampler + ultracurve ψηφιακό επεξεργαστή / ισοσταθμιστή-διορθωτή χώρου ακρόασης.

ΟΚ Με έπεισες !
Λαμβάνοντας υπ' όψις πως παίζει το DV 865 λιιιιιιιγο καλύτερο να είναι το νέο
τότε.................................................................................................

Με βλέπω αύριο το πρωί πριν πάω για δουλειά να περνάω απ' τον μαρινόπουλο

Αλωστε πετάμε λεφτά για άλλα και άλλα πράγματα σ' αυτό θα τσιγγουνευτούμε ?

Πρωί-πρωί που δεν έχει κόσμο!:BDGBGDB55: